IP: 217.97.138.* 04.01.02, 10:09
Witaj Meve, daj znać, jak się pojawisz. Chyba tylko my przetrwałysmy do Nowego Roku!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Meve Re: MEVE!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 10:34
      Hello, no chyba faktycznie tylko my dwie stoimy na warcie - reszta ma może
      jakiś urlopik - hmmm, zazdroszczę przeraźliwie, jeżeli tak.
      U mnnie nadal trwa dekompresja, sama się zastanawiam jak długo jeszcze - może
      do następnych Świąt?
      Zimno pieruńskie, może to już Białe Zimno (jeżeli czytałaś Sapkowskiego).
      W każdym razie mam ochotę zapaść w zimowy, niedźwiedzi sen i obudzić się
      dopiero na początku lata, podczas 1. dnia urlopu.
      A jak tam prezenty?
      Wszyscy zadowoleni?
      Pzdr
      • Gość: monia Re: MEVE!!! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 11:01
        Nie, Meve, jestem PEWNA, że nie chcesz się obudzić 1 dnia lata i urlopu! No, pomysl tylko: jak się cos
        zaczyna (zwłaszcza cos tak krótkiego jak urlop - i tak miłego) to mimowolnie zaczynasz się
        zastanawiać, ile jeszcze dni zostało, potem się okazuje, że coraz mniej i mniej i raptem okazuje się,
        że koniec tuż, tuż...Chyba, że masz baaardzo długi urlop...
        Ja chyba najbardziej lubię, jak dopiero zaczyna się robić ciepło i zielono. I dzień robi się coraz dłuższy
        (na urlopie już się skraca!). Czyli ze snu zimowego zaczynam wychodzić w okolicy kwietnia...
        Nie dawaj się dekompresji - pomysl, że dzis jest piątek, mnie to pomaga.
        Prezenty - fajne, aczkolwiek jestem taka paskudna, że najbardziej lubię sobie sama kupować
        prezenty. Po prostu "ten typ tak ma" i już. Samowolne działania doceniam najbardziej, kiedy dostaję
        kwiaty bez okazji. Rozbrajają mnie wszystkie !
        • Gość: Meve Re: MEVE!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 11:43
          No, a jak tam prezent dla
          teściowej?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • Gość: monia Re: MEVE!!! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 11:51
            Praktyczny do bólu!!!! Bardziej praktyczne mogły być już tylko sciereczki do naczyń. Ale czy dasz wiarę?
            Ona tylko takie prezenty docenia! No to niech ma i już!!!
            • Gość: Meve Re: MEVE!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 12:00
              Oj, znam ten typ - nie teściowa, ale też blisko.
              Ale tak a propos - czytalaś może Harrego Potter'a - przeglądam tutaj sobie
              wątki i widzę, że ludzie mają różne reakcje - ja sama przeczytałam fragment i
              nic mnie nie zachwyciło. Zupełnie jak u Gombrowicza - "nie wzrusza mnie i już".
              Pomijam całą kampanie promocyjną, po prostu jestem ciekawa, czy czytałaś i czy
              Ci się podobało?
              • Gość: Geralt I m BACK !!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 12:09
                WRÓCIŁEM !!!!
                Co tak mało kompaniijii ?!
                Harry Potter to dupek. Nie czytałem i nie przeczytam.
                Dostałem od gwiazdorka Władcę pierścienia. 3 tomy w jednej okładce. Ma 1200
                stron i od świąt pyknałem już 800. Tolkien jest wielki.
                Hobbici rules !!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: monia Re: I m BACK !!! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 12:50
                  Witamy!
                  Myslę, że wszyscy zbierzemy się w poniedziałek.
                  P.S. Frodo DEBEŚCIAK!!! (dobrze to napisałam???)
              • Gość: monia Re: MEVE!!! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 12:25
                Przeczytałam całosć , całkiem niedawno, bo lubię wiedzieć, o czym "się mówi". Może być, aczkolwiek
                wielkiego zachwytu nie czuję. Porównywania z "Władcą..." zupełnie nie rozumiem, Tolkien to klasyka,
                Harry Potter - czytadło. Przyznam się teraz do czegos wstydliwego - parę lat temu przeczytałam "Sagę
                o Ludziach Lodu". No cóż, może mało ambitne, ale lekkie, łatwe i przyjemne. No i cóż, mówiąc
                oględnie poprzestanę na stwierdzeniu, że autorka "Harry-ego" też chyba to czytała (może to tylko takie
                moje wrażenie...). Po drugie - nie wiem, czy to na pewno idealna lektura dla dzieci (no ale
                współczesne dzieci są chyba mało...dziecinne). No nie, ale ogólnie rzecz biorąc , przeczytałam gładko.
                • Gość: Meve Re: MEVE!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 12:39
                  No więc, rozumiem, że wielę nie stracę, jeżeli nie przeczytam - też zawyczaj
                  lubię wiedzieć o czym się pisze i mówi, ale czasu mam mało, więc pewnw rzeczy
                  musze sobie darować.
                  Pojawił się Geralt, czy śnię???:)))
                  • Gość: monia Re: MEVE!!! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 12:46
                    Jesli tak, to snimy obie! Jak miło - zajrzał do pracy w piątek...
                    • Gość: Geralt Monia Ty złośniku :-) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 13:21
                      Po swiętach ładnie przyszedłem do roboty. Nie czepiaj się bo mieczem pogonię:-)
                      Miałem sporo pracy, (zmiany zmiany od nowego roku) no i kopm mi nawalił.
                      A Nala co, zasypana ?
                      Mój kumpel spędził w pociagu w zaspie 10 godzin. Jaki mocarz.
                      Geralt
                      • Gość: monia Re: Monia Ty złośniku :-) IP: 217.97.138.* 04.01.02, 13:33
                        Uważaj, Geralcie, bo kto mieczem wojuje to od miecza ginie!!!
                        Nala sygnalizowała dłuższą nieobecnosć, niektórym to się wiedzie...Ja, niestety, jestem zmuszana do
                        jakiejs dziwacznej aktywnosci zawodowej już od "po swiętach". A jak to z Meve ustaliłysmy, aktywnosć
                        nie jest teraz naszą mocną stroną. Jestesmy pogrążone w letargu poswiąteczno-zimowym. Byle do
                        wiosny!
                        Hm, a kumpel był sam w tej zaspie w pociągu, czy też z....kims? I czy miał się czym rozgrzewać?
                        Pozdrawiam!
                        P.S. I nie jestem złosnikiem!!!
                        P.S. 2 No...może troszkę...
                        • Gość: Geralt Re: Monia Ty złośniku :-) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 13:42
                          Czyli wyglada na to że Nala na nartach pomyka.
                          Kumpel był z rodziną czyli małżonką i 2 dzieci i naprawde nie było mu do
                          smiechu.
                          Ale od soboty ma trochę zelżeć mrozik.
                          • Gość: monia Re: Monia Ty złośniku :-) IP: 217.97.138.* 04.01.02, 13:56
                            Nie do smiechu, że z żoną, czy że z dwójką dzieci? No, ale tak bez żartów - to koszmarne...Mam
                            nadzieję, że trochę nam ta zima odpusci, bo - 20 o poranku to lekka przesada. Zwłaszcza, jesli
                            czekasz na autobus, który nie wiadomo, czy przyjedzie na czas (to znaczy wiadomo - NIE przyjedzie!)
                            Ale ten nasz klimat to już jest taki "pogięty" - albo - 20 albo + 3 i plucha - tego też nie cierpię!!!
                            Co do Nali - pewnie masz rację - ale przy takich temperaturach to nawet jej nie zazdroszczę. Poza tym,
                            w górach ostatnio było niezbyt bezpiecznie...O! A jak tam Twoja niespodzianka dla Małżonki?
                            Sweterek?
                            • Gość: Geralt Re: Monia :-) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 14:05
                              Prezent był a jakże.
                              Sweterek wybrała sama a do niego w niespodziance dokupiłem perfumy
                              G.Sabatini "wild wind" Ładnie pachną. Za godzinkę znikam.
                              Pozd
                              • Gość: monia Re: Monia :-) IP: 217.97.138.* 04.01.02, 14:22
                                Trafny wybór!
                                Też znikam ok. godz. 15 - wreszcie! Trzeba zaplanować jakies szaleństwo, w końcu jest karnawał! Co
                                prawda mój Pan i Władca cos smęci o jakichs tam skokach, ale co tam!!! Nawet Małysz nie będzie
                                skakał w nieskończonosć, prawda? Chociaż, oczywiscie, też mu kibicuję.
                                No a Miły Czytelniku Tolkiena, po lekturze do kina? Ja już tupię z niecierpliwosci. Od dawna czekałam
                                na to, że ktos nakręci film na podstawie "Władcy..." Mam nadzieję, że go nie sponiewierali!
                      • Gość: Meve Re: Monia Ty złośniku :-) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 14:18
                        Gość portalu: Geralt napisał(a):

> Po swiętach ładnie przyszedłem do roboty. Nie czepiaj się bo mieczem pogonię:-)
                        > Miałem sporo pracy, (zmiany zmiany od nowego roku) no i kopm mi nawalił.
                        > A Nala co, zasypana ?
                        > Mój kumpel spędził w pociagu w zaspie 10 godzin. Jaki mocarz.
                        > Geralt

MNIE???? MIECZEEEEEEMMM???!!!!!
                        Wojująca Królową Meve mieczem??
                        Czyżbyś zapomniał Geralt, że to JA (uwaga: megalomania) pasowałam Ciebie na
                        rycerza w bitwie nad Jarugą??
                        Co automatycznie oznacza, że jesteś moim poddanym (no może nie tak automatycznie)-
                        a zamach mieczem na swa królową to już nie zwykły zamach, tylko zamach
                        stanu??????????
                        :)))
                        Czepiać się mam świete prawo, nawet jesli nie z urzędu (:)))), to chociażby z
                        horoskopu, a jak nie horoskopu to płci, albo po prostu z racji genów, jakie mi
                        przekazano:)))))
                        No, uffff, ale się zmęczyłam - a teraz to już lizusowsko: to kiedy Przezacny
                        Geralcie pożyczysz mi tego Władcę??? Zd ażysz przed filmem??:)))))
                        Pzdr
                        • Gość: Meve Re: Monia Ty złośniku :-) IP: 217.97.138.* 04.01.02, 14:26
                          Przyjmij wyrazy uznania...Ja nie potrafię tak ładnie robić awantury...To było baaardzo ładne...
                          • Gość: monia Re: Meve! IP: 217.97.138.* 04.01.02, 15:09
                            Zbieram się już. Przyjemnego weekendu!!! Pozdrawiam!
                        • Gość: Geralt Re: Meve :-) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 14:47
                          Gość portalu: Meve napisał(a):

> Gość portalu: Geralt napisał(a):
                          >
                          > > Po swiętach ładnie przyszedłem do roboty. Nie czepiaj się bo mieczem pogon
                          > ię:-)
                          > > Miałem sporo pracy, (zmiany zmiany od nowego roku) no i kopm mi nawalił.
                          > > A Nala co, zasypana ?
                          > > Mój kumpel spędził w pociagu w zaspie 10 godzin. Jaki mocarz.
                          > > Geralt
                          >
                          > MNIE???? MIECZEEEEEEMMM???!!!!!
                          > Wojująca Królową Meve mieczem??
                          > Czyżbyś zapomniał Geralt, że to JA (uwaga: megalomania) pasowałam Ciebie na
                          > rycerza w bitwie nad Jarugą??
                          > Co automatycznie oznacza, że jesteś moim poddanym (no może nie tak automatyczni
                          > e)-
                          > a zamach mieczem na swa królową to już nie zwykły zamach, tylko zamach
                          > stanu??????????
                          > :)))
                          > Czepiać się mam świete prawo, nawet jesli nie z urzędu (:)))), to chociażby z
                          > horoskopu, a jak nie horoskopu to płci, albo po prostu z racji genów, jakie mi
                          > przekazano:)))))
                          > No, uffff, ale się zmęczyłam - a teraz to już lizusowsko: to kiedy Przezacny
                          > Geralcie pożyczysz mi tego Władcę??? Zd ażysz przed filmem??:)))))
                          > Pzdr

To teraz juz wiem skąd to wrażenie ze gdzies to imię juz słyszałem.
                          W awanturę nad Jarugą zaplatałem sie przypadkowo.
                          Hmm wiedźmina nie mozna pasować na rycerza.
                          Przeciez Łaskawa Pani ja tylko mówiłem o mozliwości potraktowania mieczem.
                          Niegrzeczne dziewczynki tylko na pupę i mieczem na odlew (czyli nie tą ostrą
                          stroną) :-)
                          Coraz bardziej tkwi we mnie przekonanie że jestem mały przy wielkości ducha
                          Hobbitów.
                          Znikam już dziś będę w poniedziałek.
                          Acha Meve książkę jeszcze czytam a potem moja Żonka chce.
                          Nie wiem czy tak długo chcesz czekać. Zajżyj do księgarni na Gdańskiej wiesz ta
                          przy przystanku tramwajowym. To "moje" wydanie 3 tomy w jednym kosztuje jedyne
                          49 złociszy moze się skusisz ?
                          Warto przed filmem przeczytać tak myślę.
                          Pozd
                          Geralt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka