elta6 06.12.05, 21:14 Duże piszecie o wzdęciach. Czy nie bierzecie Duspatalinu? Ja tez miałam wzdecia i zaczełam brać Duspatalin retard. Jest znacznie lepiej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
libra72 Re: Na wzdęcia Duspatalin 06.12.05, 22:14 sory, moze to poczatek choroby, ale jak mozna tak pisac lakonicznie ,na wzdecia! ,duspat. nie jest na wzdecia ,lecz na poprawe fizjologicznej czynnosci jelit ,powinien normalizowac perystaltyke, ale jak wiadomo na tym forum niewielu pomaga , lub czasowo ,bo tak jest z lekiem ktory usowa skutki a nie objawy, na wzdecia ktore nie SWIADCZA O ZESPOLE JELITA NADWRAZLIWEGO< a sa jego czestym objawem pomaga : esputikon, espumisan, czesciowo manti ,nowosc; gastop chociaz u niektorych ibsowcow pomaga w momencie uzycia. Odpowiedz Link
mala_adako Re: Na wzdęcia Duspatalin 11.12.05, 10:40 mi ostatnio lekarz przespisał właśnie ten lek, choruję na zjn od pół roku i w sumie widzę lekką poprawę ale tylko podczas stosowania diety a tak to wydaje mi się że żaden lek nie jest w stanie zminimalzowac lub zupełnie usunąc objawy jakie występują przy jelicie, to moje zdanie. pozdraiwam Odpowiedz Link