21.06.03, 13:14
A co sadzicie o tym imieniu?
Tak wlasnie nazywa sie moja 6 tygodniowa coreczka.(Na drugie ma Zuzanna).
Karola+Esterka(08.05.03)
Obserwuj wątek
    • itsola Re: ESTERA 21.06.03, 19:16
      Czesc !
      Kazdy ma inny gust.Ale Estera podoba mi sie nie za bardzo.Zuzanna jest sliczne
      ale juz troche oklepane a szkoda !!! Pa Ola
    • mamamamamama Re: ESTERA 24.06.03, 23:23
      • donatta Re: ESTERA 25.06.03, 08:59
        Estera to piękne imię. Właśnie wczoraj postanowiliśmy, że tak damy na drugie
        (pierwsze mamy już od dawna wybrane) naszej córeczce, która urodzi się za
        miesiąc. Będzie Dagna Estera.
        Pozdrawiam
        Donata
    • mamamamamama Re: ESTERA 26.06.03, 20:49
      • amania Re: ESTERA 02.07.03, 14:24
        Estera mi sie zupełnie nie podoba. Poza tym kojarzy mi się z brazylijskimi
        serialami.
        • donatta Re: ESTERA 02.07.03, 22:25
          A ja nadal twierdzę, że Estera to piękne imię. Seriali brazylijskich nie
          oglądam, więc nie wiem jak mają na imię ich bohaterki, ale Estera to imię
          biblijne, a nie południowoamerykańskie. Pochodzi prawdopodobnie od perskiego
          słowa 'ester', czyli gwiazda.
          Pozdrawiam
          Donata
          • mamamamamama Re: ESTERA 03.07.03, 11:09
            Dzieki Donata!!!!
            Wiekszosc osob uwarz , ze skrzywdzilam dziecko nadajac jej imie Estera , ale
            moje zdanie na ten temat jest takie , ze to imie jest cudne!!!!!!!!!
            A co do brazylijskich seriali to byla kiedys w jakims jednym Estrelita , a nie
            Estera!!!!!!!!!!!!!
            Karola+Esterka(08.05.03)
            • donatta Re: ESTERA 03.07.03, 13:57
              Prawda jest taka - dając dziecku niebanalne imię zawsze narazisz się na
              niezrozumienie, krytykę albo i kpinę. Większość osób preferuje "bezpieczne"
              imiona i nie sili się na oryginalność i dlatego jak wyjdziesz na plac zabaw i
              zawołasz "Ola" albo "Weronika" to przybiegnie 6 dziewczynek. Ja cenię sobie
              oryginalne imiona i sama dałam takie moim dzieciom (Inga Wiktoria, Jeremi
              Mieszko, a teraz bedzie Dagna Estera). Na Twoim miejscu nie przejmowałabym się
              krytyką, w końcu to Twoje dziecko. Ono na pewno doceni, że nie ma na imię tak
              samo, jak kilka innych dziewczynek w klasie, tak jak ja cenię to, że rodzice
              dali mi mało popularne imię.
              Pozdrawaiam
              Donata
              • 77estera77 Re: ESTERA 05.04.20, 16:46
                Ja też lubię oryginalne imiona ale mam na imię Estera i źle się z tym czuję. Zamierzam zmienić. Śmieją się że Esterka to program telewizyjny. Ze zdrobnień lubię jedynie Esti, pozdrawiam
                • gaudencja Re: ESTERA 05.04.20, 16:57
                  77estera77 napisał(a):

> Ja też lubię oryginalne imiona ale mam na imię Estera i źle się z tym czuję.

Może po prostu to nie jest "Twoje" imię, nie pasuje do Ciebie...
                  • 77estera77 Re: ESTERA 05.04.20, 17:12
                    Dokładnie. Pozdrawiamsmile
    • madziarek_edziecko Re: ESTERA 03.07.03, 13:54
      To imię jest nawet ok. nie do każdego nazwiska by pasowało, ale wierzę, że do
      Waszego nazwiska pasuje smile
    • celes Re: ESTERA 03.07.03, 22:55
      Estera to przepiękne imię!!! Kiedyś mi się nie podobało, miała tak na imię
      jedna z moich nauczycielek. Ale, kiedyś przeczytałam książkę pt."Wielki rybak"
      i w tej ksiażce jest m.in opisana historia Estery, księżniczki poszukujacej
      swojego miejsca. Przepiekna historia, cudowne imię. Jeśłi nie czytałaś - to
      polecam, będziesz miła co opowiadać córce.
    • zahrah_82 Re: ESTERA 11.07.03, 14:49
      hmm....
      ktoś napisał że estera to imię krzywdzące dla dziecka ja sama mam tak na imie i
      jakos pokrzywdzona nie jestem kidy chodziłam do szkoły podstawowej byłam
      wsciekła że mam takie imie ale teraz jestem z niego dumna i dziekuje mojej
      mamie za nie. i na pewno nie ma nic wspólnego z brazylijskimi serialami. uważam
      że fajnie mieć nie spotykane imię
      (estera znaczy gwiazda)
    • dalenia Re: ESTERA 05.04.20, 19:37
      Lubię to imię. Swego czasu było na mojej liście. Dzisiaj czuję, że dla mojego dziecka to imię byłoby zbyt "żydowskie" - do Żydów nic nie mam, ale skojarzenia zbyt silne i mocno by mi one przeszkadzały.

Doceniam natomiast Esterę u kogoś i nawet przyjaciółkę mogłabym na nią namawiać.
    • kadia1 Re: ESTERA 06.04.20, 10:55
      Zuzanna śliczne.
      Estera zbyt biblijne, kojarzy mi się z koleżanką z klasy, która była innej wiary.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.