eqyw 06.04.04, 16:37 Tak ma na imie moja corka a ja dalej nie wiem kiedy obchodzi imieniny. Moze ktos wie i pomoze. Nie mylic z imieniem Maja. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Majka 06.04.04, 18:52 Hej Wedlug "Slownika Imion" J. Grzeni imie Majka nosi w Polsce 269 Polek i jest to jedno z najmlodszych imion w Polsce. Nie pytasz o opinie, wiec sie nie wypowiem. ;P Imieniny (wedlug Grzeni) Majka obchodzi w dniu imienin Mai czyli; 1 V i 12 IX. Majka to zdrobnienie od Mai, wiec nie ma sie co dziwic, ze imieniny obchodzi w tym samym co dniu co Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
maya77 Re: Majka 07.04.04, 17:16 Ja mam na imie Maja i imieniny obchodze 9 IV, właściwie nigdy nie spotkałam się z inną datą w kalędarzu niż ta. A tak w ogóle to dlaczego dałaś swojej córce na imię Majka a nie Maja? Do mnie też mówią Majka, ale w dokumentach ładnniej wygląda i ładniej brzmi Maja. Pozdraiam Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Majka 14.04.04, 00:06 A ja sobie pozwolę wyrazić opinię - imię mi się nie podoba. Nie lubię, kiedy imię brzmi jak zdrobnienie, a tu jest to ewidentne. Po prostu Maja daje więcej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Majka 14.04.04, 23:26 Czesc ! Dla mnie jest to zdrobnienie od imienia Maja.Typowe dla malych dziewczynek ,ale nie dla doroslych kobiet. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Majka 15.04.04, 13:15 Witaj. Dla mnie to także zdrobnienie imienia Maja, nie miałam pojecia ,że funkcjonuje jako odrębne imię. Wolę jednak Maja. Majka - to częste zdrobnienie imienia Maja wśród nastolatek. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Majka 16.04.04, 00:12 eqyw napisał: > Tak ma na imie moja corka a ja dalej nie wiem kiedy obchodzi imieniny. Moze > ktos wie i pomoze. Nie mylic z imieniem Maja. Inne dziewczyny juz się wypowiedziały. Nie masz co zastrzegać, żeby nie mylić z imieniem Maja, skoro jest to to samo imię. Moja opinia co do nadawania zdrobnień zamiast zwykłych wersji imion jest analogiczna. I błogosławię rodziców, że nie przyszło im do głowy nazwać mnie Misią. Odpowiedz Link Zgłoś
spatrycja Re: Majka 21.05.04, 19:07 Halo ja odnalazlam Maja tylko 9.IV. no a to o imieniu www.skarbczyk.com/index.php?mid=m&im[]=maria&pol=TWFqYQ== michamina napisała: > eqyw napisał: > > > Tak ma na imie moja corka a ja dalej nie wiem kiedy obchodzi imieniny. Moz > e > > ktos wie i pomoze. Nie mylic z imieniem Maja. > > Inne dziewczyny juz się wypowiedziały. Nie masz co zastrzegać, żeby nie mylić z > > imieniem Maja, skoro jest to to samo imię. Moja opinia co do nadawania > zdrobnień zamiast zwykłych wersji imion jest analogiczna. I błogosławię > rodziców, że nie przyszło im do głowy nazwać mnie Misią. > Odpowiedz Link Zgłoś
darriasz Re: Majka 17.04.04, 12:11 A ja wam napisze tylko tyle że moja kochana sunia sie tak wabi. Nigdy nie nazwalabym tek dziecka, tak samo jak Sara... Odpowiedz Link Zgłoś