Gość: megi79 IP: 212.180.168.* 25.07.09, 10:04 Które imiona wg Was ostatnio mocno zyskały na popularności? Ja obserwuję,5 lat po urodzeniu naszej Lilianny,ze pojawia sie coraz wiecej Lilek,we wszystkich formach(moze oprocz Lilli). Ciekawa jestem czy za pare lat Idalie(imie naszej 2-latki) tez zaczna sie pojawiac.Spotykacie male Idy(ja tak)i Idalie(my jeszcze nie)? Do tego-imiona,ktore wg slownika Grzeni byly rzadkie,podobnie jak Idalia(ok 500 nadan),tzn Jeremi(ok 600)czy Blanka czy Nela teraz zyskuja popularnosc. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motylowa77 Re: Coraz popularniejsze.. 25.07.09, 13:49 ja mam czteroletnią Idalię i faktycznie jest ich mało, albo po prostu nie ma ich w moim otoczeniu, właściwie moja jest jedyna za to Lilek - Lilianek znam dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magbea Re: Coraz popularniejsze.. IP: 213.25.120.* 25.07.09, 14:18 Zarówno Liliana jak i Idalia mogą stać się dość popularne wkrótce tak myślę przynajmniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magbea Re: Coraz popularniejsze.. IP: 213.25.120.* 25.07.09, 14:19 Zapomniałam dodać, że w moim regionie (tj. lubelskie) nie spotkałam jeszcze żadnej małej Lilianki albo Idalii mimo wszystko, "wróżę" popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Coraz popularniejsze.. 25.07.09, 15:40 No cóż, nie wiadomo kiedy "przyjdzie moda" Moje imię do lat 70 miało notabene tylko kilkaset nadań, a w latach 70 nagle wybuchło. Albo z dzisiejszego podwórka-taka Antonina-nie wiem ile ona miała nadań do roku 2003, ale właśnie chyba w 2003 nagle zaczęła być nadawana(może to sprawka"Nigdy w życiu")? i od tego czasu robi się coraz popularniejsza. Co do imion Twoich córek-Idalia może nie tak prędko się spopularyzuje, ale Lilianie wróżę boom za jakieś 5-10 ,może 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
fenyloalanina5 Re: Coraz popularniejsze.. 25.07.09, 21:36 Mając córeczkę w wieku "piaskownicowym" i dość często przebywając w środowiskach, gdzie "dzieciów" pełno, nigdy nie spotkałam Lilki, ani Idy (o Idalii nie wspominając). Pełna egzotyka... Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Coraz popularniejsze.. 26.07.09, 00:53 A ja odnosze wrazenie , ze Lilka znacznie zyskała na popularności po smierci Agaty Mróz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga30 Re: Coraz popularniejsze.. IP: *.cable.ubr11.stav.blueyonder.co.uk 26.07.09, 01:08 a mojej corce sie ostatnio w parku przedstawila szescioletnia dziewczynka jako Idalka wlasnie A jej mlodsza siostrzyczka to Lenka Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Coraz popularniejsze.. 21.12.09, 13:39 Slyszalam o 2 Idach w otoczeniu - ale mysle ze boom na to imie to z powodu "dorosniecia" milosniczek Jezycjady. W ogole w ksiazkach Musierowicz jest duzo modnych teraz imion: Laura, Aniela, Ida chociazby. W oczy rzucily mi sie tez Zuzanny. U znajomych ostatnio wysypaly sie Mikolaje(2), Szymony (2) i Tymki (3 dzieci) -jsli chodzi o imiopna meskie. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Coraz popularniejsze.. 22.12.09, 17:55 Nie znam i nie spotkałam żadnej Idy, Idalii ani Liliany, i jeśli pamięć mnie nie myli to w moich statystykach regionalnych była jedna Ida i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Coraz popularniejsze.. 22.12.09, 19:33 nie nzma zadnej idalii, ale 2 lilianny-jedn ama niecale chyba 2 latka druga cos ok 3l. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Coraz popularniejsze.. 22.12.09, 20:23 Ja znam jedną Lilianę, rocznik 60. I jedną Idę, rocznik 91. Wśród maleństw u mnie na osiedlu królują Zuzie (co ciekawe, jest to jednocześnie bardzo popularne imię dla suczek...) i oczywiście Julcie, poza tym jest jedna Natalia, dwie Ole i dwie Magdy. I Nikusia. O Idalii się dowiedziałam tutaj na forum - w życiu nie spotkałam żadnej, choć imię jest piękne, brzmi jak nazwa jakiegoś krzewu (por. Azalia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Coraz popularniejsze.. IP: *.centertel.pl 22.12.09, 22:51 Idalia - mnie spotkałam sie z tym imieniem wczesniej, do 5-10 lat w przod pozostanie " egzotyka" potem tak na 15-20 miejscu w rankingach Liliana (Lilianna) - zyskuje na popularnosci, chyba przez Agate Mroz i jej coreczke Liline, , znam 2 małe Lilki (coreczki kolezanez z rocznika 81-82) Dla mnie 7 lat temu imie Tymoteusz było egzotyka ( na pierwszym roku studiow kolezanka tak dała synkowi i było wielkie wow w akademiku)a teraz jest na topie, znam 2 małych Tymoteuszy i jednego Tymona Maksymilian i Aleksander - zwłaszcza dla blizniakow, na jednym forum o bliznietach, jak przegladałam galerie to jak bracia to własnie Makx i Aleks (lub Max i Alex)tak jak kiedys Piotr i Paweł a dziewczynki to Julka i Maja, Julka i Oliwia, Emilia i Amelia itp (no kazde blizniaczki to mix 5-ciu imion Julia, Maja, Oliwia, Emilia i Amelia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Coraz popularniejsze.. IP: *.centertel.pl 22.12.09, 23:05 wzrast Lena, Blanka Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: Coraz popularniejsze.. 23.12.09, 01:28 Popularność Id i Idalii obserwuję jedynie w necie, sama nie znam, poza własną córką, chyba żadnej. Widzę za to boom na Lilki we wszelkich formach i to dość dynamicznie się to dzieje... Lena robi się mega popularna, oczywiście Maja i Wiktoria. Co ciekawe, obserwuję coraz częstsze nadawanie imienia Gaja oraz Kalina. Pola bardzo popularna, chyba po Gretkowskiej i Lipnickiej teraz? Wśród chłopców Igor, Maks, Antoni, Franciszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Coraz popularniejsze.. IP: 212.180.168.* 23.12.09, 08:18 Dzięki za odpowiedzi,wątek ożył na nowo Czyli sprawdzają sie moje obserwacje,ze Lilek coraz wiecej.Oby tylko nie stalo sie tak popularne jak np u nas Lena czy Lily w Anglii/USA. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Coraz popularniejsze.. IP: 212.180.168.* 23.12.09, 08:42 Nie pomyślalabym 16 lat temu wybierajac dla siostry imie Julia (ludzie autentycznie wtedy sie dziwili,ze dajemy tak rzadkie imie), ze teraz co druga dziewczynka bedzie Julka. Prawie 6 lat temu,jak wybralam Lilianna,tez bylo b.rzadkie- np.p.dyrektor w przedszkolu powiedziala,ze od 30 lat nie bylo u niej zadnej Lilki...a teraz coraz ich wiecej. Nie da sie przewidziec popularnosci imienia,wystarczy miła postać w popularnym serialu(jak doktor Lena w Na dobre i na zle)lub slawna osoba dajaca jakos na imie dziecku(np teraz Janina,Fryderyk pojawiaja sie wsrod slaw),zeby popularnosc zaczele wzrastac. Odpowiedz Link Zgłoś
lazurja1 Re: Coraz popularniejsze.. 11.11.10, 02:36 Ja dałam swojej córce na imię Liliana własnie dlatego że nie znam ani jednej osoby o tym pięknym i moim zdaniem rzadkim imieniu a mój mąż jak zaproponowałm to imię dla naszej nienarodzonej jeszcze wtedy córki to kazal mi przynieśc kalendarz bo niewiedział czy takie imię jest w polskim kalendarzu jak mu pokazałam że jest wtedy oczywiscie się zgodził a wy mnie teraz straszycie że zyska jakąs mega popularnośc za kilka lat a o Agacie Mróz to nie słyszałam nawet . Uważaj z wyborem marzeń czasem się spełniają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Coraz popularniejsze.. IP: 212.180.168.* 11.11.10, 08:02 Nie martw sieDo mega popularnosci daleko,nasza Lilianna przez prawie 7 lat spotkala moze z 6-7 imienniczek,ale np. w ostatnim Wns byly 3,a wiec zaczyna byc czesciej nadawane(za granica Lily jest popularne od lat). Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: Coraz popularniejsze.. 11.11.10, 20:44 na pewno wzrosnie popularność tzw zdrobnień czyli Pola, Nela, Lena ,Nina, Lila, itp i imion krotkich: Lea, Mia, Ida, Iga. trend znad naszej zachodniej granicy. No i umocnią się, jako odskocznia, imiona "staromodne" typu Antonina, Kornelia, Laura. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Coraz popularniejsze.. 08.11.11, 15:03 pu nas dookoła bardzo dużo Zoś, Hań, Małgoś, Michałków, Maciusiów, Piotrusiów i Pawełków. Lilki ze dwie, Idalii żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Coraz popularniejsze.. 10.11.11, 14:25 Znam dwie Lilianny. Jedna w wieku 5 lat druga w wieku 31 lat. Idalii nie znam żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Coraz popularniejsze.. 13.11.11, 01:22 Zdecydowanie zauważam większą popularność Liliany (Lilianny?). Ale to głównie w internecie czy tv widzę, osobiście znam jedną, która ma około lat 20 i wtedy, kiedy się urodziła, bardzo mi się spodobało to imię Idalii czy Id nie znam wcale, sama miałam być mamą Idy (właśnie z Jeżycjady), jednak stanęło na Adzie (czego troszkę żałuję, zwłaszcza, że Ada dość temperamentna dziewczyna, Ida z Jeżycjady bardzo by do niej pasowała ). Liliany zrobiły się chyba popularne po śmierci Agaty Mróz, a Ida (czy Idalia) jest imieniem chyba póki co dziwnym, mało popularnym, więc zbytniego powodzenia mu nie wróżę. Odpowiedz Link Zgłoś