zeja81 31.05.05, 14:26 od niedawna autko zaczelo "brac" benzyne podczas jazdy tylko na gazie, nawet jesli zapalanie tez jest na gazie czy ktos moze mi powiedziec co moze byc tego powodem? chodzi o punto II silnik 1,2 16V Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jjakubb Re: problem z gazem w punto II 31.05.05, 14:40 Moje Punto nigdy nie jest odpalane na gazie. Tak po prostu działa TEC99. Żeby odpalić specjalnie na gazie trzeba troszke dodatkowych, niestandardowych działań i raczej mało kto je stosuje. Zużycie paliwa w tym przypadku może wynikać z częstego uruchamiania np. przy wielu jazdach na krótkich dystansach. Ale będzie to "branie" minimalne raczej. No chyba, że masz wyciek z baku, ale to już nie jest kwestia gazu ;-) Trafiłem? Odpowiedz Link
zeja81 Re: problem z gazem w punto II 02.06.05, 11:25 nie to nie to mam przełacznik zamontowany istnieje mozliwosc jazdy tylko na benzynie, zapalnie na benzynie jazda na gazie, i zapalnie i jazda na gazie. Jezeli chodzi o branie paliwa przy zaplaniu na krotkich dystansach to owszem byłąby taka mozliowsc ale przy silniku 1,2 takie zuzycie benzynki nie jest normalne. Ktos radzil mi wyminiec filtr gazu moze to... ale dalej czekam na jakies inne sugestie Odpowiedz Link
janiora Re: problem z gazem w punto II 20.11.05, 20:50 witam !moze napisze troche nie na temat ,ale jestem posiadaczem punto II 1,2 16v mam zamiar zalozyc w nim instalacje gazowa .słuszalem ze w tych samochodach ze wzgledu na plastikowy kolektor powinna byc montowana instalacja IV generacji ,ktora nie ukrywam jest droga ceny zaczynaja sie od 3.5 tys?chcialem zapytac jakie macie instalacjeu siebie zamontowane i jak wam sie sprawuja? POZDRAWIAM i z gory dziekuje za odpowiedz B.B. Odpowiedz Link
weronica4 Re: problem z gazem w punto II 25.11.05, 07:41 W moim Punto mam takie same przełączniki do gazu i benzyny. U mnie zapalała się (jak jechałam na przełączonym gazie) czerwona lampka i świeciły obydwie jak miałam za mało gazu. Jak zatankowałam gaz to czerwona gasła. Odpowiedz Link