Dodaj do ulubionych

Jakie garnki?

• Gość: Gosc987 Re: Jakie garnki? IP: *.pools.arcor-ip.net 07.08.11, 15:59
      delicja11 napisała:

>
      > najlepsze ELO
      > poczytaj opinie na necie...
      ------------------------------------------------
      Potwierdzam.
      Mam garnki firmy ELO już ponad 20 lat, one są do dziś jak nowe, myje je w zmywarce.
      • Gość: margo Re: Jakie garnki? IP: *.finemedia.pl 12.03.12, 14:14
        Ja niestety mam złą opinię na temat tych garnków.Dostałam w prezencie serię LEMON i niestety po roku emalia po prostu łuszczy się i odpada.Niedługo będą całe srebrne.Użytkuję je prawidłowo, mam kuchenkę indukcyjną więc nie ma opcji, że gaz za mocny i opalił emalię.Niestety miałam pecha bo osoba,która mi je podarowała wyrzuciła paragon więc nawet nie mogłam reklamować.W każdym razie nie polecam tych garnków.
        • Gość: typor Re: Jakie garnki? IP: *.static.korbank.pl 12.07.12, 08:45
          polecam garnki scanpan
    • Gość: iza Re: Jakie garnki? IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.11, 17:21
      Ktoś może korzysta z garnków firmy RONIC będę wdzięczna za opinie.
      Zastanawiam się czy kupić ?
    • Gość: Agnieszka Re: Jakie garnki? IP: *.cust.dsl.vodafone.it 26.04.12, 14:12
      Polecam garnki Cantelli Inox - wloskie mam od 3 lat i sa jak NOWE!!!!!
    • Gość: siemik Re: Jakie garnki? IP: *.static.korbank.pl 06.06.12, 12:43
      połączenie stylu i użyteczności do garnki z kolorowego żeliwa
    • krzychuu19 Re: Jakie garnki? 24.10.12, 00:51
      Słyszał kiedyś ktoś o firmie Pössl, produkującej garnki z chirurgicznej stali nierdzewnej? Bo nigdzie w internecie, poza paroma aukcjami jednego użytkownika na allegro, nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat ww garnków, czy też ich producenta? Nawet firmowej strony internetowej nigdzie nie znalazłem.
    • kucharz_amator Re: Jakie garnki? 19.11.12, 09:13
      czy jest tu na tym forum ktoś obiektywny? Przecież 99% użytkowników tu piszących to albo sprzedawcy albo osoby które za kasę piszą te wszystkie reklamowe posty. Zero szczerości, wszystko to linki do własnych sklepów.
      Jak tu skorzystać ze szczerej rady, czy poczytać rzetelnej opinii użytkowników. Współczuć tylko tym, którzy naiwnie dali się nabrać na te "szczere" i "bezinteresowne" rady. Przecież to wszystko to istne darmowe banery reklamowe.
      • Gość: małgoś Re: Jakie garnki? IP: *.play-internet.pl 27.05.13, 11:08
        Może masz rację , ale zawsze jest tak że jak zaciągamy opinii innych = nieznajomych nam osób to trzeba na to wszystko przez palce patrzeć. Jak ktoś mądry to wyczuwa szczere opinie raczej. Ja w wyborze garnków nie patrzę na opinie tylko na rady mamy i babci .Zawsze w naszym domu gotowało sie w tradycyjnych emaliowanych garnkach , zresztą jak mama spróbowała kiedyś "nierdzewek" to babcia uznała że całkiem inaczej w nich smakuje. Tego ja sama nie wiem, ale też o tym słyszałam. No a co do garnków- wg mnie dobra marka przede wszystkim no i ja kupuję tylko polskie = z wiadomych przyczyn, bo nie chce jakiś tam toksyn czy niewiadomo czego co Chińczycy potrafią dodać nawet pewnie i do garnków.
        Z garnków z Emalii Olkusz moja rodzinka korzysta od wielu lat no i jakoś tej marce wierzę , dla mnie żadnej reklamy oni nie potrzebują. Moja babcia tylko nie mogla uwierzyć że garnki można zamówić przez internet, starszym osobom to się w głowie nie mieści że są sklepy internetowe bo ona musiała wyjść z domu żeby kupić garnek a jaj jej zamówiłam z komputera :)
        • Gość: kama333 Re: Jakie garnki? IP: *.icpnet.pl 27.11.13, 15:55
          O proszę, też mam z olkusza , ale patelnie i właśnie zastanawiałam się czy garnki są również tak dobre. Jestem coraz bardziej przekonana, że warto zainwestować w jakiś ładny zestawik :)
    • Gość: magamauziel garnki KESSEL IP: 185.5.217.* 19.06.13, 11:21
      Witam,

niestety dalam sie nabrac na ten bajer z garnkami KESSEL...9-warstwowe dno (w rzeczywistosci dno ma moze z pol do centymetra grubosci), najwyzsza jakosc, stal niezniszczalna...ahaa...juz po wyjeciu ich z opakowania (miala byc walizka-byl karton), okazalo sie co za 'cudo' kupilam. Chinszczyzna i bubel na pierwszy rzut oka, na zdeciu wygladaja pieknie, a w rzezywistosci sa to lekkie garnki, zle wykonane, z plastikowymi raczkami, ktore daja ten specyficzny zapach palonego plastiku podczas gotowania. Smierdzi w calym domu.
      ABSOLUTNIE ODRADZAM! Bylo dla mnie podejrzane to ze firma Kessel, o ile takowa wg istnieje- nie ma nawet swojej strony internetowej. Lepiej dolozyc 200-300 zl i kupic sprawdzone garnki Bernhofa np. Pozdrawiam, magmauaziel
    • Gość: magmauaziel garnki kessel IP: 185.5.217.* 19.06.13, 11:40
      Witam,

niestety dalam sie nabrac na ten bajer z garnkami KESSEL...9-warstwowe dno (w rzeczywistosci dno ma moze z pol do centymetra grubosci), najwyzsza jakosc, stal niezniszczalna...ahaa...juz po wyjeciu ich z opakowania (miala byc walizka-byl karton), okazalo sie co za 'cudo' kupilam. Chinszczyzna i bubel na pierwszy rzut oka, na zdeciu wygladaja pieknie, a w rzezywistosci sa to lekkie garnki, zle wykonane, z plastikowymi raczkami, ktore daja ten specyficzny zapach palonego plastiku podczas gotowania. Smierdzi w calym domu.
      ABSOLUTNIE ODRADZAM! Bylo dla mnie podejrzane to ze firma Kessel, o ile takowa wg istnieje- nie ma nawet swojej strony internetowej. Lepiej dolozyc 200-300 zl i kupic sprawdzone garnki Bernhofa np. Pozdrawiam, magmauaziel
    • koperrr jakie garnki 07.12.13, 08:38
      Polecam Czeskie "Tescoma", żonka pare lat temu wyparzała butelkę dla dziecka i się ta butla stopiła z braku wody. Po wyskrobaniu, garnek dalej jest użytkowany !!!
    • Gość: Darek1872 Re: Jakie garnki? IP: *.opera-mini.net 22.12.13, 08:31
      Ja kupiłem garnki stal tesco 1rok temu są pod tym względem ok
    • Gość: Joanna Re: Jakie garnki? IP: *.30.23.70.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.14, 14:30
      Witam, ja odradzilam rodzicom Philipiaka bo drogie i kupiłam podobnie jak Pani takie za 900.
      Problemy podobne jak u Pani.
      Po czasie rodzice i tak kupili Philipiaka...
      Proponuje zwyczajne emaliowane z Olkusza jeśli nie może sobie Pani pozwolić na te najdroższe
      Albo na raty...
      Pozdrawiam
    • Gość: trusta Re: Jakie garnki? IP: *.dynamic.mm.pl 21.08.15, 10:04
      A co sądzicie o garnkach tefala?
    • Gość: ko00 Re: Jakie garnki? IP: 31.179.146.* 20.12.17, 12:50
      Berlinger Haus- Witam, Garnki i patelnie prezentują się ładnie, ale niestety należy uważać ponieważ przysyłane są już poobijane, nie wszystkie garnki z tego samego kompletu działają na indukcji... A biuro obsługi klienta chyba w ogóle nie działa, albo ma klientów " głębokim poważaniu", ponieważ po kilku napisanych mailach z reklamacją - nie ma żadnej reakcji zwrotnej. Bardzo nieładne zachowanie. Wydaje się kilka set złotych na sprzęt a nie ma żadnej gwarancji na przyjęcie jakiejkolwiek reklamacji . Kupiłam zestaw za prawie 500 zł i cóż - popatrze teraz na nie ...Reasumując - nie wszystko złoto, co się świeci ... i należy uważać!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka