Gość: annas1961 IP: 217.96.23.* 15.02.08, 21:45 mam zamiar kupić lodówkę bezszronową , czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gośc Re: lodówki bezszronowe IP: 213.199.241.* 16.02.08, 16:21 Jam mam taką no Frost, Samsunga, jest rewelacyjna. nie musisz odmrażać, wystarczy raz na jakiś czas umyc cała i to wszystko. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: lodówki bezszronowe IP: *.zax.pl 21.02.08, 19:22 ja poszukuje małej lodówki( bez zamrazalnika) z opcją no frost, czy taka wogóle istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: lodówki bezszronowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 22:59 istnieje, od podblatowych(85cm) do 180cm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: lodówki bezszronowe IP: *.zagorz.net 28.02.08, 21:45 a jaka to jest ta bezszronowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nbv Re: lodówki bezszronowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 22:00 Każda lodówka,której nie trzeba odmrażać,bo w okolicach zamrażalnika nie gromadzi się ani lód ani szron jest lodówką "bezszronową".Stąd też określenie "bezszronowa".Trzeba tylko pamiętać aby wszystko przechowywać w zamkniętych pojemnikach,bo szybko w niej wszystko wysycha jak nie jest opakowane.Wilgoć gromadzi się na tylnej ścianie i spływa do zbiornika na tył lodówki.Tam wysycha od ciepła agregatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moka2 Re: lodówki bezszronowe IP: *.acn.waw.pl 29.02.08, 14:55 wlasnie... trzeba pamietac aby wszystko bylo szczelnie zamkniete. pozostawienie np. marchewki na polce grozi po dwoch dniach wyjeciem flaczka a nie sprezystaej marchewy ale poza tym - P O L E C A M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: lodówki bezszronowe IP: *.zax.pl 29.02.08, 15:45 bezszronowa to no frost, a nie każda taka jest szukam no frost niska, najlepiej bez zamrażalnika, wolnostojąca, srebrna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annas1961 Re: lodówki bezszronowe IP: 217.96.23.* 29.02.08, 17:55 no własnie w sklepie mi zaproponowali , podobno jest chłodzona jakos na sucho i nic nie spływa po ściankach, a w zamrazalniku niema lodu jak w innych ,wszystko zamrozone na sypko że nie zbija się ale jakoś jeszcze nie udało mi się kupic bo były ważniejzse wydatki,a stara niechce się zepsuć hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
aasiolek Re: lodówki bezszronowe 18.03.08, 15:01 Ze swojej strony mogę polecić SAMSUNGA RL_39WBMS. Ma funkcję NO FROST, a jedyne co przy niej robię to wyjęcie tafli lodu grubości przeważnie 1 cm spod dolnej szuflady w zamrażalniku. Robię to co 2-3 tygodnie w zależności jak bardzo załadowana była lodówka. W tych lodówkach jest specjalne wgłębienie pod dolną szufladą właśnie na całą wilgoć z lodówki. Oczywiście nigdzie o tym nie jest napisane i w sklepie też nikt nas o tym nie poinformował. Dopiero kiedy nie mogłam dosunąć tej szuflady zorientowałam się w tym patencie ;). Pozatym lodówka naprawdę nie ma szronu i wolgoci. Co prawda trzeba wkładać jedzenie do pojemnika, ale nie tak znowu często. Jak zostawię jedzenie na 1-2 dni to nie wysusza się aż tak bardzo. Za to nic mi sie w lodówce nie psuje i nie pleśnieje, co najwyżej wysycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renste Re: lodówki bezszronowe IP: *.chello.pl 18.03.08, 16:37 Też mam bezszronowego Samsunga-duża lodówa modelu nie pamiętam.Mam ją od października. -żadnego lodu nie mam w zamrażarce,przed chwilą specjalnie poszłam sprawdzić -nic nie trzymam w pojemnikach zamkniętych i nic nie wysycha bardziej niż w poprzedniej lodówce która nie była non frost. POLECAM bo wystarczy przemyć płynem i lodówka czysta:).Żadnego rozmrażania,wyłączania itp. SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaga Re: lodówki bezszronowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:08 W mojej NoFrost Samsung RL39EBNS nie ma NIGDZIE lodu! Ani kropli wody na tylnej ściance, a jedzenie wysycha "normalnie", jak w każdej lodówce. Chodzi od czerwca ub. roku. Zgadzam się z renste: umycie jej to bezproblemowa chwila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: lodówki bezszronowe IP: *.zax.pl 27.03.08, 16:56 a jak z jakością wykonania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: lodówki bezszronowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 21:19 ..nie warto!! 1/ konsumuje więcej energii elek. /gdzie ekologia???/ 2/wysusza produkty /trzeba wszystko szczelnie pakować/ 3/więcej automatyki -wieksza wadliwość!!! a tak wogóle to produkt dla leniwych amerykańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krynia Re: lodówki bezszronowe IP: *.l.pppool.de 13.11.08, 11:41 Ja jestem posiadaczka rowniez bezszronowego Samsunga od 3 tygodni - super sprawa ...kropli wody i lodu nie dostrzeglam... ale jest ten moj samsung bardzo glosny i jestem ciekawa czy inni maja tez takie spostrzezenia . Przedtem mialam Siemensa 200 cm bez funkcji no frost i naprawde byla ta lodowka ciuchutka w porownaniu z samsungiem RL-34SCPS1/XEG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: lodówki bezszronowe IP: *.chello.pl 13.11.08, 12:39 Zenek? może puknij się w głowę - o zwykłą lodówkę? Nikt Ci nie każe kupować lodówki z no frost.A jeżeli lubisz rozmrażać regularnie lodówkę i zamrażalnik - podkładać ściery, miski, inne rzeczy i lubisz dźwięk kapiącej do miski wody - to proszę bardzo - Ty nie zamerykanizowany człowieku. Zenek...wykop sobie najlepiej ziemiankę i w beczkach z solą trzymaj żywność, bo dla takich zacofańców, tylko to pozostało. Mam 4 rok LG z systemem no frost. Nie wyobrażam sobie teraz życia - ze zwykłą lodówką. Niczego SZCZELNIE nie pakuję!! kładę wszystko tak jak w zwykłej lodówce. Marchewa leży bez woreczka tydzień, i jest normalną marchewką. Może dlatego, że mam szufladę do warzyw. Nie interesuje mnie - czy "już czas" na rozmrażanie. Lodówkę raz na jakiś czas przetrę w środku ściereczką - bo wiadomo półki się brudzą. Nic mi nie wysycha na wiór!! używam jej "normalnie" jak zwykłą lodówkę.W zwykłej też się zsycha! Ostatnio wędlina na talerzu leżała 2 dni i była jeszcze "normalnej konsystencji" .Sera żółtego również czasem zapomnę zapakować - i na drugi dzień jest normalny. A jeśli chodzi o energię - niesamowite oszczędności. Oblodzona lodówka i zamrażalnik pobiera przecież więcej prądu - niż nieoblodzona. Poza tym lodówki z no frost są energooszczędne! moja ma jakieś oznaczenie "A". Odpowiedz Link Zgłoś