am55 09.08.07, 09:21 Bardzo proszę o radę,muszę kupić glukometr i nie mam pojecia jaki.Na co zwrócić uwagę żeby służył dobrze i długo.Cena w zasadzie jest mi obojętna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Glukomert-jaki? 09.08.07, 15:49 Kwestia osobistych potrzeb. Jak najmniejszy? Szybki pomiar? Mało krwi? Pewność pomiaru? Duża pamięć? Wygoda używania? Transmisja danych do komputera i raporty? Moim zdaniem, najbardziej pasuje tu (z wyjątkiem najmniejszej wielkości): www.accu-chek.pl/pl/rewrite/content/pl_PL/20.10.10:10/article/ACCM_general_article_204.htm Odpowiedz Link
alex359 Re: Glukomert-jaki? 06.09.07, 09:17 zdecydowanie accu-chek active. Nie musisz mieć dokładnie umytych rąk (szczerze to niewiele osób szoruje paluchy przed badaniem) i aparat nie przekłamuje wyników. Optium Xido odpada! co z tego, że jest za free i paski po 1gr, ale nie nadaje się. Przekłamuje poziom cukru, konkretnie zawyża czasami nawet o 200mg/dl (kiedys mi pokazał 460 a naprawdę miałam 260) Zazwyczaj pokazuje cukier wyższy o 20-30mg/dl. Odpowiedz Link
maria3412 Re: Glukomert-jaki? 09.09.07, 17:28 ja mam własne ten co jest pokazany na zdjeciu ale doktor mi i tak powiedział ze nie wszystkie glukometry mieza dobrze a dopiero od niecałego tygodnia mieze sobie cukier i nie wiem czy dobrze mi miezy czy nie bo nie mam 2 zeby sprawdzic czy wyjdzie mi taki sam Odpowiedz Link