magnefar 02.04.08, 23:31 Co myślcie o zakupie sprzętu AGD jednej marki? Dokładnie chodzi mi o płytę indukcyjną, piekarnik, lodówka, zmywarka i ewnetulanie pralkę. Biorę pod uwagę Bosh, Electrolux, Samsung, Whirlpool albo Mastercook? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marzenka Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 14:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 14:31 Przepraszam ale wcisnął mi się niechcący enter. Sprzęt jednej firmy to dobry pomysł, ale odradzam electroluxa, podobno awaryjny. Sama mam lodowke i pralke LG i nie narzekam. Odkurzavcz już wzięłam innej firmy bo wolałam zobaczyć jak Zelmer działa- bo w sumie to ta sama klasa jakości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 20:15 ...pomyśl o Gorenje-ja mam całe wyposażenie tej marki: kilka lat i żadnej interwencji serwisowej Odpowiedz Link Zgłoś
magnefar Re: sprzęt AGD jednej marki 04.04.08, 21:35 Myslalam o Gorenje, o ile sie nie myle jest to marka z Chorwacji. jednak w Polsce nie jest taka popularna... Odpowiedz Link Zgłoś
lotka-1 Re: sprzęt AGD jednej marki 05.04.08, 11:43 Rozne marki sa w Polsce popularne, ja bym jednak nie brala wszystkiego jednej firmy, bo nie mozesz sprawdzić czy i jak inne działają. Ja np mam wszystko sprawdzonych marek własnie po to aby sprawdzić czy sa takie sprawdzone jak mowia i tak lodowka to Libhere, pralka LG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 10:38 ..ze Słowenii- można powiedzieć jak z Austrii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magnefar Re: sprzęt AGD jednej marki 06.04.08, 13:00 Niestety Takie firmy jak Gorenje albo Miele odpadają (cena). Co sądzicie o Whirlpool? Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: sprzęt AGD jednej marki 06.04.08, 13:47 Z tych wymienionychy wzielabym tylko Electroluxa. Mialam kilak rzeczy tej firmy i niektore zwlaszcza zmywarka to rewelacja. Mam teraz zmywarke siemens i z checia bym ja oddala za tamtego electroluxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnefar Re: sprzęt AGD jednej marki IP: 85.134.206.* 06.04.08, 14:27 Electrolux... teraz w wynajmowanym domu korzystam z Electrolux i nie jestem zadowolona, listwy od zabudowanej lodówki odpadają, drzwiczki sie nie domykają, już nie wspominając o zamrażalniku. Płyta (sama nie wiem czy jest indukcyjna czy ceramiczna) brudna i niedomyta (ale tutaj może to być mój błąd), piekarnik i zmywarka ok... Chyba ta lodówka najgorsza... Tylko ze "nasz" Electrolux to Zanussi Electrolux... Czy to jest jakaś różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: sprzęt AGD jednej marki 06.04.08, 19:31 Jestem świeżo po remoncie kuchni i wymianie sprzętu agd: zmywarkę mam boscha, kuchenkę mastercooka, lodówkę ariston- z każdego tych sprzętów jestem bardzo zadowolona.Wszystko jest klasy A lub A+, cichy, ładnie wyglądający sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka-1 Re: sprzęt AGD jednej marki 08.04.08, 10:46 No to fajnie, że wszystko tak dobrze Ci działa. Właśnie klasa A lub A+ to ważne jest, bo niby mowią że to nie m różnicy ale moim zdaniem widać to na rachunkach że nie są takie wielkie. u mnie w domu to najbardziej prądożerny jest komp ale niedługo mąż bedzie wymieniał go na notebooka. A wracając do klas energetycznych to podobno jest już nawet w Polsce pralka klasy A++ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iśka Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 22:42 Gość portalu: magnefar napisał(a): >Płyta (sama nie wiem czy jest indukcyjna czy >ceramiczna) brudna i niedomyta (ale tutaj może to być mój błąd) Jak nie wiesz czy masz ceramiczną zwykłą płytę elektryczną czy płytę indukcyjną i do tego to wszystko brudne i niedomyte to twoja wiedza na temat używanego przez Ciebie sprzętu jest nie warta nawet funta kłaków. Odpowiedz Link Zgłoś
upl Re: sprzęt AGD jednej marki 24.03.09, 16:53 ja mam od 4 lat npralke,piekarnik, plyte,okap,zmywarke i lodowke electroluxa - nic sie nie psuje, dziala bez zarzutu - nie jestem jakas szczegolan fanka tej firmy ale w sklepie kupilismy wszystko razem z duzym rabatem - wiec nie chcialo nam sie nawet szukac gdzie indziej ja polecam absolutnie Odpowiedz Link Zgłoś
bytka Re: sprzęt AGD jednej marki 12.04.08, 01:56 Witam, właśnie też się zastanawiam co kogo kupić, chyba zdecydujemy sie na płytę indukcyjną teki, a co do whirlpool to nigdy w życiu- znam ta markę od środka (tzn z linii montażowej) i widziałam jak ichne lodówki wyglądają.. szkoda gadać! Kolanem stukniesz i masz wgniota w lodówce.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 12:50 ja postawiłam na sprzet firmy lg, mam tez oczywiście sprzet innych marek, ale z lg jestem najbardziej zadowolona. Osttani mój zakup to lodówka side by side - to chyba najlepszy zakup mój w tym roku. Pojemna, dużo półek, półeczek, szuflad, wszystko dobrze rozmieszczone. Cichutko pracuje, przede wszystkim dobrze. A do tego jeszcze świetnie wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.elomza.pl 16.12.08, 21:16 osobiście posiadam cały sprzęt firmy Teka i wszystko sprawuje się idealnie, tylko lodówka do zabudowy to Electrolux, też jest ok bardzo cicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasia Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.acn.waw.pl 22.12.08, 21:47 Hmm ja raczej nie zdecydowałabym się na komplet AGD jednej marki, nie każdy producent jest dobry ze wszystkim i tak taki bosh robi świetne zmywarki, miele pralki, mikrofale bardzo fajnie wyszły mpmowi. Możesz starać się dobrać sprzęt w jednej kolorystyce, ale różnych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
ma264 Re: sprzęt AGD jednej marki 30.01.09, 22:33 też miewam takie wątpliwości, tym bardziej, że jestem w trakcie urządzania mieszkania, a to nie mało kosztuje, więc chciałoby się żeby sprzęt trochę posłużył. pomocna, przynajmniej dla mnie bardzo jest strona www.jakieagd.pl - dużo sprzętu z solidną, bezstronną! opinią. polecam, i pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
soad4 sprzęt AGD jednej marki 27.12.08, 20:10 och nie zawsze jest to dobry pomysl, ja tak urzadzilem kuchnie no i sie urzadzilem... wszystkie sprzety mam boscha - cudownie w 75% poniewaz lodowka bosch (przynajmniej moja) to porazka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dona40 Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 21:30 Również nie zdecydowała bym sie na taki krok. Ale w sumie jedynie gdy udaje sie dopasować jakieś sprzęty kolorystycznie i z tym samym "duchem". Mieliśmy remont kuchni przed świętami, wszystko zmienialiśmy. I kuchnie elektryczną i zmywarkę mam Boscha, piekarnik i mikrofale Amiki, lodówkę MPM. Reszta urządzeń, tych drobnych AGD narazie działa bez zarzutów, więc nie było potrzeby zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.08, 19:51 mam zamiar kupic lodowke boscha i wydac na nia 2000zl, prosze powiedz, co z ta Twoja jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razzz Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.acn.waw.pl 01.01.09, 23:26 Nie wiem mi generalnie nie zależy na jednej stylizacji urządzeń więc wszystko jednej marki to dla mnie zła opcja. Zmywarkę wziąłbym pewnie bosha, mikrofalę AEG, do lodówki to przekonałem się do mpmu ok za niewielką kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madeleine Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.dsl.mindspring.com 31.01.09, 18:45 Tez chcialam wszystko jednej marki, ale zmienilam zdanie po rozmowie z wieloma osobami ktore sprzedaja sprzet AGD.Mozna wystylizowac uzywajac kilku roznych firm, trzeba tylko upewnic sie, ze wykonczenie ,tzn. kolor maja taki sam, no i w miare mozliwosci kupowac sprzety bez widocznej nazwy. Ja mam bardzo dobry sprzet z tej samej firmy na lodowke, piec i okap, bo z firmy bardzo prestizowej,nieuzywanej zreszta w Polsce, pod te 3 kawalki wlasciwie budowalam cala kuchnie, ale juz zmywarke kupilam Boscha(polecam), taka z guziczkami w srodku, wiec nie widac co to za firma. Z kolei w wyspe wbudowalam lodowke na wino, tez bez widocznej firmy, a obok kuchenka mikrofalowa Panasonica, z dosc dobrze ukryta nazwa w kacie :-))))Zreszta obie stoja po stronie wyspy gdzie raczej goscie sie nie kreca. Wszystko ma to samo wykonczenie ze stali nierdzewnej i wyglada swietnie. Pralke i suszarke mam LG, bardzo polecam, ale stoja w osobnej pralni i dlatego moglam zobie pozwolic na sliczny czerwony kolor. www.boschappliances.com/kitchen-appliances-dishwashers_dishwashers_Integra_500-series_SHX55M05UC.html us.lge.com/products/model/detail/home%20appliances_laundry_washers_WM2487HRMA.jhtml us.lge.com/products/model/detail/home%20appliances_laundry_washers_DLGX7188RM.jhtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:51 Do kuchni moze byc inna firma, do łazienki inna. Do łazienki nie polecam pralki siemens - robi dziury w przescieradlach i niektorych cienkich bluzkach. Do kuchni polecam lodowke side by side Samsunga - jest rewelacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guru Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.chello.pl 07.02.09, 23:33 Zdarza się że firmy robią serie urządzeni np do kuchni o zbliżonym designie i wszystko do siebie idealnie pasuje. Problem w tym że te wyroby są zazwyczaj w wyższej cenie. Ale jakościowo też są lepsze. No i powalają wyglądem. Pierwszy ciekawszy przykład Boscha: www.buzzery.nazwa.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=0&Itemid=66 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.3.cust.bredband2.com 08.02.09, 09:49 IMHO w przypadku sprzetu do zabudowy (zmywarka z ukrytym panelem, lodowka), gnie ma znaczenia logo firmy . Znaczenie ma w przypadku tego, co widac, np. piekarnik i mikrofalowka do zabudowy raczej powinne byc tej samej firmy (chocby roznica koloru wyswietlacza klulaby w oczy), ale juz np. plyta ceramiczna- nie ma wiekszego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susy Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.centertel.pl 19.02.09, 14:22 ja mam w kuchni cały sprzęt WHIRLPOOL i jestem bardzo zadowolona. WHIRLPOOL to dobra firma ale przy zakupie należy zwrócić uwagę na to aby nie był produkowanyw Polsce (polski WHIRLPOOL niestety pozostawia wiele do życzenia). W kuchni tej firmy mam lodówke SIDE BY SIDE, mikrofale zfunkcją crisp do zabudowy, ekspres do zabudowy, piekarnik i płyta do zabudowy oraz zmywarka również do całkowitej zabudowy. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.gprs.plus.pl 21.03.09, 17:38 Z całą pewnością zrezygnowałabym z Samsunga. Według mnie mają tylko dobre telefony. Może być Mastercook lub także nie wymieniona przez Ciebie firma LG. Nie wiem czy wiesz ale ostatnio wydali na rynek dużo dużo nowych linii przeróżnych produktów AGD. Ja osobiście użytkuję niektóre ich produkty i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.mofnet.gov.pl 02.04.09, 08:32 Co z tym electroluxem ? Może jakies konkrety z ta awaryjnością ? Bo ja wlasnie rozwazam - przy kupnie min. 2 sprzetow (np. płyta i piekarnik) dostaje sie gwar. 5 lat. To tez zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 08:50 Piekarnik i lodówkę - wybrałbym Samsunga,zmywarka - Bosch albo Siemens,pralka Bosch. Mastercook i Whirlpool odpada.Elektrolux dobry w odkurzaczach. Odpowiedz Link Zgłoś