12.12.05, 01:04
ehh...nic juz nie wiem..w domku bylo wszystko ok, wrocilam tu( studiuje) i
znow wrocilo..biegunka straszna, nie wiem czemu:( moze to og gum do zucia..od
srody malo jadlam, a wcz postanowilam zrobic eksperyment;P i zjadlam pare..no
i dzis mam:/ ale moze to po prostu dlatego,ze wrocilam tu, szkola sie znow
zaczyna, itp...jutro chce sie zapisac do lekarza, ale nie wiem czy w
panstwowej poradni pomoga mi? poza tym coraz czesciej zaczynma myslec,ze
chyba powinnam do mojego psychologa isc..ale rodzice zachwyceni nie beda,
droga ta babka jest..no zobaczymy, co powie lekarz..:( zaczynam miec tego
dosc:(
Obserwuj wątek
    • liii_luuu Re: :( 12.12.05, 08:54
      też tak mam- w domu ok a jak wracam do miasta gdzie studiuje to jelita szaleja.
      to znaczy w domu nie jest idealnie, ale nigdy nie zdażają się takie
      dolegliwości jak na studiach.
      na początku myślałam, że to może przez wode, że jest jakas inna, gorsza.
      potem że to przez syf jaki był w akademiku - grzyb na scianie,itd.
      ale teraz mieszkam w super mieszkanku i dalej nie jest dobrze:|

chwilami myslę , że może faktycznie powinnam brać psychotropy... ale się boję.
      przevczytałam skutki uboczne i mnie odrzuciło. zresztą nie chcę sie od tego
      syfu uzalezniać. próbuje walczyć własnymi siłami.

może mam depresję?
      ostatnio u zwykłego lekarza w przychodni ( posżłam z bólem gardła)
      usłysząłam "pani ma jakiś obnizony nastrój". i spytała czy sa jakies powody,
      czy powodów sobie szukam. oczywiście że są.

nie poddawaj się. każdemu zdażają sie chwile, kiedy ma tego dość. ale trzeba
      walczyć.może za pare alt cud się wydarzy i IBS sam minie;)
      pozdrawiam
    • komar77 Re: :( 12.12.05, 11:03
      gumy moga powodowac biegunki Zobacz czy przypadkiem nie zawieraja
      fenyloaniny,ktora ma wlasciwosci przeczyszczajace
      • mango19 Re: :( 12.12.05, 15:09
        tym gum nie jem tak duzo wcale..dzis rano ledwo moglam z domku wyjsc;( bez
        tabletek (zawsze biore dwa loperamidy, bo jeden kompletnie nic mi nie daje)
        naprawde musialabym zostac:( bylam sie zapisac do lekarza, jutro ide..no
        zobaczymy..to jest rodzinny lekarz,ale moze gdzies mnie skieruje..oby,bo napr
        zaczynam wpadac w duuzy doelk. a co do psychotropow..bralam seroxat, chyba nie
        bylo skutkow ubocznych..moze taki,ze ciagle bylam senna..ale teraz tez jestem
        zmeczona, non stop..teraz sie uzalam nad soba troche:P ale naprawde coraz
        gorzej sie czuje:(
        • paszczak44 Re: :( 12.12.05, 17:52
          Spróbuj nie jeść przez kilka tygodni gum, ani żadnych tictaców, tego typu rzeczy
          i obserwuj czy będzie jakaś poprawa.
          Gumy do żucia sa bardzo szkodliwe; zawierają w sobie że głowa boli jak się czyta
          skład. Samo żucie powyżej kilkunastu minut pojedyńczej gumy negatywnie wpływa na
          wydzielanie soków trawiennych w układzie pokarmowym. Soki trawienne są
          wydzielane , a w jelitach nie ma pokarmu. Aspartam jest podejrzewany o
          własności kancerogenne. A konserwanty i stabilizatory skutecznie niszczą florę
          bakteryjną jelit.
          Na gumach do żucia powinno się umieszczać analogiczne ostrzeżenia jak na
          paczkach papierosów.
          • mango19 Re: :( 12.12.05, 22:14
            ale ja MUSZE zuc gumy..be ztego moj oddech jest hmm...nieprzyjemny;P
    • ragazza4 Re: :( 12.12.05, 23:05
      Niestety nie mogę wypowiedzieć się na temat wpływu gumy na nasze biedne jelita, bo po prostu jej nie żuję. Ale dołączyć chcę do grona przygnębionych, bo dziś przez biegunkę też jestem mocno zdołowana. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie ten obłędny strach, który czasem się pojawia. Strach przed objawami powoduje te właśnie objawy.Gdyby nie to forum, to chyba uważałabym się za osobę niespełną rozumu.
      • mango19 Re: :( 12.12.05, 23:48
        hmm..ja zacztynam tak myslec;P tzn. strasznie wrazliwa jestem, w dziecinstwie
        pare rzeczy przezylam, ktore mnie przerazily, zdolowaly i trwaly slad
        zostawily..i teraz mam:( poza tym to tez troche genetycznie uwarunkowane, a
        moja mama miala podobne problemy..troche przeszlo po slubie,ale do teraz ma
        rozne leki- ale radzi sobie:)
        • mango19 Re: :( 13.12.05, 20:11
          hmm..bylam u lekarza:) mlody, bardzo mily:) i w koncu powaznie mnie
          potraktowal:) mam tyyle badan do zrobienia, krew, kal- 5 roznych badanm! do
          tego usg brzucha, itp..zapisal mi duspatalin i cos tam jeszcze..ale co sie
          nachodze..te laboratoria tak rozrzucone, wszystko prawie gdzie indziej, no i
          najpier musze wziac te pojemniczki i dopiero pozniej zaniesc..ale mam
          nadzieje,ze warto sie przemeczyc i w koncu znac przyczyne..pozdrawiam:)
          • ragazza4 Re: :( 13.12.05, 23:08
            Mango19, nie bardzo rozumiem, nie jest pewne czy masz IBS? W każdym razie życzę Ci aby zdiagnozowano u Ciebie jakąś uleczalną(!) dolegliwość. Pozdrawiam!!
            • mango19 Re: :( 14.12.05, 01:19
              niee...ja tak zawsze myslalam, tak mi mowil znajomy lekarz, ale bez badan..ale
              teraz chce miec pewnosc, stad te badania..bo objawy pasuja tez do candidy,
              itp..sami wiecie jak to jest, objawy podobne w roznych chorobach..zobaczymy..:)
              ps. fajnie,ze jest to forum, mozemy sobie radzic, podtrzymywac na duchu i
              wymieniac doswiadczeniami..zawsze razniej, jak sie pomysli,ze nie jestemy z tym
              sami..:) choc w codziennym zyciu malo pocieszajace;P ale zawsze cos;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka