macoofka Re: Jest Idalia 17.02.12, 03:34 To ja też się przyłączam do gratulacji i zachwytów, choć minęło już sporo czasu Bardzo rzadko tu zaglądam, raczej z ciekawości niż z potrzeby. Jako mama czteroletniej prawie dziewczynki o najpiękniejszym pod słońcem imieniu, też chciałabym zapytać, tak z ciekawości - czy ktoś zna statystyki, ile jest w tej chwili w Polsce kobiet o imieniu Idalia? Statystyki z 2002 roku widziałam, ale zauważam rosnące zainteresowanie tym imieniem. Dodam jeszcze, że nasza Idusia na drugie ma imię Liliana. Megi będzie zachwycona Swoją drogą, ciekawe, kiedy to imię zacznie się wreszcie pokazywać w kalendarzu? Dotąd nie spotkałam żadnego, w którym byłyby zaznaczone imieniny Idalii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 do Macoofki IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 17.02.12, 08:42 Jestem zachwycona Idalią Lilianą,masz rację Imieniny Idalki są 15.11,widziałam je w kilku kalendarzach już. My obchodzimy 4.09 w imieniny Idy,bo wtedy są też Lilianny. Co do statystyk-w 2000 roku było ok.520 Idalii w Polsce. A skąd jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
macoofka Re: do Macoofki 17.02.12, 10:39 No popatrz, a ja się nie spotkałam z żadnym zapisem w kalendarzu, chociaż oczywiście jak sprawdzałam w księdze imion czy w internecie, to widnieje jak byk - 15 listopada. Też się śmiałam, że jakby Idalia była Idą, to obchodziłaby podwójne imieniny we wrześniu. Jednak pochodzenie i znaczenie imion jest różne, a mi najbardziej odpowiadała Idalia, takie wdzięczne, delikatne i rzadkie Mieszkamy pod Poznaniem. Pozdrawiamy imienniczki i ich mamę No i tatę też, a co Odpowiedz Link Zgłoś
maga_eukaliptus Re: Jest Idalia 18.02.12, 22:41 Śliczne imię Jedno z moich ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
ida.ewa Re: Jest Idalia 09.08.12, 00:28 Witaj słoneczna Idalino z dalekiej Idalionii Pozdrawiamy Idalia Ewa i jej mama! Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Jest Idalia 26.04.16, 18:35 Bohaterka najnowszej cześci Magicznego Drzewa-serii ksiażek dla młodzieży-to właśnie Idalia. To popularna seria wiec moze przez to wiecej osób pozna to imie. Moja Idalka zadowolona, ze bohaterka to Idalia a nie sama Ida Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Jest Idalia 26.04.16, 18:35 www.nowiny24.pl/styl-zycia/ksiazki/art/9109868,ksiazka-magiczne-drzewo-swiat-ogromnych,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś