Dodaj do ulubionych

Zmywarka pod piekarnikiem?

IP: 62.159.242.* 08.01.09, 10:22
Czy ktoś może się orientuję czy można umieścić zmywarkę w zabudowie
pod piekanikiem lub płytą kuchenną?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Zmywarka pod piekarnikiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 10:35
      Oczywiście. Nie widzę przeciwskazań. Kiedyś widziałam nawet taką kuchnię z
      zabudowaną zmywarką na dole :)
      • Gość: ania Re: Zmywarka pod piekarnikiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 10:36
        Tzn. tradycyjna kuchnia, tyle że miała zmywarkę ;)
        • Gość: Karmi Re: Zmywarka pod piekarnikiem? IP: 62.159.242.* 08.01.09, 11:54
          Ale mowisz o zmywarce pod piekarnikiem czy pod plytą kuchenna?
          • Gość: ania Re: Zmywarka pod piekarnikiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 13:39
            Gość portalu: Karmi napisał(a):
            > Ale mowisz o zmywarce pod piekarnikiem czy pod plytą kuchenna?

To była kuchnia wolnostojąca. Z piekarnikiem i zmywarką :)
            • Gość: Karmi Re: Zmywarka pod piekarnikiem? IP: 62.159.242.* 08.01.09, 14:52
              Tylke to wiem, że można mieć w kuchni zmywarkę:) Pytam tylko czy
              można ją umieścić POD PIEKARNIKIEM LUB PLYTA KUCHENNA?
              • Gość: ... Re: Zmywarka pod piekarnikiem? IP: *.domar.pl 08.01.09, 15:42
                Pod piekarnikiem w słupku można jak najbardziej, pod płytą to na własne ryzyko,
                widziałam takie rozwiązanie, ale nie polecam.
                • ursz-ulka ja odradzam 08.01.09, 17:35
                  Ok, ale odpowiedz jak skonstruujesz taką szafkę? bo zmywarka pod
                  zabudowę wiadomo że stoi pod blatem, ma front maskujący. i teraz -
                  nalezy zrezygnować z tego blatu zamienić go na plytę 16 lub 18 i jak
                  teraz zaprojektować szafkę gdy piekarnik swoje waży, blatu nie ma
                  jest tylko cieńsza płyta, więc cały ciężar ma spoczywać na
                  zmywarce ? konstrukcja dla mnie mało solidna i niewarta zachodu.
                  • Gość: .... Re: ja odradzam IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 22:23
                    Cały ciężar spoczywa na korpusie, a nie na zmywarce, tak samo, jakby
                    pod spodem była zwykła szafka. Bez sensu są Twoje wątpliwości, bo
                    jak np. kładziesz sobie blat granitowy, na ten blat coś jeszcze,
                    albo 3xw tygodniu klepiesz kotlety na blacie na zmywarce to masz
                    mniejszy ciężar?
                    • ursz-ulka Re: ja odradzam 10.01.09, 10:24
                      (nie klepię kotletów)
                      ciężar spoczywa na korpusie - czyli budujesz dodatkowy korpus przy
                      zmywarce? ale jak - skoro zmywarka sie wsuwa pod blat na ogół. wiec
                      w tym wypadku obudowuję ją korpusem? ale nadal jest to słaba
                      konstrukcja, bo nie zrobię wieńca górnego i dolnego - zmywarka stoi
                      bezpośrednio na podłodze, i druga rzecz - przy piekarniku będzie
                      trzeba dorobić wówczas ok 2 cm obudowy po bokach, już nie
                      wspominając o niestandardowym froncie w szafce nad piekarnikiem. Ja
                      tak to widzę
                      • Gość: Karmi Re: ja odradzam IP: 62.87.160.* 10.01.09, 21:00
                        Ja akurat nad piekarnikiem daje jeszcze mikrofale, widzialem juz duzo takich
                        kuchni w firmie ktora mi robi meble.
    • Gość: jaaa Re: Zmywarka pod piekarnikiem? IP: *.gprs.plus.pl 21.03.09, 19:06
      Z tego co wiem to nie powinno się zmywarek koło piekarnika stawiać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka