Dodaj do ulubionych

garnki Philipiak - kulisy

• Gość: Nazgul Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.ghnet.pl 06.11.12, 20:01
      Witam, firma niekompetentna. Zostałem zwerbowany przez panią z telefonu do udziału w prezentacji, zgodziłem się więc przysłano mi zaproszenie. Na miejscu, w salonie Philipiaka nie zostałem jednak wpuszczony przez pewnego "miłego" pana w garniturku, gdyż nie ukończyłem 25 lat (mam 23). Dla mnie jest to śmieszne bo w takim razie podstawowym a nawet pierwszym pytaniem pani z telefonu powinno być, czy ukończyłem wymagane 25 lat. Straciłem czas i pieniądze na dojazd tylko dlatego, że komuś nie chciało się zapytać o podstawową informację. Druga sprawa nie wiem skąd uzyskali mój numer telefonu skoro podałem go tylko najbliższej rodzinie.
      • Gość: sylwia83 Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 20:53
        Kurczę nawet nie wiesz jakie masz szczęście,że nie wpuszczono Cię na tę "super prezentację"
        Mnie podobnie jak Ciebie zaproszono mam wymagane lata(30)i wydawało mi się że jestem osobą
        nie do nabrana(jestem handlowcem).Pani,która do mnie dzwoniła opowiadała,że będzie degustacja,że będzie pan Karol Okrasa gotował- pomyślałam sobie czemu nie.
        Zaprosiłam znajome,ucieszyły się.
        A tu arogancki prezenter wręcz bezczelny,pan Okrasa "puszczony z płyty",degustacja jedna pierś z kurczaka(podwójna) dla 100 osób i 3 godziny psu w tyłek.
        po 5 minutach wiedziałam i,że nie dam się "wpuścić" w te gary.
        Skąd oni biorą nasze dane?
        kurde,żal mi tych staruszek,które leciały jak ćmy do światła,ja tam tylko straciłam 3godziny przed koleżankami mi wstyd,dałam się nabrać poniekąd a nie powinnam
        • chris1970 Re: garnki Philipiak - kulisy 12.11.12, 22:37
          Numery telefonów mają z firmy telekomunikacyjnej, która sprzedaje im numery.
          Na pokaz chodzi sąsiadka. Dostaję od niej książeczki z przepisami.
          • kucharz_amator Re: garnki Philipiak - kulisy 19.11.12, 08:42
            Właśnie się zarejestrowałem i przeglądam forum. To jest pierwszy post, który czytam. To fascynujące. Kilkanaście a może kilkadziesiąt osób od chyba już 4 lat dorzuca swoje trzy grosze, chwali, żali, jednym słowem ciągnie wątek, który zapoczątkował facet chcąc w prymitywny sposób skompromitować konkurencję. Ciekawe jak długo jeszcze to będzie trwało i kto na tym faktycznie zyska?
            • Gość: hania [...] IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 21:03
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • urbanskaewa Re: garnki Philipiak - kulisy 10.02.13, 21:45
      A jednak dobre garnki nie są złe. Oczywiście według akwizytorów.
    • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 26.05.13, 10:58
      napisz dlaczego oszuści?
    • Gość: jacek Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 08.06.13, 17:34
      Witam.
      W dniu 8 czerwca o godz 14 w hotelu Skalny w Szczyrku rozpoczęła się prezentacja firmy philipiuk. W ciągu 30 minut prelegentka pani Katarzyna obrażała i upokarzała aż opuściłem spotkanie a wraz ze mną 10 innych ( obcych) osób. Jestem pewien że nauczycielem ‘dobrych manier ‘ pani Katarzyny jest bohater powieści Andrzeja Pilipiuka sam Jakub Wędrowycz.
      W czasie opuszczania sali szczytem chamstwa popisał się kolega pani Kasi co nie powinno już dziwić a jednak… . Zamiast mile spędzonego czasu wyszło jak zwykle.
      Sprzedajecie garnki wartości 1200 zł za wielokrotnie wyższą kwotę ( ok. taki jest biznes) ale nie wolno traktować ludzi jak prostackich wiejskim chamów .
      Jacek Frączyk
      • sonia_240 Re: garnki Philipiak - kulisy 29.07.13, 14:32
        O marce Philipiak słyszałam od znajomych, którzy, albo ich garnki mają, albo mieli z nimi jakąkolwiek styczność. Słyszałam o nich wiele dobrego, a mianowiecie, że są porządnie wykonane, że mają 20 letnią gwarancje, że za wysoką ceną, idzie również jakość. Sama zastanawiam się nad ich kupnem. Myślicie, że warto? Będe wdzięczna za rzetelną opinię :)
        • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 29.07.13, 19:18
          myślę że to przekręt kupiłam 2 komplety i mieli wysłać mi dokumenty na kartę klienta i cały czas mnie zwodzą to kuż 4 miesiące jAK TYLKO OBIECUJĄ I SZCZERZ TO ZA ,MIEJSZE PIENIĄDZE MOŻNA KUPIĆ DOBRE GARY.żałuję
          • Gość: ema333 Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.tvk-net.pl 01.12.13, 22:59
            Ludzie, dlaczego czytacie forum po fakcie ?
        • Gość: bic Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.13, 16:38
          O naiwni ! trzeba mieć nie po kolei żeby kupowac garnek za taka cenę
        • Gość: rondel Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.13, 16:37
          To jakiś chyba żart z tymi garnkami.....Proszę nie dajcie sie ograbiać w biały dzień...
        • Gość: mamuska Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 20:32
          witam. kupiła pani garnki PHILIPIAK czy jeszcze nie.pytam bo ja je kupiłam ale u mnie nie chcą rodzice a jak maja leżeć to bezsensu.
        • Gość: gość Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 17:38
          Tyle dobrego, dobre sobie większość wpisów to handlowcy garów Philipiaka
    • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 01.12.13, 21:02
      kupiłam i żałuję już nikt mnie nie naciągnie.Obiecali kartę klienta i co?figa tylko obiecywali TO SĄ OSZUŚCI
    • Gość: krasnal philipiak IP: *.204.74.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.12.13, 20:18
      Garki są może dobre ale nie każdego stać bo ja niemogą sobie na to pozwolić bo. Mam ciąszką sytułacie
      • k1234561 Re: philipiak 28.12.13, 21:26
        "Garnki Gerlach to zdecydowanie lepsza jakość, materiał ściany garnka niby ten
        sam co Philipiak, ale dno garnka jest wykonane ze specjalnego stopu miedzi.
        Roboty opowiadają emerytom głupoty, że miedź jest w dużych ilościach
        niezdrowa. Oczywiście, ale wtedy i tylko wtedy gdy ma bezpośredni kontakt z
        żywnością."

To mam rozumieć Panie autorze wątku,że produkty żywnościowe umieszczone w garnkach nie mają bezpośredniego kontaktu z garnkiem,co za tym idzie z tym stopem miedzi z którego ów garnek jest wykonany??????????
        To niby jak mam gotować w tym garnku ,żeby żywność w nim przygotowywana nie miała bezpośredniego kontaktu z garnkiem.
        Większej bzdury dawno nie czytałam.
        • Gość: emak333 Re: philipiak IP: *.ip.netia.com.pl 30.12.13, 08:18
          a widziałaś ten garnek ????
        • Gość: Kalina Re: philipiak IP: 83.238.201.* 15.01.14, 23:45
          Człowieku, czyś Ty na oczy żadnego garnka z wielowarstwowym dnem nie widział? Wnętrze garnka jest STALOWE, dno ma układ "kanapki", czyli przykładowo - od góry stal (ma kontakt z żywnościa), potem miedź, potem znów stal (garnek ma działać na indukcji). Tej miedzi ani nie dotkniesz, ani nie zobaczysz - to jest środkowa warstwa w konstrukcji dna :)
        • Gość: Larry Re: philipiak IP: 190.210.131.* 15.04.14, 10:14
          Pracownicy Philipiaka maja problemy z logicznym myśleniem dlatego takie bzdury wypisują. A jedząc posiłek przygotowany w tych garnkach odczuwa się to, że inaczej smakują.
        • Gość: kucharz Re: philipiak IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.15, 14:19
          A kto Wam naopowiał bzdur o tym, że zawartość miedzi w garnkach jest szkodliwą sytuacją?
          Wszak najlepszymi garnkami - używanymi w najekskluzywniejszych restauracjach i domach są właśnie garnki MIEDZIANE (sic!). Proponuję zainteresować się Państwu "znawcom" sztuki kulinarnej tym tematem. Jako przykład podać mogę francuską markę Mauviel. Jeśli dobrze pamiętam, komplet tych ekskluzywnych garnków kosztuje nieco ponad 6000 złotych
    • Gość: Klara Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.13, 22:32
      Również byłam na pokazie tych garnków, mało tego, wzięłam ze sobą moją mamę. Obie byłyśmy zachwycone. Zero presji. Ponadto byłyśmy w takiej sytuacji, że chciałyśmy się zapoznać z produktem, o któym ostatnio jest głośno. Decyzja - kupno. Jestem bardzo zadwolona z ich jakości i, tego jak smakują potrawy przyrządzone w produktach marki Philipiak
      • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 15.12.13, 23:29
        pewnie jesteś podstawiona przez hieny Filipiaka to wielki przekręt
      • Gość: NIENIENIE Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.14, 16:21
        Witam. I ja byłam na pokazie garnków firmy Filipiak. Wytrzymałam 3 godziny otumaniania:) tylko dlatego, ze gratisem był ręczny malakser (mikser, robot). Przyjęłam strategię, że takie gary już w domu, więc kupować nie muszę.
        Często chodzę na takie pokazy, ale tylko ze względu na ... prezenty. Wszystko zależy od nastawienia. Ja nie daję sobie kitu wcisnąć>Kupuję wtedy, kiedy muszę, a nie wtedy kiedy ktoś chce na mnie zarobić.
        LUDZIE !!! Nie pozwólcie, aby ktoś robił z was idiotów. Szanujcie swoje ciężko zarobione pieniądze.
        • gee84 Re: garnki Philipiak - kulisy 28.07.15, 23:08
          witam. proszę o opinię biegłego w sprawie tych garów na@: cornflake@poczta.onet.pl
          moja mama została dziś "szczęśliwie wylosowana" i chciałbym jej jakoś pomóc naprawić ten błąd
    • Gość: Klarysa Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.13, 08:33
      Nie do końca się z tym zgodzę. Aczkolwiek również podchodziłam sceptycznie do takich rzeczy. Ostatnio byłam na pokazie garnków Philipiak, na który sama się zgłosiłam, więc trzeba już w tym momencie obalić mit- zapraszanie osób, bo sama się wprosiłam :). Myślę, że wszystko zależy od produktu. Nie można uogólniać, ponieważ możliwość wzięcia udziału w pokazie, gdy ktoś się zastanawia, może ułatwić sprawę. Ja długo myślałam nad wyposażeniem swojej kuchni. Chciałam kupić produkt na lata, o wysokiej jakości. Przyznam - udało mi się i jestem bardzo zadowolona. Pewnie gdyby nie pokaz, nie zdecydowałabym się na zakup.
      • Gość: Kasia [...] IP: *.gorzow.mm.pl 09.02.14, 18:02
        • Gość: Maxymilian Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 01:01
          www.SILGA.it tyle w temacie.
          • Gość: ECO VITAL Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.14, 23:15
            Widzę, że pracownicy ECO - VITAL są bardzo aktywni. To forum to jest jedno wielkie oszustwo. Stek bzdur pisane przez konkurencje.
            • skory1 Re: garnki Philipiak - kulisy 06.03.14, 14:08
              Gość portalu: ECO VITAL napisał(a):

> To forum to jest jedno wielkie oszustwo. Stek bzdur pisane przez konkurencje.

Nie znam oferty, więc się o niej nie wypowiem, ale osoby, które szaklują konkurencję bawiąc się w "czarny marketing" nie zasługują na określenia słowami z języka osób kulturalnych.
            • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.14, 13:41
              Witam wszystkich ""szczesliwych ""inaczej posiadaczy garnków PHILIPIAK informuje że w dniu wczorajszym po pierwszej rozprawie w sadzie został powołany rzeczoznawca w sprawie wyceny i sprawdzenia stanu faktycznego cudownych garnków z włoch trzymajcie kciuki o wynikach expertyzy poinformuje was i to może pomoże innym poszkodowanym na dochodzenie swoich praw NIE BEDZIE PHILIPIAK PLUŁ NAM W KIESZEŃ
              • Gość: JEL.. Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 19.03.14, 10:45
                koniecznie chcę poznać wynik ja niestety również jestem jedną z naiwnych i teraz płacę 5000zł.
                • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.14, 12:11
                  Nie ma sprawy oczywiscie jak tylko zostanie zrobiona wycena garów przez biegłego sądowego dam znać i mam nadzieje ze uda mi sie tym sposobem pomóc nie tylko sobie ale i innym poszkodowanym przez Philipiaka Pozdrawiam
                • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 24.09.14, 18:43
                  dla wszystkich którzy śledzili moje zmagania z Philipiakiem informuje ze w dniu 30.10.2014 roku odbedzie sie rozprawa obecnie otrzymałam sadu opinie na temat tych garnków wystawiona przez biegłego sądowego Opinia ta jest krytyczna w stosunku do produktu philipiaka zobaczymy co stwierdzi sąd
              • Gość: terlak [...] IP: *.dont-know-me.at 07.04.14, 12:05
                • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.14, 14:08
                  liczę sie z tym ale rzeczoznawca ocenia gary te które mam w domu zobacze jaki bedzie wiarygodny
                • Gość: Karol Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 200.2.180.* 16.04.14, 11:04
                  Czego można oczekiwać od faceta, który bezczelnie nabiera emerytów i wyciąga od nich kasę za nic nie warte gary? Tylko i wyłącznie oszustwa! Więc zgadzam się całkowicie - Philipiak jest w stanie przekupić każdego, byleby osiągnąć to, co ma zaplanowane.
                  • Gość: Były pracownik Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dsl.telepac.pt 16.04.14, 14:32
                    Na pewno nie uczciwości. Philipiak nie potrafi robić niczego innego, jak tylko naciągać emerytów na grube tysiące. Pracowałem tam przez niecały miesiąc i dobrze wszystkim radzę, żeby ani nie zatrudniali się w tej firmie, ani nie brali od nich żadnych garów. Wciskają wszystkim, że gary są najwyższej jakości z Włoch, a tak naprawdę produkują je w Chinach. A naiwni dają za nie tyle pieniędzy.
                    • Gość: patyk z oczami Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 77.66.34.* 17.04.14, 14:14
                      Dziwię się w ogóle ludziom, którzy kupują garnki Philipiaka. Jeśli już chcą porządne, droższe garnki to niech kupią z firmy z tradycjami, z gronem zadowolonych klientów, a nie dlatego, że Philipiak ma gary ładne. Co po ładnych garach w kuchni!?
                      • Gość: elegant Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.elisa-laajakaista.fi 18.04.14, 09:15
                        Ja się zastanawiam co ludzie mają w ogóle z tego, że kupią drogie gary, skoro spadnie im, albo przez przypadek zarysują go i tak będzie do wyrzucenia. Więc lepiej już częściej kupić jakiś tańszy garnek niż wydać tysiące na te z napisem PHILIPIAK
                        • Gość: Marta Kowalewska Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.04.14, 11:52
                          Szanowny Panie,

Zarysowanie - o ile może mieć znaczenie estetyczne, o tyle z całą pewnością nie ma wpływu na smak gotowanych potraw. Nie wyklucza też naczynia z użytku, nie ma zatem konieczności wyrzucania. Pozwolę sobie uspokoić Pana informacją, iż garnki Philipiak produkowane są ze stali szlachetnej, a ta zarysowaniom nie ulega. W przypadku dalszych wątpliwości chętnie odpowiem.

Pozdrawiam, Marta Kowalewska
                          Online Ekspert marki PHILIPIAK
                          • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.14, 18:17
                            Szanowna Pani Marto czytam pani odpowiedzi i brzmi pani jak mantra buu stal szlachetna to......itd nieprawda sprzedajecie tandete rdzewieje i rysuje sie o uchwytach nie wspomne ze odpadły folia odlazła a wy dalej nawijacie ludziom makaron na uszy o jakosci zarzucacie mi że pokrywki myte w zmywarce i dlatego odeszła folia zmartwie Pania folia odeszła tez od uchwytów ale tych nie da sie odkrecic. Sąd po zapoznaniu sie z waszymi garmi z tej tak zwanej stali szlachetnej powołał biegłego do oszacowania tej szlachetnosci i w tym momencie wstrzymałabym sie od tego piania z zachwytu poczekamy zobaczymy co sprzedajecie a do was ludzie podziele sie z wami tymi rewelacjiami na ile tak naprawde sa warte garki od makaraniarzy....................
                          • Gość: Kowalska Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.digicube.fr 29.05.14, 12:12
                            Jeśli naczynie jest zarysowane to jedzenie do niego przywiera, to raz, a dwa to jeśli Pani lubi gotować w brzydkich porysowanych naczyniach to współczuję Pani rodzinie. Ja wolę mieć naczynia wyglądające jak nowe. Dbam o wszystko co posiadam i chce żeby było to widać. W przypadku waszych garnków niestety jest to daremne...
                            • Gość: Pawel Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.14, 12:20
                              Nie ma naczyń, których nie da się porysować.
                              Philipiak wg mnie należy do tych, które zarysować trudniej.
                              Jeśli ktoś lubi mieć wystawę z garnków powinien kupować równie dobre, ale tańsze garnki i wtedy można je częściej wymieniać.

Nie wiem czemu niektórzy opisują garnki philipiaka niemal na równi z garnkami na wagę.
                              To, że są przesadnie drogie nie czyni z nich automatycznie nic nie wartymi.

Rozumiem rozżalenie niektórych osób, które bez czytania umowy wydały kupę kasy.
                              Sposób sprzedaży może budzić wątpliwości ale w aspekcie moralnym, a nie prawnym - niestety.

• Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 109.241.118.* 05.10.14, 17:48
                            oj są zarysowania
                          • 31przemek Re: garnki Philipiak - kulisy 07.02.15, 19:55
                            Każdy metal jest podatny na zarysowania a tym bardziej stal szlachetna (nierdzewna) :)
                            Pani jako przedstawiciel firmy musi ją bronić. Myślę że jak już nie będzie pani tym przedstawicielem to ujawni nam całą tajemnicę manipulacji, naciągactwa i fałszerstwa bo inaczej tego nazwać się nie da.
                          • Gość: Waldek Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.mm.pl 19.04.15, 10:03
                            Proszę Pani, każdą stal można zarysować!
                      • Gość: panterka Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 197.232.242.* 22.04.14, 11:44
                        Też jakoś specjalnie piękne to one nie są. Zwyczajne, dobrze wyglądające garnki. Wolę kupić co 3 lata nowe za 500 zł niż od Philipiaka za 5 tys co 5 lat. Bo nie wytrzymają dłużej. O ile w ogóle tyle wytrzymają!
                      • Gość: amm Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 109.120.177.* 25.04.14, 11:29
                        Ludzie kupują jego garnki nie dlatego, że naprawdę tego chcą, tylko dlatego, że są manipulowani na pokazie. Nie panują nad sobą i prezenterowi jest łatwo wcisnąć garnke czy zestaw garnków, szczególnie emerytom!
                  • Gość: bona Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.digicube.fr 06.06.14, 15:47
                    Napewno nie profesionalnego podejścia do klienta, tutaj juz nawet nie chodzi o te ich pokazy, ale o to jak traktują klientów!
              • Gość: hurra Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.crnagora.net 18.04.14, 14:06
                Wiadomo co wykaże ekspertyza. Że garnki produkowane są w Chinach z najtańszych możliwych materiałów. To będzie piękny koniec Philipiaka... :)
                • Gość: Marta Kowalewska Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.04.14, 11:55
                  Witam,

Pozwolę sobie rozwiać te podejrzenia. Garnki PHILIPIAK produkowane są we Włoszech, z doskonałej jakości stali szlachetnej, co potwierdzają stosowne certyfikaty oraz 20-letnia gwarancja. Pozostaję do dyspozycji na wypadek kolejnych, podobnych wątpliwości.

• Gość: Łusek Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gtor.org 28.04.14, 12:15
                    Każdy może sobie napisać co tylko chce. Nie wierzę, że garnki są produkowane we Włoszech z najlepszych materiałów. Gdyby tak było nie psuły by się tak szybko. Sa to zwykłe, tanie gary, za których chciecie się najeść kasą do syta i uciec z rynku.
                  • Gość: pytająca [...] IP: *.torproxy-readme-arachnide-fr-35.fr 30.04.14, 09:25
                    • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 30.04.14, 11:56
                      ja mam tak samo z tymi garnakmi i dlatego poszłam z nimi do sadu jest powołany biegły do sprawdzenia jakosci jakie bedą wyniki dam znać na forum
                      • Gość: gosc Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 25.06.14, 14:33
                        Tak Katarzyno Madejek - juz ze wszystkich chyba możliwych for internetowym wiemy, że poszłaś do sądu.
                        Mam nadzieję, że jak wygrasz sprawę napiszesz z czego naczynia są wykonane i mam też nadzieję, że jeżeli przegrasz na wszytkich forach ładnie przeprosisz.
                        • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 25.06.14, 14:43
                          Witam a wczoraj na wizji sadowej o ile sie nie mylę nie przeszlismy na ty pozdrawiam pracowników Philipaka jak juz wczesniej wspominałam bez wzgledu na wynik tego sporu wynik zamieszcze na forum proszę sie nie martwić mam tylko pytanie w duga strone czy Philipiak przeprosi wszystkich tych którzy na tym forum jak i ja uważają że sprzedaje bubla wartego może z 400 zł gdy potwierdzi to Sąd a może odda ludziom pieniądze
                          • Gość: Ciekawa Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.61.149.100.host.de.colt.net 25.06.14, 14:47
                            wizji sądowej? uuu czyli ktoś w końcu za firmę się zabrał? pracownicy postanowili dochodzić swoich praw? mam nadzieje, że tak właśnie było!
                            • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 25.06.14, 15:07
                              ja tylko jestem uzytkownikiem tandety sprzedawanej przez Philipiaka i to prawda że nacisnełam na odcisk jak widac w pierwszym rzędzie postanowili ujawnić jak sie nazywam no cóż a ja teraz wezne adwokata nie bede sie urzerać na forum z pracownikami zatrudnionymi na umowe zlecenie w firmie Philipiak od 7 lat
                          • Gość: gosc Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.14, 22:20
                            Nie było mnie w sądzie bo nie jestem pracownikiem Philipiaka i jednoczesnie nie do mnie nalezy kierowac pytanie co w przypadku przegranej w sadzie. Jestem wieloletnim klientem, kupiłem u nich nie jedną rzecz i po prostu nie wierze w to co Pani wypisuje na forach. Czekam na wyrok.
                            • Gość: Paweł Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.14, 22:44
                              Jak można nie wierzyć, jeśli ktoś pisze, że nie sprawdza mu się to co kupił. W dodatku idzie z tym do sądu, więc chyba nie liczy, że sąd uwierzy na słowo. Nawet jeśli sąd oddali zarzuty to nie spowoduje, że klientka będzie zadowolona z garnków. Widziałem zdjęcia i moim zdaniem jest do czego się przyczepić. Ja mam swój komplet w nieco tylko lepszym stanie, ale nie przywiązuję do tego zbytniej wagi. Wszystko zależy od indywidualnego podejścia. Jak ktoś lubi gotować i lubi piękne garnki to niestety - musi poszukać gdzie indziej niż u Philipiaka.
                              • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 26.06.14, 00:37
                                do Paweł dzieki za wsparcie bo ostatnie dni mam ciezkie musiałam mocno kogos wkurzyc....taki atak
                            • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 26.06.14, 00:27
                              do Gościa~` jak mam zrozumieć kogoś kto zaczepia mnie osobiscie na forum gdzie wszyscy posługujemy się nickiem tylko i wyłącznie w jeden sposób jako atak na moja osobę. Moge dla pana informacji potwierdzic że jedynie tu i na Facebooku przekazuje inf dotyczące mojej przygody z Philipiakiem .Na facebooku stronie Philipiaka dodałam zdjecia tego cudu gastronomi włoskiej .
                              Sąd po zapoznaniu sie z dokumentacji fotograficzna sam podjał decyzje o powołaniu biegłego do zbadania jakosci garnków a w dniu wczorajszym odbyła sie sądowa wizja lokalna .Wyniki jak obiecałam tu wszystkim zainteresowanym bez wzgledu na to czy beda dla mie pozytywne czy nie udostepnie .Może to ja i połowa tego ludzi na tym watku ma cos z oczyma ale jedno wiem na pewno żadnej stali chirurgicznej to tam nie ma .Prosze wiec mnie nie osądzac pochopnie bo jeżeli kupiłabym Mercedesa to nie chciałabym sie w nim czuć jak w maluchu .Philipiak proponował wymiane ale ja już nie chce tych garnków i wymiany ich co trzy lata przez kolejne 25 gwarancji za ta cene powinnam zapomnieć że te przedmioty posiadaja gwarancje i to by swiadczyło o marce firmy A ten watek świadczy o tym że firmie Philipiaak w mojej ocenie daleko do doskonałości.
                        • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 25.06.14, 15:01
                          nie ładnie nie ładnie i co podanie moich danych ma mnie zniechecić przestraszy nie dam się spokojnie ale za to nr IP 178.235.73.71 zostanie dokładnie sprawdzony przez Sad
                          • Gość: gosc Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.14, 22:30
                            Ani nie ma zniechęcić ani przestraszyć.
                            Powodzenia.
                    • Gość: Pawel Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.14, 19:56
                      Moje garnki mają 6 lat i wyglądają normalnie.
                      Uchwyty ponoć wymieniają od ręki jak coś z nimi jest nie tak - ale nie sprawdzałem.
                      Farba na rączkach nie ma nic wspólnego z jakością stali.

Może cena garnków sugeruje, że będą zawsze śliczne - ale to nie jest prawda:)
                      pozdrawiam

• Gość: Krystian [...] IP: *.us.unmetered.com 05.05.14, 12:12
                  • Gość: Lucynka [...] IP: *.61.149.100.host.de.colt.net 27.05.14, 12:22
                  • Gość: kuchnia Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.14, 12:04
                    okej nawet jeśli faktycznie są z Włoch - w co wątpie, to dlaczego te same naczynia, które kosztować powinny w granicach 2tys zł sprzedajecie z przebitką 300% o manipulacji ludzimi nie wspomnę :/
                    • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.14, 14:05
                      zgadzam sie z wypowiedzia KUCHNIA.......
                      • Gość: Pawel Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.14, 14:40
                        Negatywnie podchodzę do technik sprzedaży, które manipulują klientem. Niestety spotykamy się z tym bardzo często czy nam się podoba czy nie. Jedyne co można zrobić to nie podejmować żadnych decyzji "na gorąco" i nie napalać się na okazje. Można też zadawać niewygodne pytania obserwując jak prezenter się irytuje i staje niegrzeczny.

Tutaj opisanych jest jest kilka technik, które spotkamy również na pokazach:
                        www.biznesnetworking.pl/10-technik-sprzedazy-bardzo-czesto-praktykowanych/
                        Cenę ustala rynek. Dokładnie proporcje między popytem a podażą - tak jest zazwyczaj.
                        W tym przypadku cena jest z "sufitu". Tak wysoka cena z jednej strony "podnosi prestiż" wyrobu, a z drugiej pozwala rozdawać kilkutysięczne rabaty - w przypadku szybkiej decyzji nabywcy.
                        Oczywistym jest, że łatwiej jest sprzedać udzielając kupującemu kilka tys rabatu niż 100 zł.

Mamienie klientów
                        jest wątpliwe moralnie, ale dozwolone - tak mi się wydaje.

Wysoka cena
                        Każdy sprzedaje za tyle ile mu się podoba - tutaj raczej bym nie krytykował sprzedawcy.
                        Sam czasem sprzedaję swoją pracę ze stratą, a czasem z kilkusetprocentowym zyskiem i nie widzę w tym nic złego.
                        • Gość: tabu Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.colocrossing.com 16.06.14, 11:42
                          Moim zdaniem sposób mamienia klientów przez philipiaka jest niedopuszczalny. To są starsi ludzie, często nie zdają sobie sprawy, że podpisanie jakiegoś papierka wiąże się z kredytem, a co za tym idzie okrutnymi konsekwencjami. Mimo wszystko są to osoby wychowane w trochę innej rzeczywistości, an innych zasadach, a to z czym mamy doczynienia w przypadku pokazów p. zdecydowanie jest dla nich czymś obcym. Liczę, że UOKiK będzie nadal monitorował działalność firmy...
                          • Gość: gosc Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.14, 22:39
                            Właśnie nazwałeś urzytkownika "kachna" - "starszym ludziem" - na pewno sie ucieszy :)
                            • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 26.06.14, 00:35
                              do gośc w sprawie wypowiedzi tabu /jest tylko jeden problem ja te garnki kupiłam z pełna świadomościa nie neguje umowy tylko tandete za 7000 tys
                  • Gość: Dik Adwokat Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.14, 14:27
                    Pytanie - czy macie jakiś sposób na odkręcenie rączki? Wygląda na to, że wkręt "zgrzał" się z gwintem.
                    • Gość: Marta Kowalewska Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.static.chello.pl 10.07.14, 15:16
                      Szanowny Dik Adwokat,
                      Rączki są nitowane, a więc nie ma możliwości odkręcenia ich, natomiast jeżeli rączki uległy zużyciu, należy wysłać je na adres serwisu wraz z numerem umowy kupna - sprzedaży, a zostaną wymienione na nowe.

Pozdrawiam,
                      Marta Kowalewska
              • Gość: doomsday Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 171.7.146.* 22.04.14, 15:31
                Nareszcie się wzięli za tę firmę. Rzeczoznawca wykryje to, że garnki nie są tak dobrej jakości jak Philipiak obiecuje. Mogę się założyć!!!
                • Gość: lord D. [...] IP: *.radionet.ee 23.04.14, 10:41
                • Gość: szrama [...] IP: 62.113.243.* 24.04.14, 15:30
                • Gość: rere [...] IP: *.bu.edu 06.06.14, 15:44
                  • Gość: Pawel Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.14, 15:52
                    Proszę o informację, skąd przekonanie, że to "chińszczyzna"?
                    Na tej zasadzie ktoś może napisać, że wewnątrz denka są zatopione śmieci radioaktywne z francuskich elektrowni. Albo, że stal z garnków zawiera preparat po którym mozna konsumenta sterować falami radiowymi:)

Na strone Philipiaka jest informacja "Produkowane w naszej włoskiej fabryce naczynia Philipiak Milano kontynuują ponad 50-letnią tradycję tworzenia naczyń." Jeśli to nieprawda to ja chętnie garnki zwrócę:) jako niezgodne z opisem
                    • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 06.06.14, 18:15
                      nie ma fabryki Philipiaka w Milano jest inna fabryka która tłucze garnki dla nich
                    • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 06.06.14, 18:16

prosze mi podać @ a ja panu pokaże chinszczyzne
                      • Gość: Pawel Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.14, 10:50
                        Widziałem zdjęcia, nie wygląda to najlepiej. Ciekawy jestem zakończenia tej sprawy.
                        Philipiak strzela sobie w kolano idąc w zaparte. Skoro nawet klient (wg nich) by przesadzał to dla zachowania dobrej opinii powinien to dawno załatwić, a klienta "dopieścić".
                        Ciekawy jestem jednak czy ktoś ma źródło z którego wynika, że garnki sprowadzane są z Chin.
                        Bo to, że wszystko się komuś przypala nie jest dla mnie wiarygodne skoro ja tak nie mam.
                        Może jakbym na patelni karbowanej smażył naleśniki to byłby kłopot:)
                        Nie lubię jak ktoś pisze co mu przyjdzie do głowy, staram się być obiektywny.
                        Daleki jestem jednak od namawiania w inwestowanie w te garnki. Czas pokazał, że używam je jak każde inne, więc lepiej kupić "każde inne".
              • Gość: Alicja Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dsl4.localdial.com 23.04.14, 12:11
                Od pierwszego gotowania żałuję, że te garnki wzięłam. Że w ogóle na pokaz poszłam. Straciłam dwie godziny i pieniądze na gary, których już nie używam, bo nie mam zamiaru jest metalicznych obiadów. Wstyd dla tej firmy, że takie coś oferuje swoim rodakom tylko po to, żeby się wzbogacić!!
                • Gość: Marta Kowalewska Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.04.14, 11:19
                  Witam,

Jako online ekspert marki pozwolę sobie skomentować zarzut dotyczący metalicznego posmaku potraw gotowanych w naszych garnkach. Naczynia Philipiak wykonane są z jednego kawałka stali szlachetnej. Nie ma w nich żadnych elementów dodatkowych - klejonych bądź dokładanych, za wyjątkiem nitowanych rączek. Stal szlachetna jako materiał nie wydziela żadnego zapachu, nawet w kontakcie z intensywnym źródłem ciepła, nie ma zatem takiej możliwości, aby jakakolwiek z gotowanych przez Panią potraw miała metaliczny posmak bądź zapach z powodu użytych naczyń. Sugerowałabym raczej przyjrzenie się użytym składnikom spożywczym niewykluczone bowiem, że to one pozostają rzeczywistą przyczyną Pani niezadowolenia. Pozostaję do dyspozycji na wypadek pytań bądź wątpliwości.

• Gość: JJ Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.14, 11:51
                    Pani On-line ekspertko od siedmiu boleści !

Jest Pani niewiarygodna z prostej przyczyny - reprezentuje Pani interes firmy, która nie ma odwagi poddać się normalnym prawom rynku i konkurencji wprowadzając swój produkt do swobodnego obrotu w handlu. W konfrontacji z innymi producentami nie macie żadnych szans, więc uciekacie się do psychomanipulacji na tzw. "pokazach". Dla mnie jest to wystarczający powód, żeby Was obchodzić szerokim łukiem, co większość postów na tym forum jedynie potwierdza.
                • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.14, 18:25
                  zgadzam sie z Pania w 100% tandeta
                • Gość: Paweł Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.14, 13:42
                  Pokazy są tak zrobione, by człowiek pod wpływem impulsu kupił produkt. Nie widzę tu nic nadzwyczajnego - choć nie twierdzę, że to fair.
                  Wiele firm robi podobnie, od telefonów komórkowych po ubezpieczenia i pożyczki.
                  Reklamy w TV też nas oszukują.

Na pokaz można się wybrać, obejrzeć towar z bliska, spróbować kawałeczka kurczaka;), poobserwować oszołomów - ale nie kupować!! Nie można dać się ponieść presji tłumu, ani uwierzyć w mega-okazję (np. wylosowany rabat).

Cena - aktualnie 8.400 zł za zestaw - jest chora. Na Allegro, jak się poszuka, można kupić nowy zestaw w cenie poniżej 2.000 zł. W pudełku znajdziemy 18 części, ale tylko 9 z nich to garnki, pokrywki i patelnia. Reszta to rzeczy mało potrzebne, za które zapłacilibyśmy parę zł w markecie.
                  Dzieląc 2 tys. przez 9 elementów wychodzi nam ok 200 zł za element. Nie wydaje mi się to zły wynik.

Posiadam taki zestaw od 6 lat. Zestaw został zakupiony w mega-promocji na raty za 3500 zl:) Przyszedł do mnie wraz z żoną.
                  Wg mnie garnki są bardzo trwałe i praktycznie niezniszczalne – można śmiało myć w zmywarce. Używam ich tak jak normalnych garnków (bez ustawiania w piramidy). Grube dno powoduje, że przypalić coś w nich jest nie lada sztuką. A jak się przypali to nie ma kłopotu z doprowadzeniem ich do stanu pierwotnego. Bardzo długo trzymają ciepło. Termometr na pokrywce jest wg mnie gadżetem, który raczej się nie przydaje.
                  Podobnie tarki i miski – są mało praktyczne. Chyba, że ktoś ustawia wieże – możliwe, że miski są przydatne do tego celu. Ranty na miskach utrudniają ich mycie.

Mimo niewątpliwych zalet nie widzę bardzo dużej różnicy w używaniu garnków Philipiaka, a tych z Ikei (seria 365).
                  Posiadam też garnki niemieckiej firmy Berndes. W zasadzie nie ma co porównywać. Philipiak rządzi.
                  ---------------
                  Wg mnie Philipiak to bardzo solidne garnki, ich największą wadą jest trwałość, więc nie powinni się nimi interesować zwolennicy częstych zmian.

Innym mankamentem jest to, że trzeba dokupić sobie „normalną“ patelnie. Ta groszkowana z zestawu do naleśników czy schabowych się nie nada.

Na pewno nie polecałbym kupowania „w ciemno“ czy na prezent tych garnków. Trzeba je „polubić“, i „zapoznać się“ z nimi. Najlepiej przed zakupem u jakichś znajomych.
                  Lepiej nie mieć garnków, niż mieć i się gryźć, że coś nie pasuje i wydało się kupę kasy.

Garnki Philipiaka nie ugotują lepszych potraw niż inne garnki.
                  Płaci się za trwałość przede wszystkim.
                  Każdy przed zakupem musi się zdecydować, czy woli mieć jedne garnki na wiele lat, czy co kilka lat wymieniać na nowe, a resztę pieniędzy przeznaczyć na przyjemności innego rodzaju.
                  • Gość: JEL.. Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 29.04.14, 21:34
                    no ale zupy mlecznej nie ugotujesz w tych garnkach niestety przypalają się.
      • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.14, 18:27
        błagam jak ktos z Philipiaka kupuje już te garnki to mniej pompatycznosci bo jestescie smieszni..............
      • Gość: JJ Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.14, 11:41
        Pewnie bym Ci uwierzyła i rozczuliłabym się do łez, gdyby nie fakt, że telemarketerzy tej firmy tak namolnie wydzwaniają do mnie żeby nakłonić do uczestnictwa w ich pokazie, że żadna prośba ani groźba jak na razie nie skutkuje. To już jest regularny mobbing. Ciekawe dlaczego ?
      • evitaewa-prime Re: garnki Philipiak - kulisy 15.06.16, 20:16
        Byłam wczoraj na pokazie Filipiaka. Bardzo męczące pranie mózgu przez ponad 3 godziny. Wszystko odbyło się tak, jak opisujecie: okazje, losowania, prezenty w postaci kołdry za tysia, kuchenki za tyle samo, sztućców za 1800 i na koniec cena promocyjna - nie 8 tysi, ale tylko 4900 plus odsetki za kredyt na 4 lata, razem 6472 zł za 5 naczyń, oczywiście z pokrywami i sitkami, czyli 19 sztuk total. Za mniejszą cenę kupiłam mercedesika diesla w super stanie dla córki na dojazdy do pracy (mieszkamy na wsi, dziewczyna pracuje w pobliskim mieście). Mówi się: jest mercedes i jest samochód, być może tak samo jest z Philipiakiem: jest Philipiak i są gary. Ale jednak wolę mercedesa od Filipiaka (Polak), a gary córa kupi w Ikei.
        Ps. pokaz robi jednak wrażenie, pomysły na gotowanie są ekstra, będę je stosować. Wybór należy do każdego.
    • Gość: T. Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.05.14, 10:52
      Powiem tak - nie warto. Za tę kasę (starsza osoba zapłaciła za nie ponad 6000 zł!) to możesz kupić zwykłe garnki i składniki na potrawy do nich na cały rok dla 4-osobowej rodziny. IKEA 365+ jest porównywalna, a nawet lepsza (mają patelnie z teflonem, na tej Philipiakowej ciągle coś przywiera, jajecznica przypalona, kotlety przypalone - gdzie tu sens?). Dla szpanu - tylko Philipiak, dla rozsądnych - garnki za max 500 zł.
      • Gość: kamo Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.centertel.pl 06.05.14, 21:36
        Dla inteligentów !!! Większość komentarzy to pitolenie jaki to philipiak nie jest zły. Może ruszycie w końcu tyłki sami na prezentacje i zobaczycie ze kotlety na patelni będą się przypalać w panierce !!! logika !!! Jak bułka tarta ma się nie przypalać bez tłuszczu na patelni ??? Fachowcy co wam się przypala ? Może czas najwyższy obejrzeć film który firma daje do zestawu ( no za wyjątkiem okazji na allegro nie wiadomo skąd nie wiadomo jak ale warto bo taniej - kupujcie!!! tylko nie narzekajcie na Philipiaka że kupiliście podróbkę albo jakiś wynalazek jakich nie mało w dzisiejszych czasach ) Firma znika z rynku ? 13 lat i o czymś to świadczy, Salony w całej Polsce w wiekszych miastach GWARANCJA !!! A jeden z drugim gamoń będzie się wymądrzał bo mama albo babcia kupiła gamoniowi a on tylko Internet i świata poza tym nie widzi ruszcie się i zobaczcie jak to działa. Firma zaprasza na prezentacje tylko wam szkoda czasu a później pierdoły pisać każdy może. Denerwuje mnie to, bo sam mam garnki i moja mama bierze dzięki nim mniej tabletek - Myślcie ludzie o sobie a nie o prezentach których i tak nikt nie doceni. Pozdrawiam zadowolonych użytkowników. Ps. Poszukuje 5 cz. książki kucharskiej Philipak jak ktoś ma chętnie odkupie :-)
        • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 06.05.14, 22:35
          Do inteligentnego inaczej!Większość komentarzy to nie pitolenie o tym jaki Philipiak jest zły tylko subiektywna ocena ludzi którzy w sposób mniej lub bardziej szczęśliwy stali się posiadaczami tego według Ciebie cudu gastronomi...Osobiście byłam na pokazie i zakupiłam te gary pod wpływem ponoć dla mnie niebywałej okazji cenowej i może bym to przełknęła gdyby nie to że ich jakość pozostawia wiele do życzenia.Na allegro nikt nie sprzedaje podróbek ludzie sprzedają bubla w orginale liczac na chociaż częściowe odzyskanie kasy.Podrabiać Philipiaka po co a co do tych szumnych salonów to jak na 40 milionowy kraj okazuje sie że mamy tylko 5 duzych miast.wiec szału nie ma.Wiem co słyszałam na pokazie i wiem co zaniosłam do Sądu jedno wielkie gó... któremu odpadły raczki i jest tandetne jak na gary za 7 000 .Jesteś po prostu beszczelny w swojej ocenie ale niedługo i za firme Philipiaka prokurator się weznie.Gwarancja to jedna wielka fikcja dokładnie mówi ona o tym że po roku klient ma obowiązek zgłosić się do salonu z garnkami w innym przypadku gwarancja przepada ktos doczytał to wie a jak nie to wypad więc liczac te 5 salonów to przerąbane wybierać sie w podróż z garnkami.I mam pytanie jak garnki mogą zastąpić tabletki ?????Mozna by pisac wiele ale wyczuwam niestety po raz kolejny pracownika firmy Philipiak wiec szkoda czasu ...Chłopie masz gary masz szczescie że nie musisz tułać sie po Sądach i niech tak zostanie a wy których los pokarał nabyciem tego gówna za takie pieniadze nie martwcie sie nadejcie czas dokopania oszustom bo stal szlachetna to pjęcie obce Philipiakom............
          • Gość: kamo Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.centertel.pl 06.05.14, 23:16
            O właśnie witam Panią. Pracownikiem Philipiaka nie jestem chociaż praca fajna i może kiedyś kiedy mój mały biznesik nie będzie funkcjonował złoże tam soje c.v. Jak widać Pani o stali szlachetnej nie wiele wie co znaczy ze do 8 klasy szkoły podstawowej na fizyce zamiast się uczyć myśleliśmy o niebieskich migdałach. Czasami droga Pani trzeba uruchomić myślenie a otrzymamy odpowiedź na pytanie jak można zlikwidować tabletki na rzecz kilku zmian w odżywianiu. Może po prostu jest Pani z następnej firmy krzak za którą Prokuratura już się wzięła bo z tego co wiem jest kilka takich na Polskim rynku. Philipiak myslę że do takich nie należy. Odnośnie gwarancji nie wiem jaką Pani ma ale w moje nie ma słowa o wspomnianych przez Panią argumentach widocznie ma Pani jakąś niemożliwą do kupienia podróbkę :-) Następna ludzka głupota ! Pozdrawiam Serdecznie i życze kolejnych udanych a raczej nie udanych postów bo jak ktoś ma i używa ten zestaw jak trzeba jest zadowolony a jak ktoś ma bo kupił nie wiadomo gdzie to później są problemy, no chyba że tak jak Pani ktoś kupił na pokazie i jest nie zadowolony ale dogodzić wszystkim się nie da więc może Pani gotować sobie w innych bublach i nie komentować bo po co ? Zaczepia Pani mnie a tak naprawdę ja jestem zadowolony i wiem że takich jak ja jest wiecej niż takich jak Pani którzy coś tam chcą cos tam wiedzą i z głową w chmurach potrafią tylko i wyłącznie pitolić na forum. A i powodzenia w Sądzie mam nadzieje że nie będzie Pani musiała płacić za dużego odszkodowania firmie philipiak za nie uzasadnione oczernianie na forum.
            • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 07.05.14, 10:32
              to nie oczernianie to fakty- będę chodzić na pokazy i głośno wszystkich uświadamiać jaki kit wciskacie z tymi wspaniałymi garami
              • Gość: kamo Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.centertel.pl 07.05.14, 11:35
                Szkoda na was czasu fachowcy. Ja mam i jestem zadowolony. A chodźcie gdzie chcecie i robcie co chcecie to nie moja sprawa, kompromitujcie się dalej :-)
                • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.14, 12:22
                  spokojnie to tylko Philipak
                  www.ekonomia.rp.pl/artykul/1090640.html
                  • Gość: rozum Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.14, 17:04
                    Zastanawiam się czytając to wszystko czy ludzie nie maja co robić? Jakim trzeba być zgwałconym chyba przez życie człowiekiem aby wylewać takie żale. I jeszcze znajdować na to czas?? Może komuś płacą za siedzenie tutaj? Mnie też trafiło się kupić nie trafnie ale na żadnych forach nie przesiaduje. Co do mercedesa droga pani to bym polemizował. Kupiłem w polskim salonie Mercedesa Viano i po 10000 samochód nie wyjeżdżał z serwisu? Dziwne? Chyba nie,tak czasem jest. Tyle że ja wydałem 180 000 polskich złotych a nie jak pani 8000 czy nie wiem ile te gary kosztują? Może nie które osoby uważają że za takie pieniądze one będą same gotować? Są ludzie i ludziska, taborety i parapety
                    • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 07.09.14, 00:19
                      Tobie też płacą za siedzenie tutaj?.....Są ludzie i ludziska, taborety i parapety
                    • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.14, 19:12
                      do rozum~~ gratuluje nicka nazwa zapewne wynika z tęsknoty za czymś co widzać po wypowiedzi zostało utracone bezpowrotnie .Podzielił pan ludzi na ludzi ludziska taborety i parapety przepraszam ale po dokładnym przeczytaniu pana wypocin nie wiem czy zestawienie pana z parapetem nie będzie przesadne.Cechuje pana typowy problem czytania ze zrozumieniem czasami ludzie zgwałceni przez życie potrafią używać METAFORY wylewając swoje żale.
                      Ta grupa ludzi na tym forum to wąskie grono zniesmaczonych Philipiakiem i nie można tu trafić tak zwanym przypadkiem wiec pytam co człowieku tu robisz po co marnujesz swój czas i obrażasz innych powinieneś byc na forum od mercedesów .
                      No chyba że przepraszam ale sam prezes Philipiaka przybył poczytać to zapraszamy zapoznać się z opinia klientów zadowolonych inaczej ....
                      Kończąc garnki philipiaka same nie beda gotować to wiedzą juz chyba wszyscy posiadacze i wiedza tez że zostali nabici w butelke co do stali chirurgicznej trwałosci i długo by jeszcze wymieniac ale jak powiedział rozum szkoda czasu ......................bo nam niestety nie płaca za siedzenie tutaj .
                  • Gość: rgrzym Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.simset.net 10.01.15, 10:50
                    Jak to się ma do jakości?
                    • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 109.241.118.* 10.01.15, 12:37
                      czy każdy może się starać o zwrot częściowy ?
            • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.14, 12:20
              żal po prostu żal pana wypowiedz smutna prosze mnie nie obrażać że mój sposób myslenia i wiedzy zatrzymał sie na etapie osmiolatka .Kupiłam garnki na oficjalnym spotkaniu Philipiaka i skorao jestem z nim w Sadzie to znaczy ze te garnki uznał za swoje ale by to skojarzyć jest potrzebna odrobina inteligencji .I jak pytam o tabletki to mam na mysli leki a nie suplementy dziety i prosze nie gloryfikować ganków do roli medykamentu chyba że jest pan naprawde z lekka nieodpowiedzialny Npisałes sie człowieku i nic z tego nie wynika to ty pierwszy obraziłes wszystkich na tym forum wiec nie oczekuj że ci nie odpowiemy twoim jezykiem. A co do tej kryształowej firmy na rynku to prosze się zapoznac co Philipak wyp[rawia i za co beknie..
              .www.ekonomia.rp.pl/artykul/1090640.html
              • Gość: Paweł Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 13:24
                Kachna: wypadałoby pisać do kogo jest odpowiedź, bo ciężko znaleźć.
                Mnie wydaje się, że kara 60 tys dla tak dużej firmy to jet po prostu kpina.
                Jeśli faktycznie umowy były źle sporządzone to wszyscy klienci z takimi umowami powinni dostać informacje pocztą i powinni mieć prawo zwrotu teraz. To byłaby dotkliwa kara.
                A tak, ludzie niedoinformowani są wkurzeni bo nie wiedzieli, że można zwrócić zakup, a odszkodowanie ogarnie Państwo. Nic nie zostanie naprawione. Równie dobrze można wychłostać prawnika:)
                Jednakże ta sprawa nie tyczy to się jakości garnków. Tu akurat nie mam wątpliwości, że są dość trwałe.
                Kacha: napisz co takiego stało się z Twoimi garnkami, że aż do sądu idziesz?
                Czy gwarancja u Philipiaka nie działa?
                Co takiego jest w opisie garnków, co się nie zgadza z rzeczywistością?

pozdrawiam i życzę powodzenia
                • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.14, 18:48
                  do Paweł/ moje odpowiedzi o które pytasz były do kamo /a w odpdowiedzi na twoje pytania
                  garnki które zakupiłam na pokazie okazało sie po dwóch miesiacach użytkowania że zmatowiały w srodku nie mozna ich doczyscić tradycyjnie od spodu zaczeły łapać rdzę a uchwyty na pokrywce okazały sie nie recznie malowane tylko z foli termokurczliwej i zaczeły obłazić próbowałam rozmawiac o gwarancji i uzyskałam inf że wina lezy w całosci po mojej stronie bo nie zakupiłam specjalnego płynu do czyszczenia garnków rdza jest wynikiem gotowania na gazie /mam kuchnie elektryczną/ a uchwyty od pokrywek odeszły bo wsadziłam do zmywarki a powinnam odkrecic .I tu rodzi sie pytanie ta sama kurczliwa folia obłazi mi też z uchwytów przynitowanych do garnka wiec jak je odkrecic przed włożeniem do zmywarki??????
                  Gwarancja Philipiaka to jest fikcja umowa jest tak sporzadzona że tylko sprzedający ma prawa a kupujacy obowiazki długo by pisać W związku z tym po przedstawieniu sprawy Sad przychylił sie do wniosku o powołanie biegłego do zbadania jakosci do wartosci produktu w momencie zakupu i po uzytkowaniu w okresie 2 letnim zbadaniu umowy itd Z philipiakiem potrzebny mi był do rozmowy mediator i w tym wypadku jest nim Sąd jezeli podeśle mi pan swojego @ wysle panu zdjecia garnków...
                  • Gość: Pawel Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.14, 11:24
                    Kachna/chętnie popatrzę z ciekawości bo trudno mi uwierzyć.
                    Może ja się za słabo przyglądam, skoro nie wydałem osobiście kasy na te garnki?
                    1. Rączki do garnków są przynitowane, ale te "drewniane" części da się odkręcić wkrętakiem (1 wkręt) Nigdy tego nie robiłem, pakuję do zmywarki w całości. Widzę teraz jakieś odpryski na niektórych rączkach. Jeśli znajdę nr umowy spróbuję w sobotę wymienić. Ciekawe czy po spotkaniu będę potrzebował melisy?
                    2. Mam garnki używane od więcej niż 6 lat. Nie mam z nimi kłopotów. Może kiedyś robili lepsze garnki? a może mój próg estetyczny jest mocno zaniżony:)
                    3. mail: zygmunt999@wp.pl

pozdrawiam
                    • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.14, 12:26
                      do pana Pawła/zdjęcia wysłałam panie Pawle a ocenę pozostawiam panu...
                      • Gość: Paweł Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.14, 13:08
                        Zdjęcia mogę podlinkować (mogę?) by inni widzieli w czym rzecz.
                        Jak na 3 lata to masakra. Jest się czym martwić.
                        Ja mam komplet, który kosztował 3500, ale teraz nie dałbym za taki więcej niż 1500.
                        Myślę, że firma Philipiak, aby nie robić sobie złej prasy powinna to załatwić bez sądu.
                        Napisali by, że wadliwa seria i wszyscy by chwalili Philipiaka, że taki bezproblemowy.
                        A tak. Wątek czyta wiele osób ...

pozdrawiam
                        • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.14, 21:45
                          przepraszam ale w jakis sposób ten post nie został przeczytane oczywiscie ze mozna uzyc zdjec choc mysle że philipiak postara sie je szybko wyrzucic
          • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 07.05.14, 10:28
            masz rację ja tylko czekam na wynik.W tych tzw.rewelacyjnych garach nawet mleko przypala się.
            w cenę garów wliczone są miski z których mało korzystam -krawędzie są ostre a cena......
            a co do zdrowotności to też kit.Powiadomcie mnie o wyniku ekspertyzy dołączę z pozwem
            • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 06.06.14, 18:18
              powolano biegłego wizja za tydzien i zobaczymy wyniki opublikuje tytaj
              • Gość: gosc Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.14, 23:05
                Tydzień minął. Jak wyniki ?
                • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 26.06.14, 00:47
                  wizja odbyła się u mnie w domu był biegły sadowy i dwójka pracowników Philipiaka garni zostały zbadane poddane wielu próbom zajęło to około trzech godzin .biegły ma na złozenie do sadu wyników dwa miesiace wiec musimy czekać nie ma innego wyjscia .Pan od Philipiaka no nie mógł doczyscic ganków które ponoć sie nie brudza niestey rosółw wygrał walke z garnkiem Philipaka dno jest nie do wyczyszczenia tak gar wszedł w reakcje z rosołkiem......a pamietajcie gabka do zmywania z jednej strony z twardsza powierzchnia jest wrogiem nr jeden błysku na garach nie wolno ich tym myć bo sie rysują a takie miały byc wytrzymałeale czym myć nie wiem ...koniec złośliwości czekamy na wyniki
                  • Gość: pytanie do Kachny Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 128.199.245.* 27.06.14, 14:22
                    Pani Katarzyno, co właściwie stało się z Pani zestawem, wybrałam się kiedyś na pokaz tej firmy, cała ta szopka straszliwieie mnie zażenowała, nie przypuszczałabym, że ludzie mogą w taki sposób próbować manipulować innymi, nieprzyjemna sprawa. Garnki widziałam z daleka, nie przyglądałam się, teraz poszukuję czegoś nowego do kuchni i natknęłam się na to forum.
                    • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 27.06.14, 16:38
                      prosze o @ to Pani wyslę zdjęcia
                      • Gość: Alice Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 80.50.234.* 28.06.14, 11:53
                        Pani Kachno bardzo zależy mi na odpowiedzi. Jak mogę zobaczyć zdjęcia Pani garnków, w które i ja się wpakowałam? Jestem przerażona.
                        • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 28.06.14, 12:22
                          poproszę o @ wyślę
                          • Gość: gosc Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.14, 00:12
                            Z tego co czytam to firma zaproponowała Pani wymianę na nowe naczynia (może faktycznie była jakaś wadliwa partia) i Pani się na to nie zgodziła. Więc o co pretensje ?
                            • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.14, 07:29
                              przepraszam może coś przegapiłam w którym miejscu Philipiak propnuje mi wymiane na nowe garnki ??Taka propzycja gdzies tu została złożona ? prosze o wskazanie mi tego postu .....
                              Wiem że dla Philipaka ta sytuacja jest nie komfortowa ale prosze przestac mnie szykanować poczynając od ujawniania moich danych osobowych do sugerowania ze jestem tepa mam pretensje i powinnam juz za cos przepraszać.W mojej ocenie taka "szanująca"sie firma z renoma spaliła by sie ze wstydu sprzedając takiego bubla . Mam pretensje- nikt nie skladał mi oferty wymiany i ja niczego nie odrzuciłam proponowano mi na wizji sadowej wymiane uchwytów na czarne ....a przedstawiciele firmy szorowali stal szlachenta w porywach chirurgiczna bez szans...a ja jestem psuja nie umiem sie obchodzic z garami porysowane przegrzane odpadajace uchwyty ..powinnam je jak połowa posiadaczy postawic w piwnicy niech błyszcza przypominajac o głupocie i naiwności
                              • Gość: gosc Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.play-internet.pl 29.06.14, 11:29
                                Na Facebooku firma napisała żeby odesłać i wymienia a pani odpisała "i tak będziemy się bawili w odsylanie i przesylanie przez 20 lat. Nie dziękuję przy tej cenie powinny się same zmywać" czyli nie wymieniła pani nawet raz pomimo propozycji firmy a "powinny się same zmywać" pozostawię bez komentarza.
                                • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.14, 20:24
                                  do gość manipulacji nie cierpie wiec prosze czytać ze zrozumieniem i w związku z tym cytuje /

Katarzyna Madejek/ i tak będziemy wymieniać przez 25 lat nie dziękuje za te pieniądze powinny sie same zmywać ...
                                  Lubię to! · Odpowiedz · 19 marca o 23:25

Katarzyna Madejek tylko co zrobić z raczkami tez odkrecać
                                  Zdjęcie użytkownika Katarzyna Madejek.
                                  Lubię to! · Odpowiedz · 19 marca o 18:45

Katarzyna Madejek/ ponoc to wina zmywarki bo nie odkreciłam termostaru.
                                  Lubię to! · Odpowiedz · 19 marca o 18:44

Philipiak Milano Katarzyna Madejek,/ uchwyty i termostaty objęte są gwarancją. Wystarczy przesłać je wraz z kopią umowy na adres naszego serwisu, a wymienimy je na nowe.
                                  problem polega na tym że to nie tylko uchwyty sa do d......
                                  a co do pani bez komentarza to proszę powstrzymać w sobie ten sarkazm-.użycie sformułowania że garnek się powinien sam zmywać jest przenośnią dla podkreslenia reszty wypowiedzi no ale trzeba sobą reprezentować pewien poziom by to ogarnąć i proszę nie strać się być złośliwą w stosunku do mnie by nie powiedzieć bezczelną.
                                • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.14, 20:33
                                  ""Z tego co czytam to firma zaproponowała Pani wymianę na nowe naczynia (może faktycznie była jakaś wadliwa partia) i Pani się na to nie zgodziła. Więc o co pretensje ""

Do gość manipulacji nie cierpie wiec prosze czytać ze zrozumieniem i w związku z tym cytuje /

Katarzyna Madejek/ i tak będziemy wymieniać przez 25 lat nie dziękuje za te pieniądze powinny sie same zmywać ...
                                  Lubię to! · Odpowiedz · 19 marca o 23:25

Katarzyna Madejek tylko co zrobić z raczkami tez odkrecać
                                  Zdjęcie użytkownika Katarzyna Madejek.
                                  Lubię to! · Odpowiedz · 19 marca o 18:45

Katarzyna Madejek/ ponoc to wina zmywarki bo nie odkreciłam termostaru.
                                  Lubię to! · Odpowiedz · 19 marca o 18:44

Philipiak Milano Katarzyna Madejek,/ uchwyty i termostaty objęte są gwarancją. Wystarczy przesłać je wraz z kopią umowy na adres naszego serwisu, a wymienimy je na nowe.
                                  problem polega na tym że to nie tylko uchwyty sa do d......

a co do pani bez komentarza to proszę powstrzymać w sobie ten sarkazm-.użycie sformułowania że garnek się powinien sam zmywać jest przenośnią dla podkreslenia reszty wypowiedzi no ale trzeba sobą reprezentować pewien poziom by to ogarnąć i proszę nie strać się być złośliwą w stosunku do mnie by nie powiedzieć bezczelną.
                                  • Gość: gosc Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 30.06.14, 21:22
                                    Bardzo fajnie, że pani cytuje bo jasno z tego wynika, że firma zaproponowała wymianę. Tylko widzę, że jest pani tak zorientowana, że nawet nie wie jak uchwyt odkręcić. I faktycznie trzeba reprezentować sobą "pewien poziom" żeby używać takich przenośni w takim momencie ;)
                                    • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.14, 22:17
                                      poprzedni gość zarzucił mi że firma zaoferowała wymianę całego kompletu garnków a ja z niego zrezygnowałam dlatego przytoczyłam wpis z Facebooka by pokazać ze wymiana była proponowana ale tylko uchwytów więc co dla ciebie gościu od Philipiaka jest jasne ? Chyba tylko to że masz kłopoty w czytaniem ze zrozmumieniem....reszta twojego postu jest dla mnie nie zrozumiała i nie wiem do czego sie odnosi to miało byc z jakimś przkasem chciałes mi dogryść no to troszke sie chyba pogubiłes ale wybaczam siedem lat na umowie zleceniu w firmie ma swoje uzasadnienie:) .A w podsumowaniu napisze tylko tyle garnki za ponad 7 tysiecy na litosc boska co mam jeszcze odkrecić by sie nie popsuło wstydu nie macie i ci co sprzedaja i ci co na mnie napadaja żal po prostu żal............
                                      • Gość: pytanie do Kachny2 Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.compute.is-1.greenqloud.com 02.07.14, 14:26
                                        zgadzam się, nie po to człowiek kupuje garnki za taką kwotę, żeby potem coś w nich samemy odkręcać dokręcać, mam wrażenie, że pracownicy philipiaka rozpoczęli jakąś dziką nagonkę na Panią, to chore, zwłaszcza, że motte firmy to profesjonalizm, a takie zachowanie profesjonalne nie jest, mam nadzieję, że uda się Pani rozwiązać sprawę z korzyścią dla Pani.

aw25anita@gmail.com - chętnie zobaczę te cuda na kiju tfu garnki :)

Pozdrawiam i trzymam kciuki!
                                    • Gość: Paweł Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 15:06
                                      Mnie się przenośnia o samozmywaniu podobała.
                                      Nie podoba mi się natomiast sugerowanie, że "poziom" to jest umiejętność odkręcenia uchwytu od garnka. Gość o imieniu "gość" chyba dopiero co posiadł umiejętność odkręcania uchwytów i poczuł potrzebę ogłoszenia tego publicznie. Gościu, zapewniam Cię, że każdy to potrafi. Chodzi o to, że nie ma sensu dokonywania tej czynności.
                                      Po co odkręcać skoro uchwyty wraz z garnkiem stanowią komplet?
                                      Jakby to wyglądało: świecące rączki na matowych i podrdzewiałych garnkach.

Kachna - pozdrawiam i życzę powodzenia
                            • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 29.06.14, 20:30
                              o to , że ja też już bym nie chciała ani nowych ani starych-to przecież to takie proste czekam na wynik bo też mam problem
                              • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.14, 20:35
                                wyniki na tym forum na pewno sie znajda pozdrawiam
                                • Gość: Ania Re: garnki Philipiak - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.14, 23:05
                                  Wiadomo coś w sprawie??
                                  • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.centertel.pl 20.08.14, 17:36
                                    Witam dla wszystkich zainteresowanych w sprawie jakosci garnków Philipiak rzeczoznawca sądowy swój raport wysłał do Sadu i czekamy na wyznaczenie terminu rozprawy. :):) Jestem dobrej myśli o wszystkim napisze tak jak obiecałam Pozdrawiam
                                    • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 24.09.14, 18:47
                                      Do wszystkich którzy śledzili moje zmagania z Philipiakiem informuje ze w dniu 30.10.2014 roku odbedzie sie rozprawa obecnie otrzymałam z sadu wezwanie i opinie na temat tych garnków wystawiona przez biegłego sądowego Opinia ta jest krytyczna w stosunku do produktu philipiaka zobaczymy co stwierdzi sąd
                                      • konba Re: garnki Philipiak - 05.10.14, 10:53
                                        Dziś jest 5.10. Jestem ciekawy jak zakończyła się batalia o gary. A swoją drogą uważam, że faktycznie - jak ktoś już wyżej wspomniał - za taką cenę użytkownik nie powinien jeszcze bawić się w odkręcanie uchwytów.
                                      • konba Re: garnki Philipiak - 05.10.14, 10:55
                                        Oj sory, pomyliły mi się miesiące :) - rozprawa jeszcze prawie za m-c. Będę śledził wątek i powodzenia!
                                      • Gość: marzko Re: garnki Philipiak - IP: *.syriusz.net.pl 26.11.14, 21:51
                                        daj znać co stwierdził sąd i jaka jest decyzja ,pozdrawiam
                                        Poniewaz też mam te garnki ale krótko , jestem przerażona tym co przeczytałam .
                                      • Gość: Radq Re: garnki Philipiak - IP: *.promax.media.pl 28.12.14, 15:46
                                        Witam,
                                        Możesz napisać jak zakończyła się rozprawa??
                                      • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 06.01.15, 09:13
                                        Witam po długiej przerwie ...informacja dla tych którzy sledzili moje zmagania z Philipiakiem .
                                        Philipiak wstapił na droge sądowa ze mna poniewaz odmówiłam zapłacenia pozostałych rat uzasadniając zła jakoscia towaru. Sad powołał biegłego jego opinia jest jednoznaczna cytuję

]Wyżej opisane garnki używane przez pozwana nie nadają się do użytku i podlegaja wymianie .Garnki sa niewłasciwej jakosci i nie spełniaja swoich zadań..

Opinia ma 6 stron

na rozprawie adwokat Philipiaka wnosił o oddalenie opini biegłego lecz jednoczesnie nie chciał powołania nowego biegłego .Do zapłacenia pozostało mi 2600 zł adwokat proponował ugodę obniżke dochodzonej kwoty o 600 zł odrzuciłam ugode.
                                        Sad postanowił że zgodnie z prawem musze zapłacić za te garnki pozostałe rata a jednoczesnie stwierdził że opinia biegłego jest spójna i czytelna jednak nie moze uwzglednić jej w sprawie o dochodzenie należności .
                                        Cała przychylność sadu w tym ze nie poniosłam żadnych kosztów sadowych ani sprawy ani biegłego którego opinia została wyceniona na 3 tysiace złotych.

A teraz zaczynam drugi rozdział tej historii na podstawie opini biegłego oraz uzasadnienia wyroku jaki otrzymałam podjęłam decyzje o dalszej walce z Philipiakiem juz jako osoba poszkodowana .
                                        Dla wszystkich zainteresowanych na @ mogę udostępnić zeskanowana opinie biegłego oraz uzasadnienie wyroku jeżeli zapłaciliście za te gary to wasza droga jest prosta w odzyskaniu pieniędzy
                                        Kancelaria adwokacka po zapoznaniu sie z dokumentacja a przede wszystkim opinia biegłego utwierdziła mnie w wierze ze należy walczyć
                                        Pozdrawiam wszystkich ludzi Philipiaka jeszcze sie ze mna pomęczycie ........
                                        • Gość: Gosia Re: garnki Philipiak - IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.15, 21:41
                                          ja byłabym zainteresowana opinią, sama na razie jestem z garnków zadowolona, ale może do czasu....
                                        • Gość: Ella Re: garnki Philipiak - IP: *.dolsat.pl 07.01.15, 17:30
                                          Witam. Przeczytałam Twój ostatni wpis. Jestem zainteresowana opinią biegłego o garnkach. Córka ma te garnki i prowadzi jak na razie pisemną korespondencję z nimi. Jeśli nie wycofasz się to proszę napisz i podam adres e-mailowy. Pozdrawiam.
                                          • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 07.01.15, 23:27
                                            zgodnie z obietnica prosze o @
                                            • tom1234567 Re: garnki Philipiak - 19.02.15, 00:29
                                              Proszę o orzeczeni i uzasadnienie sądu oraz opinie biegłego.Mój mail kniaz12@o2.pl
                                            • Gość: Baros Re: garnki Philipiak - IP: *.play-internet.pl 01.03.15, 23:22
                                              Tez poproszę o opinie na maila.
                                              Baros.94@gmail.com
                                              Dziękuję i pozdrawiam
                                          • Gość: aga Re: garnki Philipiak - IP: *.109.160.246.dolnet.pl 25.01.15, 23:10
                                            Witam Pani Kasiu,jeśli to w jakiś sposób Panią ucieszy, to uratowała pani mój portfel przed niepotrzebnym i drogim wydatkiem, szukam porządnych garów i trafiłam na zeptera, berghoffa, philipiaka, no właśnie, a teraz to chyba kupię emaliowane z Olkusza )) po philipiaka na pewno nie sięgnę, dzięki za opinię i informacje, pozdrawiam i życzę dużo wytrwałości agnieszka
                                            • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.15, 11:04
                                              Pociesza mnie ta informacja :) proszę pomyslec ile kompletów garnków może Pani wypróbować kupujac je w normalnym sklepie i normalnej cenie majac na to 9 000 pln
                                          • Gość: wściekły_zg Re: garnki Philipiak - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.15, 16:36
                                            Witam, poprosiłbym o opiniego biegłego na maila, bo niestety moi rodzice dali się naciągnąć i nijak nie da się im tego wybić z głowy żeby je odddali.

mój mail brunettk@wp.pl
                                        • Gość: Elle Re: garnki Philipiak - IP: *.dolsat.pl 07.01.15, 18:44
                                          Dobry wieczór Pani. Proszę bardzo Panią o wysłanie opinii biegłego na adres www.ea.wroblewska@gmail.com. Dziękuję i pozdrawiam.
                                          • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 07.01.15, 23:33
                                            prosze sprawdzic poprawnosc poczty
                                            napisała pani www.ea.wroblewska@gmail.com
                                            • l27 Re: garnki Philipiak - 26.06.15, 09:46
                                              Witam czy mogłaby również poprosić o taką ekspertyzę- moja mama właśnie wpadła w te sidła i chciałabym pomóc jej z tego wyjść. adres ldabkowska@wp.pl ( pierwsza litera to małe L) dziękuję i pozdrawiam
                                          • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.15, 21:14
                                            Prosze pania starałam sie w dniu dzisiejszym wysłac opini eale email podany jest z błędem i poczta wraca prosze sprawdzic i podac prawidłowa pozdrawiam

• Gość: Gosia Re: garnki Philipiak - IP: *.wave.com.pl 08.01.15, 23:53
                                          Ja jestem zainteresowana opinią biegłego. Mogę prosić o przesłanie skanu na adres e-mail: goh1001@wp.pl? Dziękuję
                                          • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.15, 08:42
                                            ok
                                        • Gość: kucharek Re: garnki Philipiak - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.15, 20:12
                                          Philipiak to w tej chwili największy naciągacz z branży sprzedaży hotelowej. Opłaca celebrytów takich jak Karol Okrasa który za setki tysięcy zł. wynagrodzenia, opowiada o cudownych właściwościach tych notabene zwykłych garów. Garnki wykonane są ze stali nierdzewnej 18/10 i mają akutermiczne . Takie naczynia kupione w sklepie z tego samego materiału z takim samym akutermicznym dnem kosztują od 300 do 900 zł. Ale tych naczyń nie reklamuje kucharzyna Karol Okrasa. Philipiak sprzedaje garnki na pokazach hotelowych albo na spotkaniach w swoich salonach. Tam opowiadają ludziom głupoty i naciągają na kupno mówiąc że garnki są warte 8000 zł. a dziś szczęśliwcy którzy dostali szczęśliwą wizytówkę mogą je kupić za jedyne 5000 zł i dodatkowo dostaną tandetną kuchnię indukcyjną z chin lub inny badziew w prezencje. Pozdrowienia dla wszystkich szczęściarzy którzy kupili te cudowne gary w cudownej cenie
                                          • Gość: amelia Re: garnki Philipiak - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.15, 14:38
                                            Jeżeli masz garnki firmy Philipiak w swoim domu to znaczy że znalazłeś się w grupie naiwniaków którzy dali się naciągnąć na zakup zwykłych garnków za niezwykłe pieniądze. To ciekawe że wystarczy opinia kilku celebrytów którzy za pieniądze sprzedali by własną matkę żeby namieszać ludziom tak w głowach że płacą za produkt 10 razy więcej niż jest warty. Smutne jest to że ofiarami takich naciągaczy najczęściej są ludzie starsi i biedni którzy będąc zmanipulowanym wydają oszczędności swojego życia na zakup tego badziewia.
                                            • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.15, 23:57
                                              zgadzam sie z tą opina w 100% biegły sądowy też dlatego nie odpuszczę i cieszy mnie fakt że ktoś ma podobne zdanie do mojego dla pozostałych jutro do południa dla wszystkich zainteresowanych na @ przyjdzie kopia opinii biegłego.Pozdrawiam
                                              • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - IP: 109.241.118.* 12.01.15, 15:39
                                                czy może Pani udostępnić kopię wszystkom?
                                                • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - IP: 109.241.118.* 12.01.15, 15:40
                                                  ma być kopię wszstkim
                                                  • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.15, 19:17
                                                    @ poproszę udostępniam tylko zainteresowanym

• Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - IP: 109.241.118.* 12.01.15, 20:02
                                                    urszula.kalbrun@gmail.com proszę o ekspertyzę dziś dzwonili z firmy Filipiak z zaproszeniem a ja już kupiłam i żadna rewelacja pozdrawiam
                                                  • Gość: Robert Re: garnki Philipiak - IP: 91.230.116.* 14.01.15, 20:09
                                                    Dzień dobry, czy mogę prosić o pinię biegłego na temat garnków. Próbuję wyciągnąć tatę z zawartej umowy. e-mail: r.wawrzyniak@interia.pl
                                                    Dziękuję i pozdrawiam.
                                                  • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.15, 08:09
                                                    kto jest zainteresowany pisze na taką pocztę

madej11@onet.pl tak bedzie łatwiej :)
                                                  • Gość: Zbyszek Re: garnki Philipiak - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.15, 15:37
                                                    jestem zainteresowany kopią biegłego
                                                  • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 30.05.15, 22:32
                                                    @ poprosze
                                                  • Gość: Tomasz Re: garnki Philipiak - IP: *.play-internet.pl 18.06.15, 09:52
                                                    Witam.
                                                    Bardzo proszę o przesłanie opinii biegłego. Wczoraj byliśmy z zona na prezentacji i zdecydowaliśmy się na zakup naczyń philipiak bo nas wylosowali i dodali prezenty. Dzisiaj na chłodno oceniam i dochodzę do wniosku że chyba jednak nie warto.

Pozdrawiam
                                                  • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 18.06.15, 12:33
                                                    na madej11@onet.pl poprosze o @
                                                  • Gość: Janusz Re: garnki Philipiak - IP: *.play-internet.pl 23.09.15, 12:46
                                                    Pani Kachno ;-) czy mogę otrzymać tą opinię na mail: janusz@rad.com.pl?
                                                    z góry dziękuję.
                                              • Gość: Magda Re: garnki Philipiak - IP: *.156.164.195.ip.dev.euron.pl 13.01.15, 10:11
                                                Czy mogę prosić o opinię biegłego. Z góry dzięki MagdaWe80@gmail.com
                                                • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 13.01.15, 14:43
                                                  prosze sprawdzic poczte bo musi byc jakis bład nie moge wysłac inf.
                                                  • Gość: Kucharz 101 Re: garnki Philipiak - IP: 193.0.242.* 20.01.15, 13:01
                                                    Czy ja również mogę prosić o tą opinię biegłego, ponieważ mam podobną sprawę z moimi rodzicami. Mój adres to: wmarciniak@interia.pl. Z góry dziękuję i pozdrawiam
                                              • 31przemek Re: garnki Philipiak - 07.02.15, 19:37
                                                Jestem zainteresowany osoba z mojej rodziny jest w tarapatach. jeśli to nie kłopot to proszę o przesłanie na @
                                                grabowski1@onet.pl
                                              • mzk_63 Re: garnki Philipiak - 15.04.21, 00:21
                                                mrak4@wp.pl proszę o opinię walczę z nimi moje garnki zardzewiały
                                                • kupisztaniej Re: garnki Philipiak - 27.04.22, 19:49
                                                  Witam. Osobiście posiadam te garnki (dostaliśmy jako prezent ślubny) i spełniają swoją funkcję podobnie jak garnek z targu za kilkadziesiąt złotych. To samo wyciskarka wolnoobrotowa philipiak ph-1007 która się sprawuje tak samo doskonale jak wyciskarka marki Amzchef model ZM1501 która jest identyczna, ma ta sama głowice i ten sam silnik, ale cenę dziesięciokrotnie niższa ;)
                                                  Podsumowując :nie kupiłbym nic od marki Philipiak. Są marki na rynku o wiele tańsze z takimi samymi walorami i atutami co przereklamowane philipiaki.
                                          • Gość: Małgorzata Re: garnki Philipiak - IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.15, 22:40
                                            Dziękuję za tę wypowiedź. Potwierdza moje obserwacje. Cena początkowa 8000 (8400) jest absolutnie z sufitu i po to, by 4000 (5000) wydało się niezwykłą promocją (zasada kontrastu). Wartość właściwa zaś to maksymalnie połowa tej połowy, a nawet jak widać 1/4, 1/5. Reszta to wysokie koszty marketingu, opłacenie autorytetów-gwiazd, "prezentów" (reguła wdzięczności), które skłaniają do przepłaconych zakupów.
                                            Absolutnie obrzydliwe w trakcie prezentacji jest nibylosowanie prezentu, wyjątkowej okazji, czyli kota w worku, za którego okazyjnie zapłacić trzeba od 4 do 5 tys. zł a nie jak za garnki tej klasy od 300 do 900.
                                        • 31przemek Re: garnki Philipiak - 07.02.15, 20:22
                                          Poproszę o tę opinię. tom_5@vp.pl
                                        • Gość: ANETA G Re: garnki Philipiak - NAIWNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.15, 15:43
                                          Witam Serdecznie
                                          Zakupiłam garnki Filipiaka 10 stycznia 2015r. Dzisiaj 13 lutego dzwoniłam do Filipiaka w sprawie oddania garnków ( opóźnienie było spowodowane moją chorobą, a jak wiadomo ważniejsze jest wtedy zdrowie a nie zawracanie sobie głowy jakimiś garnkami). Pani która ze mną rozmawiała zarzucała mi złe gotowanie z tym, że kto w nich nie gotował i jaki by nie sposób nie spełniały swej funkcji. Patelnia przywiera, zupa kipi itp. Nie jestem zadowolona z nich a tym bardziej biorąc pod uwagę ich cenę ( cena naiwności) nie mogę na nie patrzeć. Spotkałam się z opinią kilku byłych klientów ( oczywiście po czasie) opinia o garnkach jest tak samo negatywna jak moja. Wracając jeszcze na chwilę do rozmowy z firmą Filipiak. Proponują mi uczestnictwo w szkoleniu dot. gotowania w ich garnkach, które nawet nie wiedzą kiedy się odbędzie ( i czy w ogóle biorąc pod uwagę moją małą miejscowość z której pochodzę. Jestem osobą nie mającą ani czasu (praca) ani samochodu by szwendać się po obcych miastach w celu odbycia takich szkoleń. Poza tym ciekawe czy te naczynia są rzeczywiście ze stali chirurgicznej jak mówiono na pokazie????- SZCZERZE WĄTPIĘ. Bardzo proszę o przesłanie mi opinii o garnkach jak i pomoc jak mogę się bronić i zwrócić garnki nawet poprzez drogę sądowną. Bardzo proszę o Państwa pomoc w tej sprawie jak i przesłanie drogą mailową opinii biegłego. Mój mail kamilak81.81@wp.pl- POMÓŻCIE
                                          • Gość: Pawel Re: garnki Philipiak - NAIWNA IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.15, 16:15
                                            Mam te garnki i da się "nauczyć" tego, że dno się długo nagrzewa, ale też ie stygnie od razu po zdjęciu z kuchenki, że do patelni przywiera jak się jej porządnie nie nagrzeje...
                                            Szkolenie bym sobie odpuścił. Tam uczą jak robić piramidy z garnków i jak usmażyć pierś z kurczaka. Piramida niepraktyczna, za to kurczak - sprawdzałem u siebie - wychodzi bardzo ładnie.

Garnki zużywają się nieco wolniej niż inne, ale rączki "obłażą", termometry, jak się nie odkręci przed zmywaniem, też się niszczą.

Ja jednak proponowałbym sprzedaż - ze stratą - na serwisie aukcyjnym, aby nie stresować się nie nie patrzeć codziennie na dowód swojej naiwności.
                                            Szkoda zdrowia marnować na takie głupoty. Jak nie sprzedać to oddać.

Można się pocieszyć, że jak ktoś kupuje auto to po wyjeździe z salonu ma ze 30% "w plecy" więc więcej niż kosztują garnki.
                                            • Gość: goh Re: garnki Philipiak - NAIWNA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.15, 18:11
                                              Ja się nauczyłam gotować w tych garnkach, trzeba gotować na najmniejszym gazie skręconym na minimum. i nie jestem opłacana przez Philipiaka. Jestem zadowolona z tych garnków. A żaden Olkusz czy Berghoff nie ma szczelnej pokrywki, dzięki czemu można wstawić obiad i wyjść z domu. I wieżę też już robiłam - ale tylko mięso, nad nim dwa poziomy gotowania na parze. Obiad się sam gotował a ja się opalałam na balkonie.
                                              • Gość: Marek Re: garnki Philipiak - NAIWNA IP: *.play-internet.pl 02.03.15, 23:28
                                                W Berghoff nie ma szczelności do parowania. Tylko ja się pytam po co mi ona? Garnek kupiłem i tak b. drogo, bo za 250 PLN. I wystarcza. na spód wstawkę z IKEI do parowania i mam 2 poziomy. Musiałbym na głowę upaść, żeby wydawać grube tysiące na durne gary. Za tą kasę lepiej pojechać na wycieczkę. Myślę, że coraz trudniej sprzedawać w Polsce to drogie badziewie dla niepełnosprytnych lub tych, którzy muszą głośno opowiadać jakie mają ... gary i za ile.
                                        • tom1234567 Re: garnki Philipiak - 19.02.15, 00:09
                                          Dobry wieczór.Proszę o przesłanie wyroku sądu wraz z orzeczeniem w sprawie garnków Philipiaka.Pozdrawiam
                                        • tom1234567 Re: garnki Philipiak - 19.02.15, 00:11
                                          proszę o orzeczenie sądu wraz z uzasadnieniem w sprawie garnków Philipiaka.
                                        • Gość: olejoponex Re: garnki Philipiak - IP: 194.107.18.* 19.02.15, 17:14
                                          poprosze opinię, zastanawiam sie nad zakupem na prezent piciaciu@o2.pl
                                        • 28-katarzynka Re: garnki Philipiak - 23.02.15, 12:09
                                          Witaj Kachno,
                                          Ja także byłabym zainteresowana opinią sądową (niestety moja rodzinka również "nabrała" się jakiś czas temu na "pokaz"). Czy jest możliwość przesłania mi opinii na maila?
                                          • 28-katarzynka Re: garnki Philipiak - 23.02.15, 12:21
                                            mój adres e-mail: nadchodzi.wiosna@yahoo.pl
                                          • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 24.02.15, 00:09
                                            prosze o maila na madej11@onet.pl
                                        • Gość: ewa Re: garnki Philipiak - IP: *.static.chello.pl 25.02.15, 18:47
                                          Zaczęłam właśnie walkę o zwrot pieniędzy. Towar wygląda okropnie po pierwszym ugotowanym rosole. Poproszę o opinie biegłych, wszystko co może mi pomóc w tej batalii ewaladynska@gmail.com
                                          Dzięki :)
                                          • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.gorzow.mm.pl 26.02.15, 09:19
                                            Pani Ewo od rosołu sie zaczęlo w moim przypadku garnek wszedł w reakcje z rosołem dna nie można doszorowac na zdjeciach duzego gara które pani wysyłam jest własnie ten nalot którego ludzie Philipiaka nie potrafili usunać i twierdzili że garnek przypaliłam
                                        • Gość: gośc portalu Re: garnki Philipiak - IP: *.waw.pl 08.05.15, 15:00
                                          witam, jestem zainteresowana opinią wydana przez rzeczoznawcę na temat tych garnków.pozdrawiam Bożena, podaje maila: bozena65@autograf.pl
                                        • robanet1977 Re: garnki Philipiak - 18.05.15, 12:57
                                          Proszę o przesłanie opini biegłego na adres robanet@wp.pl
                                          • robanet1977 Re: garnki Philipiak - 18.05.15, 12:58
                                            Proszę o przesłanie opinii biegłego na adres robanet@wp.pl
                                        • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.15, 09:38
                                          "Dla wszystkich zainteresowanych na @ mogę udostępnić zeskanowana opinie biegłego oraz uzasadnienie wyroku jeżeli zapłaciliście za te gary to wasza droga jest prosta w odzyskaniu pieniędzy". Dzień dobry, moja znajoma jest bardzo zainteresowana zakupem garnków tej marki po pokazie na którym byłyśmy. Ja patrzę na ten zakup bardziej sceptycznie i próbuję ostudzić jej zapał na ten zakup. Bardzo proszę o skan opinii biegłego i uzasadnienia wyroku z góry dziękuję i pozdrawiam oraz życzę wytrwałości w dalszej walce. Anna, kika408@wp.pl
                                          • Gość: monis Re: garnki Philipiak - IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.09.15, 15:27
                                            Bardzo proszę o przeslanie stanu opinii nieglego. Ja kupiłam te gary wczoraj uzylam patelni i chce je zwrócić.czy mogę. Moniucholek@onet.pl
                                        • Gość: artur Re: garnki Philipiak - IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.15, 14:06
                                          Witam
                                          Proszę o opinię biegłego na maila happy.people@wp.pl
                                          Pozdrawiam.
                                        • Gość: Lea Re: garnki Philipiak - IP: *.centertel.pl 01.09.15, 09:39
                                          Moja mamusia chce kupic owe gary za bagatela 9 tys .na raty!
                                        • Gość: Monika Re: garnki Philipiak - IP: *.satfilm.net.pl 28.09.15, 09:05
                                          Witam. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby mi Pani przesłała skan opini biegłego w sprawie tych garnków. Mam taki sam problem na obecną chwilę i nie bardzo wiem od czego zacząć. Po jednym użyciu na garnkach powstał osad i plamy. Dopiero co została spłacona pierwsza rata a tutaj już zaczął się problem. Mój adres mailowy: Monika.gawlik@op.pl
                                          Z góry dziękuję.
                                        • Gość: Krzycho Re: garnki Philipiak - IP: *.agg2.dbc.dbc-mgr.eircom.net 19.10.15, 09:42
                                          Witam,
                                          Filipiak naciągną moich emerytowanych rodziców na te garki!! Bardzo proszę o przesłanie mi kopii opinii biegłego. Mo adres to Fun2014@wp.pl
                                          Pozdrawiam
                                        • Gość: nixa Re: garnki Philipiak - IP: 178.217.194.* 18.03.16, 15:43
                                          Czy mogę prosić o opinię biegłego. Z góry dziękuje nixa1@wp.pl
                                        • musia1111 Re: garnki Philipiak - 09.12.16, 06:51
                                          Witam.Czy posiada pani jeszcze opinię rzeczoznawcy?Jeżeli tak to proszę o przesłanie.Pozdrawiam Marek. mail:marekrybnik@op.pl
                                        • musia1111 Re: garnki Philipiak - 09.12.16, 06:56
                                          Witam.Czy posiada pani jeszcze opinię garnków Philipiak. Jeżeli tak to proszę o jej kopię.Pozdrawiam Marek. Mail; marekrybnik@op.pl
                                    • mzk_63 Re: garnki Philipiak - 15.04.21, 00:19
                                      Jestem zainteresowana opinia bo walczę z philipiakiem, moje garnki zardzewiały mrak4@wp.pl. dzięki
    • Gość: hww Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.14, 17:34
      Trzeba mieć charakter koorwy, żeby wciskać starym, zazwyczaj biednym ludziom, gary czy inne sprzęty po takich złodziejskich cenach. Ale was też ktoś tak przerobi. Każdy cwaniak w końcu trafia na większego od siebie cwaniurę.
    • Gość: dd upierdliwe telefony od firmy filipiak IP: *.henet.pl 28.08.14, 11:38
      Dzwonią upierdliwie po kilka razy dziennie nawet nie wiedzą do kogo. Zablokowałem wszystkie mi ich znane numery.
    • Gość: Pawel Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.14, 13:56
      To zależy kto ile ma zamiar żyć.
      A przy okazji - co oznacza "Bezpieczne garnki"?
      Że nie gryzą?

Proszę o podanie niezależnych
      źródeł pozwalających stwierdzić,
      że garnki są dobre jakościowo.

• Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 15.09.14, 22:02
      piszesz same bzdety mam te gary i wcale nie są takie łatwe w utrzymaniu bez plam ,zacieków itp.więc nie pisz bzdur no chyba że jesteś prezenterem no to musisz chwalić
      • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 16.09.14, 06:53
        dla wszystkich szczesliwych nabywców garnków Philipiaka zazdroscimy Wam tego cudu i satysfakcji płynącej z użytkowania w mojej ocenie szmelcu tandety można bu to porównać do pierścionka na odpuscie zachwyca przez chwile ............
        • Gość: Pawel Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.14, 08:57
          Nie ma to jak konstruktywna krytyka.
          Mam garnki, nie jest to ani tandeta, ani szmelc w mojej ocenie:)
          Nie wyglądają jak nówki, ale ja je nie traktuję jak ósmy cud świata.
          Lądują w zmywarce, czasem się nadpali rączka przy gotowniu....
          Normalne, trwałe garnki, dają radę ponadprzeciętnie.
          No i jakie wnioski? Piszmy merytorycznie.

Co do pierścionków z odpustu to nie mam doświadczeń.
          Mam jednak wrażenie, że nawet przez chwilę nie zachwycają.
        • Gość: użytkownik Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.devs.futuro.pl 22.09.14, 14:04
          Widać, że Pani Kachna strasznie się nudzi w życiu codziennym bo nikt tak nie zasyfia forum. Ciągłe wpisy, odpowiedzi samej do siebie świadczą wiele o Pani "charakterze". Może po prostu nie umie Pani korzystać z naczyń? Niezadowolenie czy brak umiejętności gotowania nie jest powodem unoszenia się na cały świat i krzyczenia jaka Pani jest nieszczęśliwa. Z Pani fantazją, którą tu dostrzegam, polecam napisanie jakiejś powieści. Najlepiej dla dzieci...
          • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 22.09.14, 21:14
            do Gościa mniemam po wpisie experta w dziedzinie zasyfiania forum a tak naprawdę to chyba bojówki internetowej Philipiaka
            Przepraszam naprawdę nie wiedziałam że na 287 wpisów moje 36 może wzbudzić tyle emocji i to tak negatywnych.
            Proszę się nie martwić o mój charakter jak też i zdolności kulinarne czy stan emocjonalny dam rade w depresje nie popadnę.
            To forum ma swoje przeznaczenie ponad połowa to niezadowoleni posiadacze garnków a mniejsza połowa do pracownicy philipiaka starajacy sie być mądrymi inaczej....Jak gość zauważył posiadam fantazję i to jest to na czym philipiak zna się najlepiej wiec doceniam no i na koniec proszę mnie nie obrażać to naprawdę już niedługo koniec sprawy w Sądzie więc poczekajmy na jej wynik z godnościa.
            • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 22.09.14, 22:41
              w całości Panią popieram i czekam na wynik ekspertyzy-ja również należę do tych NIEZADOWOLONYCH i teraz wszystkich przestrzegam przed tymi naciągaczami.
              • Gość: Paweł Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.14, 22:53
                Oczywiście ja też życzę powodzenia.
                Należę do tej trzeciej połowy - posiadających garnki, ale nie mających pretensji.

pozdrawiam
    • Gość: Paweł Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.14, 22:55
      Tak to jest jak się żonę zostawia samą w domu:)
      A tak poważnie - mam w domu takie garnki, żona kupiła jak jeszcze jej nie znałem , więc to nie moja wina. Garnki są całkiem dobre, a cena.. no cóż. Jakbym mógł sprzedać swoją pracę 3x drożej to bym to zrobił. Każdy kupujący powinien mieć ewentualnie pretensje do siebie.
      Raczej bym się czepiał umów a nie samych garnków.

pozdrawiam
      • Gość: gość Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.class96.petrotel.pl 06.12.14, 17:11
        Dziś mało nie zostałem właścicielem tych garnków ale po tym co tu zobaczylem to napewno ich nie kupię.
    • k.korocz Re: garnki Philipiak - kulisy 18.12.14, 08:53
      Jest nawet stowarzyszenie osób pokrzywdzonych przez firmy sprzedaży bezpośredniej. Osoby które dały się na to nabrać i po jakimś czasie odkryły oszustwo odsyłam do stoposzustom.com
      Można tam uzyskać pomoc prawną jak postępować w tego typu sytuacjach.
      • Gość: Gosia Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.wave.com.pl 05.01.15, 22:48
        zacytuję tu wpis, który wpisałam też na jakimś innym forum o Philipiaku:

Kupiłam kiedyś garnki Philipaka jako moje pierwsze garnki do kuchni. Czytając, jakie ceny za komplet tu padają, to faktycznie kupiłam je w promocji i jeszcze dorzucili fajny komplet pościeli wełnianej.

Co do garnków - pojawiał się tu na forum zarzut, że przypalają - te garnki mają grube dno, które mocno kumuluje ciepło. W tych garnkach trzeba gotować na bardzo małym ogniu, inaczej się faktycznie przypala. Gotując na małym ogniu, można zaszczelnić przykrywkę - nie ucieka para wodna. Oznacza to wygodę - nie trzeba co chwilę mieszać, sprawdzać, dania się nie przypalają. Gotowanie bez soli? Ja gotując na parze, do wody, która paruje, dodaję trochę soli, wnika ona razem z parą do potraw. Ale obojętnie czy w Philipiaku czy w innym garnku do gotowania na parze - gotowane jarzyny na parze, nawet ziemniaki, mają zupełnie inny, bogatszy smak niż z wody, i ta sól wcale nie jest potrzebna.

Zdejmując puste garnki ze stołu po obiedzie, zauważyłam że dna są dużo cieplejsze niż innych garnków (raz nawet upuściłam, bo złapałam garnek za dno, które jeszcze było tak gorące).

Zaszczelniony garnek = wygoda. Np. w dolnym garnku - dusi się kurczak, na drugim poziomie na parze marchewka, na trzecim poziomie ziemniaki, wszystko na najmniejszym palniku gazowym skręconym na minimum, a ja mogę spokojnie na 40 minut iść sobie na balkon i czytać książkę, Cały obiad na jednym palniku, a ja nie muszę co chwilę mieszać i sprawdzać. I gotowane w największym garnku z kompletu. Genialne. W normalnym sklepie nie trafiłam jeszcze na garnek, który można tak zaszczelnić. (Szybkowar traktuję jako osobną kategorię garnków).

Pieczeń? Zaszczelniasz i idziesz oglądać tv. Moja mama do niektórych dań przychodzi do mnie pożyczać garnki.

A, i jeszcze jedno. Dusząc na przykład kurczaka (pałki, bioderka, pierś), z zamiarem podania na dzień następny - wyłączam trochę wcześniej niż w normalnych garnkach. Zaszczelniony garnek trzyma ciepło jeszcze długo, i potrawa w nim "dochodzi" - co, w przypadku kurczaka oznacza, że danie się rozgotowuje.

I jeśli chcę gotować potrawę z zaszczelnioną pokrywką, to daję mniej wody (nawet jeśli dodaję jeszcze poziomy z gotowaniem na parze). Mięso i jarzyny podczas gotowania oddaje jeszcze wodę, która nie odparowuje, tylko krąży w zamkniętym systemie. Moje pierwsze duszone bioderka z kurczaka pływały jak w zupie (pomimo, że mięso zawsze lekko zesmażam na patelni przed duszeniem).

Do czego się nie nadają? Do gotowania mleka czy budyniu. Przez to,że dno jest bardzo gorące po wyłączeniu gazu, mleko czy budyń się przypalają.

I nie, nie jestem pracownikiem firmy Philipiak.
        Cała moja wiedza pochodzi z dołączanych do garnków prezentacji i własnej praktyki.

A same pokazy - z tego, na którym kupiłam, byłam zadowolona. Dałam się namówić na jeszcze jeden pokaz - nie wiem, skąd oni tego gościa wytrzasnęli co prowadził, ale był chamski i nieuprzejmy. Wyszłam z pokazu.

Garnki tego typu ma w ofercie również Zepter. Nie wiem, czy jeszcze jakaś inna firma. Ja z moich jestem zadowolona pomimo ich ceny. I nie mam problemu z ich czyszczeniem. Tak, na błyszczącej części zostają ślady przy myciu ostrą stroną gąbki, ale tak samo dzieje się na wszystkich innych błyszczących garnkach. I jak ktoś czyta instrukcje obsługi i warunki gwarancji do kupowanych produktów - to zazwyczaj przy stali nierdzewnej pisze, że czyścić miękką szmatką. A jak stal nierdzewna jest szczotkowana czy satynowana (matowiona), to pisze, że czyścić miękką szmatką wzdłuż linii szczotkowania czy satynowania. Stal nierdzewna to nie diament - rysuje się.

• madopar50 Re: garnki Philipiak - kulisy 06.01.15, 11:19
      A ja mam gary Zelmera (indukcja) i są ok
    • Gość: GOŚĆ ludzka głupota IP: 217.97.199.* 10.01.15, 20:18
      nie chcę nie kupuję ale handel numerami tel przez firmy czemu za to właśnie nikt się nie "zabierze"
      szlag mnie trafia jak PANI NATALIA albo inna:
      PANI NR ZOSTAŁ WYGENEROWANY przez komputer itd.... sobota wolny dzień 8 rano i dzwoni (nr zastrzeżony mój) kto im ten nr sprzedał
      Wszędzie gdzie podaję moje dane (gdzie muszę podać GAZOWNIA . ENERGETYKA ITP)
      Z A S T R Z E G A M !!!!!!!!!!!!! MOJE DANE NIE MOGĄ BYĆ PRZETWARZANE tym bardziej sprzedawane innym filmom. I CO Z TEGO ?????
      NIECH SIĘ KTOŚ TYM WŁAŚNIE ZAJMIE
      • k.korocz Re: ludzka głupota 21.01.15, 16:39
        Ludzi się przestrzega a i tak kupują te garnki.
        • Gość: Arni Re: ludzka głupota IP: *.76.34.185.static.rdi.pl 21.01.15, 17:51
          Prawda jest taka że wartość tych garnków to około 300zł, za tyle samo się kupi podobne w sklepach. Tutaj płaci się za prezentację, obiady, znanych ludzi i wielkie kwoty ktore są zarabiane przez sprzedawcow i ich przełóżonych. Szkoda mi ludzi że są tacy naiwni i kupują. Z dugiej strony jak mają kasę i ich stać... Takich garnków nie kupują kobiety wychowujące samotnie dzieci ktorym brakuje kasy itp. Kupują to osoby ktore chyba nie mają co z kasą zrobić lub biedni idioci.
    • Gość: zdumionai Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.02.15, 16:55
      Czy ktoś może wie czy aby odstąpić od umowy ,wystarczy wysłać im te garnki czy osobiście należy do siedziby jechać ? Po tym co tu czytam i widziałam ,postanowiłam jak najszybciej się wycofać
      • kgabak Re: garnki Philipiak - kulisy 21.02.15, 21:01
        witam, proszę napisać na mój e-mail: gaba_k@interia.pl
      • kgabak Re: garnki Philipiak - kulisy 21.02.15, 21:07
        prosze napisać na @ gaba_k@interia.pl (pokaz w B-B)
      • Gość: maria Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.15, 07:50
        Witam czy wie pan pani dostali odpowiedz na pytanie ? Ja też chcę się wycofać z umowy .
    • Gość: Niematotamto Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 91.203.157.* 24.02.15, 11:17
      Dlatego ja kupuję garnki i patelnie IKEA, ale te droższe lub najdroższe (na ogół określonej wielkości patelnia/garnek ma 3 wersje cenowe: najtańszą, średnią i najdroższą), jakościowo w niczym nie ustępują różnym Filipiakom czy tam innym po 5 tysięcy, a cenę nawet najdroższe modele mają przyzwoitą. Posiadam też patelnię Zelmer o taką: images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/1474/zelmer-composium-552-26.jpg i też jest bdb.
      • luiciaiv Re: garnki Philipiak - kulisy 11.03.15, 00:29
        Witam bardzo prosze o opinie biegłego siwyzurt@wp.pl
        • luiciaiv Re: garnki Philipiak - kulisy 11.03.15, 00:38
          byłem na pokazie i gość wmawiał że garnki są wykonane ze stali chirurgicznej ! a to nie jest prawda i mozecie się Państwo powołać na niezgodność towaru z umową ! stal chirurgiczna to ma oznaczenie 316I i z niej mogą być ewentualnie wykonane ich noże a garnki to stop chromowo niklowy czyli 18/10 i ta informacja znajduje sie na dnie każdego ich garnka , stal 18/10 jest stosowane do produkcji naczyń , patelni , garnków , jest to stal nierdzewna ,a stal chirurgiczna jest to stal odporna na działanie kwasów potocznie zwana kwasówką i ma symbol 316I , te dane można odszukać w googlach np wpiszcie Państwo hasło stal kwasowa lub stal chirurgiczna i zobaczycie jaka jest różnica . Nie kupiłem tych garnków bo w/g mojej oceny ich wartość jest mocno zawyżona , garnki są naprawdę bardzo dobrej jakości i piękne i jak by kosztowały 1000 zł to bym je kupił więcej nie są warte ! cena za patelnię 2750 to jakieś nieporozumienie.
          Pozdrawiam
          • Gość: Gosia Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.wave.com.pl 24.06.15, 20:34
            316L lub wg. innego oznaczenia 1.4404 nie jest stalą chirurgiczną. jest to stal o podwyższonej kwasoodporności i jest to stal powszechnie stosowana w urządzeniach do produkcji spożywczej o podwyższonej kwasowości, np. w mleczarniach....
    • Gość: Pawel Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.15, 00:59
      Ssocjotechnika i "niezbyt przyjazne" umowy to fakt.
      Nie zmienia to faktu, że mając te garnki, używam ich i wg mnie są niezłe, choć niewarte swojej ceny. Nie jestem "człowiekiem Philipiaka", więc proszę nie generalizować.
      postscriptum o żonie, która bez Pana kontroli robi rzeczy nierozważne niezbyt dobrze świadczy o Panu.
      • luiciaiv Re: garnki Philipiak - kulisy 31.03.15, 22:47
        Witam ponownie dla za interesownych podaję link na którym jest pokazana fabryka garnków włoskich marki silga ,i to oni produkują dla philipiaka ,proszę oglądac od 1minuta i 54 sekundy a zobaczycie coś ciekawego !
        www.youtube.com/watch?v=k1GS7ywvC78
        • Gość: K Re: garnki Philipiak - kulisy IP: 78.133.214.* 14.04.15, 15:37
          Witam, chciałabym dodać coś od siebie. Pracuje w sklepie internetowym. Sprzedajmy niemieckie garnki najwyższej jakości. Regularnie odbieram telefony od starszych osób oszukanych na pokazach (zawsze te same firmy EcoVital lub Philipiak) Nie raz udało mi się namówić takie osoby żeby (jeśli to możliwe) jak najszybciej odstąpiły od umowy. Dlatego teraz kiedy na mój prywatny numer zadzwonił facet z Philipiaka i po wygłoszeniu formułki dodał jakie to mam szczęście bo mam szanse wygrać spotkanie z Karolem Okrasą- zj**ałam go jak psa. Jakim trzeba być skur****em żeby świadomie podejmować się pracy,która polega na żerowaniu na naiwności i niewdziany starszych osób? Nie chciałabym nawet na was napluć.
          • Gość: Paweł Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.static.chello.pl 14.04.15, 17:08
            Naiwni bywają nie tylko starsi. Póki wszystko jest w granicach prawa to nic się nie poradzi. Ludzie bez skrupułów zawsze się znajdą, więc pozostaje być czujnym i nie podpisywać nic "okazyjnego". Okazja to ładnie zapakowane kłopoty - jest w tym wiele prawdy.

A swoją drogą garnki dobrze mi służą, ale za te pieniądze to wolałbym mieć używane auto:)
            pozdrawiam
          • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 14.04.15, 17:23
            gratuluje postawy
            • Gość: wirka Ania Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.15, 10:21
              Dzień dobry. Bardzo proszę o opinie biegłego wirka7@wp.pl Dziękuje.
          • Gość: ten który ostrzega Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.swidnica.mm.pl 11.06.15, 17:22
            Możecie wysłać policję na pokaz na godzinę 18 00 do Hotelu Piast 24 czerwca do Świdnicy (woj. dolnośląskie) bo bedzie pokaz tych garnków Philipiak.Jeśli to szwindel to emeryci powinni zostać ostrzeżeni.
            Pozdrawiam
            • Gość: gość Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.06.15, 12:37
              MYŚLĘ ŻE CIEBIE TRZEBA ZAMKNĄĆ PONIEWAŻ MASZ JAKĄŚ OBSESJE.SPRZEDAJA GARNKI A TY CHCESZ POLICJE NASYLAC.ZAKLADAM SIE ŻE NA 100 PROCENT JESTEŚ CHORY I MOGĘ SIE ZAŁOŻYĆ ZE JAK ZBADA CIE SPECJALISTA TO KWALIFIKUJESZ SIĘ NA ODDZIAŁ PSYCHIATRYCZNY
          • Gość: Michał Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.net-bis.eu 20.10.15, 18:45
            Mam już dośc posranych konsultantów firmy filipiak ktorzy dzwonia do mnie 3 razy w miesiacu i pieprza ze zostałem wyróżniony... Proszę znajdzcie sobie innego frajera ja mam dosc waszych telefonow.
    • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 13.06.15, 08:50
      szanowny panie rozwieję pana poczucie jakosci jakie pan posiada mam opinie biegłego sadowego co do jakosci garnkow sporządona na zamówienia sadu i mówiąc pana jezykiem jestem posiadaczem gó... wartych garnków które nawet kolo stali szlachetnej nie leżały jez eli jest pan zainteresowany prosze o @ udostepnie odmówilam zapłaty za te garnki niestey pomimo racji co do jakosci po mojej stronie umowa jest umową powiedziałam że za szajs nie zapłace komornik wystawił na licytacje .....i bez komentarz trudno trafic frajera w drugim obiegu a komornik nie ma głosu syreny tak wiec mamy druga licytacje gó...anych garnków a może pan zakupi jedyna okazja zostac podwójnym frajerem
      • Gość: Gosia Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.wave.com.pl 24.06.15, 20:28
        Jeżeli jest to ta opinią, którą dostałam mailem - to nie jest nic warta, bo pokazuje przypalony garnek, świadczący bardziej o kucharce niż o garnkach. Ja mam garnki od kilku lat, i trzeba nauczyć się w nich gotować. i tyle. i nie znam drugich takich garnków, w których można tak zaszczelnić przykrywkę, że garnek nie paruje. ale żeby to wszystko zadziałało - to trzeba po rozgrzaniu garnka gaz skręcić na minimum - ot i cała tajemnica....
        • Gość: Kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 25.06.15, 09:10
          Szanowna Pani Gosiu dostałapani opinie biegłego sadowego a dodatkowo zdjecia garków na postawie których po ich zbadaniu powstała w/w opinia.
          Wyglad tych rzekomo garnków ze stali chirurgicznej nie wynika z braku umiejetnosci kulinarnych tylko z materiału z jakiego zostały wykonane .garnek tak wygląda po ugotowaniu rosołu nie jest przypalony .pan z Philipiaka starał sie go doczyscic no niestety bez powodzenia .Garnek po prostu zwulkanizował sie z osadem z rosołu.Jezeli jest pani zadowolona z owych garnków to bardzo mnie to cieszy i nie ma potrzeby odnosić sie do mniej zadowolonych nabywców z sarkazmem troszke klasy.Biegły tez chyba nie jest idiotą chociaz czytając pani post mozna odnieśc takie wrażenie .Dla mnie to tandeta bez wartości jedno pytanie dodatkowe dlaczego nie ma ich w sprzedazy detalicznej normalnie tylko robi sie to przez specjalnie opracowane spotkania ....bo nie każdy ma syreni głos by naklonic frajera do zakupu bubla a ja dzisiaj tak sie czuje jak frajer......
          • Gość: Gosia Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.wave.com.pl 25.06.15, 17:18
            Mi się nigdy nic z tym garnkiem nie zwulkanizowało, nie używam żadnych preparatów do ich pielęgnacji, jak się coś przypali - to zalewam na noc wodą z płynem, a na bardziej oporne brudy mam drucianego zmywaka. Jak się garnek zaszczelni do gotowania - to nie trzeba obiadu pilnować i nic się nie przypala. Może mam jakąś podróbę?
            • Gość: Gosia Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.15, 19:23
              ja mam takie same doświadczenie z garnkami Philipiak.
      • Gość: Monika Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.satfilm.net.pl 27.09.15, 14:23
        Mogę prosić o skan opini biegłego? Mój adres mailowy to: Monika.gawlik@op.pl
    • electra00 Re: garnki Philipiak - kulisy 07.10.15, 12:37
      Ja również byłam na takiej prezentacji, gdzie robią wszystko aby tu i teraz kupić te garnki. Też dałam się nabrać i wzięłam te garnki na raty, na szczęście zrezygnowałam po paru dniach i odesłałam je. Później zobaczyłam jakie są ceny innych takich samych garnków.
      Pozdrawiam
    • dlugi_55 Re: garnki Philipiak - kulisy 04.11.15, 21:03
      Garnki Philipiaka, a zwłaszcza pokrywki nie wytrzymują zbyt długo, szkoda na badziewie pieniędzy podobnie jak na kuchenkę indukcyjną Philipiaka, która kosztowała ponad 1500 złotych, a już na jednej płytce jest jakieś zwarcie. Moja kobitka kupiła oprócz tego jakiegoś robota kuchennego Philipiaka i po kilku miesiącach używania coś się dzisiaj akurat ułamało przy rozdrabnianiu imbiru. Ludzie!!!!!!!! Szanujcie swoje pieniądze, kilka razy tańszy i lepszy towar kupicie innych firm. Ja imbir rozdrabniałem tanim urządzeniem innej firmy i poszło gładko,bez problemu i nic się nie urwało. Nie chcę słyszeć o Philipiaku, a moja partnerka też się przekonała, że sprzedają szajs.
      • Gość: kachna Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.gorzow.mm.pl 09.11.15, 22:21
        możne te cuda wianki zareklamowac na facebooku
    • Gość: gość Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.slupsk.vectranet.pl 02.12.15, 19:49
      W takich garnkach trzeba nauczyć się gotować oraz pielęgnować a potem krytykować.
      Gotowałam 20lat w zepterze nigdy nic nie przepaliłam ,wody nie wygotowałam i żałuję ,że nie mogę gotować w nich na płycie indukcyjnej.
      Wybieram się na pokaz by kupić dla odmiany philipiaka.
      • Gość: Jel... Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 04.12.15, 18:01
        niestety mleka Pani w tych garach nie ugotuje,na płycie dlaczego nie można w tych garach gotować?natomiast co do czyszczenia to po umyciu zostają obrzydliwe plamy te GARY NIE SĄ WARTE TAKIEJ KWOTY.
      • 31przemek Re: garnki Philipiak - kulisy 08.02.16, 19:20
        To powodzenia, za parę tysięcy na pewno lepiej się będzie gotować. Życzę powodzenia.
    • Gość: Wujek Re: garnki Philipiak - kulisy IP: *.static.ip.netia.com.pl 03.12.15, 08:43
      I tak jest pełno głupków, którzy przepłacą za ten szajs. Moja partnerka pomimo, że popsuła się kuchenka indukcyjna philipiaka, która kosztowała coś około 1700 zł. oraz do wymiany są pokrywy ich garnków, to i tak chodzi na te ogłupiające pokazy.
      • patrice1979 Re: garnki Philipiak - kulisy 13.04.20, 19:39
        Zmień partnerkę. Bo ona raczej już się nie zmieni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka