13.04.11, 13:03
W poniedziałek czekając w kolejce do lekarza w jednej z poznańskich przychodni spotkałam pana(koło 60-tki) o tym imieniu. Dodam, że facet był równie nietuzinkowy jak jego imię . Mnie to imię się nawet podoba, ale bym go nie nadała. Jak Wam podoba się Rudolf?
Obserwuj wątek
    • quasi.modo Re: Rudolf 13.04.11, 13:12
      donmari-2 napisała:

Mi się nawet podoba, ale trochę drażnią mnie skojarzenia, zawieszone gdzieś między Rudim Schubertem a jakimś niezidentyfikowanym nazistą. Zresztą jak znam moją połowicę, to i tak nie wchodziłoby w grę, bo to imię przewijało się już w jego rodzinie.
    • olianka Re: Rudolf 13.04.11, 16:04
      U mnie to imię rodzinne, jedno z ulubionych imion mojej mamy. Podoba mi się.
      • uwierz_mirando Re: Rudolf 13.04.11, 17:05
        Dla mnie Rudolf to czerwononosy renifer wink
        • magducha78 Re: Rudolf 13.04.11, 17:28
          uwierz_mirando napisała:

> Dla mnie Rudolf to czerwononosy renifer wink

dla mnie teżwink
          • an_o Re: Rudolf 13.04.11, 19:52
            I dla mniesmile, przez co imie jest nienadawalne.
        • Gość: inna Re: Rudolf IP: *.231.49.185.koba.pl 15.04.11, 07:55
          Mi także
    • wyczyny Re: Rudolf 13.04.11, 17:13
      gdyby nie amerykańskie swiąteczne filmy familijne - nie miałabym pojęcie, że Rudolf to przede wszystkim imię renifera św. Mikołaja, a tak to niestety - kojarzy mi się z czerwonym nosem wink
    • dalenia Re: Rudolf 13.04.11, 20:45
      Brzmienie tego imienia nie jest nawet takie złe. Syna bym tak nie nazwała - po pierwsze z powodu skojarzeń zoologicznych i anatomicznych wink, a po drugie, po prostu znam dużo ładniejsze imiona. Co nie zmienia faktu, że doceniłabym małego Rudolfa u kogoś innego.
      • shilla01 Re: Rudolf 03.05.11, 19:33
        Imię samo w sobie świetne
        Jednak skojarzenie z Rudolfem czerwononosym jest tak silne , że imię staje się odrobinę kontrowersyjne
        Nie nadalabym takiego imienia w Polsce
    • gaudencja Re: Rudolf 17.04.11, 12:25
      Nie jest IMO złe, ale wolę Ludolfa.
    • chomiczkami Re: Rudolf 03.05.11, 19:51
      Podoba mi się i to bardzo. Mogłabym nawet nadać to imię. Jakoś nie kojarzy mi się przesadnie z reniferami - tak jak Jan niekoniecznie przywodzi mi na myśl fasolę.
      • pluskotka Re: Rudolf 03.05.11, 20:14
        Mnie za to kojarzy się z Harrym Potterem.
        Ale lubię, gdzieś tak moja pierwsza dwudziestka.
    • Gość: Niwius Re: Rudolf IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 22:16
      Lubię. W mojej okolicy wśród starszych panów wcale nie jest to rzadkie imię.
    • mama_amelii Re: Rudolf 05.05.11, 07:41
      Imię mi się podoba,ale też skojarzenie z Rudolfem czerwononosym zbyt silnesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.