Dodaj do ulubionych

Pomóżcie, jak znaleźć nianię???!!!???

26.02.07, 14:08
Szukam bezskutecznie od blisko dwóch miesięcy. Nianie albo nie przychodzą na
umówione spotkania, albo nie odpowiada im czas pracy (8-17), miejsce (Nowa
Iwiczna), wiek synka (5 miesięcy). Jestem załamana, od przyszłego tygodnia
idę do pracy, a tu NIC.
Gdzie Wy szukałyście?
Obserwuj wątek
    • gonzia Re: Pomóżcie, jak znaleźć nianię???!!!??? 01.03.07, 15:55
      Ja próbowałam wszystkich metod ale najskuteczniejsza okazała się:
      - rozwieszanie ogłoszeń w najbliższej okolicy (apteki, poczta, banki, sklepy
      spożywcze, przystanki. Jedna pani drugiej pani przekazała i tak znalazłam
      opiekunkę tę najlepszą z oferujących się.
    • demonsbaby Re: Pomóżcie, jak znaleźć nianię???!!!??? 01.03.07, 21:13
      Szukaj po ogłoszeniachegionalnych. Musisz mieć w końcu jakieś oczekiwania i
      ogólnie określony typ, jaki ci pasuje. Owszem po pierwszej rozmowie z
      potencjalną nianią możesz nie wyczuć człowieka, ale możesz przynajmniej znależć
      taką osobę, która ci pasuje - umówić się na tydzień próbny i zobaczyć jak się
      zajmuje dzieckiem (w międzyczasie wychodzić i wracac o niezapowiedzianej porze -
      skontrolować). U mnie w doborze naiań brały udział 3 panie. Czym się
      sugerowałam? - przede wszystkim wiekiem (straszym) i posiadaniem własnych
      dzieci (wnuków). Jak na razie mogę powiedzieć, zę wybrałam dobrze.
      • demonsbaby www.niania.pl 02.03.07, 11:41
        Na tym portalu poszukaj aktualnych zgłoszeń
        • pigula731 Re: www.niania.pl 08.03.07, 08:27
          najpierw poczytaj wypowiedzi TYCH NIAŃ na forum,są okropne, jadowite...jak
          można zostawić maleńką istotkę pod opieką takiej niani???? W życiu bym nie
          zostawiła, najlepsza niania to taka która ma swoje dziecko i siedzi w domu i
          chciałaby dorobić, jest tańsza( inne za 1 dziecko chcą 1300-1500zł/m) i
          najlepiej z sercem zajmie się Twoim synkiem - poszukaj takiej w okolicy,
          pozdrawiam , mama 3 synów :-)))
          ja mam nianię z ukrainy i jest super - przynajmniej nie ROBI ŁASKI ŻE PRACUJE.
          • marcia74 Re: www.niania.pl 08.03.07, 12:40
            zgadzam sie z pigula co do niań z portalu www. niania.pl. Panie, ktore
            udzielaja sie na tamtym forum nie budza zaufania, maja postawe roszczeniowa i
            czesto sa niesympatyczne i baaardzo wymagajace. Ale nie generalizujmy - moze
            nie wszystkie. Ja cale szczescie mam wspaniala nianie z polecenia. I uwazam, ze
            to najlepszy sposob na znalezienie niani - pytaj wszystkich znajomych i pros,
            zeby oni tez rozpytywali dalej, moze ktos bedzie mogl Ci kogos polecic. Trzymam
            kciuki
            • marcia74 Re: www.niania.pl 08.03.07, 12:40
              patrzac po datach pewnie juz pracujesz i masz nianie. Napisz czy udalo Ci sie
              znalezc godna zaufania osobe.
              • k.o.r.b.k.a Re: www.niania.pl 15.03.07, 11:43
                Już pracuję, a niani jak nie było, tak nie ma.
                Na szczęśie zlitowała się nad nami sąsziadka. Urocza kobieta s sercem. Niestety
                zajmuje się bobasem tylko 3 dni w tygodniu, powiedziała, że więcej nie da rady.
                Ja na razie wykorzystuję zaległy urlop i pracuję 3 dni w tygodniu. Niestety nie
                będzie to trwało wiecznie, więc wciąż poszukujemy opiekunki na "pełny etat".
                Pani sąsiadka coraz bardziej przywiązuje się do niunia, coraz częściej opowiada
                jak to nie mogła się doczekać przyjścia, albo że nie jest wcale zmęczona, albo
                jaki to on grzeczniutki. Budzi się we mnie cicha nadzieja, że może namówię ją
                na cały etat, ale aż się boję o tym mówić na głos.
                Jeśli macie kogoś, kto chciałby w tych okolicach pracować DAJCIE ZNAĆ!!
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka