Dodaj do ulubionych

Sword&sorcery

IP: *.geschichte.hu-berlin.de 25.04.01, 10:56
Nie bede ukrywal, ze jestem zagozalym fanem prozy
R.E.H. I nie obchodzi mnie ile kublow pomyj wylala na
niego krytyka, koledzy po piorze etc.
Czekam z utesknieniem na porzadna ekranizacje "Godziny
Smoka", wierna oryginalnemu tekstowi przede wszystkim
i w dobrej obsadzie. Arnie juz jako dojrzaly aktor
powinien wrocic do korzeni. Moze cos dobrego by z
tego wyniklo.
Korzystajac z okazji, pragne pozdrowic wszystkich
sympatykow Conana na calym swiecie.

Jacek
Obserwuj wątek
    • Gość: grogreg Re: Sword&sorcery IP: *.miasto.szczecin.pl 25.04.01, 11:29
      Myslisz o politycznej drodze Conan`a?

• Gość: Jacek Re: Sword&sorcery IP: *.ub.hu-berlin.de 27.04.01, 11:06
        Poniekad, bo tlo polityczne zostalo przez R.E.H. zarysowane na tyle, by ewentualny film nie
        musialby wcale nawiazywac do slynnego porownania "...i rozcial jego glowe, jak dojrzaly
        melon", jak to zostalo na polski przetlumaczone. Nie zapominajmy, ze w "Godzinie Smoka"
        Conan ma juz po piecdziesiatce, przeroznych doswiadczen za soba tyle, ze starczylo na
        jakies 17 opowiastek. Ten krol-awanturnik nie moze byc polglowkiem. Nawet w fantasy,
        ktora rzadzi sie przeciez jakas wewnetrzna logika, wbrew temu co Lem kiedys sugerowal,
        zwykly rebajlo nie moze dojsc do pozycji, jaka osiagnal Conan. Oczywiscie, nie chodzi mi o
        poparcie tezy, ze byl Cymmeryjczyk osoba pokroju Cezara czy Napoleona, bo na to nie ma
        dowodow w tekscie, ale przeciez pewien zmysl strategiczny nie byl mu przeciez obcy.
        Pozdrwiam i czekam na dalsze opinie
        Jacek
        • Gość: Qba Re: Sword&sorcery IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 28.04.01, 18:39
          Arnold is the best!!!!!!!!
          Uważam, że byłby wymarzonym Conanem. Fajnie byłoby porównać nowy film, z
          dojrzałym już Szwarcem, z tymi z początków jego kariery.
          • Gość: Jacek Re: Sword&sorcery IP: 141.20.80.* 30.04.01, 12:32
            Dobra, main character juz mamy. Czas na obsadzenie reszty. Kto moglby zagrac
            Xaltotuna.? Jack Nicholson? Raczej nie. Ja optuje za Robertem de Niro. Demoniczny blysk
            w oku, emanujaca zewszad inteligencja, tak, ten by sie nadawal. Jedzmy dalej. Panowie, a
            co z Aldona ? Szczerze mowiac, nikt w tym momencie nie przychodzi mi do glowy(poza
            pania minister, ale to tylko koincydencja), czekam wiec na propozycje.
            Jesli chodzi o Valerie z Czerwonego Bractwa, ktora, co prawda, w tej nowelce sie nie
            pojawia(ale chyba ta drobna niewiernosc oryginalowi mozna by zaakceptowac), to chyba
            wszyscy sa zgodni- Nicole Kidman. Przyjete przez aklamacje.

Czekam na wszelkie propozycje, sugestie etc.
            Pozdrawiam
            Jacek

• Gość: Jacek Re: Sword&sorcery IP: 141.20.80.* 30.04.01, 12:36
            Dobra, main character juz mamy. Czas na obsadzenie reszty. Kto moglby zagrac
            Xaltotuna.? Jack Nicholson? Raczej nie. Ja optuje za Robertem de Niro. Demoniczny
            blysk
            w oku, emanujaca zewszad inteligencja, tak, ten by sie nadawal. Jedzmy dalej. Panowie,
            a
            co z Aldona ? Szczerze mowiac, nikt w tym momencie nie przychodzi mi do glowy(poza
            pania minister, ale to tylko koincydencja), czekam wiec na propozycje.
            Jesli chodzi o Valerie z Czerwonego Bractwa, ktora, co prawda, w tej nowelce sie nie
            pojawia(ale chyba te drobna niewiernosc oryginalowi mozna by zaakceptowac), to chyba
            wszyscy sa zgodni- Nicole Kidman. Przyjete przez aklamacje.

Czekam na wszelkie propozycje, sugestie etc.
            Pozdrawiam
            Jacek

• Gość: Jacek Re: Sword&sorcery IP: 141.20.6.* 15.08.01, 16:35
              Conan jest jak wino, im starszy tym lepszy.
              Crom i szatani, pozdrowienia dla wszystkich!
              • Gość: Qba Re: Sword&sorcery IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 19:41
                Chyba nie znajdziesz tu równie zagorzałych wielbicieli Conana co ty sam - nikt
                nie odpisuje na Twoje posty:(((
                Ja niestety też się za dużo nie wypowiem bo ostatnio (a wracałem do niego kilka
                razy) REH czytałem już dość dawno temu.
    • kuba# Jak się mają miłośnicy Howarda? 29.05.02, 21:55

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka