Gość: ja IP: 213.17.223.* 07.11.06, 16:45 ładne imię?;> typowo polskie... może do nazwiska Moloney coś innegfo by pasiło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Hildegarda 07.11.06, 17:47 Hilda - bardzo mi się podoba Znam jedną. Hildegarda przekonuje mnie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hildegarda 07.11.06, 20:14 To tak gwoli dobrego początku dyskusji? A imię ma być pod kątem Polski, czy zagranicy? Jeśli uniwersalne, to Edmund lub Edward Moloney bardzo by IMO pasował (choć nie należy do moich ulubionych imion), a dla dziewczynki np. Emma. Jeśli nie, to może: Olgierd Moloney Eryk Moloney Kajetan Moloney Cyprian Moloney Ksawery Moloney Tobiasz Moloney Celestyna Moloney Helena Moloney Róża Moloney Józefina Moloney Klara Moloney Łucja Moloney Kornelia Moloney Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Hildegarda 07.11.06, 21:09 Anastazja, Emma, Rachela, Rozalia, Tatiana, Salomea, Waleria, Zoja, Dalia, Konstancja... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Hildegarda 07.11.06, 21:11 Hildegarda jest typowo niemeicka, nie polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: Hildegarda IP: 62.233.146.* 07.11.06, 21:13 moja babcia miała właśnie na imie Hildegarda, jednak nazywali ją Hilda. Chodząc po cmetarzu w Zaduszki zauważyłam kilka kobiet o imieniu Hilda, ale tylko jedną Hildegardę - właśnie moją babcię. Teraz imie raczej nieużywane, zapomniane i wątpię, żeby powróciło do łask. Niektórych dziwi, jednak ja jestem z nim osłuchana. Polecam, czemu nie zarówno Hildę jak i Hildegardę. Odpowiedz Link Zgłoś