aga.73 21.03.10, 17:55 Miałam nadzieję, że na tym forum można pogadać z pracującymi mamami. Zaglądam tu od kilku dni i niestety ciągle to samo - internetowe targi pracy. - Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat, ja wysiadam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_madzia30 Re: Smutne 22.03.10, 15:32 Oczywiście, ze można pogadać.Niektórzy zamieszczają w tym wątku ogłoszenia, bo wiedza, że mamy tu zaglądają. Ja też jestem mamą pracującą.Mam 2 letniego synka, pracuję na pól etatu w firmie, w której pracowałam przed ciążą.Pracodawca pozwolił mi wrócić na część etatu i dzięki temu mogę zajmować się dzieckiem na zmianę z mężem bez potrzeby oddawania malucha do żłobka czy w ręce opiekunki.Oprócz tego łapie się każdej dodatkowej roboty jaka tylko można znależc, oczywiscie w granicach rozsądku :))) Rekrutuje na badania rynku, sprzedaje kosmetyki i jakoś się układa, czego i innym życzę :)) Odpowiedz Link
margarettka Re: Smutne 08.04.10, 13:57 Witajcie, wlasnie trafilam na Twoj watek, bo tak samo jak ty szukalam tu pracujacych mam do pogadania :) a tu lipa ja mam dwoch synkow 6 lat i drugi 14 mcy, wlasnie wrocilam do pracy po kilkunastomiesiecznej przerwie pozdrowienia! Odpowiedz Link
aga.73 Re: Smutne 25.04.10, 11:53 Witam. Ja mam córeczkę 21 miesięcy. Do pracy wróciłam jak miała 15. Na całe szczęście mogłam wrócić na pół etatu. Już się przyzwyczaiłam do codziennej pracy i myślę że obu nam to dobrze zrobiło. A Ty jak sobie dajesz rade? Pozdrawiam Odpowiedz Link
margarettka Re: Smutne 29.04.10, 13:04 hej! Moj synek lat 6 chodzi do przedszkola a mlodszy jest z niania od 8 do 16 Z mezem sie zmieniamy, jak jedno jedzie wczesniej - na 7ma to drugie na 9ta. Tym sposobem jedno odwozi starszaka do przedszkola a drugie odbiera i wraca do domu o 16 i zwalnia nianie. Takze organizacyjnie sobie radzimy. A ja jestem bardzo zadowolona, ze wrocilam do pracy i wbrew pozorom mamy jakos wiecej czasu na wszystko. Po poludniu chce mi sie z dzieciakami siedziec, spacerowac i bawic a jak bylam w domu, to wiadomo - znuzenie.... pozdr! Odpowiedz Link
aga.73 Re: Smutne 29.04.10, 17:33 Jak byłam w ciąży to obiecywałam sobie, że wrócę do pracy po urlopie wychowawczym. Ale po roku miałam z lekka dość siedzenia w domu chociaż podobało mi się, że wszystko miało swój czas(jedzenie, spanie). A teraz nie ma nic piękniejszego kiedy moja mała dziewczynka biegnie do mnie z wyciągniętymi rączkami, jak wracam z pracy i z daleka krzyczy MAMA ! Bycie mamą to fajna sprawa :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
catherine_p Re: Smutne 29.04.10, 22:09 Ja niestety nie mam do czego wracać. Córeczka (18 m-cy) dopiero od września pojdzie do żłobka, wiec już teraz zaczynam poszukianie pracy chociaż na pół etatu. Odpowiedz Link