Gość: monia IP: 217.97.138.* 04.01.02, 10:09 Witaj Meve, daj znać, jak się pojawisz. Chyba tylko my przetrwałysmy do Nowego Roku! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Meve Re: MEVE!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 10:34 Hello, no chyba faktycznie tylko my dwie stoimy na warcie - reszta ma może jakiś urlopik - hmmm, zazdroszczę przeraźliwie, jeżeli tak. U mnnie nadal trwa dekompresja, sama się zastanawiam jak długo jeszcze - może do następnych Świąt? Zimno pieruńskie, może to już Białe Zimno (jeżeli czytałaś Sapkowskiego). W każdym razie mam ochotę zapaść w zimowy, niedźwiedzi sen i obudzić się dopiero na początku lata, podczas 1. dnia urlopu. A jak tam prezenty? Wszyscy zadowoleni? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: MEVE!!! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 11:01 Nie, Meve, jestem PEWNA, że nie chcesz się obudzić 1 dnia lata i urlopu! No, pomysl tylko: jak się cos zaczyna (zwłaszcza cos tak krótkiego jak urlop - i tak miłego) to mimowolnie zaczynasz się zastanawiać, ile jeszcze dni zostało, potem się okazuje, że coraz mniej i mniej i raptem okazuje się, że koniec tuż, tuż...Chyba, że masz baaardzo długi urlop... Ja chyba najbardziej lubię, jak dopiero zaczyna się robić ciepło i zielono. I dzień robi się coraz dłuższy (na urlopie już się skraca!). Czyli ze snu zimowego zaczynam wychodzić w okolicy kwietnia... Nie dawaj się dekompresji - pomysl, że dzis jest piątek, mnie to pomaga. Prezenty - fajne, aczkolwiek jestem taka paskudna, że najbardziej lubię sobie sama kupować prezenty. Po prostu "ten typ tak ma" i już. Samowolne działania doceniam najbardziej, kiedy dostaję kwiaty bez okazji. Rozbrajają mnie wszystkie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: MEVE!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 11:43 No, a jak tam prezent dla teściowej?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: MEVE!!! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 11:51 Praktyczny do bólu!!!! Bardziej praktyczne mogły być już tylko sciereczki do naczyń. Ale czy dasz wiarę? Ona tylko takie prezenty docenia! No to niech ma i już!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: MEVE!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 12:00 Oj, znam ten typ - nie teściowa, ale też blisko. Ale tak a propos - czytalaś może Harrego Potter'a - przeglądam tutaj sobie wątki i widzę, że ludzie mają różne reakcje - ja sama przeczytałam fragment i nic mnie nie zachwyciło. Zupełnie jak u Gombrowicza - "nie wzrusza mnie i już". Pomijam całą kampanie promocyjną, po prostu jestem ciekawa, czy czytałaś i czy Ci się podobało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt I m BACK !!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 12:09 WRÓCIŁEM !!!! Co tak mało kompaniijii ?! Harry Potter to dupek. Nie czytałem i nie przeczytam. Dostałem od gwiazdorka Władcę pierścienia. 3 tomy w jednej okładce. Ma 1200 stron i od świąt pyknałem już 800. Tolkien jest wielki. Hobbici rules !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: I m BACK !!! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 12:50 Witamy! Myslę, że wszyscy zbierzemy się w poniedziałek. P.S. Frodo DEBEŚCIAK!!! (dobrze to napisałam???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: MEVE!!! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 12:25 Przeczytałam całosć , całkiem niedawno, bo lubię wiedzieć, o czym "się mówi". Może być, aczkolwiek wielkiego zachwytu nie czuję. Porównywania z "Władcą..." zupełnie nie rozumiem, Tolkien to klasyka, Harry Potter - czytadło. Przyznam się teraz do czegos wstydliwego - parę lat temu przeczytałam "Sagę o Ludziach Lodu". No cóż, może mało ambitne, ale lekkie, łatwe i przyjemne. No i cóż, mówiąc oględnie poprzestanę na stwierdzeniu, że autorka "Harry-ego" też chyba to czytała (może to tylko takie moje wrażenie...). Po drugie - nie wiem, czy to na pewno idealna lektura dla dzieci (no ale współczesne dzieci są chyba mało...dziecinne). No nie, ale ogólnie rzecz biorąc , przeczytałam gładko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: MEVE!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 12:39 No więc, rozumiem, że wielę nie stracę, jeżeli nie przeczytam - też zawyczaj lubię wiedzieć o czym się pisze i mówi, ale czasu mam mało, więc pewnw rzeczy musze sobie darować. Pojawił się Geralt, czy śnię???:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: MEVE!!! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 12:46 Jesli tak, to snimy obie! Jak miło - zajrzał do pracy w piątek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Monia Ty złośniku :-) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 13:21 Po swiętach ładnie przyszedłem do roboty. Nie czepiaj się bo mieczem pogonię:-) Miałem sporo pracy, (zmiany zmiany od nowego roku) no i kopm mi nawalił. A Nala co, zasypana ? Mój kumpel spędził w pociagu w zaspie 10 godzin. Jaki mocarz. Geralt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Monia Ty złośniku :-) IP: 217.97.138.* 04.01.02, 13:33 Uważaj, Geralcie, bo kto mieczem wojuje to od miecza ginie!!! Nala sygnalizowała dłuższą nieobecnosć, niektórym to się wiedzie...Ja, niestety, jestem zmuszana do jakiejs dziwacznej aktywnosci zawodowej już od "po swiętach". A jak to z Meve ustaliłysmy, aktywnosć nie jest teraz naszą mocną stroną. Jestesmy pogrążone w letargu poswiąteczno-zimowym. Byle do wiosny! Hm, a kumpel był sam w tej zaspie w pociągu, czy też z....kims? I czy miał się czym rozgrzewać? Pozdrawiam! P.S. I nie jestem złosnikiem!!! P.S. 2 No...może troszkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: Monia Ty złośniku :-) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 13:42 Czyli wyglada na to że Nala na nartach pomyka. Kumpel był z rodziną czyli małżonką i 2 dzieci i naprawde nie było mu do smiechu. Ale od soboty ma trochę zelżeć mrozik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Monia Ty złośniku :-) IP: 217.97.138.* 04.01.02, 13:56 Nie do smiechu, że z żoną, czy że z dwójką dzieci? No, ale tak bez żartów - to koszmarne...Mam nadzieję, że trochę nam ta zima odpusci, bo - 20 o poranku to lekka przesada. Zwłaszcza, jesli czekasz na autobus, który nie wiadomo, czy przyjedzie na czas (to znaczy wiadomo - NIE przyjedzie!) Ale ten nasz klimat to już jest taki "pogięty" - albo - 20 albo + 3 i plucha - tego też nie cierpię!!! Co do Nali - pewnie masz rację - ale przy takich temperaturach to nawet jej nie zazdroszczę. Poza tym, w górach ostatnio było niezbyt bezpiecznie...O! A jak tam Twoja niespodzianka dla Małżonki? Sweterek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: Monia :-) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 14:05 Prezent był a jakże. Sweterek wybrała sama a do niego w niespodziance dokupiłem perfumy G.Sabatini "wild wind" Ładnie pachną. Za godzinkę znikam. Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Monia :-) IP: 217.97.138.* 04.01.02, 14:22 Trafny wybór! Też znikam ok. godz. 15 - wreszcie! Trzeba zaplanować jakies szaleństwo, w końcu jest karnawał! Co prawda mój Pan i Władca cos smęci o jakichs tam skokach, ale co tam!!! Nawet Małysz nie będzie skakał w nieskończonosć, prawda? Chociaż, oczywiscie, też mu kibicuję. No a Miły Czytelniku Tolkiena, po lekturze do kina? Ja już tupię z niecierpliwosci. Od dawna czekałam na to, że ktos nakręci film na podstawie "Władcy..." Mam nadzieję, że go nie sponiewierali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: Monia Ty złośniku :-) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 14:18 Gość portalu: Geralt napisał(a): > Po swiętach ładnie przyszedłem do roboty. Nie czepiaj się bo mieczem pogonię:-) > Miałem sporo pracy, (zmiany zmiany od nowego roku) no i kopm mi nawalił. > A Nala co, zasypana ? > Mój kumpel spędził w pociagu w zaspie 10 godzin. Jaki mocarz. > Geralt MNIE???? MIECZEEEEEEMMM???!!!!! Wojująca Królową Meve mieczem?? Czyżbyś zapomniał Geralt, że to JA (uwaga: megalomania) pasowałam Ciebie na rycerza w bitwie nad Jarugą?? Co automatycznie oznacza, że jesteś moim poddanym (no może nie tak automatycznie)- a zamach mieczem na swa królową to już nie zwykły zamach, tylko zamach stanu?????????? :))) Czepiać się mam świete prawo, nawet jesli nie z urzędu (:)))), to chociażby z horoskopu, a jak nie horoskopu to płci, albo po prostu z racji genów, jakie mi przekazano:))))) No, uffff, ale się zmęczyłam - a teraz to już lizusowsko: to kiedy Przezacny Geralcie pożyczysz mi tego Władcę??? Zd ażysz przed filmem??:))))) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: Monia Ty złośniku :-) IP: 217.97.138.* 04.01.02, 14:26 Przyjmij wyrazy uznania...Ja nie potrafię tak ładnie robić awantury...To było baaardzo ładne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Meve! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 15:09 Zbieram się już. Przyjemnego weekendu!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: Meve :-) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 14:47 Gość portalu: Meve napisał(a): > Gość portalu: Geralt napisał(a): > > > Po swiętach ładnie przyszedłem do roboty. Nie czepiaj się bo mieczem pogon > ię:-) > > Miałem sporo pracy, (zmiany zmiany od nowego roku) no i kopm mi nawalił. > > A Nala co, zasypana ? > > Mój kumpel spędził w pociagu w zaspie 10 godzin. Jaki mocarz. > > Geralt > > MNIE???? MIECZEEEEEEMMM???!!!!! > Wojująca Królową Meve mieczem?? > Czyżbyś zapomniał Geralt, że to JA (uwaga: megalomania) pasowałam Ciebie na > rycerza w bitwie nad Jarugą?? > Co automatycznie oznacza, że jesteś moim poddanym (no może nie tak automatyczni > e)- > a zamach mieczem na swa królową to już nie zwykły zamach, tylko zamach > stanu?????????? > :))) > Czepiać się mam świete prawo, nawet jesli nie z urzędu (:)))), to chociażby z > horoskopu, a jak nie horoskopu to płci, albo po prostu z racji genów, jakie mi > przekazano:))))) > No, uffff, ale się zmęczyłam - a teraz to już lizusowsko: to kiedy Przezacny > Geralcie pożyczysz mi tego Władcę??? Zd ażysz przed filmem??:))))) > Pzdr To teraz juz wiem skąd to wrażenie ze gdzies to imię juz słyszałem. W awanturę nad Jarugą zaplatałem sie przypadkowo. Hmm wiedźmina nie mozna pasować na rycerza. Przeciez Łaskawa Pani ja tylko mówiłem o mozliwości potraktowania mieczem. Niegrzeczne dziewczynki tylko na pupę i mieczem na odlew (czyli nie tą ostrą stroną) :-) Coraz bardziej tkwi we mnie przekonanie że jestem mały przy wielkości ducha Hobbitów. Znikam już dziś będę w poniedziałek. Acha Meve książkę jeszcze czytam a potem moja Żonka chce. Nie wiem czy tak długo chcesz czekać. Zajżyj do księgarni na Gdańskiej wiesz ta przy przystanku tramwajowym. To "moje" wydanie 3 tomy w jednym kosztuje jedyne 49 złociszy moze się skusisz ? Warto przed filmem przeczytać tak myślę. Pozd Geralt Odpowiedz Link Zgłoś