annajustyna 08.05.06, 11:05 Studiowalam w Niemczech z dziewczyna o imionach (wlasciwie imieniu, bo pisane z lacznikiem): Dela-Madelein. Szczerze powiedziawszy, dlugo myslalam, ze to maslo maslane, bo Dela to skrot od Magdaleny)). A podobno tak nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Ruszylam glowa i sama znalazlam odpowiedz... 09.05.06, 15:39 Dela to pewnie forma od Adelajdy (Adelheid) lub Adeliny (klaniaja sie Whiteakowie)). Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Ruszylam glowa i sama znalazlam odpowiedz... 09.05.06, 16:41 a mnie się kojarzy z Dellą Street, tą od Perry Masona z amerykańskich kryminałów, a przez to kojarzy mi się ta Della (przez dwa L) bardzo sympatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dela... 09.05.06, 16:54 annajustyna napisała: > A podobno tak nie jest... Trudno powiedziec, jak jest. Behindthename w ogóle nie uwzględnia imienia Dela, natomiast Della jest: DELLA Gender: Feminine Usage: English Pronounced: DEL-a [key] Short form of ADELA or a variant of DELIA Mnie osobiście Dela kojarzy się wyłącznie i nieodparcie z francuskim de la, zwłaszcza użytym w nazwiskach, np. Georges de La Tour. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Dela... 09.05.06, 18:47 mnie sie kojarzy bardzo niesympatycznie ,znam kobietę o tym nazwisku- przepaskudny charakter;/// Odpowiedz Link Zgłoś
apfelmus Re: Dela... 10.05.06, 11:36 ja mam babcię Delę (Adelajda, a właściwe Adelheid) Odpowiedz Link Zgłoś