Dodaj do ulubionych

Gary Bergner

23.05.08, 15:52
Macie? Używacie? Jak się sprawują? Warto kupić??
Obserwuj wątek
    • Gość: maxi kaz Re: Gary Bergner IP: *.chello.pl 23.05.08, 16:19
      Lipa, daj spokój.
      • menk.a Re: Gary Bergner 23.05.08, 18:06
        Gość portalu: maxi kaz napisał(a):

> Lipa, daj spokój.

Coś polecasz?;)
        • Gość: siala Re: Gary Bergner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 23:53
          Ja Schulte-Ufera polecam
          Nie wiem jak Wy..
          • Gość: tomik Re: Gary Bergner IP: *.chello.pl 24.05.08, 07:56
            taa, a łyżka na to: nie możliwe....
        • Gość: Lulu Re: Gary Bergner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 18:04
          Kup raz a porzadne... np. z powłoką tytanowa.
          Ja mam duzo sprzetu boerner'a i ogolnie jestem bardzo zadowolona.
          Maja tez garnki.
          www.boerner.pl
        • Gość: daniel Re: Gary Bergner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 20:31
          Polecam Fissler, Brabantia lub tytanowe SKK.

pozdrawiam
          • Gość: xxxxllll Re: Gary Bergner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 20:27
            po co tak piepszycie głupoty snoby ,bo nie ma zbytniej różnicy w
            jedzeniu ugotowanym tylko w cenie gara..bo gó... i tak będzie takie
            samo.
            • Gość: pw Re: Gary Bergner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 19:34
              Ja mam garnki BERGNER i jestem zadowolony cenę mają przyzwoitą.
              Przed kupnem sprawdzałem inne marki takie jak zepter itp niczym się nie różnią
              tylko ceną,czym bardziej znana marka to cena wyższa.
              • Gość: różnica jest Re: Gary Bergner IP: *.acn.waw.pl 13.05.09, 20:46
                No jak tak można pisać "niczym się nie różnią " Różnica jest wielka w materiale
                z jakiego są zrobione, w jakości wykonania, w grubości ścianek i dna, nawet z
                ekonomicznego punktu jeśli chodzi o sam moment grzania. Różnica jest jak między
                dnem a nocą. Wiadomo że nie trzeba kupować od razu Zeptera czy Philipiaka bo
                płaci się tylko za nazwę, ale nie kupujmy również totalnie badziewnej
                chińszczyzny, bo jak dla mnie to tylko wyrzucanie pieniędzy. Chyba że lubicie
                kupować garnki co rok inne.
                • Gość: niezadowowlona Re: Gary Bergner IP: *.146.140.130.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.10, 13:45
                  no tak ale ja w ogole nie moge garnkow bergnera pochwalic Moja synowa otrzymala
                  takie garnki w prez. slubnym od swojej mamay.Ja jestem przerazona bo na dnie
                  kazdego garnka pojawiaja sie czarne plamki nie do umycia wygladaja jak plamki
                  korozji ale sa czarneymi drobniutkimi wzerami.
              • Gość: magda Re: Gary Bergner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 21:19
                orientujesz się może, czy garnek z gwizdkiem na mleko nadaje się na indukcję? Pozdrawiam
            • barkot Re: Gary Bergner 21.09.09, 01:05
              nie masz racji dobry gar zeptera lub amway`a polecama jedzonko dobre
              i zdrowe.zrób kotleta bez tłuszczu na innej patelni!
    • Gość: apollo 1,34 Re: Gary Bergner IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 14.05.09, 09:31
      ja mam gary ze stali kosmicznej!Są zrobione z resztek rakiety Apollo.Szkoda że
      Was na takie nie stać!!!Ja sam nawet w nich nie gotuję by nie zniszczyć.Stoją w
      salonie obok najnowszej plazmy a patelnie leżą w Bentleju na tylnej kanapie by
      były dobrze widoczne(stać mnie na odpowiednio wysokie ubezpieczenie)W zasadzie
      nie są mi potrzebne bo żywię się w Mc Donaldzie ale warto mieć jako lokatę
      kapitału(kryzys)Tak na koniec najlepiej ich używać do moczenia nóg!Oczywiście
      bez wody!!!Pozdro.
      • Gość: też apollo Re: Gary Bergner IP: *.spzoz.krasnik.pl 23.05.09, 14:07
        Brawo Apollo!
      • ecicha-3 Re: Gary Bergner 23.05.09, 14:43
        Serdecznie sie usmialam.Wiem,ze na tym forum juz nic nowego mnie nie
        spotka,zagladam tak z ciekawosci,ze moze ktos wyszukal fajna rzecz,a
        tu nic ta sama nuda i megalomania,dlatego ten przerywnik fajny.
        • Gość: jihp[:-|] Re: Gary Bergner IP: 80.54.63.* 24.05.09, 14:14
          Z ekskluzywów używam Zeptera i Fisslera. Garnek Zeptera był w prezencie a Fisslera kupiłem sobie sam. Osobiście nie widzę różnicy, może deko szybciej gotuje się w Zepterze ale w Fisslerze łatwiej się odcedza i troszkę gorzej się je myje, wizualnie bardziej podoba mi się Zepter. Generalnie z obu jestem zadowolony.
          • barkot Re: Gary Bergner 21.09.09, 01:07
            oczywiście popieram i polecam zepter,to moje gary od 4 lat i nic
            innych
          • Gość: Znawca tematu Re: Gary Bergner IP: 195.16.252.* 28.11.10, 21:37
            Żałosna reklama i to z ukrytymi linkami, no ale jakoś trzeba sprzedawać bo ostatnio kiepsko idą gary powyżej 2000 zł.
    • Gość: mańkut Re: Gary Bergner IP: *.lublin.mm.pl 24.05.09, 20:46
      witam
      gary Bergner to "opel" wśrud marek samochodów
      dobre, choć bywają raz na jakis czas buble...tak komplet na 50
      ja kiedyś handlowałem tymi garnkami i nie tylko, bywały zwroty ale
      zadko.
      Główne wady to przebarwienia stali INOX nierdzewna...ale ta stal
      jest wrzędzie używana więc wg mnie wrzystkie gary ida na jedno
      kopyto..kwestia estetyki, i marki (za markę sie płaci)

Fajne gary zaa rozsądną cene to Lafaiet, bachmayer (super firma)
      za większą wybrał bym Vinzera lub berghoffa..

niezły sklep jest na stronie (dobre ceny, niezły wybór)kupowałem tam
      bachmayery...polecam:

www.sch-agd.pl/
      bergner

sklep solidny, nie tylko z garnkami bergner.
      mają też tanie zestawy garnków, noży, sztućców, porcelana, patelnie,
      czajniki, chlebaki, szybkowary itp
      Plusem tego sklepu jest to, że maja marki zestawów kuchennych wielu
      mniej znanych firm.
      Marki - berghoff, bergner są znane...sklep ten oferuje takie marki
      jak: vinzer, lafaiey, hoffner, millerhaus, maibach, frico, hoffburg,
      peterhoff, tiross itd....
      • Gość: Gość Re: Gary Bergner IP: *.datacom.pl 14.08.09, 15:09
        Nie polecam garnków Bergner. Nie są takie ciężkie, na jakie wyglądają i dno nie
        jest zbyt grube. Kupiłam zestaw BG-2261 i nie jestem zadowolona. Jedynie
        silikonowe uchwyty mają super.
      • Gość: japi Re: Gary Bergner IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 22:27
        Niestety , ale podany sklep sprzedaje podróbki Zeptera.
        • Gość: barkot Re: Gary Bergner IP: *.xdsl.centertel.pl 21.09.09, 00:56
          kupuj tylko w firmie Zepter u przedstawiciela.chcesz to moge cie
          skontaktowac.tej samej rangi sa AMWAY i tańsze .pisz do nie
      • Gość: tomski Re: Gary Bergner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 21:39
        Dobra kolego autoreklama.....
    • Gość: Edyta Re: Gary Bergner IP: 85.232.232.* 27.07.10, 20:21
      witam,właśnie pierwszy raz zagotowałam wodę w czajniku tej firmy.Uchyt jest
      metalowy więc nagrzał sie do tego stopnia ,że nie zdjęłam go z gazu więc NIE
      POLECAM.Już martwię się co będzie jak przyjdą garnki:(
      • Gość: Ja Re: Gary Bergner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.10, 09:18
        Bergner niekoniecznie, ja gotuję w Elo niemieckiej firmy Są ok
    • Gość: Miro Re: Gary Bergner IP: *.chello.pl 07.09.10, 19:02
      Przykro mi to pisać, jednak już po raz 2 zawiodłem się na marce Bergner
      1. spryskiwacz do octu i oleju w metalowej pięknej obudowie – owszem spryskuje – jednak część cieczy dostaje się pod obudowę i cieknie po butelce zostawiając ślady pod spryskiwaczem, nie można bezpiecznie położyć na stole, trzeba na dodatkowym talerzyku, pyzatym za każdym razem butelka z zaciekami brudzi ręce jak się ją urzywa.
      2 raz kupiłem urządzenie do szatkowania cebuli, zupełnie nie da się nim pokroić cebuli, najpierw odpadła metalowa rączka do dociskania urządzenia, poźniej po dokręceniu pojemnika odpada plastikowa część oddzielająca noże od pojemnika, a na końcu szatkowana cebula nabija się na noże wypychając je nie uwalnia ich i trzeba to czyścić widelcem by uwolnić norze, i po każdym opuszczeniu noży, tu warto dodać, ze nie należy czyścić tego palcami, ponieważ można się uciąć – wtedy urządzenie staje się na dodatek niebezpieczne. Do pojemnika mieści się tylko mała cebula, duże trzeba najpierw pokroić samemu – wiec po co brudzić jeszcze dodatkowo urządzenie?
      Zastanawiam się czy szybkowary tej firmy też są takie kiepskie – chyba sobie je odpuszczę.
      Czytałem na forach i wszyscy odradzają Bergnera polecając Berghoofa – czyżby Bergner to taka podróbka jak Panascanic?
      • Gość: ortografia dziecie Re: Gary Bergner IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.10, 15:47
        jezusku jak można dziecko takie byki sadzić?do podstawówy marsz!
        • Gość: i tyle Re: Gary Bergner IP: *.bdmedia.pl 21.05.11, 13:28
          Re: Gary BergnerIP: *.adsl.inetia.pl
          Gość: ortografia dziecie 19.12.10, 15:47 Odpowiedz
          jezusku jak można dziecko takie byki sadzić?do podstawówy marsz!
          -
          „Ja bym chciał poprzeć tezy obywatela Szerszenia.
          Net jest jednym z nielicznych miejsc, gdzie okazanie życzliwości i
          bezinteresowności jest normą, nawet jeżeli niepisaną.
          Forum to nie proces cywilny, w którym sąd ocenia, kto lepiej
          kłamie, mataczy czy pisze bezbłędnie”
    • Gość: Grzegorz Re: Gary Bergner i inne Bergner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 09:26
      Witam Posiadam trochę drobnego sprzętu marki Bergner (wiem, że nie są to drogie sprzęty). 1. Zestaw pięciu garnków - po 1,5 roku z garnka o największej pojemności oderwała się rączka (dobrze, że nikogo nie poparzyło). 2. Zestaw noży Bergner - kiepska stal , 2 z nich, a dokładnie te najmniejsze po dwóch latach wyłamały się w rączce. Na próbę kupiłem nóż marki fiskars i jest o niebo lepszy. 3. Zestaw Bergner dziadek do orzechów itd. - wyciskacz do czosnku Bergner jest tak zaprojektowany, że po pierwszym użyciu nie nadawał się do kolejnego, skrobak do warzyw Bergner po dwóch latach się zespół, otwieracz do konserw zepsuł się chyba po 10 użyciach. 4. Zestaw Bergner do przechowywania przypraw - ten produkt poza tym, że widać po 2,5 roku rdzę to jest ok ;). Pozdrawiam /Grzegorz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka