Dodaj do ulubionych

strajk lekarzy

21.05.07, 11:49
w "spisie szpitali, w których lekarze strajkuja" jest IMiD- czy ktos ma
jakieś informację bliższe? Dziekuję
Obserwuj wątek
    • mama_kubka Re: strajk lekarzy 21.05.07, 12:29
      godzina dziennie, jak byliśmy poprzednim razem to objawiało się to plakatami i
      czarnymi wstążeczkami, nie zauważyłam większego wpływu na pracę poradni, bo ta
      w której wtedy byliśmy i tak przyjmowała w czasie tej godziny, fakt, że kolejki
      w rejstracji były trochę większe i rodzice bardziej nerwowi
      • skowronka Re: strajk lekarzy 21.05.07, 13:29
        Dziękuje bardzo
    • agnieszka.rzeznik Re: strajk lekarzy 21.05.07, 19:03
      w radiu tok fm podawali IMID jako przykład szpitala który ze względu na dobro
      pacjentów nie bedzie strajkować. Nie wiem jak przychodnie przyszpitalne.
    • mamapatryczka1 Re: strajk lekarzy 23.05.07, 15:46
      wczoraj bylismy w IMiDZ i nie wszyscy,ale od godz.12-13 lekarze wyszli przed
      przychodnie i tak stali przez godzine z transparentami.Nam akurat udalo
      sie "załapac"przed ta godzina do wszystkich specjalistow.Takze nie bylo tak
      zle...
    • skowronka Re: strajk lekarzy-c.d.:( 29.05.07, 14:44
      www.imid.med.pl/klient/index.php?option=com_content&task=view&id=321&Itemid=89
      Szanowni Państwo,

W związku ze strajkiem lekarzy z Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy od
      dnia 28 maja 2007 roku aż do odwołania ulega zmianie procedura przyjmowania
      pacjentów:

- rejestracja ambulatorium przekierowuje pacjentów z ambulatorium do lekarzy
      odpowiednich specjalności do Izby Przyjęć,
      - w Izbie Przyjęć lekarze z danej specjalności dokonują kwalifikacji do
      przyjęcia pacjenta do oddziału lub udzielają porady,
      - pacjenci ze skierowaniami pozostawiają skierowanie w rejestracji ambulatorium
      lub w Izbie Przyjęć, listownie będą informowani o ustalonym terminie wizyty w
      ambulatorim lub dacie hospitalizacji.

Dodatkowo w związku z zaostrzeniem akcji protestacyjnej lekarzy w Instytucie
      nie będą wystawiali zaświadczeń i zwolnień lekarskich (akty zgonu będą
      wystawiane).

Wszystkie osoby z zagrożeniem życia, w stanach nagłych będą przyjmowani w
      Instytucie.

Za wszeslkie utrudnienia bardzo przepraszamy!

• anetalewan Robią opieracje wg planu 30.05.07, 13:05
        Dzwoniliśmy do IMiD dziś rano. Mimo strajku chirurgia robi operacje wg planu.
        Strajk nie wpływa na ich pracę. Mam nadzieję, że my będziemy w planach
        operacji. Mamy się dowiedzieć jutro. Operację mamy mieć 5 czerwca.
        • skowronka Re: Robią opieracje wg planu 30.05.07, 14:19
          dziekuję! za tak cenną informację- bardzo martwiłam się jak to wygląda obecnie
          a mi , pomimo nieustannych prób, już drugi dzień nie udaje się dodzwonić.
          Przepraszam, jak wygląda sprawa z poradiną, czy w poniedziałek nas przyjmą?
          • anetalewan Re: Robią opieracje wg planu 31.05.07, 12:10
            tak. My mamy się tam stawić też w poniedziałek o 10 w poradni (ale w celu
            przyjęcia na oddział). Jak dzwoniliśmy tam, to pani powiedziała, że pracują bez
            zmian. WIęc myślę, że nie powinno być problemu. Ale mimo wszystko próbuj tam
            dzwonić. Ja nie miałam problemu z dodzwonieniem się, ale trzeba dzwonić między
            10 a 14 najlepiej.
            Pozdrawiam
            • skowronka Re: Robią opieracje wg planu 31.05.07, 13:00
              Dziekuję za odp.- udało mi się dodzwonić -byłam zaskoczona, bo juz mi ucho
              pękało;) od tego charakterystycznego "pikania"- do poniedziałku na pewno
              lekarze strajkują; w poniedziałek z samego rana mam dzwonić; zapytałam czy dr
              Surowiec przyjmuje nadal w poniedziałki i usłyszałam że teraz już w piątki-
              więc już sama nie wiem, bo przeciez i tak ta nasza długa podróż byłaby 4.06
              bezsensowna, ze względu na Synka (podróż >5 godz.) Oj i teraz się martwię jaki
              termin kontroli nam wyznaczą. Cieszę się BARDZO że operacje są wg planu.
              Powodzenia w poniedziałek!:-)
              To forum jest bezcenne:)
        • mamadwu Re: Robią opieracje wg planu 03.06.07, 21:00
          witam
          zdziwiona jestem tym co tu przeczytalam
          mamy termin na 5 czerwca wyznaczony
          dzwoniłam 30 maja i powiedziano nam ,że z powodu strajku dzieci nie zostana
          zoperowane teraz-kiedy? nie wiadomo
          czyżby tylko nas wystawili?
          • anetalewan Re: Robią opieracje wg planu 07.06.07, 19:46
            A z kim rozmawiałaś? My dzoniliśmy 1 czerwca i nas przyjęli wg palnu. Tez
            pytałam o strajk i powiedzieli, że operacje zgodnie z planem, tylko poradnia
            nie przyjmuje nowych pacjentów i tak też było. A kto miał operować Twoje
            dziecko? Przesunęli Wam termin?
            • mamadwu Re: Robią opieracje wg planu 08.06.07, 21:33
              rozmawialismy najpierw z panią z poradni chir. ale jak powiedziala,że nie ma
              nas w planie ( termin ustalony prawie rok temu po pierwszych dwóch zabiegach i
              potwierdzony dwa tygodnie temu podczas wizyty w poradni)to dobijalismy się
              bezpośrednio do dr. Surowca-po kilkadziesiatym z koleji telefonie udalo nam się
              z nim porozmawiac i powiedział ,że strajk i dlatego to przesunięcie. dzwonimy
              codzień ale nic się nie zmieniło-wciąz ta sama odpowiedz-NIE MA NAS W PLANIE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka