wieslawawie 07.07.08, 17:07 Jakie funkcje uzywacie w zmywarkach?Wiem że jest 1/2 wsadu ale większosć nie używa tego ,bo czeka się aż będzie pełna.A warto mieć regulowany kosz górny .A inne funkcje- te które używacie i te które są zbędne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasika Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 19:52 Ja mam tą zmywarkę www.agdexpert.pl/zmywarki-do-zabudowy-60-cm/bosch-sgv-45m53-eu-1 i jak narazie to nie używam opóźnionego startu. A składane i regulowane kosze są bardzo przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carla Re: Zmywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 21:01 Ja tez poszukuje zmywarki 45 :) ale nie wiem na jaka firme sie zdecydowac, ani co powinnam brac pod uwage :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 23:24 ja mam zmywarkę Bosch już 7 lat i uzywam, w zasadzie, tylko jednego programu auto 55 - 65 stopni i nic poza tym. Na początku używa się innych programów ale to mija po kilku miesiacach :) Polecam firmę Bosch. Odpowiedz Link Zgłoś
kermitthefrog Re: Zmywarka 08.07.08, 00:20 też podłączam się pod ten temat. planuję zakup zmywarki i to będzie moja pierwsza zmywarka wiec nie wiem na co mam zwracac uwagę??? firmy jakie polecacie? tylko bosch? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmonkey Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 16:33 Jesli chodzi o firme to polecam Boscha. Faktycznie nie warto płacić za dodatkowe bajery, ponieważ się ich później raczej nie używa. Z przydatnych to skłądane kosze i wskaźniki braku soli i nabłyszczacza. W poprzedniej zmywarce nie miałam i sypałam na "czuja" Odpowiedz Link Zgłoś
justownway Re: Zmywarka 14.07.08, 10:35 Mam 10 lat zmywarkę Bosha ,stary model ale ani razu nie miałam problemów z nią, więc przy okazji polecam tę firmę:) Jedyna funkcja,która się przydaje to dla mnie szybkie zmywanie-25 min, jak mam dużo gości albo potrzebuję jakieś naczynia szybko to właśnie to pranie błyskawiczne używam. Z innych- jak dodatkowe płukanie, poł wsadu nigdy nie korzystałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legrad Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 12:42 szybkie zmywanie 25 min. a w jakiej temperaturze? To jest istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasika Re: Zmywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 13:41 Też mam ta funkcję i często używam. Szybkie mycie ok.35 min. w tem.45 st. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Zmywarka IP: *.elomza.pl 14.07.08, 18:16 kupiłem ostatnio zmywarkie AEG, po opiniach w internecie byłem nastawiony na Boscha, ale jak zobaczyłem go w sklepie to troszkie się zdiwiłem, plastikowe wykończenie w środku, piszcząca klapa,kosze z jakiegoś białego plastiku, jednym słowem bez rewelacji, prawdopodobnie nowe zmywarki Boscha nie będą tak idealne jak kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasika Re: Zmywarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 09:47 > nastawiony na Boscha, ale jak zobaczyłem go w sklepie to troszkie > się zdiwiłem, plastikowe wykończenie w środku, piszcząca klapa,kosze > z jakiegoś białego plastiku, jednym słowem bez rewelacji, To oglądałeś taki model "z tych tańszych". Widomo że każda firma ma kilka, a nawet kilkanaście modeli. Ja mam nową, nie 15 letnią i środek nie jest wykończony plastikiem, bona to zwracałam uwagę wybierając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Zmywarka IP: 80.240.164.* 16.07.08, 20:31 Dokładnie nie pamiętam modelu tej zmywarki, jedyne co pamiętam to że miała wyświetlacz i wąż aqua stop, kostowała w sklepie 1659pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 18:04 Przy poszukiwaniach dla siebie zmywarki Bosch szukałam takiej, która nie będzie miała lichego wyposażenia. Są modele, które mają dno mniej trwałe. Oznaczone są jakąś tam literką w środku, nie pamiętam. Wiem tylko, że te porządniejsze powinny mieć w nazwie literę M. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Zmywarka 15.07.08, 08:59 ja mam Bosha i praktycznie uzywam dwóch programów: auto i do garów. Składane kosze są super, jest cicha i więcej nie potrzeba :) No może przydałby się światełko syganlizujace koniec pracy. Moim zdaniem zmywarka powinna mieć: składane kosze, max 47 dB, program na 70 st. Odpowiedz Link Zgłoś
monique.x Re: Zmywarka 19.07.08, 23:32 Ja mam Siemensa.Rewelacja. Cicha,składane kosze, skracanie czasu prania - bardzo przydatne.Zamiast 144min.zmywanie robię w 77 min.Zupełnie wystarcza.Kontrolki zuzycia soli i nabłyszczacza, sygnał świetlny i dźwiękowy poskończonym praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiawesola Re: Zmywarka 14.10.20, 14:55 monique.x napisała: > Ja mam Siemensa.Rewelacja. Cicha,składane kosze, skracanie czasu prania - bardz > o przydatne.Zamiast 144min.zmywanie robię w 77 min.Zupełnie wystarcza.Kontrolki > zuzycia soli i nabłyszczacza, sygnał świetlny i dźwiękowy poskończonym praniu. Potwierdzam, mam tez Siemensa i warto było trochę więcej zainwestować. Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
adanis Re: Zmywarka 20.07.08, 13:23 Potrzebne; krotkie mycie -wyswietlacz braku soli i nablyszczacza -mi sie przydaje 1/2 wkladu -ustawienie czasu suszenia albo wylaczenie go A reszta ,mam 8 Progr. i wiekszosc nie uzywam, opoznienie startu tez ne potrzebne bo jak wlaczam to od razu, i inne tez mi sie nie przydaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiaaa Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 16:18 Znalazłam wątek, który chyba każdy kto nie zna się na rzeczy powinien przeczytać przed kupnem zmywarki :) www.agito.pl/porady/zmywarki.agito.html prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: Zmywarka IP: *.chello.pl 25.07.08, 23:53 ja mam Bosha - "silence plus" Korzystam wyłącznie z 2 programów -"1/2" i "auto". nigdy nie słychać jak zmywa, a koniec prania sygnalizuje 5-krotnie dźwiękiem, który w razie potrzeby powtarza - jakbym nie usłyszała. Sygnalizuje mi poziom soli i nabłyszczacza. Super zmywarka :) Odpowiedz Link Zgłoś
przytulia_czepna Re: Zmywarka 26.07.08, 09:47 Zmywarka! Najwspanialsze urządzenie kuchenne! Wogóle cud-miód! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flądra Re: Zmywarka IP: *.eranet.pl 28.07.08, 12:07 oooo, dzięki za linka, rzeczywiście rozjaśnia to trochę w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Zmywarka 27.07.08, 01:45 Kosz regulowany przydaje się. Ja używam auto i do garów, także skrócony czas tzw ekonomiczny bo dużo myję, 2-3 razy dziennie ale za to wszystko praktycznie. Używam też opóźnionego startu bo wstawiam zmywarkę przed pójściem do pracy i zaczyna myc kiedy pierwsza przewidziana osoba bedzie w domu. W świeta i przy podobnych okazjach używam delikatnego do szkła bo nie chce mi się myc tych wszystkich szklaneczek i kieliszkow. Nigdy nie używałam programu do namaczania, czy też spłukiwania, przed zmywaniem właściwym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 13:58 A może by tak każdy z łaski swojej napisał nazwę zmywarki? Ja poszukując jej dla siebie, czytałam tylko jakie te zmywarki są super, ta ma to, a tamta tamto... ale nie wiedziałam jaki to model :( to jest ważne, bo mamy opinię użytkownika i nazwę zmywarki, a to jest bardzo istotne przy dokonywaniu wyboru. Tego mi brakowało i zawaliłam, bo mam długi czas zmywania auto :/ ehh... Także byłabym wdzięczna i pewnie nie tylko ja.... ja mam boscha sgi-55m45eu, poza tym to świetna zmywarka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 12:45 Ja akurat się wybiję bo mam Electroluxa, podaje linka www.agito.pl/zmywarki/aegelectrolux_favorit_84470_vi.1249.329878.html Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawawie Re: Zmywarka 30.07.08, 19:09 Jak się obsługuje i sprawdza panel zintegrowany?Czy nie lepiej jak widać np ile czasu zostało do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek671 Re: Zmywarka 29.07.08, 22:40 ja mam boscha sgv 45M53 do zabudowy , zmywa i suszy kapitalnie , doładowana do oporu i tak umyje wszystko , nic nie trzeba namaczać, czasami naczynia stoja 2 dni i jest ok. nie uzywam tabletek tylko osobno soli , nabłyszczacza i proszek , jakoś tak od samego poczatku i kupuje poczciwego ludwika , zmywarka jak dla mnie ma 1 wade , w górnym koszu jest ,,podpurka" na kieliszki której niestety nie da się złożyć i czasami tylko przeszkadza , poważny minus dla panów inżynierów . używam 2 programów - eco i auto , dodam żeby nie było zdziwień że jak jest przeładowana dośc brudnymi naczyniami to w programie auto wzięła 21 litrów wody , ale to świadczy tylko o tym że był syf i żeby ,,posprzatać" trzeba było sie napracować a nie odwalać fuchy , przy mniej zabrudzonych w auto bierze 15-18 litrów wody , na eco zadowala się 12 litreami a zmywanie trwa 153 min. dla mnie to nieistotne bo programuje na opóżniony start i niech robi swoje , na razie stoi luzem a prawie jej nie słychać i jest szpetna ale po zabudowie bedzie ładna i bezgłośna, Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zmywarka 16.05.20, 09:24 Długo szukałam tego wątku, bo warto poczytać przed zakupem nowej zmywarki, więc wywlekam ;-) Nowa zmywarka kupiona i dodałabym jeszcze od siebie funkcje. które ja uważam za bardzo przydatne, a nie zostały tu wymienione: - wyświetlana na podłodze informacja o czasie który pozostał do końca zmywania (dotyczy zmywarek do zabudowy z ukrytym panelem) - program samooczyszczania zmywarki - dodatkowe suszenie (przydaje się jak wewnątrz jest dużo plastików) - czujnik załadunku (nie trzeba wtedy czekać na zapełnienie całej zmywarki) - program automatyczny - możliwość skracania czasu programu - strefa intensywna (u góry można postawić delikatne kieliszki, a na dole brudne gary) Odpowiedz Link Zgłoś
anty_rdzawka Re: Zmywarka 06.07.20, 12:45 Dobra zmywarka to taka najbardziej funkcjonalna. Trzeci górny kosz na sztućce i regulowane szuflady to w dzisiejszych czasach standard zapewniający komfort użytkowania. Osobiście polecam tą zmywarkę : tiny.pl/7cs52 Odpowiedz Link Zgłoś
dziele.sie.wiedza Re: Zmywarka 15.12.20, 20:59 kolejna zmywarka i kolejna tej samej firmy Electrolux (zmiana miejsca zamieszkania) Niezawodna, ma program 30 min - najczęściej używany. Pozostałe programy sporadycznie www.mediaexpert.pl/agd-do-zabudowy/zmywarki-do-zabudowy/zmywarka-electrolux-eea627201l?utm_source=Internal&utm_medium=link&utm_campaign=2019.07.00_Internal&utm_content=43c5b26b6738782b9e45719d8a45db1b Odpowiedz Link Zgłoś