libra72 30.01.09, 20:17 Witam czy da sie usystematyzowac jaki kolor i zapach powinien miec śluz z jelita czy wogole da sie tak ustalic,bo przecież w nosie tez znajduje sie sluz ale jest bezwonny i przezroczysty a z jelita zupełnie inny.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliseu Re: A propos śluzu.. 31.01.09, 09:38 mysle, ze podobny jest ten sluz do tego z nosa, czyli bezwonny i bezbarwny (jak lekko metna woda). ja mam taki problem, ze po wyproznieniu zawsze leci sluz (musze robic podklady z papieru toaletowego). im wiecej masy kalowej wydale tym wiecej leci sluzu, sluz saczy sie zwykle do ok 1h po wyproznieniu. w innych przypadkach sluzu nie mam, tylko po wyproznieniu. jesli "kupka" jest malutka (bo mam ogolnie problemy z wydaleniem) to sluz leci w postaci kilkunastu kropel przez 5 minut. jesli po 3 dniach "bobków" wydale bardzo duzo, to musze zmieniac podklad kilka razy po seansie bo inaczej ciecz wydostalaby sie na zewnatrz, przez majtki. co robic? Odpowiedz Link
hanca84 Re: A propos śluzu.. 31.01.09, 14:13 Moim zdaniem śluz z jelit w ogóle nie powinien się wydobywać, jesli juz to chyba powinień być on niedostrzegalny gołym okiem. Być moze jakas ilość śluzu wydziela się przy wypróżnieniu u każdego z nas, ale jej nie widać (nie czytałam nigdy o tym). Większe ilości śluzu sa moim zdaniem nienormalne, w wielu poradnikach można znaleźć zdanie, że to objaw że cos jest nie tak (np. u dzieci może to być objaw alergii). U mnie śluz pojawia sie podczas biegunek, ale nie wiem czy na skutek jedzenia czy pobudzenia jelit z powodu stresu/emocji. Podczas normalnego wypróżnienia nie odczuwam żeby był jakiś śluz. eliseu to co występuje u Ciebie uważam za całkowicie nienormalne i udałabym sie do lekarza na Twoim miejscu. Odpowiedz Link
eliseu Re: A propos śluzu.. 23.03.09, 20:47 bylem, mialem nawet kolonoskopie i inne badania, np. USG jamy brzusznej. Niby wszytsko OK, ale skad ten sluz? Odpowiedz Link
pr_inc Re: A propos śluzu.. 21.03.09, 15:19 > Witam czy da sie usystematyzowac jaki zapach powinien miec > śluz z jelita Powinien cuchnąc jak stary, obleśny, obśliniony podglądacz i podsłuchiwacz. Odpowiedz Link