reni28 23.04.04, 13:39 mój mżą oszalał na punkcie tego imienia. A mnie podoba się karolina. Ale wszyscy zaczynają mówić mi do brzuszka Agatka. Co wy na to imię? Czy macie może dziewczynki o tym imieniu i jakie są te Agatki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: AGATKA 23.04.04, 15:14 Witaj ! Chyba juz byl taki post o Agatce,ale odpowiem ci,ze mnie sie to imie bardzo podoba.Nie znam osobiscie zadnej Agaty.Ale mam nawet od bierzmowania na imie Agata.I na pewno gdybym mieszkala w Polsce teraz nie mialabym problemu z wyborem-bylaby mala Agatka.Ale w Niemczech jest to imie nie za dobrze odbierane. Sama nie wiem dlaczego ?Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ciutka Re: AGATKA 23.04.04, 21:51 Witaj!!! Moja córeńka tak własnie ma na imię. My bylismy od poczatku pewni że dziewczynka własnie tak bedzie miała na imię. Jest urocza i bardzo słodziutka. Ja mam na imie Beata i chciałam własnie miec Agatkę. My zwracaliśmy uwage tez na to jak imie pasuje do nazwiska. Myslę ze tu tez ma znaczenie znak zodiaku, bo moja Agatka jest byczkiem-10.05.2003. tak jak jej tata-15.05.2003., sa to zdecydowanie osoby uparte a jednoczesnie spokojne, trzy razy przemyślą zanim cos zrobią, zupełnie odwrotnie jak ja -mama czyli lew. Ja zanim pomysle juz cos zrobie, jestem szybka i zaliczam sie do raptusów- nerwusów. Jezeki bys miała ochotę zobaczyć nas to esteśmy na "zobaczcie"-Ciutka z córeczka Agatką, pozdrawiamy serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agatanecka Re: AGATKA 17.06.04, 12:49 Ja jestem Agata i jestem bardzo zadowolona z tego imienia.A mój mąż twierdzi ,ze wszystkie Agaty to extra laski Odpowiedz Link Zgłoś
myszeki Re: AGATKA 25.06.04, 20:58 Mam na imię Agata i bardzo go nie lubię. Agatka dla dziewczynki ok, ale Agata jest już oschłe i twarde. A zdrobnienie "Agatka" u dorosłej kobiety brzmi infantylnie. Mój mąż nazywa mnie Aga, Aguś i to jest super, ale samego imienia Agata nie znoszę. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: AGATKA 25.06.04, 21:30 Ja tez jestem Agata i jak ktos powie do mnie Aga to dostaje gesiej skorki. Tylko Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: AGATKA 25.06.04, 23:35 Na znaną mi Agatę bliżsi znajomi mówią Adzia lub Adźka. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: AGATKA 26.06.04, 09:20 Agatka to corka mojej kuzynki- można by o niej książkę napisać. A tak na marginesie, to nie jest jakieś częste imię, a w grupie przedszkolnej mojej córeczki będzie 5 Agatek ! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: AGATKA 26.06.04, 11:14 grzalka napisała: > marginesie, to nie jest jakieś częste imię, a w grupie przedszkolnej mojej > córeczki będzie 5 Agatek ! To wcale nie jest takie rzadkie imię. Odpowiedz Link Zgłoś