donmari 16.07.07, 15:22 Sąsiedzi mają 3 -letnią wnuczkę o imieniu Bianka. Mnie się nawet podoba. Jak odbieracie to imię oraz ich francuski i hiszpański odpowiednik(Blanche i Blanka)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lotka76 Re: Bianka 16.07.07, 15:25 Blanche, cudowne jak dla mnie chociaz we Francji roznie je odbieraja, zwykle jako "babciowe". Blanka i Bianka sa we Francji coraz bardziej popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Bianka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:29 Blanka, Bianka i Blanche są cudne W Polsce tez mozna nadac dziecku imie Blanka Odpowiedz Link Zgłoś
m_de_merteuil Re: Bianka 16.07.07, 15:53 Blanche we Francji to katastrofa. A Marie-Blanche jeszcze gorzej. O niebo lepsza Blanka czy Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Do m_de_merteuil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 08:44 Dlaczego Blanche to katastrofa we Francji ? Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Bianka 16.07.07, 15:59 moją absolutną faworytką jest Blanka, ale Bianka też mi się podoba. Blanche natomiast nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Bianka IP: *.lublin.mm.pl 16.07.07, 18:12 Obydwa Bianka i Blanka są ładne. Blankę nawet kiedyś znałam, myślalam że to czeskie imię. Bardzo pasują do dziewczynki natomiast do dorosłej kobiety już nieco mniej bą brzmią troszkę jak skróty imion. Odpowiedz Link Zgłoś
bianne Re: Bianka 17.07.07, 11:51 a ja mam córkę Biankę....ale to zdrobnienie od Bianna sama wymyśliłam a pani w urzędzie wpisała bez szemrania...obchodzi imieniny Bianki) cieszę się że się udało, bo Bianka po sześdziesiątce to już lekkie spoufalenie poza tym nazywa się Bianna Budda ))...brzmi prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Bianka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:58 Mi jakos nie brzmi, przepraszam. Bianna Budda, za dużo tych powtórzonych liter. Juz Bianka Budda brzmialoby lepiej. To jednak tylko moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
bianne Re: Bianka 17.07.07, 12:11 własnie o powtórzenie chodziło. poza tym raz że zmieni nazwisko pewnie kiedyś, a dwa że jeśli kiedyś będzie poważaną staruszka to lepiej, żeby mówili do niej pani Bianno niż pani Bianko....jakoś nie halo Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Bianka 17.07.07, 12:31 Ale jaki problem z dorosłą Bianką? Bianka to przecież zdrobnienie od Bibiany/Bibianny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Bianka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:33 A mnie się bardzo podoba - Pani Bianka i babcia Bianka, brzmi super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bianka 17.07.07, 18:03 bianne napisała: > a ja mam córkę Biankę....ale to zdrobnienie od Bianna > sama wymyśliłam a pani w urzędzie wpisała bez szemrania...obchodzi imieniny > Bianki) > cieszę się że się udało, bo Bianka po sześdziesiątce to już lekkie spoufalenie > > poza tym nazywa się Bianna Budda ))...brzmi prawda??? Niestety nie brzmi mi wcale, zwłaszcza ta Budda (ten Budda?). A czemu Bianna, a nie Bibianna? Odpowiedz Link Zgłoś
bianne Re: Bianka 23.08.07, 15:31 "Niestety nie brzmi mi wcale, zwłaszcza ta Budda (ten Budda?). A czemu Bianna, a nie Bibianna? " ...ponieważ Bibianna straszliwie mi się nie podoba.....po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bianka 09.09.07, 16:25 Tyle, że nie ma imienia Bianna. Bianna to coś jak Katarzynna albo Annna. Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Bianka 18.07.07, 19:20 donmari napisała: > Sąsiedzi mają 3 -letnią wnuczkę o imieniu Bianka. Mnie się nawet podoba. Jak > odbieracie to imię oraz ich francuski i hiszpański odpowiednik(Blanche i > Blanka)? Hiszpański odpowiednik to Blanca, nie Blanka (nr 87 na liście 100 najpopularniejszych imion żeńskich w Hiszpanii). Imię ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Bianka IP: *.chello.pl 23.08.07, 19:07 Mnie niestety kojarzy się z kawą. W połączeniu z tradycyjnym polskim (raczej przeciętnym) nazwiskiem nie za bardzo, a momentami wręcz śmiesznie (jak dla mnie).Może imię za mało "osłuchane"? Odpowiedz Link Zgłoś