Gość: PIT! IP: *.acn.waw.pl 16.05.03, 16:33 Według tego co wiem Wyrocznia jest Agentką- Dezerterem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emilia Re: Wyrocznia IP: *.icpnet.pl 22.05.03, 00:02 czyzby...? ja bym powiedziala ze dezerter to zbyt mocno powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal Re: Wyrocznia 22.05.03, 02:01 Wyrocznia jest li tylko programem. A przy okazji - aktorka grająca Oracle, Gloria Foster, wnosi do filmu dużo ciepła. Jest taką ciepłą wyrocznią i mnie zawsze kojarzy się z ciasteczkami ;) W "Reaktywacji" jest chyba jedną z ciekawszych postaci. Ciekawa jestem, jak będzie wyglądała Wyrocznia w trzeciej części (aktorka zginęła). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (y(u Re: Wyrocznia IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 24.05.03, 22:39 z tego co sie orientuje, to Wyrocznia jest programem, takim jak np. agenci, Keymaker, Twórca czy Bliźniaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morfeusz Re: Wyrocznia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 15:46 W Reaktywacji jest o niej troche informacji. To jest program. Mi się zdaję że na początku był to program sterujący np.: wróżkami! Potem pewnie chciali go zniszczyć to on gdzieś się schował czy coś takiego i teraz pomago lub nie tym którzy są odłączeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr_Sęp Re: Wyrocznia IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.28.* 25.05.03, 18:45 Jakbyście nie zauważyli Architekt [SI?] mówi, że Wyrocznia jest niejako matką Matrixa, programem do badania ludzkiej psychiki, a może czymś więcej po tym jak zaczęła ukrywać się w systemie. Pytanie co u jej boku robi Seraph i dlaczego ją chroni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tequas Re: Wyrocznia IP: *.elartnet.pl 28.05.03, 17:18 Wyrocznia nigdzie sie nie ukrywa. Byla i jest matka programu. Z premedytacja posterowala Neo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord SI ( AI ) Re: Wyrocznia IP: *.lanet.wroc.pl 31.05.03, 16:08 wyrocznia jest programem, który wyrwał sie od Źródła ( jak to było powiedziane w filmie stare programy powracają do Źródła i śa upgaredowane ) ona natomiast chowała się przed systemem. Prawdą jest że jest ona matką matrixa i badała ludzkie umysły ale czy tak naprawde chce pomóc naszym bohaterom vzy tylko ich zwieśc tego nikt nie wie ! dowimy się dopiero ( możliwe ) po obejrzeniu ost. częsci filmu ! peace with you brothers and sistrs ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Wyrocznia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 12:53 jest fajna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmc Re: Wyrocznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 13:45 Serafin to inaczej... firewall zaskakujace? Film jest dosyc zrozumialy dla ludzi siedzacych gleboko w klimatach software ;) no i nie tylko w nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdhg Re: Wyrocznia IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 10.11.03, 14:34 Na własny uzytek zinterpretowałem sobie go tak: Architekt - to architektura komputera, czyli w przybliżeniu hardware Wyrocznia - system operacyjny (chyba Windows) Miasto maszyn - kod żródłowy Twarz z Miasta Maszyn - Bios Smith - wszcyscy wiedzą, okropny wirus Neo - program antywirusowy Zion - programy Open Source, pragnące wolności korzystania z oprogramowania Mofreusz i Trinity - firewall`e wspomagające antywirusa Neo w działaniu Energia z Ludzi - programy wolnego oprogramowania, wykorzystywane do tworzenia zamkniętego oprogramowania. ...a ludzi już dawno nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wyrocznia IP: *.icpnet.pl 12.08.04, 19:31 witam Wczoraj obejrzałam Rewolucje- wiem ze bardzo późno;) Agent Smith przychodzi wraz ze swoimi klonami do Wyroczni i w trakcie rozmowy mówi do niej 'mamo'.Czy ktos wie co to oznacza- czyją mamą w koncu jest wyrocznia? Pierwsza czesc zrozumiałam cała ,w pozostałych niestety sie zagubiłam a załuje bo film jest świetny:) Czy istnieje stronka na której można by szukać odpowiedzi na podobne pytania odnośnie filmu nie bedac specem komputerowym, bo kolega tutaj mnie niczego nie ojaśnił:)? dzieki za pomoc Ania Odpowiedz Link Zgłoś