Gość: nikaja IP: *.proxnet.pl 28.04.07, 21:43 Witam, zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla córki i mamy spory mętlik w głowach , bo podoba nam się wiele imion i nie możemy się zdecydować... A oto nasze typy: Ida Ewa Maria Hanna Łucja Marcelina Melania Emilia Liczę na Waszą pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Problem z wyborem imienia 28.04.07, 21:59 Pozwolę sobie ułożyć je w kolejności, wg "podobania się" 1. Melania 2. Łucja 3. Emilia 4. Marcelina 5. Ida 6. Maria 7. Ewa 8. Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Problem z wyborem imienia 28.04.07, 22:07 wybrałabym Hannę a zamiast Idy proponuję Idalię Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Problem z wyborem imienia 28.04.07, 22:32 Z waszych typów najbardziej podoba mi się Ida. Odrzcuiłabym jedynie Marie ze względu na popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Problem z wyborem imienia 28.04.07, 22:52 Ida - ładnie. A może spodobałaby Wam się Ida od Idalii lub Ada od Adeli? Ewa - eleganckie i krótkie. Jednym słowem śliczne. Maria - podoba mi się, ale wolę Mariannę. Może rozważycie to imię? Hanna - świetne imię, chociaż zdrobnienie Hanka niestety nie podoba mi się. Łucja - ładne, ale bez rewelacji. Wolę Lucynę zdrabnianą do Lusi. Marcelina - też ładne, ale... coś mi w nim zgrzyta Melania - też ładne, nawet bardzo ładne. Ale czy nie za bardzo melancholijne? Do łobuza na pewno by ono nie pasowało . Emilia - śliczne. Emilia brzmi dla mnie jak... hmm... jak coś bardzo smakowitego ). To imię jako jedno z nielicznych ma mnóstwo zdrobnień i to bardzo ładnych w dodatku. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_konewka Re: Problem z wyborem imienia 28.04.07, 23:47 Marcelina lub Melania Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Problem z wyborem imienia 29.04.07, 09:47 jeśli Hanna pasuje do nazwiska - to polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Problem z wyborem imienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 15:54 Ja swojej pierwszej córce chcędać Emilia...i Tobie też serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Problem z wyborem imienia 29.04.07, 16:17 Emilia,Emilka,Emilus, Milka.... Hanna, Hania,Haneczka, Hanusia....) - tylko NIE HanKA!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter jeszcze raz;) 29.04.07, 20:04 Moje typy to: z podanych przez Ciebie -Melania, -Emilia, -Marcelina oprócz tego podobają mi się - Kornelia, Marianna, Apolonia, Antonina, Michalina, Helena, Julianna, Józefina, Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikaja Ewa czy Melania? IP: *.proxnet.pl 30.04.07, 17:03 Widzę, że Wy też macie podzielone zdaniaChyba zdecydujemy się na Ewę lub Melanię, zobaczymy na kogo mała będzie nam wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Ewa czy Melania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 17:59 Z tych dwóch wybrałabym zdecydowanie Melanię. Na tle pozostałych proponowanych przez Ciebie imion Ewa brzmi jakoś tak... banalnie, zwyczajnie. Poza tym nie lubię zdrobnienia Ewka - a to dość popularna wersja Ewy.. (Ewunia już mi się podoba). Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Melania!?- nieeeeee......:) 30.04.07, 21:37 o nie- sorry! nie Melania kojarzy sie mnie i znajomym z ciapcia- melasa....)) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ewa czy Melania? 02.05.07, 09:29 Gość portalu: nikaja napisał(a): > Widzę, że Wy też macie podzielone zdaniaChyba zdecydujemy się na Ewę lub > Melanię, zobaczymy na kogo mała będzie nam wyglądać jestem za Melanią Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Problem z wyborem imienia 30.04.07, 18:49 Ja jestem też za imieniem Ewa.To jest imię ponadczasowe,zawsze ładne i dla małej dziewczynki i dla dorosłej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Problem z wyborem imienia IP: *.devs.futuro.pl 30.04.07, 19:12 wybrałabym Ewę Odpowiedz Link Zgłoś