Gość: iwonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 19:19 katarzyna, agnieszka, monika i beta ktore waszym zdaniem bedzie najladniejsze???za 3 tygodnie spodziewam sie córeczki?? a moze jakies inne propozycje bo ejstem w kropce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igasiaa Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 24.02.08, 19:33 Mnie nie podoba się żadne z proponowanych. A może coś oryginalniejszego? Moja propozycje to: Klara Marcelina Anastazja Aniela Gabriela Felicja Kornelia Michalina Stefania Coś w tym kierunku? Czy jednak wolisz coś 'zwyklejszego'? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 24.02.08, 19:36 Z tych czterech wybrałabym Agnieszkę, tak ma na imie moja czteroletnia córka i naprawdę świetnie się to imię nosi - wśród dzisiejszych dziewczynek to imię niespotykane. W dodatku ma śliczne zdrobnienia. Ale żadne z podanych przez Ciebie nie należy do popularnych tzn to imiona pokolenia mam, a nie córek. Lekkiego rozwiązania! Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 24.02.08, 19:44 Agnieszka. W pokoleniu Twojej córeczki na pewno będzie oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 19:50 czemu wszytkie dizeci maja sie anzywac "oryginalniej" czyli KLARA, IDALIA, MARCJANNA...to nie ejst oryginalnie to jakies dziwaczne trendy popularne do granic mozliwosci... mnie sie podobaja takie imiona- bo mi sie podobaja a nie bo sa lub nie sa oryginalne, oklepane wyszukane itd...nie ruzmiem toku myslenia niektorych pan z forum .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 19:59 Przykro mi. Nie chciałam urazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:17 nie ejstem urażona tylko chcialam wytłumaczyć o co mi chodzi wiem ze napewno mials dobre checi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:23 Co do Twych proponowanych imion mogę jedynie dodać, że nie znam ani małej Agnieszki, ani małej Beaty, ani też małej Moniki. Myślę więc, że nie będzie czwartą dziewczynką w klasie o tym samym imieniu. Bo chyba o to chodzi, żeby z nikim nie była mylona, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 24.02.08, 19:56 Z tych czterech wybrałabym Kasię, ale pamiętaj, że równieśniczkom Twojej córeczki jej imię może wydawać się przestarzałe! Pozwolę sobie jednak zaproponować Agatkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mihh Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:03 Monika, znam 2,5 letnią dziewuszkę o tym imieniu, słodkie maleństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 24.02.08, 20:02 Z tych czterech Kasia albo Agnieszka. A może Ania, Weronika, Karolina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:20 Agatka ślicznie, Ania nawet nawet, Karolinka Agnieszka Ksiunia ALEZ MAM ZMAĘT!!!a MAGDALENKA??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i. Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:25 Mnie najbardziej podoba się Magdalena i Agata, ze szczególnym uwzględnieniem tej drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 24.02.08, 20:26 Jeśli podoba Ci się Agata to jestem za. Jeszcze bardziej podoba mi się Dorotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: 213.155.189.* 03.03.08, 21:48 Mi osobiście podoba się Iga, Agata oraz Agnieszka.Sama mam na imię Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 24.02.08, 20:22 1. Beata 2. Agnieszka 3. Monika 4. Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.smrw.lodz.pl 24.02.08, 20:25 wybrałabym Kasię Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 24.02.08, 20:29 Znam i mala Beatke, i kilka Agnieszek, i Magde. Sama jestem zdecydowanie za Magdalenka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Dorotka!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:32 chyba własnie wybrałm imię bylo by to tak DOROTA Iwona Dunajec siostra Brtosza krzysztofa DUNAJCA moze byc???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Dorotka!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:34 Świetny wybór, Dorotka to piękne imię. Wybrałabym natomiast inne drugie, wyraźniej "odcinające" się od poprzedniego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: Dorotka!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:36 to drugie imię to tak tradycyjnie po rodizcach synek juz tak ma i córeczka też by wypadało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:33 A ja wybrałabym bądź to coś oryginalniejszego, bądź to popularnego, ale wśród rówieśników. Jeśli jakieś imiona mogą uchodzić np. wśród nastolatków za "obciachowe", to będą to prawdopodobnie imiona kojarzone przede wszystkim z pokoleniem ich rodziców/dziadków. Imiona te mają też to do siebie, że postarzają. Znam osoby w wieku 20+ lat, które, choć swoje imiona lubią, właśnie na ów aspekt postarzania narzekają ("ktoś widzi moje imię i od razu zakłada, że mam 40/50/60 lat"). Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 24.02.08, 20:42 Zgodze się w 100%. Wszystkie 4 wymienione imiona były na topie ok. 25-35 lat temu. Obecnie sa rzadkie. Przez dzieci moga byc odbierane podobnie jak Lucyna, Czesława, Władysława w naszych czasach przedszkolnych. Równiez sugeruje albo imie rzadsze i przez to mniej kojarzone w konkretnymi rocznikami (niekoniecznie od razu dziwaczne), albo popularne wśród dzieci obecnie, albo imie ponadczasowe, na które moda jest zawsze, typu Anna. Z proponowanych juz naprędzej pasuje mi Agnieszka, jako najmniej naznaczona sezonowością w moim odczuciu (subiektywnym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka14 Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.08, 17:08 Mam 14 lat i jeszcze nigdy moje imię nie wywołało wśród moich znajomych negatywnych reakcji. Nikomu nie wydawało się obciachowe lub śmieszne. Co z tego, że 30 lat temu było bardzo popularne, a teraz jest mało używane? Moja siostra ma na imię Katarzyna i też nie ma takich problemów. Są one naprawdę ładne i oprą się wszystkim modom. Tak, jak inne imiona, które proponujesz. Masz dobry gust! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 24.02.08, 20:33 Z Twoich propozycji: 1. Katarzyna, 2. Agnieszka, 3. Beata, 4. Monika inne: Agata, Aurelia, Alicja, Urszula, Maria, Malwina, Zuzanna. Moje ulubione: Aleksandra, Adrianna, Marianna, Karolina, Inga, Malwina, Melania, Adelajda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka a teraz- Malwinka czy Dorotka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:39 no to juz zamet totalny...śliczne to imie Malwinka...zupełnie o nim zapomniałm a znam kilka moich róweśniczek... moze to przypadek ale wszytkie są bardzo ładneMALWINKA slicna dziewczynka... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a teraz- Malwinka czy Dorotka??? 24.02.08, 20:41 Mnie bardziej podoba się Dorotka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: a teraz- Malwinka czy Dorotka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 21:30 Bardziej podoba mi się Malwina. Ale ponieważ na drugie córeczka ma dostać imię po Tobie, to zdecydowałabym się na Dorotkę: Malwina Iwona moim zdaniem brzmi kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: a teraz- Malwinka czy Dorotka??? 24.02.08, 21:56 Z rozważanych przez Ciebie Malwina jest dla mnie absolutnym numerem jeden Na drugim miejscu Dorota - choc osobiscie nie przepadam za tym imieniem, uważam je za lepsze od pierwotnie wymienionych i faktycznie lepiej sie zestawia z Iwoną niz Malwina. A może jednak drugie imie po kim innym ? Szkoda by było Malwinki Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: a teraz- Malwinka czy Dorotka??? 24.02.08, 22:03 Malwinka bardzo fajnie;P Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: a teraz- Malwinka czy Dorotka??? 24.02.08, 22:45 Malwina Iwona brzmi rzeczywiscie średnio . Natomiast Marcelina Iwona juz brzmi lepiej . Zatem proponuję rozważyć Marcelinkę. Doroty nieznoszę. Kasia , Magda , Agnieszka i Monika to imiona moich rówiesniczek i moga być odbierane jak przez nas Zosia czy Janek z mojej podstawówkowej klasy. Co do Agatki - jestem jak najbardziej na tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: 92.3.168.* 25.02.08, 00:19 Podoba mi sie Dorota, Agnieszka i Anna, Malwina tez - choc troche mniej. Od siebie dodam jeszcze Joanne, Marie i Ewe. Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 25.02.08, 01:25 Mnie najbardziej podobają się: 1. Malwina 2. Dorota 3. Ewa Zaproponuję jeszcze Małgosię, bo ostatnio bardzo mi się spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 25.02.08, 05:50 witaj zgodzę sie z mal_art - Agnieszka z Twojego zestawu jest najładniejsza, a teraz zupełnie niespotykana i bardzo dziewczęca Ale nie byłabym sobą jakbym nie mnie poleciła Małgosi )) cudowne imię, a córeczka ma nosząca to imię to sama słodycz pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.umcs.lublin.pl 25.02.08, 09:25 Śliczne imiona, wszystkie śliczne... Nie ma teraz w ogóle małych Monik i Beatek, jest trochę Kaś i Agnieszek. Śliczne, no naprawdę śliczne, takie normalne, nie wydumane ! A Malwiny wprost nie trawię !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.umcs.lublin.pl 25.02.08, 09:27 A ja mam dwie córeczki : Kasię i Małgosię !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 25.02.08, 13:00 Czesć! Od kilku lat pracuje w gimnazjum w Zach-pomorskim(wcześniej w liceum na płd. Polski)i imię Katarzyna było i jest imieniem tak bardzo popularnym ze w niektórych klasach były lub są po 2 Kasie. Dziwi mnie ze niektóre osoby porownuja to imie do Czesi lub Wiesi.Podobnie jest z Monikami i Magdami. Wiem że ma pani mętlik ale proponuję: Elzbieta-zupełnie zapomniane a jakie śliczne imie!!! Ela,Elunia, Urszula-Ula,Uleńka też piękne No i Agnieszka tez ładne a przez tyle lat miałam tylko 1 Agnieszkę! (w LO były 3 Agnieszki) Barbara-Basia,Basienka-mialam tylko 1 Basię A może imiona słowiańskie pasujace do Bartosza np:Miłosława -Miłka lub Ludmiła-Lusia!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 25.02.08, 13:03 w sprawie Agnieszki- miałam 3 Agnieszki w klasie-kiedy sama byłam uczennicą. Dzis to imię juz tez chyba zapomniane! Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 26.02.08, 16:02 Mi najbardiej podoba sie z wymienionych tu imion Agata (moje wlasne ), Joanna, Urszula, Dorota tez moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art O Malwince i Dorotce 26.02.08, 17:09 Wybierasz między moim pierwszym imieniem a moim drugim imieniem... Oba lubię, Malwinki kiedyś (z ręką na sercu) nie cierpiałam, może dlatego, że miałam wyjątkowego pecha i całą podstawówkę miałam w klasie nielubianą imienniczkę (dwie Malwiny w klasie - to naprawdę rzadko spotykany widok, nawet teraz, gdy imię zyskało na popularności, a co dopiero wtedy...) Malwina jest poza tym długa i nie do każdego nazwiska pasuje. Dorotka jest trochę "bezpieczniejsza", wszyscy znają to imię, nikt mu się nie dziwi. Pamiętacie piosenkę "kwiatki bratki i stokrotki, dla Malwinki dla Dorotki"? Całe dzieciństwo byłam dumna, że to piosenka o mnie )) Z rozważanych przez Ciebie (oprócz Agnieszki) podoba mi się jeszcze ogromnie Agatka. Aha, żadne z tych imion nie jest popularne, a to jak dla mnie wielki plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejla81 Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.chello.pl 26.02.08, 19:18 Z wymienionych nie lubię tylko Moniki, ale to chyba jakiś osobisty uraz, nie miałam szczęścia do Monik w życiu. Nie zgadzam się, że te imiona będą wydawać się przestarzałe. Kasia, Aga, Dorotka, Agatka to bardzo ładne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.as.kn.pl 28.02.08, 15:00 moim zdaniem, z tych imion Dorota może brzmieć najbardziej archaicznie,jak choćby dziś Krystyna czy Halina, gdyż popularność Doroty przypada na lata wcześniejsze niż lata popularności Katarzyny, czy Moniki. I jeszcze jedno - jeśli nie jesteś fanka Dody, nie nadawaj tego imienia dziecku - po latach ktoś może mysleć, że nazwałaś swoją pociechę na cześć kontrowersyjnej piosenkarki, popularnej w latach narodzin twojej córki. Co do Agnieszki, kilka miesięcy temu, jądac tramwajem słyszałam właśnie, jak ktoś mówił że urodziła sie jego znajomym dziewczynka, i właśnie nazwali ją Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 12:39 nie podoba mi sie żadne z imion które chcesz dać swojej córce. Nzwij ją Tatiana,Wiktoria lub Liliana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 10:52 mnie z kolei kompletnie nie podobaja sie imiona wymienione przez ciebie- tatiana??? , setna wiktoria???, no jescze Lilianna nmożde byc ale jak dla mnie wydumane...woel normalne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonadoti Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 02.03.08, 21:49 Najlepiej nazwać córkę Katarzyna lub Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Wybralismy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 10:55 będzie Malwina Iwona. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wybralismy!!!! 04.03.08, 11:18 Gość portalu: iwonka napisał(a): > będzie Malwina Iwona. Ładny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Wybralismy!!!! 14.03.08, 18:42 Wobec tego - najlepsze życzenia od dużej Malwinki dla małej! Pogłaskania dla Brzuszka i niech się grzecznie sprawuje Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Wybralismy!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 19:26 ja sama mam na drugie imie Iwona - tez po mamie, ale zadowolona z tego faktu nie jestem gratuluje Malenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.mos.gov.pl 13.03.08, 13:04 Z tych czterech najbardziej podoba mi sie Agnieszka (sama mam na imię Monika), ja bym rozważyła jeszczę Izę i Alicję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Moniki:) Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.08, 18:27 Monika to piekne imie,ladnie brzmi i jest najodpowiedniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 20.03.08, 14:01 Ucieszyłam się, że są jeszcze osoby lubiące normalne, niewydumane imiona Ja mam na imię Kasia i jest mi z tym bardzo dobrze, miałam zawsze dużo koleżanek Kaś i śiwitnie nam z tym było - nie trzeba mieć dziwnego imienia aby się wyróżniać Sama myślę o Agnieszce a mąż o Monice i jeszcze nie wiadomo czyj głos przważy pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.chello.pl 22.03.08, 13:11 Witaj!!!! Imiona, które wybrałaś moim zdaniem są bardzo pospolite i czynią dziecko nijakim. Uważam, że jest mnóstwo imion, które w jakiś sposób się wyróżniają. Wydaje mi się, ze moje imię jest bardzo ładne i tak naprawdę niewiele kobiet je nosi. Ładnym imieniem i ciekawym jest Zuzanna. Ważne jest tylko aby rodzicom się podobało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? 22.03.08, 16:13 Tak, Zuzanna z pewnością może się wyróżniać ale na pewno nie z powodu swojego imienia. Zuzanna jest u szczytu popularności od kilku lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatka ;) Re: katarzyna? agnieszka? monika czy beatka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 14:22 Z tego zestawu pozwolę sobie zaproponować moje imię ładnie brzmi - ze wzgledu na dwie samogłoski, podoba mi się jego znaczenienie, no i jest zbyt masowe, co osobiście uważam za duży plus - wyobraź sobie np. że wołasz swoją córeczkę Julię, a odwraca się pół ulicy Chciałam też odpowiedzieć na uwagi niektórych pań - nigdy nie spotkałam się z opinią rówieśników, że moje imię jest przestarzałe (mam 23 lata, a czasy "świetności" mojego imienia to lata 60-te, więc też możnaby uznać, że jestem do tyłu o jedno pokolenie). Różnica między "Beatą" a trzema pozostałymi - Kasie, Agnieszki i Moniki były mimo wszystko zawsze trochę bardziej popularne. A największa jego wada - gdy koleżanki były na co dzień Kaśkami, Magdami, Aniami, a od święta Katarzynami, Magdalenami, Annami, ja zawsze byłam Beatą. Ale jakoś sobie z tym poradziłam Oczywiście nie uważam, że moje imię jest idealne, gdybym miałą wybierać na dzień dzisiejszy nazwałabym się chyba Elizą lub Michaliną. Ale jeśli podoba Ci się Beata, to polecam, nie słuchaj opinii, że przestarzałe. Mało kto pamięta, że jeszcze ze 20 lat temu "Jakub" było uważane za przestarzałe. Opinia społeczna kołem się toczy Odpowiedz Link Zgłoś