eluch_a 04.04.07, 18:31 Tak ma na imię synek moich sąsiadów, 3 latka. Co sądzicie? Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony trochę przekombinowane, z drugiej: ładnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Nigel 04.04.07, 22:03 Ładnie brzmi gdzieś, gdzie "i" wymawia sie jako "aj", ale nie tu. W Polsce to dziwadło. Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Nigel 05.04.07, 08:36 A jak na niego wolaja? Najdżel (jak Nigel Kennedy) czy tak z polska, fonetycznie - Nigel? Moim zdaniem w Polsce, w rodzinie Polakow, z polskim nazwiskiem brzmi niefajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Nigel 07.04.07, 14:38 samo imię mi się podoba, ale zależy jak brzmi z nazwiskiem. nie wyobrażam sobie Nigela Baranowskiego, Kwiatkowskiego, Kowalskiego czy Nowaka... ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nigel 07.04.07, 15:54 Do nazwiska nie pasuje ani wg polskiej fonetyki, ani obcej... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Nigel 07.04.07, 16:06 Nigel Malewicz... dlaczego nie? z pewnością z jakimś 'obcym' nazwiskiem brzmiałoby lepiej, ale moim zdaniem Nigel Malewicz jest w porządku ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo1 Re: Nigel IP: *.centertel.pl 03.09.07, 00:07 To taki Kewinek tylko na N. Odpowiedz Link Zgłoś