magia 19.10.08, 00:20 Tu gdzie mieszkam to bardzo czesto spotykane wsrod maluchow imie, pisane jako Cedric. Czy w Polsce w ogole jest nadawane, bo przez 30lat ani razu nie spotkalam sie z tym imieniem w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Cedryk 19.10.08, 00:39 W FR Cedric też jest popularny. Bea-sjf rozważała to imię swego czasu, ale wygrało inne. Rymut notuje dwóch Cedryków, ale może od '94 roku były jeszcze jakies nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Cedryk 19.10.08, 09:38 W Niemczech też dość popularne. Mnie się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Cedryk 20.10.08, 08:10 gaudencja napisała: Rymut notuje dwóch Cedryków, ale może > od '94 roku były jeszcze jakies nadania. Byly. Znam dwu i pol letniego Cedryka Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Cedryk 19.10.08, 19:56 kirah2 napisała: > Cedrick Diggory z HP Fajne imię. Postać wspaniała, ale imię kompletnie w Polsce nieznane. Nawet jako imię zagraniczne - ja zanim przeczytałem HP, spotkałem się z tym imieniem tylko u fikcyjnych postaci w rozważaniach Parkinsona. Jeśli więc zamierzasz się repatriować, odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VlaD Re: Cedryk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 20:46 Imię w Polsce praktycznie nieznane, ale i w polszczyźnie brzmi całkiem nieżle. Na pewno lepiej od wszelakich "Brajanów", których się ostatnio namnożyło. A ze skojarzeń dorzucę "Małego Lorda" - Cedryka Fauntleroya. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cedryk 27.06.09, 21:35 zielona_mina napisała: > no ba..., celtyckie Zupełnie nie celtyckie, lecz literackie, wymyślone przez Scotta: www.behindthename.com/name/cedric Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Cedryk 20.10.08, 11:08 ja spotklam w liceum na wymiane jezykowej we Francji Cedrica. Kiedy przedstawili mi kolege "Cedric" , powiedzialam: "Salut Dric", myslam ze Cedric znaczy "oto Dric" ... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Cedryk 23.10.08, 09:11 Imie mi sie podoba , ale chyba jeszcze "nie dojrzałam" zeby np. nazwac tak wlasnego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
egidia Re: Cedryk 21.03.09, 19:59 Ooooch! Jakie fantastyczne imię! Że też wcześniej o nim nie pomyślałam... Koniecznie muszę rozmówić się z mężem na temat Cedryka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cedryk 23.03.09, 20:23 No i? Jak wynik konsultacji? A podoba Ci się bardziej, niż Syriusz? Odpowiedz Link Zgłoś
egidia Re: Cedryk 23.03.09, 21:22 Syriusza żadne imię nie przebije! Mąż najpierw na Cedryka pokręcił nosem. Po powrocie z zakupów, na które go wysłałam, oświadczył jednak, że myślał nad Cedrykiem całą drogę do sklepu i w zasadzie to mu się nawet podoba... A podobno niezdecydowanie to ulubiony stan kobiet, a nie mężczyzn... Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Cedryk 21.03.09, 21:15 POdoba mi sie w orginale. Soplszczone tez brzmi bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Cedryk 24.03.09, 19:03 W moim pierwszym śnie w nowym mieszkaniu wołałam Cedryka, już nie pamiętam w jakim kontekście. Więc może coś w tym jest, bo zaczyna mi się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
egidia Re: Cedryk 24.03.09, 19:12 Hihihi Czyżby sen proroczy? Bądź co bądź, imię jest świetne, tylko nadawać! Odpowiedz Link Zgłoś
lerami Re: Cedryk 25.03.09, 18:08 Koleżanka pracuje w przedszkolu. Rozmawiałyśmy o nietypowych imionach i wspomniała m.in. Cedryka. Czyli przedział wiekowy 3-6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Cedryk 25.03.09, 19:22 Rzadko śnią mi się imiona Egidio, aczkolwiek ostatnio miałam sen z moją koleżanką, która urodziła kilka dni temu i sugerowała imię Maksymilian. Ale w realu dała inne. Innym razem po lekcji religii o aniołach stróżach przyśniło mi się imię Jakub, swoją drogą sen był bardzo "żydowski" jak to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
egidia Zdrabnianie i spieszczanie Cedryka 26.03.09, 19:07 Macie jakieś propozycje? Moje typy: Ced, Cedrynek. Więcej mi do głowy póki co nie przychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zdrabnianie i spieszczanie Cedryka 26.03.09, 22:27 Cedryś, Cedrulek Odpowiedz Link Zgłoś
polixena Re: Cedryk 14.06.14, 15:03 Jak ktoś poszukuje naprawdę oryginalnego imienia, to może się nad Cedrykiem zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Cedryk 16.06.14, 23:57 Cedryk bardzo mi sie podoba, Cedrus, Cedrys, samo imie Cedryk brzmi troche jak wersja zdrobnieniowa, wiec wlasciwie nie potrzebuje ich specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś