Gość: m IP: 194.169.228.* 30.11.08, 13:20 Witam, Moglibyście mi powiedzieć czy filtr węglowy jest dobrym rozwiązaniem? Kupiłam okap i chce go założyć(jak mam to zrobić) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anca Re: Filtr węglowy IP: *.zamosc.mm.pl 30.11.08, 13:46 przy montazu kominowego okapu powiedziano mi,że w kominowym filtr nie jest konieczny...ciekawe czy to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: Filtr węglowy 30.11.08, 22:05 Przy podłączeniu okapu do przewodu wentylacyjnego (komina) nie potrzeba fitrów węglowych. Stosuje się je wyłącznie przy układzie zamkniętym (wywiew spowrotem do kuchni) i jest to rozwiązanie drogie i ogólnie fatalne w eksploatacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Filtr węglowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 09:19 > Moglibyście mi powiedzieć czy filtr węglowy jest dobrym > rozwiązaniem? Jesli nie masz wolnego pionu wentylacyjnego (tylko do Twojej kuchni) to ten filtr jest niestety jedynym rozwiązaniem (jesli pominiemy wykucie otworu w scianie szczytowej i wyprowadzenie powietrza na zawnątrz) > Kupiłam okap i chce go założyć(jak mam to zrobić) Zalezy od okapu. Różne okapy maja rózne sposoby mocowania filtra. Sa też filtry uniwersalne, czyli czarna mata którą kładzie sie razem z filtrem tłuszczowym (białą matą). Po założeniu filtra nie zapomnij przestawić wajchy w okapie na pozycję "recyrkulacja". Blizsze informacje znajdziesz na pewno w instrukcji obsługi okapu. Odpowiedz Link Zgłoś