womi36 26.08.09, 13:21 Poradźcie czym mogę poprawić drożność spływu zmywarki. Myślalam nawet o wsypaniu trochę granulek "Kreta", w przypadku odpływu wanny- sprawdza się. Nie wiem tylko czy czegoś nie uszkodzę. Może jakiś pomysł....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johana75 Re: zmywarka 26.08.09, 13:47 Może umyj ją specjalnym środkiem do czyszczenia zmywarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: zmywarka IP: *.cust.bredband2.com 27.08.09, 10:51 jesli zalezy Ci na zepsuciu urzadzenia, to prosze bardzo... Ja bym raczej sugerowala puszczenie jednego-dwoch cykli zmywania na intensywnym programie (najwyzsza temperatura) pustej zmywarki. Dla przeplukania. Odpowiedz Link Zgłoś
sempersolus Re: zmywarka 28.08.09, 10:01 Dodatkowo używając w pierwszym cyklu środka o którym pisze Johana. Oczywiście proponuję najpierw sprawdzić i wyczyścić wszystkie filtry, później wykonać pierwszy cykl ze środkiem dezynfekującym, drugi na pusto. Jeżeli chodzi o kreta to owszem ale nie do zmywarki, a do otworu spustu wody, pod który zmywarka jest podpięta. Jeżeli dodasz go do zmywarki po prostu popsujesz urządzenie i to na tyle poważnie, że naprawa będzie nie opłacalna. Pozdrawiam SemperSolus twojsprzedawca.boo.pl Strona o sprzęcie AGD. Nowości na rynku, informacje o promocjach, porady dla kupujących, omówienia produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_44 Re: zmywarka 29.08.09, 11:38 Mam ten sam problem. Zmywarki nie używam praktycznie w ogóle, a często wycieka z niej woda i sprawia mi to sporo kłopotów. Dzięki za wszelkie rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: zmywarka IP: *.idealan.pl 29.08.09, 13:20 To może zakręć dopływ wody, jak nie używasz w ogóle, będzie po kłopocie :) Odpowiedz Link Zgłoś