Dodaj do ulubionych

Jest Idalia

• macoofka Re: Jest Idalia 17.02.12, 03:34
      To ja też się przyłączam do gratulacji i zachwytów, choć minęło już sporo czasu smile
      Bardzo rzadko tu zaglądam, raczej z ciekawości niż z potrzeby.
      Jako mama czteroletniej prawie dziewczynki o najpiękniejszym pod słońcem imieniu, też chciałabym zapytać, tak z ciekawości - czy ktoś zna statystyki, ile jest w tej chwili w Polsce kobiet o imieniu Idalia? Statystyki z 2002 roku widziałam, ale zauważam rosnące zainteresowanie tym imieniem.
      Dodam jeszcze, że nasza Idusia na drugie ma imię Liliana. Megi będzie zachwycona big_grin
      Swoją drogą, ciekawe, kiedy to imię zacznie się wreszcie pokazywać w kalendarzu? Dotąd nie spotkałam żadnego, w którym byłyby zaznaczone imieniny Idalii...
      • Gość: megi79 do Macoofki IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 17.02.12, 08:42
        Jestem zachwycona Idalią Lilianą,masz racjęsmile
        Imieniny Idalki są 15.11,widziałam je w kilku kalendarzach już. My obchodzimy 4.09 w imieniny Idy,bo wtedy są też Lilianny.
        Co do statystyk-w 2000 roku było ok.520 Idalii w Polsce.

A skąd jesteście?

smile
        • macoofka Re: do Macoofki 17.02.12, 10:39
          No popatrz, a ja się nie spotkałam z żadnym zapisem w kalendarzu, chociaż oczywiście jak sprawdzałam w księdze imion czy w internecie, to widnieje jak byk - 15 listopada. Też się śmiałam, że jakby Idalia była Idą, to obchodziłaby podwójne imieniny we wrześniu. Jednak pochodzenie i znaczenie imion jest różne, a mi najbardziej odpowiadała Idalia, takie wdzięczne, delikatne i rzadkie smile
          Mieszkamy pod Poznaniem.
          Pozdrawiamy imienniczki i ich mamę smile No i tatę też, a co wink
    • maga_eukaliptus Re: Jest Idalia 18.02.12, 22:41
      Śliczne imię wink Jedno z moich ulubionych
      • ida.ewa Re: Jest Idalia 09.08.12, 00:28
        Witaj słoneczna Idalino z dalekiej Idalionii wink

Pozdrawiamy Idalia Ewa i jej mama!
        • meggan79 Re: Jest Idalia 26.04.16, 18:35
          Bohaterka najnowszej cześci Magicznego Drzewa-serii ksiażek dla młodzieży-to właśnie Idalia. To popularna seria wiec moze przez to wiecej osób pozna to imie. Moja Idalka zadowolona, ze bohaterka to Idalia a nie sama Idasmile
          • meggan79 Re: Jest Idalia 26.04.16, 18:35
            www.nowiny24.pl/styl-zycia/ksiazki/art/9109868,ksiazka-magiczne-drzewo-swiat-ogromnych,id,t.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.