dalenia 07.08.16, 18:21 Nie wiem, czy kojarzycie forum wizaz.pl. Są tam też działy o dzieciach - forumowiczki w ciąży zbierają się w grupy, zgodnie z terminem porodu i tworzą swoje wątki. Potem oczywiście chwalą się imionami pociech, więc postanowiłam porobić statystyki z różnych lat. Może kogoś zaciekawią PS. Wybaczcie, że nie jest idealnie alfabetycznie, ale nie chciało mi się w to bawić PS2. Nie mam jeszcze wszystkiego, postaram się wrzucać resztę nieco później. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Dzieci z 2014 cz.1 07.08.16, 18:23 Dziewczynki: x14 Hanna Zofia x12 Lena x11 Aleksandra x10 Maja x9 Alicja Emilia (+Emily) Natalia Zuzanna x7 Anna x6 Amelia Lilianna (+ 2 Liliany, 2 Lile, 2 Lili, 1 Lilia) Milena x5 Antonina Gabriela Nadia x4 Ewa Helena Julia Kornelia Laura Oliwia (+ 2 Olivie) x3 Jagoda Łucja Martyna Pola Wanda Wiktoria (+ 1 Viktoria) x2 Amanda Adrianna Barbara Emma Izabela (+ 1 Izabella) Kinga Kalina Liliana (+ 6 Liliann, 2 Lile, 2 Lili, 1 Lilia) Lila (+ 6 Liliann, 2 Liliany, 2 Lili, 1 Lilia) Lili (+ 6 Liliann, 2 Liliany, 2 Lile, 1 Lilia) Magdalena Olivia (+ 4 Oliwie) Patrycja Sara Urszula Zoja x1 Apolonia Anastazja Agata Adela Amber Aria Blanka Bianka Bianca Clara Dominika Danuta Emily (+9 Emilii) Eliza Flavia Inga Iga Ida Izabella (+ 2 Izabele) Jadwiga Joanna Klara Kaja Kamila Katarzyna Klaudia Karina Lilia (+6 Liliann, 2 Liliany, 2 Lile, 2 Lili) Lidia Melania Mia Małgorzata Maria Marta Marcelina Monika Marika Nela Nina Natasha Olga Paulina Roksana Róża Rita Sonia Waleria Viktoria (+ 3 Wiktorie) Chłopcy: x15 Franciszek x14 Kacper Mikołaj x10 Antoni x9 Aleksander (+Alexander) x8 Wiktor x7 Adam Kuba (+ 3 Jakubów) x6 Borys Jan Miłosz Szymon x5 Dawid Michał Stanisław Wojciech x4 Igor Jerzy Maksymilian Piotr Tomasz x3 Artur Filip Gabriel Ignacy Julian Jakub (+ 7 Kubów) Krzysztof Marcel Mateusz Natan Oliwier Radosław x2 Adrian Bartek (+ 1 Bartosz) Cezary Dominik Emil Grzegorz Hubert Konstanty Leon Oskar Paweł Patryk Tymon Witold x1 Alexander (+9 Aleksandrów) Arkadiusz Alan Aleks Bruno Bogusław Bartosz (+ 2 Bartków) Beniamin Benjamin Dorian Daniel Dominik Fabian Gustaw Giulio Jacek Jeremi Justus Juliusz Kajetan Karol Ksawery Kazimierz Konrad Kamil Leonard Maciej Marco Mieszko Marcin Nataniel Nikodem Olgierd Przemysław Sebastian Sławomir Tadeusz Tymoteusz Thor Tobiasz Xavier Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dzieci z 2014 cz.1 07.08.16, 21:40 Miłe zaskoczenie to: Waleria, Ida, Bogusław, Gustaw, Juliusz, Kazimierz i Tadeusz. Sporo imion zagranicznych, zakładam, że mamy mieszkają poza Polską? Wśród nich podoba mi się Thor, ciekawa jestem, gdzie mieszkają rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Dzieci z 2014 cz.2 07.08.16, 18:24 Dwa imiona: Aria Elena Magdalena Maria Magdalena Anna Pola Aleksandra Sonia Wiktoria Zofia Maria Cezary Aleksander Franciszek Mirosław Jan Paweł Mateusz Bogdan Oliwier Wojciech Piotr Paweł Witold Emilian Wojciech Szymon Bliźnięta: Jadwiga i Antoni Kuba i Mateusz Anna i Zofia Karina i Jagoda Antonina i Franciszek Borys i Oliwier Rodzeństwa: Hanna – siostra Michalina Alicja – brat Igor Aleksandra – brat Filip Lidia – siostra Iza Patryk – brat Olaf Emilia – brat Bartek Maja – brat Oskar Helena – brat Filip Maja – siostra Iga Milena – brat Alexander Aleksander – brat Adam Giulio – brat Flavio Flavia – brat Adriano Antonina – siostra Hanna Laura – siostra Milena Oliwia – siostra Paulina Lena – siostra Klaudia Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Dzieci z 2014 cz.2 07.08.16, 19:07 Za bliźnięta Kubę i Mateusza powinno się chyba płacić jakiś podatek... Jak patrzę na liczbę rozmaitych Lilek, to chyba jednak Lilla zejdzie z mojej listy dla potencjalnej przyszłej córki... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dzieci z 2014 cz.2 07.08.16, 20:13 Właśnie sama byłam zaskoczona, bo w sumie jest 13 Lilek w różnych wersjach. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dzieci z 2014 cz.2 07.08.16, 21:37 dalenia napisała: > Właśnie sama byłam zaskoczona, bo w sumie jest 13 Lilek w różnych wersjach. Od jakiegoś czasu obserwuję skokowy wzrost popularności tej grupy imion. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Dzieci z 2014 cz.2 07.08.16, 19:50 Aria Elena - dziecko fanów GoT, czy niedokończona Maria Helena? Brzmi pretensjonalnie, wyjątkowo niefajny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Dzieci z 2015 cz.1 07.08.16, 20:16 Dziewczynki: x11 Alicja Julia Zuzanna x10 Natalia x8 Oliwia Zofia x7 Ewa Milena x6 Anna Hanna (+ 1 Hannah) x5 Lena Maja (+ 1 Maya) Nina Pola x4 Agata Aleksandra (+ 1 Alexandra) Emilia Kornelia Laura Wiktoria x3 Antonina Barbara Gabriela Jagoda Liliana (+ 1 Lily i 1 Lilly) Lilianna Łucja Maria Matylda Nikola x2 Aurelia Amelia Gaja Helena Izabela Iga Karolina Klara Małgorzata Magdalena Martyna Nadia Paulina Weronika x1 Aniela Anita Alexandra Adrianna Amy Anika Adela Amanda Beata Blanka Bianka Daria Dominika Dobrosława Diana Hannah Irena Ida Inga Ina Krystyna Katarzyna Kinga Kamila Klaudia Kaja Karina Kira Liwia Lily Lilly Layla Marta Michalina Marianna Maya Michalina Nel Nela Olga Róża Ruri Sara Tatiana Urszula Chłopcy: x13 Szymon x11 Jan x9 Antoni x8 Adam Franciszek Filip Michał Mikołaj Wojciech x7 Aleksander Leon x6 Bartek (+ 1 Bartosz) Ignacy Igor Julian x5 Kuba (+ 3 Jakubów) Kacper Stanisław Wiktor x4 Karol Mateusz Maksymilian (+ 1Maximilian) Paweł Tomasz Tymek (+ 1 Tymoteusz i 3 Tymonów) x3 Artur Alex (+2 Aleksów) Hubert Jakub (+5 Kubów) Marcel Maciej Oskar Piotr Tymon (+ 4 Tymków) x2 Aleks (+3 Alexów) Borys Bruno Fabian Gabriel Grzegorz Miłosz Oliwier x1 Aron Alan Adrian Bartosz (+ 6 Bartków) Brian Cezary Damian Dawid Dominik Dominic Gniewko Hadrian Iwo Józef Kamil Ksawery Konrad Kajetan Maksym Maximilian Marek Markus Nikodem Olaf Olivier Patryk Przemysław Robert Radosław Sambor Sebastian Tymoteusz Théo Witold Ziemowit Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dzieci z 2015 cz.1 07.08.16, 21:46 Świetne imiona wyłapałam, np. Adelę, Dobrosławę, Idę, Ingę, Krystynę, Różę, Hadriana i Józefa. Rodzice Ruri z Japonii? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dzieci z 2015 cz.1 07.08.16, 23:04 Thor, o którego pytałaś wcześniej, urodził się w Szwecji. O Ruri nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dzieci z 2015 cz.1 09.08.16, 00:56 dalenia napisała: > Thor, o którego pytałaś wcześniej, urodził się w Szwecji. O Ruri nie wiem. No to pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Dzieci z 2015 cz.2 07.08.16, 20:18 Drugie imiona: Anna Małgorzata Aurelia Alicja Anika Isabell Katarzyna Wiktoria Natalia Oliwia Bliźnięta: Alicja i Piotr Blanka i Patryk Aron i Antoni Rodzeństwa: Sebastian – siostra Natalia Oliwier – brat Emil Wojciech – siostra Hanna Ignacy – brat Julek Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dzieci z 2015 cz.2 07.08.16, 21:47 dalenia napisała: > Aron i Antoni Dziwny zestaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
eimile Re: Imiona dzieci z forum wizaz.pl 08.08.16, 11:25 Strasznie dużo tych lilkowych imion, podobają mi się, choć od jakiegoś czasu rzeczywiście widać zwiększoną popularność. Jeśli Emily, obie Lily, Amber, Clara, Mia, Alexandrowie i THor urodzili się poza Polską, lub nie mają obojga polskich rodziców to ich imiona bardzo mi się podobają, w Polsce u Polaków wydają mi się jednak pretensjonalne. W polskich warunkach wkurzają Olivie, Bartki, Viktoria, Bianca, Marika, Natasha, Sonia, Benjamin, Giulio, Marco, Xavier, Aria tym bardziej. Dziwią mnie trochę aż trzy Wandy, ani pozytywnie, ani negatywnie, po prostu zaskakują no i zawsze jest to coś świeżego, podobnie Danuta,Jadwiga, Monika, czterech Jerzych, trzech Ignacych, Bogusław, Jeremi, Justus, Sławomir czy Tadeusz, oraz tylko jedna Klaudia. Cieszą Adela, Beniamin, Daniel też trochę, Eliza, dwaj Emilowie, Flawia, trzej Gabrielowie, Gustaw, Inga, Izabela i Izabella fajne, mój ukochany Jacuś, szkoda, że tylko jeden, ale przynajmniej nie ma takiego wysypu jak zawsze i wszędzie jest z Jakubami, Klara,Kamila, Karina, trzej Krzysztofowie, nie zaskakują, ale też cieszą, podobnie jak Marcelowie, Marcin, Melania, Marcelina, Nataniel, choć osobiście wolę wersję Natanael, Nela mi się podoba, lecz nie jest niczym zaskakującym, Olgierd, Róża,Rita i Waleria. Tak, jak chciałabym nieco większej, ale i nie za dużej, popularnosci dla Jacka, tak smuci mnie ciągły wzrost popularności rzadkiej jeszcze parę lat temi Kornelii i utrzymująca się szalona popularność biednej Emilii. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imiona dzieci z forum wizaz.pl 08.08.16, 15:03 Bartkowie zapewne w większości mieli jakieś pełne wersje, ale podawani byli jako Bartek/Bartuś, więc nie chciałam strzelać, czy to Bartoszowie czy Bartłomiejowie. Podobnie z Tymkami. Kubowie też pewnie byli głównie Jakubami, ale coraz częściej zdarzają się tacy oficjalnie zdrobnieni, więc też nie zakładałam, że Kuba=Jakub. Co do tych powtórek, to muszę przyznać, że sporo niecodziennych imion powtarzało się w danym miesiącu. Np. 2 Wandy z całego roku urodziły się w jednym miesiącu. Podobnie było z Borysem czy Radosławem (wszyscy trzej są z tego samego miesiąca). Więc pozostaje pytanie, czy akurat zbieg okoliczności, czy może mamy "zgapiały" od siebie nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imiona dzieci z forum wizaz.pl 08.08.16, 15:30 Rozumiem, że cdn ? Kiedy widzę imiona w stylu Olivia, Viktoria, Amber, Clara, Aria, Natasha, Xavier, Victor itp itd to bardzo chce wiedzieć, czy oboje rodzice są Polakami, czy to jakaś mieszana para, czy mieszkają za granicą. Wiele imion mi się podoba Podobnie jak wiele przyprawia mnie o dreszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Dzieci z 2013 cz.1 09.08.16, 15:14 Dziewczynki: x14 Zuzanna x10 Hanna x9 Natalia x8 Julia Lena Maja Wiktoria (+ 1 Victoria) Zofia (+ 1 Sofia) x7 Aleksandra Amelia x6 Liliana (+ 1 Lilianna) Oliwia (+ 1 Olivia) x5 Alicja Emilia Nina x4 Barbara Ewa Laura Pola x3 Agata Antonina Anna Blanka Helena Iga Milena Sara x2 Daria Dominika Elena Izabela Kalina Karolina Kinga Matylda Małgorzata Nela (+ 1 Nelly) Nikola Weronika x1 Aniela Asma Aurelia Bianka Dorota Elżbieta Eliza Gabriela Julianna Jasmine Jessica Justyna Kaja Katarzyna Karina Lilianna (+ 6 Lilian) Lilo Liwia Łucja Marta Maria Mila Magda Michalina Marcelina Na’ilah Nadia Nelly (+ 2 Nele) Olivia (+ 6 Oliwii) Paulina Róża Roksana Sofia (+ 8 Zofii) Tola Urszula Wanessa Victoria (+ 8 Wiktorii) Chłopcy: x15 Jakub (+ 5 Kubów) x13 Michał x12 Filip x10 Leon Piotr x9 Jan x8 Antoni x7 Adam Bartosz (+ 1 Bartłomiej i 2 Bartków) Kacper Mikołaj x6 Aleksander (+ 1 Alexander, 1 Aleks i 1 Alex) Igor Wojciech x5 Kuba (+ 15 Jakubów) Mateusz Szymon Tomasz x4 Julian Marcel Miłosz Nikodem Sebastian Tymoteusz (+ 1 Tymon i 1 Tymek) Wiktor x3 Juliusz Krzysztof Kamil Karol Maksymilian Marcin Paweł Patryk x2 Artur Adrian Bartek (+ 7 Bartoszów i 1 Bartłomiej) Florian Franciszek Witold Stanisław x1 Alexander (+ 6 Aleksandrów) Aleks Alex Anesu Bartłomiej (+ 7 Bartoszów i 2 Bartków) Bruno Christian Dawid Dariusz Daniel Dominik Damian Emilian Emil Edward Ernest Fabian Grzegorz Gabriel Gustav Gerald Hubert Iwo Ignacy Jerzy Ksawery Kornel Kajetan Łukasz Mieszko Maciej Oskar Olaf Przemysław Roch Rafał Sławomir Tymon (+ 4 Tymoteuszów) Tymek Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Dzieci z 2013 cz.2 09.08.16, 15:15 Dwa imiona: Alicja Patrycja Daria Wiktoria Elena Maria Elena Hanna Julia Wiktoria Liliana Aleksandra Maja Łucja Mila Zyanya Natalia Maria Nina Kamila Pola Aleksandra Wiktoria Maria Wiktoria Anna Zuzanna Agnieszka Adam Jerzy Anesu Maksym Aleksander Faust Bartosz Adam Florian Miłosz Jan Andrzej Jan Wiktor Jakub Wojciech Mikołaj Krzysztof Miłosz Karol Sebastian Józef Wojciech Ryszard Wiktor Łukasz Bliźnięta: Aurelia i Fabian Alicja i Maja Oliwia i Tomasz Adrian i Sebastian Rodzeństwa: Jakub – brat Filip Alicja – siostra Małgosia Asma – brat Zayed Aleksander – siostra Milena Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Dzieci z 2013 cz.2 09.08.16, 15:39 Alicja Patrycja kolnęła mnie w ucho Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Dzieci z 2016 cz.1 05.12.17, 10:30 Dziewczynki: x18 Zofia x16 Hanna x12 Natalia x10 Alicja Emilia Maja x9 Zuzanna x8 Oliwia x7 Laura x6 Antonina Marcelina Martyna x5 Aleksandra Julia Nina Pola x4 Liliana Maria Milena x3 Blanka Eliza Gabriela Helena Iga Jagoda Kornelia Lilia Marta Michalina Weronika x2 Agata Amelia Barbara Dorota Iza Izabela Kalina Karolina Kinga Klara Lila Lidia Liwia Łucja Magda Mia Nadia Nikola Urszula x1 Adrianna Aniela Anna Apolonia Daria Dobrawa Elżbieta Estera Ewa Gaja Ida Jadwiga Janeczka Jasmine Joanna Karina Katarzyna Laila Lilianna Magdalena Małgorzata Matylda Maya Nela Olga Paulina Roksana Rozalia Sara Sofia Sonia Wiktoria Chłopcy: x12 Adam Jan x11 Mikołaj Wojciech x9 Leon x8 Aleksander Antoni Filip Franciszek Wiktor x7 Bartek Stanisław Szymon x6 Artur Jakub Kuba x5 Dawid Kacper Michał Tomasz x4 Dominik Gabriel Marcel Mateusz Patryk x3 Igor Maks Miłosz Olaf Oliwier Paweł Tymon x2 Bartosz Damian Hubert Ignacy Konrad Konstanty Krzysztof Mieszko Olek Oskar Piotr Tymoteusz x1 Alan Aleks Beniamin Błażej Bruno Cezary Cyprian Dorian Emmanuel Eryk Fabian Feliks Gerard Jasper Jerzy Józef Julian Kamil Karol Kolin Ksawery Leo Maciej Maksymilian Michael Milan Nataniel Noah Olgierd Przemysław Ross Samuel Sławomir Stefan Tobiasz Tymek Witold Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Dzieci z 2016 cz.2 05.12.17, 10:32 Dwa imiona: Nina Michalina Zofia Anna Izabela Ewa Zuzanna Oliwia Eliza Kornelia Sofia Wiktoria Antoni Fabian Wojciech Edward Mikołaj Nataniel Bliźnięta: Hanna i Zofia Nadia i Fabian Kinga i Dorota Lila i Kuba Sonia i Eliza Nikola, Patryk i Kacper (trojaczki) Rodzeństwa: Aleksander – siostra Zuzanna Franciszek – brat Adam, siostra Zofia Laura – siostra Róża Kuba – brat Maksymilian Michał – siostra Aleksandra Gabriela – brat Igor Zuzanna – brat Bartosz Michał – brat Mikołaj Estera – siostra Sara, brat Franek Olek – siostra Iga Hanna – siostra Zofia Tomasz – brat Piotr Mikołaj – siostra Nina Alan – siostra Wiktoria Pola – siostra Lena Odpowiedz Link Zgłoś