Dodaj do ulubionych

Mamy po cc - co Wy na to?!

21.04.07, 23:58
wiadomosci.onet.pl/1522454,11,item.html
Urosną koperty i ilość rent inwalidzkich dla najmłodszych?!

Gosia
♥Michasia ♥
1% dla KACPERKA!
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: Mamy po cc - co Wy na to?! 23.04.07, 12:53
      "Kobieta, która miała już cesarskie cięcie, często boi się kolejnych ciąż i z
      tego powodu rezygnuje z następnych dzieci ..."
      Bzdura jak nic,pierwsze dziecko urodziłam przez cc,nie było planowane tak wyszło
      podczas parcia,trudno.Najważniejsze że wszystko skończyło sie dobrze.Teraz
      jestem po raz kolejny w ciązy i wiem że znów będzie cc,powód wąska miednica.
      A tym co oni piszą wcale się nie przejmuje,przeciez musza czymś ludzi denerwoac
      i podnosić im cisnienie smile
      Ale przyznam że nie jestem zwolennkiem cc na życzenie,wole poród sn,ale niestety
      nie będzie mi to dane.Amen.
      • lizzy9 Re: Mamy po cc - co Wy na to?! 23.04.07, 23:27
        Ja jestem po dwoch porodach sn, jeden 12 lat temu, drugi 8 i pol. Dziecko przy
        drugim porodzie bylo ciagniete vacum, wspominam to tak traumatycznie, byly
        komplikacje. Dlugo nie moglismy zdecydowac sie na dziecko nr 3, moj maly synek
        urodzil sie niecale 3 tygodnie temu przez planowane cc, byl to moj najlepszy
        porod, najmniej stresujacy. Porod z komplikacjami, nawet jak sn wystarczajaco
        mnie odstraszyl, przez tyle lat nie moglam zdecydowac sie na powiekszenie
        rodziny. Teraz po cc moglabym rodzic jeszcze raz. Wiec to co proponuje nasz
        debilny rzad to bzdura i jeszcze raz bzdura...
        • tina181 Re: Mamy po cc - co Wy na to?! 25.04.07, 11:19
          Pierwsze dziecko urodzilam sn. Skutek? Niedotlenienie, zamartwica, 5 pkt,
          pielgrzymki po neurologach, rehabilitantach itp. I tekst poloznej: "Niech sie
          pani zastanowi, czy pani chce miec jeszcze dzici, bo drugigo porodu pani nie
          przezyje". Wstalam z lozka po 3 tygodniach, a skutki naciecia krocza odczuwam
          do dzis, czyli po 3 latach. Drugi porod - planowana cesarka. Zadna przyjemnosc,
          to fakt. Ale na drugi dzien chodzilam, a dziecko 10 pkt. Podejrzewam, ze "Wole
          sn" mowia kobiety, ktore same rodzily cc. Ja wole cc. Przynajmniej obie z corka
          zyjemy.
          • lechickachata Re: tina 27.04.07, 15:07
            Pozdrawiam Was serdecznie!
            I to o takie przypadki mi chodzi. Cc na życzenie to czasem fanaberia; jeśli nie
            ma istotnych przeciwwskazań to lepiej urodzić sn. Ale czasem cc jest wybawieniem
            i ratunkiem.

Gosia
            ♥Michasia ♥
            1% dla KACPERKA!
            • natkare Re:cesarka 27.04.07, 15:57
              Też sobie nie wyobrażam , porodu w inny sposób.
              Dzięki cesarkom mam troje zdrowych dzieci, każdy może mieć tyle dzieci ile chce
              i jest w stanie utrzymać.
              • earl.grey Re:cesarka 27.04.07, 23:32
                ja bym się nie zdecydowała na drugie dziecko, gdyby nie mozliwość cc na
                życzenie. Więc mój przykład raczej nie potwierdza pomysłu Pana Chazana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka