Dodaj do ulubionych

Durne pytanie

04.10.04, 16:20
Hmmmmmmmm spytam wprost bo tak najprosciej. Czy jest szansa na to zeby
zobaczyc jak wyglada wlasne cc?? Tzn czy lekarz nie proponowal Wam jakiegos
monitora czy chocby lusterka gdzie mozna zobaczyc caly przebieg operacji lub
chocby jej fragment??
Obserwuj wątek
    • monia23 Re: Durne pytanie 04.10.04, 17:53
      Fajne pytanie...Ale na serio to nie wiem, ale chyba gdyby była taka możliwość
      to nie ustawiali by tej zasłonki zaraz nad szyją która zasłania właściwie
      wszystko?? No nie? Zresztą nie wiem jak to jest w różnych szpitalach...Ciekawa
      sprawa..M
      • monik14 Re: Durne pytanie 18.10.04, 15:16
        ja chyba też nie chciałabym oglądać siebie, wystarczyło mi że czułam.
        (znieczulenie zewnątrzoponowe) i muszę przyznać, że potem czułam się świetnie
        no i od razu usłyszałam i zobaczyłam synka. drugiego malucha urodziłam sama i
        powiem szczerze, że dałabym wszystkie pieniądze za cc. choć poród był dość
        krótki i bez komplikacji.
    • magkow14 Re: Durne pytanie 04.10.04, 19:57
      Pytanie nie jest durne, ale wydaje mi się, że nie powinnaś oglądać operacji, bo
      to nie jest przyjemny widok. Wiem co mówię, jestem pielegniarką i zaraz po
      medyku poszłam do pracy na blok operacyjny. Zrezygnowałam po 2 tygodniach ( i
      to nie dlatego że nie mogłam patrzeć na krew, bo to mnie wogóle nie ruszało,
      powody były inne). Ja mogę patrzeć jak "kroją" innych, ale własnej operacji nie
      chciałabym oglądać, na sam widok czułabym ból. Oczywiście powodów znalazło by
      się o wiele więcej, ten który napisałam dotyczy akurat moich odczuć.
      Pozdrawiam.
      Magkow14.
      • oxygen100 Re: Durne pytanie 05.10.04, 09:17
        Tak mi przyszlo to do glowy bo kolezance kiedys lekarz podczas gastroskopii
        zaproponowal ze moze jej podstawic lusterko zeby sobie zerknela do wlasnego
        zoladka, innej podczas zabiegu ginekologicznego. Tak sie sklada ze na co dzien
        stykam sie z krwia, operacjami (co prawda na zwierzetach laboratoryjnych)i no
        coz... mam takie zboczenie troche moze zawodowe ze wszedzie lubie wetkac nos.
        Ale dzieki za zrozumieniesmile)
        • magkow14 Oxygen100 05.10.04, 21:57
          Podczas gastroskopii, podobnie jak kolonoskopii, można obserwować swoje wnętrze
          na ekranie monitora, nie potrzebne jest lusterko, pod warunkiem, że pacjent nie
          jest pod wpływem leków i czuję się na siłach smile.
          Pozdrawiam.
          Magkow14.
    • bei Re: Durne pytanie 04.10.04, 22:02
      ....jak popatrzysz na lampę operacyjną do góry- to wszystko zobaczysz w lustrze-
      znajoma mi opowiadała- az jej sie robiło niedobrze....to okropny widok....
      • antonina_74 Re: Durne pytanie 05.10.04, 09:57
        W życiu nie chciałabym tego oglądać... brrr! Wystarczy mi że za 1 razem
        musiałam wszystko SŁYSZEĆ - było wystarczająco okropnie.
        • angieblue26 Re: Durne pytanie 14.10.04, 21:55
          przede wszystkim dobry wieczor smile

Antonino, to do CC nie ma znieczulenia ogolnego ?????
          Bo ja chyba od samego zapachu krwi strace przytomnosc sad(((((
          • ethomas Re: Durne pytanie 14.10.04, 22:30
            nie martw się smile)) jest znieczulenie ogólne. Sama takie miałam i nie narzekam smile))
    • martaglowacka Re: Durne pytanie 14.10.04, 15:16
      Po pierwsze przy znieczuleniu zewnątzroponowym była strasznie kołowata.
      Generalnie czułam się jak po butli szampana, więc chyba nie mogłabym się skupić
      na oglądaniu.
      Po drugie moja położna miała okulary i tak wszystko widziałam - nie polecam!!
      Na Discovery są czasem programy z różnych operacji - to wygląda tak samo.
    • sznoberka Re: Durne pytanie 18.10.04, 00:53
      A ja sobie oglądałam moją cesarkę smile)) Widziałam wszystko w lampie nade mną, i powiem wam, że nie było tak strasznie. Aż się dziwię jak to zniosłam, ale jakoś żyję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka