pudelek09 30.08.11, 09:46 chyba z tym imieniem najwiekszy problem(u nas) Ktore ladniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika8630 Re: Iga czy Inga? 30.08.11, 10:05 Wpisz to pyt. na wszystko o imionach- oba sa ładne! Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Re: Iga czy Inga? 30.08.11, 10:10 Ingę w razie czego można zdrobnić na Igę. Mnie się bardziej podoba Inga, Iga jest takie szorstkie. Odpowiedz Link Zgłoś
matokk Re: Iga czy Inga? 30.08.11, 11:33 Tez obstawiam Ingę. Iga jest juz dość popularne,a Inga rzadkie i jakoś tak szlachetnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_zofki Re: Iga czy Inga? 30.08.11, 11:51 Nasza Zosia na drugie ma Iga Ale Inga też ładne Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Iga czy Inga? 30.08.11, 15:44 Inga. Iga IMHO brzmi dobrze tylko dla małej dziewczynki, a potem? Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Iga czy Inga? 30.08.11, 15:45 A może, jeżeli nie boicie się trochę bardziej wymyślnych imion - Ignacja zdrabniana do Igi? Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Iga czy Inga? 30.08.11, 16:00 Iga Cembrzyńska nie wydaje się być małą dziewczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
bluea.nne Re: Iga czy Inga? 30.08.11, 18:53 moja jest Iga, ale Inga też ładnie przeczytaj sobie znaczenie imion- jeżeli chodzi o Igę, to jest to osoba bez wad Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Iga czy Inga? 30.08.11, 20:39 Wlasnie od znaczenia imion zaczelam,zanim tutaj napisalam.Jak duzo wczesniej padla propozycja >IGA<-przeczytalam znaczenie i mi sie spodobalo+to,ze zadnej dziewczyny/ki o tym imieniu nie znam,wiec nie mam skojarzen,ani pozytywnych,ani negatywnych. Wczoraj corka zaproponowala-moze Inga?,czytam znaczenie,a tu zaczyna sie od >mroczny <charakter... Niby nie wierze do konca w to znaczenie imion,ale...(mialam np.w kl 2kolezanki o tym imieniu co ja-kazda inna!ale niektore imiona sie kojarza z danymi osobami i czasem te osoby laczy duzo wspolnych cech) Odpowiedz Link Zgłoś
bluea.nne Re: Iga czy Inga? 01.09.11, 18:21 powiem ci, że ja dopiero niedawno sprawdziłam znaczenie imienia Iga; i moje dziecko serio jest bez wad Odpowiedz Link Zgłoś
anias9 Re: Iga czy Inga? 31.08.11, 11:49 Obydwa same w sobie sa ladne, choc ze wskazaniem na INGE, ale... pomysl tak, ze w przyszlosci gros ludzi slyszac imie Inga kojarzyc je bedzie z.. Kinga, a to juz brzmi tak bardzo zwyczajnie.. Choc kwestia gustu oczywiscie. Wiec aby mala zachowala "orginalnosc" imienia proponuje jednak IGE. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Iga czy Inga? 04.09.11, 23:26 Jadwiga zdrabniana Iga. A jeśli w grę wchodzi tylko Iga jako pełna forma, to zdecydowanie stawiam na Ingę, bo Iga to dla mnie zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Iga czy Inga? IP: *.portnet.pl 05.09.11, 09:56 jako mama Ingi b. polecam, imie sie b. ładnie zdrabnia, jest b. rzadkie, w szkole jak mowia o Indze to od razu wiadomo o kogo chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Iga czy Inga? 05.09.11, 12:34 abiela napisała: > Zdecydowanie Inga. Podpisuję się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene1311 Re: Iga czy Inga? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 11:18 Inga!!!!!jak pierwszy raz usłyszałam to imię to od razu mi się bardzo spodobało, moja Inga ma już prawie 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annjaw Re: Iga czy Inga? IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.11, 12:22 Inga - bohaterka - moja Inga ma już 3 latka i wiesz jest niesamowita, jeździ na rowerku bez dodatkowych kółek i nurkuje i, pływa Zdrobniale mówimy do niej Inia. Moja przyjaciółka dała swojej córci Iga - chciałam mieć podobnie aczkolwiek inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Iga czy Inga? 07.09.11, 21:07 Jestem za Ingą, według mnie brzmi dużo przyjemniej. Kinga też byłaby niezła Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Iga czy Inga? 08.09.11, 17:38 Inga! Lepiej brzmi i jest mniej popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Iga czy Inga? IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.11, 14:55 ja bym wybrała Igę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś