aneczka41 13.01.04, 20:02 Proszę o Wasze opinie ta temat tego imienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meg241 Re: LENA 13.01.04, 23:46 Mi się bardzo podoba i bardzo chciałabym dać tak na imię mojej córeczce ( jeszcze nie znam płci) ale męzowi się nie podoba. On woli Julia lub Maja. Ja twierdzę ze to oklepane imiona i upieram się przy Lenie bo to ładne i oryginalne imię ale On chyba nie da się przekonać.Pisałam już o tym na forum i sporej części forumowiczów to imię się podobało. pozdrowienia Magda i Dzidziuś ( 24 tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
justi9 Re: LENA 14.01.04, 12:56 Ale niestety podobnie jak Julia czy Wiktoria robi sie coraz bardziej oklepane... Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: LENA 14.01.04, 15:45 Czesc ! Temat na czasie !Wlasnie dzisiaj widzialam program w telewizji i tam urodzila sie mala LENA. zaczelam sie zastanawiac i stwierdzilam,ze to bardzo ladne imie i wlasnie nie wiem,ale tu w Niemczech chyba teraz niezbyt popularne.Chyba znajdzie sie tez na mojej liscie.Zostan przy tym wyborze. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LENA 14.01.04, 16:49 Olu, ja mam wrazenie, ze jest dosc popularne tu w Niemeczech, sporo jest tez dziewczynek o imieniu Anna-Lena. Ale imie jest faktycznie ladne A. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: LENA 15.01.04, 11:00 Czesc Abiela! Tak Anna-Lena i Annalena tego jest u nas tez sporo ale samej Leny chyba jeszcze nie spotkalam.Ja mieszkam w niewielkim miasteczku to wiesz jak to jest?W statystyce bylo to imie tez w pierwszej dziesiatce ale chyba przed trzema laty.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LENA 15.01.04, 14:38 No masz racje. Ja znam Lene jedna ale juz duza, ponad dwudziestoletnia. I powiem Ci, ze bardziej mi sie podoba polska wymowa tego imienia. Ciekawa jestem na jakie imie sie w koncu zdecydujecie? A. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: LENA 17.01.04, 10:55 Witaj ! Sama nie wiem na jakie imie sie zdecyduje.Od pewnego czasu "Imiona to moj ulubiony temat ",ale jesli chodzi o inne osoby -nie o mnie sama.Moje matczyne uczucie mowi mi ,ze to bedzie chlopczyk-a dla chlopca mam za duzo do wyboru.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
iza_lucja Re: LENA 20.01.04, 22:29 Mnie się bardzo podoba ), Lena to moja koleżanka , tak naprawdę to ma na imię Magdalena , ale nikt tak na nią nie woła , tylko Lena , Lenka - ślicznie :- )) Pozdrawiam Iza mama Łucji Odpowiedz Link Zgłoś
purzyki Re: LENA 22.01.04, 22:19 Hej! A ja mam Marlenkę i czasami mówię do niej Lenka - jako zdrobnienie. Ale samo Lena też bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina04 Re: LENA 24.01.04, 13:07 Ładne, ale brzmi mi z rosyjska. Nie nazwałabym tak swojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
gusi7 Re: LENA 20.02.04, 15:35 A ja nazwałam tak moją córcię. Lenka ma teraz 11 miesięcy i jest cudowna. Zastanawiałam się również nad Ingą, Niną i Antosią ale jak się urodziła to najbardziej pasowało do niej Lenka. Mój mąż jeszcze chwilę się zastanawiał ale dosyc szybko przekonałam go do tego imienia. Napisz proszę jakie imie wybrałaś. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
michalina04 Re: LENA 21.02.04, 15:58 gusi7 napisała: > Napisz proszę jakie imie wybrałaś. Masz @ Odpowiedz Link Zgłoś
konsonans Re: LENA 20.02.04, 18:03 Kiedys mi się podobało, ale w tym roku poznałam, jaka naprawdę jest jedna LENA, o której wcześniej tylko słyszałam i znałam z widzenia, szczerze mówiąc jest trochę dziwna (mówiąc delikatnie). Ale to moja subiektywna opinia i przecież charakter nie zależy od imienia Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: LENA 21.02.04, 15:20 Mi sie podoba ale tak jak Kaja zaczyna sie robic oklepane (sadze to po postach,kazdy tu o te imiona pyta). Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.c Re: LENA 27.02.04, 23:09 To zdrobnienie od mojego imienia : Magdalena!Ładne! Odpowiedz Link Zgłoś
wiola101 Re: LENA 05.03.04, 11:01 To bardzo śliczne imię. Moja córcia noszi własnie imię LENKA. Nigdy nie żałowałam że nadałam jej to imię a że jest ono żadko spotykane w całym przedszkolu jako jedyna ma to imię. Bardzo dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: LENA 06.03.04, 22:52 Rzadkie, ale jak widać chycby po tym forum, chyba jednak, niestety, nie aż tak bardzo. Pozdrawiam - mama jeszcze jednej Leny (ponadtrzyletniej teraz). Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuzy Re: LENA 08.03.04, 11:34 Bardzo, bardzo ładne. Moja córcia (druga) też tak będzie miała na imię. Miała być Helenka, a w zdrobnieniu Lenka, ale chyba nie przejdzie i zostanie Lena. Wydawało mi się, że to rzadkie imię, a tu proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: LENA 01.05.04, 15:02 Odświezanie A tu watek ze skarbczyka, wyjasniajacy etymologie tego imienia. www.skarbczyk.com/index.php?mid=m&im[]=helena&im[]=magdalena&pol=TGVuYQ== Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: LENA 01.05.04, 15:11 Jestes niezastapiona A po przeczytaniu charakterystyki juz wiem, czemu tak mi ise to imie podoba - zdaje sie,ze intuicyjnie wybralam takie o cechach zblizonych do mojego) Teraz tylko musze przekonac przeyszlego tatusia...)) Odpowiedz Link Zgłoś