viki75 14.02.07, 22:44 bardzo prosze o pomoc jak nalezy wymienic taka rurke, bo u mnie tez sa takie objawy, chyba mam ten sam przypadek, mam auto opel vectra i na gazie czesto gasnie, a na benzynie skacza obroty Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viki75 Re: vectra 14.02.07, 22:56 chciałabym dokonczyc mysl, gdzies mi sie skasowala, mianowicie mam na mysli rurke miedzy kolektorem ssacym, a przepustnica, czy jest to droga awaria???? (podobno moze tam dostawac sie powietrze i przez to moga byc te gasniecia, tak wyczytalam, ale prosze o rade formuowiczów, u mechanika bylam juz i twierdzi ze jest ok, a nie jest)lub moze inna przyczyna jest takiego gasniecia auta, dodam ze na benzynie pracuje ok i nie gasnie, a na gazie zdarza sie dosc czesto, wystarczy czasami nagle zahamowac i juz lampki sie swieca i oczywiscie silnik zgasl pozniej odpalam ale boje sie by cos innego sie nie uszkodzilo w aucie przez te czeste odpalania Odpowiedz Link
viki75 Re: vectra 15.02.07, 10:10 jeszcze jedno mam pytanie, czy tę rurke powinien mi wymienic ten gosc co montowal gaz czy raczej nie inny mechanik samochodowy ?? dziekuje Odpowiedz Link