mamamamamama 21.06.03, 13:14 A co sadzicie o tym imieniu? Tak wlasnie nazywa sie moja 6 tygodniowa coreczka.(Na drugie ma Zuzanna). Karola+Esterka(08.05.03) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: ESTERA 21.06.03, 19:16 Czesc ! Kazdy ma inny gust.Ale Estera podoba mi sie nie za bardzo.Zuzanna jest sliczne ale juz troche oklepane a szkoda !!! Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: ESTERA 25.06.03, 08:59 Estera to piękne imię. Właśnie wczoraj postanowiliśmy, że tak damy na drugie (pierwsze mamy już od dawna wybrane) naszej córeczce, która urodzi się za miesiąc. Będzie Dagna Estera. Pozdrawiam Donata Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: ESTERA 02.07.03, 14:24 Estera mi sie zupełnie nie podoba. Poza tym kojarzy mi się z brazylijskimi serialami. Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: ESTERA 02.07.03, 22:25 A ja nadal twierdzę, że Estera to piękne imię. Seriali brazylijskich nie oglądam, więc nie wiem jak mają na imię ich bohaterki, ale Estera to imię biblijne, a nie południowoamerykańskie. Pochodzi prawdopodobnie od perskiego słowa 'ester', czyli gwiazda. Pozdrawiam Donata Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama Re: ESTERA 03.07.03, 11:09 Dzieki Donata!!!! Wiekszosc osob uwarz , ze skrzywdzilam dziecko nadajac jej imie Estera , ale moje zdanie na ten temat jest takie , ze to imie jest cudne!!!!!!!!! A co do brazylijskich seriali to byla kiedys w jakims jednym Estrelita , a nie Estera!!!!!!!!!!!!! Karola+Esterka(08.05.03) Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: ESTERA 03.07.03, 13:57 Prawda jest taka - dając dziecku niebanalne imię zawsze narazisz się na niezrozumienie, krytykę albo i kpinę. Większość osób preferuje "bezpieczne" imiona i nie sili się na oryginalność i dlatego jak wyjdziesz na plac zabaw i zawołasz "Ola" albo "Weronika" to przybiegnie 6 dziewczynek. Ja cenię sobie oryginalne imiona i sama dałam takie moim dzieciom (Inga Wiktoria, Jeremi Mieszko, a teraz bedzie Dagna Estera). Na Twoim miejscu nie przejmowałabym się krytyką, w końcu to Twoje dziecko. Ono na pewno doceni, że nie ma na imię tak samo, jak kilka innych dziewczynek w klasie, tak jak ja cenię to, że rodzice dali mi mało popularne imię. Pozdrawaiam Donata Odpowiedz Link Zgłoś
77estera77 Re: ESTERA 05.04.20, 16:46 Ja też lubię oryginalne imiona ale mam na imię Estera i źle się z tym czuję. Zamierzam zmienić. Śmieją się że Esterka to program telewizyjny. Ze zdrobnień lubię jedynie Esti, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ESTERA 05.04.20, 16:57 77estera77 napisał(a): > Ja też lubię oryginalne imiona ale mam na imię Estera i źle się z tym czuję. Może po prostu to nie jest "Twoje" imię, nie pasuje do Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: ESTERA 03.07.03, 13:54 To imię jest nawet ok. nie do każdego nazwiska by pasowało, ale wierzę, że do Waszego nazwiska pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
celes Re: ESTERA 03.07.03, 22:55 Estera to przepiękne imię!!! Kiedyś mi się nie podobało, miała tak na imię jedna z moich nauczycielek. Ale, kiedyś przeczytałam książkę pt."Wielki rybak" i w tej ksiażce jest m.in opisana historia Estery, księżniczki poszukujacej swojego miejsca. Przepiekna historia, cudowne imię. Jeśłi nie czytałaś - to polecam, będziesz miła co opowiadać córce. Odpowiedz Link Zgłoś
zahrah_82 Re: ESTERA 11.07.03, 14:49 hmm.... ktoś napisał że estera to imię krzywdzące dla dziecka ja sama mam tak na imie i jakos pokrzywdzona nie jestem kidy chodziłam do szkoły podstawowej byłam wsciekła że mam takie imie ale teraz jestem z niego dumna i dziekuje mojej mamie za nie. i na pewno nie ma nic wspólnego z brazylijskimi serialami. uważam że fajnie mieć nie spotykane imię (estera znaczy gwiazda) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: ESTERA 05.04.20, 19:37 Lubię to imię. Swego czasu było na mojej liście. Dzisiaj czuję, że dla mojego dziecka to imię byłoby zbyt "żydowskie" - do Żydów nic nie mam, ale skojarzenia zbyt silne i mocno by mi one przeszkadzały. Doceniam natomiast Esterę u kogoś i nawet przyjaciółkę mogłabym na nią namawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
kadia1 Re: ESTERA 06.04.20, 10:55 Zuzanna śliczne. Estera zbyt biblijne, kojarzy mi się z koleżanką z klasy, która była innej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś