syx11 11.11.09, 17:21 W piatek o 10 rano mam kolonoskopię. Jutro mam pic fleeta ale nie wiem jak i kiedy. Coraz to trafiam na inne godziny stosowania. Raz pisza że można zjesc jutro śniadanie a raz że zamiast śniadania Fleet. Help. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliseu Re: Kolonoskopia a Fleet 11.11.09, 20:15 Dzień przed kolonoskopią nie wolno nic jeść, tylko wodę mineralną pić, nawet soku - bo zabarwi jelita. Fleeta pije się zwykle dzień przed: rano i wieczorem. Trzeba być całkowicie opróżnionym, więc należy rano w dzień badania zrobić lewatywę. Odpowiedz Link
enterol250 Re: Kolonoskopia a Fleet 11.11.09, 22:39 Ale zaraz: albo fleet albo lewatywa... Co za dużo to niezdrowo ;] Odpowiedz Link
syx11 Re: Kolonoskopia a Fleet 12.11.09, 09:30 Taaa i plan wziął w łeb. Fleet wylądował w kibelku tylko nie tą dziurą którą powinien. Ulało mi się jak niemowlakowi. Więc zostaje mi fortrans od 12. jeszcze 3 godziny to może zdążę zapomnieć smak fleeta "słabo mi". Poszukam instrukcji jak wypic fortr żeby sie nie poż...ć czyli co pić pomiędzy łykiem a łykiem. A w końcu ile tego cholerstwa trzeba wypić? przy 150 cm i 53 kg. 4 litry plynów pije ale przez 4 dni.... Odpowiedz Link
eliseu Re: Kolonoskopia a Fleet 12.11.09, 13:30 Fleet oczyszcza "górę" a lewatywa "dół", więc lewatywa zmyje "brudy" z kanału odbytu....o taką właśnię higieniczną lewatywe mi chodziło. Lewatywa w tym przypadku moze być porównana do płukania po praniu. Odpowiedz Link