strattusebi 05.08.09, 13:47 Witam mam pytanko chcę nabyc noże fiskars funkcjonal form pro co myślicie na temat ty kutych noży, ewentualnie co możecie polecić w przedziale cenowym do 400 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znawca Re: noże kuchenne IP: *.chello.pl 06.08.09, 11:07 Jeśli chodzi o noże to bardzo duży ich wybór oferuje sklep internetowy kuchniasklep.pl. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce na stronie www.kuchniasklep.pl/index.php hasło "nóż" i wyskoczy nam aż 5 podstron. W przedziale do 400 zł warte polecenia są noże Chroma - do różnych zastosowań. Noże Felix są trochę tańsze i też jest z czego wybrać. Są też noże po kilka tysięcy (Kyotop) ale to już dla zawodowców :) Na pewno coś wybierzesz. Napisz potem jak się sprawuje nowy nóż. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: noże kuchenne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 15:51 Jeżeli wybrałeś noże Fiskarsa to ich się trzymaj, używam różnych rzeczy fiskarsa zaczynając od noży a kończąc na siekierach i jak do tej pory się nie zawiodłem. A co do "znawcy" to dziękujemy za reklamę sklepu, ja już napewno nie skorzystam z tego sklepu a co do noży Kyotop to jak się nie myle są to noże ceramiczne marki Kyocera. A po drugie to troche ten Twój sklep przegina z cena bo np. nóże z serii kyotop można kupic taniej więc niezłą marże sobie narzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
strattusebi Re: noże kuchenne 11.08.09, 13:22 dzięki za rady. już nabyłem fiskarsa. jak narazie jestem zadowolony, noże bardzo poręczne, ostre i w dodatku nie takie ciężkie. a wdodatku udało mi się dostać zestaw 8 noży + ostrzałka i nożyczki za cenę 390 zł.zobaczymy co się będzie działo za jakiś czas,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: noże kuchenne IP: *.subscribers.sferia.net 28.09.09, 12:34 Dla szukających profesjonalnych noży w dobrej cenie polecam Wusthof. zestawy już od 210zł. Dobrze leżą w dłoni, długo służą w kuchni. www.rossi.pl/wusthof__silver_noze_kuchenne.rossi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Re: noże kuchenne IP: 80.54.28.* 04.10.09, 09:35 Na portalu aukcyjnym allegro znajdziesz duży wybór noży Victorinox, do kuchni dedykowane. Są wersje kute, jak i zwykłe. Ja zakupiłem sobie zwykłe, oraz fajną obieraczkę do ziemniaków. Jeśli chodzi o ostrość noża, to są ostre jak brzytwa. Ale nie spotkałem jeszcze noża którego nie trzeba ostrzyć wcześniej czy puźniej. Ja do zapewnienia ostrości zakupiłem najlepszą możliwą ostrzałkę, firmy Amerykańskiej Spyderko. Jest może ciut droga, ale każdy nóż, ostrzy na brzytwę. Cena Victorinoxsa niekutego jest bardzo przystępna, + ta ostrzałka daje niesamowite rezultaty. Cena wyjdzie też coś około 400zł, ale masz w tym profesjonalną ostrzałkę. Nie ma za bardzo sensu wydawać więcej kasy na droższe noże, i nie dokupić do niej dobrej ostrzałki, lepiej tańsze, i lepszą ostrzałkę. Dodam że ostrzałką może się posługiwać przysłowiowa blądynka, i poradzi sobie bez problemu. Zesztą po urzyciu tej ostrzałki nawet Twoje stare noże odnajdą drugą młodość. Nie ma tępych noży, tylko ostrzałki dobrej brak, moje moto. Pozdrawiam hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaga857 Re: noże kuchenne IP: *.city.net.pl 06.10.09, 12:00 A czy nóż do chleba ( taki z ząbkami) można jakoś naostrzyć? Czy jeżeli stępiał, to jest do wyrzucenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Re: noże kuchenne IP: 80.54.28.* 06.10.09, 15:52 Witam, tą ostrzałką naostrzysz bez problemu, każdy nóż, nawet do chleba ząbkowany, nożyczki, haczyki na ryby, wszystko praktycznie co wymaga ostrzenia. Jest załączony film instruktażowy na DVD. Z niego dowiesz się co i jak naostrzyć. Polecam Spyderco naprawdę wspaniała ostrzałka, ostrzy na brzytwę, sam jej urzywam, i jestem nią zachwycony :-). Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: noże kuchenne 06.10.09, 17:09 Ale ja nie zamierzam kupować takiej ostrzałki :). Pytam się tylko, czy nóż do chleba nadaje się do naostrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Re: noże kuchenne IP: 80.54.28.* 06.10.09, 19:12 Gdybyś uważnie przeczytała moją odpowiedź, wyraźnie napisałem że każdy nóż można, a wręcz trzeba naostrzyć co jakiś czas. Twój do chleba takasmo. Odpowiedz Link Zgłoś
mullosca Re: noże kuchenne 10.10.09, 11:37 Godne polecenia są noże firmy Edge. Wykonane z trwałej, nierdzewnej stali przez co ostrze pozostaje idealnie ostre. Bez problemu pokroisz nimi zarówno mięso jak i warzywa, czy rybę. Tutaj masz podstawowy zestaw za kwotę 349 złotych www.myin.pl/173/edge_podstawowy_zestaw_nozy. Producentem jest firma Sagaform i ten komplet zawiera : nóż do wędlin 15 cm, nóż kucharza 21 cm, nóż do pieczywa 21 cm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: noże kuchenne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.10, 16:31 Nie wiem jak Ty ale ja wybrałabym ten zestaw noży www.trenddecor.pl/p/pl/1757/arcos+-+noze+maitre+5+czesci.html sklep ma bardzo dużo pozytywnych opinii a firma sprawdzona i godna zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Naganiactwo? 07.01.10, 10:06 Co za zbieg okoliczności - nagle 4 różne użytkowniczki (wiola, ania, hania i trend) tego samego dnia polecają te same noże z tego samego sklepu internetowego, odgrzewając znienacka stare wątki Odpowiedz Link Zgłoś
reezok-pl Re: noże kuchenne 20.01.10, 18:54 W tym przedziale cenowym poleciłbym noże Gerlacha: Gerlach 958 Bln, oraz Gerlach 959 Życzę trafnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś