oniksa 16.04.03, 21:39 Od niemal zawsze miałam upatrzone imiona. Dla syna miał być Jeremi, a dla córci Pola lub Amelia. No i nie byłoby problemu gdyby nie to,że nikomu ani z moich znajomych ani nawet mojemu partnerowi nie podoba się imię Jeremi!!! Jejq wiem,że jest tak wiele pięknych imion,ale to jest tym wymarzonym. A co Wy myslicie o tym imieniu?? A może napiszecie o Waszych sporach w sprawie imion. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charlota Re: jak przekonać do imienia?? 17.04.03, 09:58 Ja uważam,że imię Jeremi jest bardzo ładne i nie zrezygnowałabym ze swojego postanowienia na Twoim miejscupozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: jak przekonać do imienia?? 17.04.03, 16:34 Czesc ! Ja rowniez uwazam ,ze Jeremi to bardzo ladne imie . Nie sluchaj innych ,jezeli to imie naprawde Tobie sie podoba to zostan przy tym. Pozdrowienia Ola Odpowiedz Link Zgłoś
celes Re: jak przekonać do imienia?? 17.04.03, 16:40 Jeremi - bardzo ładne imię. \Nie słuchaj znajomych, bo gdyby ich słuchać to ilość imion byłaby ograniczona. Poza tym, każdy ma swoje typy sympatie i antypadie odnosnie imion. Czasami są piękne imiona - a źle się kojarzą, bo znało się kiedyś osobę o takim imieniu, której się ne lubiło. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaje Re: jak przekonać do imienia?? 26.05.03, 23:26 mi się podoba Piotruśale to imię mojego byłęgo,więc mój facet aż kipi,jak o tym wspominam...no i co tu zrobić?a na dziewczunkę nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
izabelix do aniaje 27.05.03, 01:24 to tak jak ja kipialam gdy moj szanowny zaproponowal jako imie dla naszej corki imie jego ex panny... tak to juz bywa i tez mi tlumaczyl ze to przeciez takie sliczne imie:>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: jak przekonać do imienia?? 27.06.03, 00:34 No wiesz, z związku dwojga ludzi nie zawsze we wszystkim jest zgodność, nieraz trzeba iść na mniejsze lub większe ustępstwa. Znajomymi się nie przejmuj, a z partnerem pogadaj - jakie on ma propozycje, może chociaż uda się dać tak Waszemu synkowi na drugie. Powiedz mu, że i tak będziesz nazywała synka Jeremi, bo było to od zawsze Twoim marzeniem. A może, jeśli go baaaaardzo poprosisz ładnie, to mu kamień z serca spadnie. Mi osobiście bardzo, ale to naprawdę bardzo podobało się imię Ziemowit, ale mój mąż nie był w stanie go zaakceptować (teraz w nowej pracy ma bardzo fajnego kolege Ziemka, więc pewno bez problemu by się zgodził). Kolejnym imieniem na mojej liście był Szymon - no i mamy Szymcia. Niedawno na świecie pojawiła się nasza córeczka. Nazwaliśmy ją Idalia. Do tego imienia namawiałam męża około tygodnia ... i się udało. Codziennie mówiłam mu jakie to ładne imię, jak ładnie współbrzmi z nazwiskiem, i jakie ma fajne zdrobnienia, no i się udało. Może Tobie też się uda? Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza15 Re: jak przekonać do imienia?? 27.06.03, 08:58 A mi się nie podoba, okropne. Nie ma jak zdrobnić, no bo jak Jeremku, chodź do mamy. W ogole za poważne dla dziecka, i dla dorosłego. Wyobraź sobie że wołasz do synka bawiącego się na dworze: Jeremi czas do domku. Okropność! Jest tyle pięknych imion, a te (Pola, Jeremi, Amelia - jak z telenoweli) zdecydowanie do nich nie należą. Ja bym się tak przy imieniu nie upierała. Pozdrawiam i życzę mądrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: jak przekonać do imienia?? 07.07.03, 15:32 Jeremi to piękne imię, a na synka można wołać Jeremiaszku albo Jeremisiu. Donata mama (między innymi) Jeremiego Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: jak przekonać do imienia?? 07.07.03, 14:48 A mnie się to imę podoba - już widzę małego Jeremiego w sztruksikach i bluzie z kapturem...... Nie patrz na innych , rozumiem Cię , bo do niedawna byłam w podobnej sytuacji. Nikomu z moich najbliższych ( poza mężem ) nie podobały się imiona jakie wybraliśmy dla naszego synka,więc ........... osteteczne imię trzymaliśmy w tajemnicy do samego końca ( prawie 3 miesiące ). I tak narodził się Kornel. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: jak przekonać do imienia?? 07.07.03, 15:30 Tak to już jest z oryginalnymi i niebanalnymi imionami. Uważam, że trzeba twardo stać przy swoim i nie zwracać uwagi na opinie babć, ciotek i koleżanek. W końcu to nie ich dziecko. Pozdrawiam Donata mama Ingi, Jeremiego i (wkrótce) Dagny Odpowiedz Link Zgłoś