mspil 04.10.08, 11:01 Mam problem po myciu garnków pozostaje osad.Zmywam w zmywarce używam Calgonitu.Może to banalne pytanie ale jestem emerytem,bardzo proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drozdek112 Re: Osad na dnie garnka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 18:17 Czy to jest biały osad i czy na szkle też występuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
mspil Re: Osad na dnie garnka 05.10.08, 12:13 Na naczyniach szklanych (kubki,brytfanka szklanna)nie występuje.Jedynie na garnkach a szczególnie po gotowaniu rosołu.Serdecznie pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie się moim problemem Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaaa Re: Osad na dnie garnka 05.10.08, 12:36 Też mi się to zdarzało, wyłącznie po gotowaniu tłustych zup czy dużej ilości tłustej kiełbasy. Pomaga przepłukanie garnka zaraz po użyciu gorącą wodą, można dodać kroplę płynu do mycia naczyń. Przynajmniej u mnie ta metoda się sprawdza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksm Re: Osad na dnie garnka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 15:54 Najlepiej dno natrzeć plastrem cytryny. Powinno pomóc. Osad powstaje od tłuszczy naturalnych, a sok z cytryny szybko usunie plamki :) Odpowiedz Link Zgłoś