Dodaj do ulubionych

sprzęt AGD jednej marki

02.04.08, 23:31
Co myślcie o zakupie sprzętu AGD jednej marki?
Dokładnie chodzi mi o płytę indukcyjną, piekarnik, lodówka, zmywarka i
ewnetulanie pralkę.
Biorę pod uwagę Bosh, Electrolux, Samsung, Whirlpool albo Mastercook?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marzenka Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 14:29
    • Gość: Marzenka Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 14:31
      Przepraszam ale wcisnął mi się niechcący enter. Sprzęt jednej firmy to dobry
      pomysł, ale odradzam electroluxa, podobno awaryjny.
      Sama mam lodowke i pralke LG i nie narzekam. Odkurzavcz już wzięłam innej firmy
      bo wolałam zobaczyć jak Zelmer działa- bo w sumie to ta sama klasa jakości
    • Gość: zenek Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 20:15
      ...pomyśl o Gorenje-ja mam całe wyposażenie tej marki: kilka lat i
      żadnej interwencji serwisowej
      • magnefar Re: sprzęt AGD jednej marki 04.04.08, 21:35
        Myslalam o Gorenje, o ile sie nie myle jest to marka z Chorwacji.
        jednak w Polsce nie jest taka popularna...
        • lotka-1 Re: sprzęt AGD jednej marki 05.04.08, 11:43
          Rozne marki sa w Polsce popularne, ja bym jednak nie brala wszystkiego jednej
          firmy, bo nie mozesz sprawdzić czy i jak inne działają. Ja np mam wszystko
          sprawdzonych marek własnie po to aby sprawdzić czy sa takie sprawdzone jak mowia
          i tak lodowka to Libhere, pralka LG
        • Gość: zenek Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 10:38
          ..ze Słowenii- można powiedzieć jak z Austrii!!!
    • magnefar Re: sprzęt AGD jednej marki 06.04.08, 13:00
      Niestety Takie firmy jak Gorenje albo Miele odpadają (cena).
      Co sądzicie o Whirlpool?
    • magia Re: sprzęt AGD jednej marki 06.04.08, 13:47
      Z tych wymienionychy wzielabym tylko Electroluxa.
      Mialam kilak rzeczy tej firmy i niektore zwlaszcza zmywarka to
      rewelacja.
      Mam teraz zmywarke siemens i z checia bym ja oddala za tamtego
      electroluxa.
      • Gość: magnefar Re: sprzęt AGD jednej marki IP: 85.134.206.* 06.04.08, 14:27
        Electrolux... teraz w wynajmowanym domu korzystam z Electrolux i nie jestem
        zadowolona, listwy od zabudowanej lodówki odpadają, drzwiczki sie nie domykają,
        już nie wspominając o zamrażalniku. Płyta (sama nie wiem czy jest indukcyjna czy
        ceramiczna) brudna i niedomyta (ale tutaj może to być mój błąd), piekarnik i
        zmywarka ok... Chyba ta lodówka najgorsza... Tylko ze "nasz" Electrolux to
        Zanussi Electrolux... Czy to jest jakaś różnica?
        • marzeka1 Re: sprzęt AGD jednej marki 06.04.08, 19:31
          Jestem świeżo po remoncie kuchni i wymianie sprzętu agd: zmywarkę mam boscha, kuchenkę mastercooka, lodówkę ariston- z każdego tych sprzętów jestem bardzo zadowolona.Wszystko jest klasy A lub A+, cichy, ładnie wyglądający sprzęt.
          • lotka-1 Re: sprzęt AGD jednej marki 08.04.08, 10:46
            No to fajnie, że wszystko tak dobrze Ci działa. Właśnie klasa A lub A+ to ważne
            jest, bo niby mowią że to nie m różnicy ale moim zdaniem widać to na rachunkach
            że nie są takie wielkie. u mnie w domu to najbardziej prądożerny jest komp ale
            niedługo mąż bedzie wymieniał go na notebooka.
            A wracając do klas energetycznych to podobno jest już nawet w Polsce pralka
            klasy A++
        • Gość: Iśka Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 22:42
          Gość portalu: magnefar napisał(a):
          >Płyta (sama nie wiem czy jest indukcyjna czy
          >ceramiczna) brudna i niedomyta (ale tutaj może to być mój błąd)
          Jak nie wiesz czy masz ceramiczną zwykłą płytę elektryczną czy płytę indukcyjną
          i do tego to wszystko brudne i niedomyte to twoja wiedza na temat używanego
          przez Ciebie sprzętu jest nie warta nawet funta kłaków.
        • upl Re: sprzęt AGD jednej marki 24.03.09, 16:53
          ja mam od 4 lat npralke,piekarnik, plyte,okap,zmywarke i lodowke electroluxa -
          nic sie nie psuje, dziala bez zarzutu - nie jestem jakas szczegolan fanka tej
          firmy ale w sklepie kupilismy wszystko razem z duzym rabatem - wiec nie chcialo
          nam sie nawet szukac gdzie indziej
          ja polecam absolutnie
    • bytka Re: sprzęt AGD jednej marki 12.04.08, 01:56
      Witam, właśnie też się zastanawiam co kogo kupić, chyba zdecydujemy sie na płytę
      indukcyjną teki, a co do whirlpool to nigdy w życiu- znam ta markę od środka
      (tzn z linii montażowej) i widziałam jak ichne lodówki wyglądają.. szkoda gadać!
      Kolanem stukniesz i masz wgniota w lodówce.. pozdrawiam
      • Gość: Kamila Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 12:50
        ja postawiłam na sprzet firmy lg, mam tez oczywiście sprzet innych marek, ale z
        lg jestem najbardziej zadowolona. Osttani mój zakup to lodówka side by side - to
        chyba najlepszy zakup mój w tym roku. Pojemna, dużo półek, półeczek, szuflad,
        wszystko dobrze rozmieszczone. Cichutko pracuje, przede wszystkim dobrze. A do
        tego jeszcze świetnie wyglada.
        • Gość: Przemek Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.elomza.pl 16.12.08, 21:16
          osobiście posiadam cały sprzęt firmy Teka i wszystko sprawuje się
          idealnie, tylko lodówka do zabudowy to Electrolux, też jest ok
          bardzo cicha
    • Gość: Rasia Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.acn.waw.pl 22.12.08, 21:47
      Hmm ja raczej nie zdecydowałabym się na komplet AGD jednej marki, nie każdy
      producent jest dobry ze wszystkim i tak taki bosh robi świetne zmywarki, miele
      pralki, mikrofale bardzo fajnie wyszły mpmowi. Możesz starać się dobrać sprzęt w
      jednej kolorystyce, ale różnych firm.
      • ma264 Re: sprzęt AGD jednej marki 30.01.09, 22:33
        też miewam takie wątpliwości, tym bardziej, że jestem w trakcie urządzania
        mieszkania, a to nie mało kosztuje, więc chciałoby się żeby sprzęt trochę
        posłużył. pomocna, przynajmniej dla mnie bardzo jest strona www.jakieagd.pl -
        dużo sprzętu z solidną, bezstronną! opinią. polecam, i pozdrawiam serdecznie :)
    • soad4 sprzęt AGD jednej marki 27.12.08, 20:10
      och nie zawsze jest to dobry pomysl, ja tak urzadzilem kuchnie no i
      sie urzadzilem... wszystkie sprzety mam boscha - cudownie w 75%
      poniewaz lodowka bosch (przynajmniej moja) to porazka...
      • Gość: Dona40 Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 21:30
        Również nie zdecydowała bym sie na taki krok. Ale w sumie jedynie gdy udaje sie
        dopasować jakieś sprzęty kolorystycznie i z tym samym "duchem". Mieliśmy remont
        kuchni przed świętami, wszystko zmienialiśmy. I kuchnie elektryczną i zmywarkę
        mam Boscha, piekarnik i mikrofale Amiki, lodówkę MPM. Reszta urządzeń, tych
        drobnych AGD narazie działa bez zarzutów, więc nie było potrzeby zmiany.
      • Gość: maja Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.08, 19:51
        mam zamiar kupic lodowke boscha i wydac na nia 2000zl, prosze
        powiedz, co z ta Twoja jest nie tak?
    • Gość: Razzz Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.acn.waw.pl 01.01.09, 23:26
      Nie wiem mi generalnie nie zależy na jednej stylizacji urządzeń więc wszystko
      jednej marki to dla mnie zła opcja. Zmywarkę wziąłbym pewnie bosha, mikrofalę
      AEG, do lodówki to przekonałem się do mpmu ok za niewielką kasę.
      • Gość: Madeleine Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.dsl.mindspring.com 31.01.09, 18:45
        Tez chcialam wszystko jednej marki, ale zmienilam zdanie po rozmowie z wieloma
        osobami ktore sprzedaja sprzet AGD.Mozna wystylizowac uzywajac kilku roznych
        firm, trzeba tylko upewnic sie, ze wykonczenie ,tzn. kolor maja taki sam, no i w
        miare mozliwosci kupowac sprzety bez widocznej nazwy.
        Ja mam bardzo dobry sprzet z tej samej firmy na lodowke, piec i okap, bo z firmy
        bardzo prestizowej,nieuzywanej zreszta w Polsce, pod te 3 kawalki wlasciwie
        budowalam cala kuchnie, ale juz zmywarke kupilam Boscha(polecam), taka z
        guziczkami w srodku, wiec nie widac co to za firma. Z kolei w wyspe wbudowalam
        lodowke na wino, tez bez widocznej firmy, a obok kuchenka mikrofalowa
        Panasonica, z dosc dobrze ukryta nazwa w kacie :-))))Zreszta obie stoja po
        stronie wyspy gdzie raczej goscie sie nie kreca.
        Wszystko ma to samo wykonczenie ze stali nierdzewnej i wyglada swietnie. Pralke
        i suszarke mam LG, bardzo polecam, ale stoja w osobnej pralni i dlatego moglam
        zobie pozwolic na sliczny czerwony kolor.

www.boschappliances.com/kitchen-appliances-dishwashers_dishwashers_Integra_500-series_SHX55M05UC.html
        us.lge.com/products/model/detail/home%20appliances_laundry_washers_WM2487HRMA.jhtml
        us.lge.com/products/model/detail/home%20appliances_laundry_washers_DLGX7188RM.jhtml
    • Gość: aska Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:51
      Do kuchni moze byc inna firma, do łazienki inna.
      Do łazienki nie polecam pralki siemens - robi dziury w
      przescieradlach i niektorych cienkich bluzkach. Do kuchni polecam
      lodowke side by side Samsunga - jest rewelacyjna
    • Gość: guru Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.chello.pl 07.02.09, 23:33
      Zdarza się że firmy robią serie urządzeni np do kuchni o zbliżonym designie i wszystko do siebie idealnie pasuje. Problem w tym że te wyroby są zazwyczaj w wyższej cenie. Ale jakościowo też są lepsze. No i powalają wyglądem. Pierwszy ciekawszy przykład Boscha:

www.buzzery.nazwa.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=0&Itemid=66
    • Gość: se Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.3.cust.bredband2.com 08.02.09, 09:49
      IMHO w przypadku sprzetu do zabudowy (zmywarka z ukrytym panelem,
      lodowka), gnie ma znaczenia logo firmy . Znaczenie ma w przypadku
      tego, co widac, np. piekarnik i mikrofalowka do zabudowy raczej
      powinne byc tej samej firmy (chocby roznica koloru wyswietlacza
      klulaby w oczy), ale juz np. plyta ceramiczna- nie ma wiekszego
      znaczenia.
      • Gość: susy Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.centertel.pl 19.02.09, 14:22
        ja mam w kuchni cały sprzęt WHIRLPOOL i jestem bardzo zadowolona.
        WHIRLPOOL to dobra firma ale przy zakupie należy zwrócić uwagę na to
        aby nie był produkowanyw Polsce (polski WHIRLPOOL niestety
        pozostawia wiele do życzenia). W kuchni tej firmy mam lodówke SIDE
        BY SIDE, mikrofale zfunkcją crisp do zabudowy, ekspres do zabudowy,
        piekarnik i płyta do zabudowy oraz zmywarka również do całkowitej
        zabudowy.
        POLECAM
    • Gość: Gość Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.gprs.plus.pl 21.03.09, 17:38
      Z całą pewnością zrezygnowałabym z Samsunga. Według mnie mają tylko dobre
      telefony. Może być Mastercook lub także nie wymieniona przez Ciebie firma LG.
      Nie wiem czy wiesz ale ostatnio wydali na rynek dużo dużo nowych linii
      przeróżnych produktów AGD. Ja osobiście użytkuję niektóre ich produkty i jestem
      zadowolona.
      • Gość: ania Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.mofnet.gov.pl 02.04.09, 08:32
        Co z tym electroluxem ? Może jakies konkrety z ta awaryjnością ? Bo
        ja wlasnie rozwazam - przy kupnie min. 2 sprzetow (np. płyta i
        piekarnik) dostaje sie gwar. 5 lat. To tez zaleta.
    • Gość: krzysiek Re: sprzęt AGD jednej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 08:50
      Piekarnik i lodówkę - wybrałbym Samsunga,zmywarka - Bosch albo Siemens,pralka Bosch.
      Mastercook i Whirlpool odpada.Elektrolux dobry w odkurzaczach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka