Dodaj do ulubionych

miękka butelka

10.02.04, 12:13
Witamy wwszystkich!
Mamy pytanie typowo praktyczne.Nasz synek będzie niedługo (początek marca)
operowany w IMiD (rozszczep podniebienia miękkiego i twardego).W związku z
tym mamy problem dotyczący karmienia pooperacyjnego.Słyszeliśmy gdzieś o
jakiejś miękkiej butelce wspomagającej karmienie.Obecnie synek nasz je z
butelki Medeli oraz poleconą przez Was łyżeczką Baby One.Próbujemy karmić go
prostym smoczkiem-bez efektów.Prosimy o informacje.
Obserwuj wątek
    • ankalenka Re: miękka butelka 10.02.04, 13:00
      właśnie butelka Medeli jest miękka - można ją ścisnąć. nie ma sensu abyście
      męczyli teraz synka innymi smoczkami czy jakimiś wynalazkami. zestaw Medeli z
      powodzeniem przyda się po operacji - mały nie będzie ssał tylko naciskał
      dziąsłami i połykał, a jeśli będzie mu to sprawiało trudność lub ból to wy
      karmiąc go naciśniecie na smoczek (można naciskać stale, jednostajnie - ja tak
      robiłam) lub na butelkę (zresztą można potrenować z wodą nad zlewem)jeśli mimo
      tego będą jakieś kłopoty możecie poszerzyć nożem szparę w smoczku (ja miałam
      dwa zupełnie pęknięte (ok 1 cm) i z nich Lenka jadła po operacji najchętniej)
      ku mojemu rozczarowaniu przestawianie jej na zwykły smoczek było bardzo
      skomplikowane, wymagało wypróbowania około 8 rodzajów smoczków i ustników i
      zabrało dwa miesiące...
      • hubcio14 Re: miękka butelka 10.02.04, 18:18
        Nie znam takiej butelki. Ale radzę Tobie karmić dziecko łyżeczką po operacji.
        Leżąc w Prokocimiu widziałam dwie mamy, które karmiły dzieci po operacji
        smoczkami efekt był taki że pare dni po przyjeździe do domu szwy się rozeszły.
        Więc radze na jakiś czas po opweacji karmić łyżeczką. Ja karmiłam synka
        łyżeczką od pirewszego miesiąca. Wcześniej karmiłam go butelką ale szybko się
        męczył. Jeszcze raz radzę przekonaj córeczkę do łyżeczki przynajmnie te pare
        dni po zabiegu. I pilnój, żeby nie wkładała rączek do buzi bo szwy mogą puścić.
        Pozdrawiam mama Hubercika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka