tolo123 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 06.08.01, 17:12 Star Trek oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loona Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 194.78.136.* 07.08.01, 12:53 Willow i Niesmiertelny Odpowiedz Link Zgłoś
tolo123 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 07.08.01, 13:48 Niekończąca się opowieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ulubiony film /fantasy. IP: 141.20.6.* 15.08.01, 16:33 "Highlander" i "Conan". Obowiazkowo musi byc nawalanka na miecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ulubiony film /fantasy. IP: 141.20.6.* 16.08.01, 14:59 ogladalem. piece of shit. i do tego nakrecony tanim kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
tolo123 Re: Ulubiony film /fantasy. 20.08.01, 10:19 Nie, to może "Oszukać przeznaczenie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLVERIN Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 143.97.123.* 17.08.01, 16:35 sorry ale to film dla dzieci !Fantasy to "rąbanie na miecze" i ociekajace seksem launie wodzace na pokuszenie lub obdarowujace bohaterów prawdziwa miloscia ... A powracajac do tematu najlepszy film sf. ever to Blade Runner a zaraz za nim Obcy. Pooglądajcie sobie troche klasyki potem a potem sprobojcie usiedziec na "Zagubionych w kosmosie" ...MISSION IMPOSSIBLE. Zwroccie tez uwage na DIUNE NOWY SERIAL NA hbo ALE TAKZE W WIELU WYPOZYCZALNIACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vieczoor Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.fiber.net.pl 04.09.01, 14:56 Obcy 2 to klasyka i najlepsze SF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rage Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 213.76.92.* 12.09.01, 23:53 Gość portalu: Loona napisał(a): > Willow i Niesmiertelny zdecydowanie popieram i dodalbym jeszcze Shreka Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiczka oczywiscie ze łowca androidów!!!!!!!!!!!!!!!!1 29.12.01, 23:44 film obłędny .......nic dodac nic ujac...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaX Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 18.08.01, 00:16 SF - "Piąty element" Fantasy - "Willow" - ktoś to powinien pokazać w kinie lub TV Odpowiedz Link Zgłoś
tolo123 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 20.08.01, 12:53 "Piąty element" to szmira jakich mało. Poza gwiazdami ten film jest nic nie wart. Odpowiedz Link Zgłoś
esther Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 20.08.01, 16:24 Mi sie podobal. A teraz ogladam na kasecie nowa wersje Diuny - naprawde dobre. Moze ktos poleci jakies dobre filmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 20.08.01, 17:49 > "Piąty element" to szmira jakich mało. Poza gwiazdami ten film jest nic nie > wart. Też tak na początku myślałem. Dopiero po jakimś czasie zorientowałem się, że to właściwie parodia i komedia jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viper Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.com.pl 21.08.01, 14:55 1.Star Wars 2.Star Trek 3.Aliens Odpowiedz Link Zgłoś
tolo123 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 29.08.01, 15:53 1.STAR TREK 2.STAR TREK 3.STAR TREK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaX 5th element IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 22.08.01, 02:02 Oczywiście, że szmira, kicz i frącuskie'' obrzydliwstwo''. Czerstwe, jesli traktujesz to na serio. Historia jest bzdurna. Ale uwielbiam scenografię tego filmu, stroje i nastrój. A przede wszystkim śmieję się uczciwie, bo to najlepsza komedia SF, jaką widziałam. Zgrabowałam to na DivX i oglądam, jak mam zły humor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaX seriale IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 22.08.01, 02:09 A co sądzcie o serialach: - "Tekwar" (pokazywany jakiś czas temu na Polsacie), gra itp. - "Ucieczka w kosmos" (pokazywany na Wizji TV, zanim zdechła), robiący karierę na DVD w Amazonie - "Przybysze" - ostatnio na TV4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipin Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 12:05 jesli chodzi o film fantasy to nie ma zbyt wielkiego wyboru- zzdecydowanie Willow, duzo bardziej mi sie podoba niz Conan, a w filmach sci-fi najbarzdiej do gustu przypadl mi do gustu Blade Runner(super atmosfera, swiat oraz akcja) oraz Piaty element(zarabista scenografia, humor i oczywiscie akcja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imb Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 193.227.223.* 28.08.01, 11:26 Zdecydowanie przed erą "Star Wars" to "Obcy - 8 pasażer Nostromo". Oczywisćie "Blade Runner". Bardzo dobre jest "Total Recall" i "Terminator". Wszystko na podstawie prozy Philipa K. Dicka. Z fantasy no.1 to "Conan Barbarzyńca". Do tej pory konkuruje z nim tylko "Willow", ale to się w tym roku ma zmienić. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 62.233.138.* 13.09.01, 12:03 Po Blade Runnerze było jeszcze 12 Małp. Jeśli chodzi o fantasy, to rzeczywiście do tej pory mizeria, ale to się zmieni po grudniu 2001 (Trailery, ach....) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 22.11.01, 00:54 Termiantor na podstawie Dicka? Na jakiej konkretnie? Owszem, "Tajemnica Syriusza", "Pamiec absolutna", "Uciekinier" i niesmiertelny "Lowca". ALe Terminator? Z tym sie nie zgodze. CO do najlepszych? 1. Łowca Androidów 2. Odyseja kosmiczna 2001 3. Obcy - 8 pasazer 4. Mechaniczna Pomarancza. O tych filmach jakos nie wspominacie, a tyle gadania o jakims szajsie pokroju Star Treku (ktory sie milo oglada, owszem), czy tez "Piatego elementu" (rety!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.sprint-canada.net 12.09.01, 22:48 A co sadzicie o Gwiezdnej Eskadrze? Jakis czas temu leciala na polsacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcteagle Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.net.hinet.hr 15.09.01, 21:52 SF: Diuna (Lyncha), Blade Runner, Termainator, Predator i musze przyznac, ze ze wzgledu na Starcraftowski klimacik pare razy widzialem Zolnierzy Kosmosu, choc wiadomo, ze to raczej szajs Fantasy: Conan, Willow, Highlander co do HBO-wskiej Diuny to nie podobala mi sie specjalnie, oczywiscie efekty sa nieporownywalnie lepsze niz u Lyncha, ale jest troche wyprana z klimatu, troche nudna i wciaz odbiega od ksiazki. Tu pragnalbym, abyscie przypomnieli sobie scene pojedynku Paula z Feydem u Lyncha - to majstersztyk, taniec, prawdziwy pojedynek, a w nowej wersji to jakies kung-fu :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwendal Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.chello.pl 26.10.01, 17:02 musze przyznac, ze ze > > wzgledu na Starcraftowski klimacik pare razy widzialem Zolnierzy Kosmosu, choc > wiadomo, ze to raczej szajs Całkowicie się z Tobą nie zgadzam, Żołnierze Kosmosu to moim zdaniem majstersztyk satyry. Chodzi mi tutaj przede wszystkim o kwestie prawicowego społeczeństwa, wojennej propagandy i nowoczesnej telewizji (zwróć uwagę na zdjęcia robione pseudoreportażową, dziennikarską techniką). Gwendal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutuska Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 12:46 alien star wars terminator the planet of the apes matrix predator merlin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eriol Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.10.01, 15:03 LadyHawk, Blade Runner, Conan the Barbarian, Willow, Excalibur, Dragonheart, Legend... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucas Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.cen.brad.ac.uk 26.10.01, 13:47 Pod katem wizji plastycznej '5 element' Bessona, Pod katem zakrecenia '12 malp' Gilliama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.mch.tli.de 06.11.01, 15:25 Blade Runner- cudowny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.chello.pl 09.11.01, 23:00 1. G.WOJNY 2. IMPERIUM 3. POWRÓT JEDI 4. MROCZNE WIDMO. ALE ONO ODSTAJ OD TRYLOGII. 5. OBCY ALE TYLKO 1,2 RESZTA TAKA SOBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisiu Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 195.187.59.* 16.11.01, 16:08 z sf - Blade Runner oczywiście, a fantasy - Nieśmiertelny Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz ODYSEJA KOSMICZNA 2001!!! 22.11.01, 00:58 Blade runner Mechaniczna pomarancza Hydrozagadka (klasyka) No i Treminator (ale tylko pierwszy, za ten nastroj beznadziei) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIC NR.1 BEZAPELACYJNIE STAR WARS IP: *.chello.pl 23.11.01, 00:43 OCZYWIŚCIE BEZ "MROCZNE WIDMO" BO JAKOŚ MNIE I MOICH ZNAJOMYCH BARDZO ROZCZROWAŁ. ZDRÓWKO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.talnet.pl 18.12.01, 14:33 A co to, polskich filmów sf nie ma ? A na przykład "Seksmisja"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falka Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.tele2.pl 27.12.01, 15:35 Łowca Androidów Miasto zaginionych dzieci Obcy Mechaniczna pomarańcza Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 27.12.01, 15:52 A Matrix? Przeciez to chyba najlepszy film w ostatnich latach z tego gatunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falka Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.chello.pl 27.12.01, 21:35 Matrix jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liman Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 10.103.3.* 27.12.01, 22:06 Trochę smutne te pierwsze posty. Wyrażne braki w edukacji filmowej. Potem zdecydowanie lepiej. Mój Top Ten 1. "2001.." Kubricka - absolutne Numero Uno wszechczasów 2. Blade Runner" Scotta - za całokształt (klimat, Dick, scenografia, muzyka, Harry Ford) 3. "Obcy 1" Scotta - za Gigera, nastrój, ekspoldujacy brzuch i rozebraną Weaver) 4. "Terminator 1" Camerona - za Tech Noir, przewrotny scenariusz i Guns&Roses 5. "Gwiezdne Wojny" - pierwsza trylogia - wiadomo za co 6. "Diuna" Lyncha - wciąż niedoceniony, ale jeszcze go docenicie, 7. "Nieśmirtelny 1" Mulcahy'ego - za efekty i sekwencję z "Forever" Queen w tle, 8. "Stalker" Tarkowskiego - bo był madrzejszy od książki (też swietnej) 9. "Matrix" Wachowskich - bo trzeba coś tu wrzucic z ostatnich produkcji 10."Subway" Bessona - zdziwko, co? Pomysł topiku fajny, ale nic z niego nie wynika. Może ktoś by policzył głosy, zrobił rating i wysłał do np. Nowej Fantastyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtus Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 10.130.129.* 27.12.01, 22:36 Guns'n'Roses w T1? To cos ci sie pomieszalo. POzdrawiam WOjtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :PPP Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.12.01, 02:36 Ludzie jacy wy jestescie OGRANICZENI !!! czesgo ma dowiesci ten wontek? Co ma na celu "przekrzykiwanie" to jest lepsze od tego a to od tego ... kazdy ma swoj gust tak wiem dla mnie maze najlepszym filmem fantazy moze byc KLAN !!! jak widze takie posty to mnie slabi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiges Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 03:13 A ja nie wiem dlaczego, ale zawsze lubie obejrzec "enemy my" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liman Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 10.100.3.* 28.12.01, 21:19 Szanowny PPP, Jak ci topik nie pasi, to po co pchasz się na forum. Nie wiadomo co z tego wyniknie, ale ja lubię wiedzieć jakie gusty mają inni, lubie też dzielić się swoimi. Na tym polega idea gadki w Necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liman Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 10.103.4.* 28.12.01, 19:09 Wcale się nie pomieszało. Posłuchaj uważnie, i przyjrzyj się scenie w dyskotece (pierwsza konfrontacja Arniego, Michaela Biehna i Lindy Hamilton). Pozdrowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An-Nah Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.chello.pl 30.12.01, 19:06 O fantasy się już wypowiadałam, teraz kilka słów o sf. Poza tym, że kocham Star Treka, uwielbiam też Babylon 5 i Farscape - są to trzy rewelacyjne seriale, Star Trek to apsolutna klasyka, Babylon 5 - mroczna historia o okrutnej wojnie i przeznaczeniu (hmm, to zabrzmiało jak opis filmu fantasy, ale to czyste sf, uwierzcie), Farscape - piękny plastycznie i zrobiony z humorem, a poszczegulne odcinki wbijają w fotel. Matrix, Gwiezdne Wojny - klasyka! Enemy Mine - nastrojowy film z przesłaniem. Cube - napięcie i stres, wbija w fotel. Mad Max - postapokaliptyczne sf, druga część jest boska. Piąty Element - inteligentny pastiż. Alien - horror sf w najlepszym wydaniu. Mortal Kombat (ale tylko pierwsza część) - bardziej chyba fantasy, ekranizacja gry, akcja i świetna muzyka. Blade Runner - boski!!!! Ghost in the Shell bije Matrixa na głowę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agaffa Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 25.01.02, 00:45 2001: Odyseja kosmiczna Dr Strangelove Blade Runner X-Files Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digan Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 217.117.129.* 25.01.02, 08:46 Matrix Alien Aliens Odyseja kosmiczna 2001 Star Wars Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 217.97.138.* 25.01.02, 09:55 Oj, ciężko...Ale filmem, który wywarł na mnie ogromne wrażenie jest "Łowca androidów" Ridleya Scotta. Oglądałam go za każdym chyba razem, gdy "leciał" w TV i zapewne jeszcze nie raz obejrzę, choć działa na mnie zdecydowanie przygnębiająco... P.S. No bo "STAR WARS" IV, V, VI to czysty, wiecznie żywy sentyment.... Odpowiedz Link Zgłoś
trout Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 26.01.02, 19:55 1. Diuna (Lyncha, bo to nowe badziewie zgubiło gdzieś gotycki klimat książki) 2. Gwiezdne Wojny (jedyne słuszne) 3. Piąty element (swoją drogą buźka dla tłumaczy za ten element w tytule) 4. Final Fantasy (za techniczną stronę przedsięwzięcia) 5. Shrek 6. Blade Runner 7. ODMIENNE STANY ŚWIADOMOŚCI (ten tytuł trzeba pisać wielkimi literami i na kolanach) 8. Cube 9. Existenz (gdyby nie wszedł do kin zaraz po Matrixie, to może ktoś by go zauwżaył...) 10. Men in Black (za Elvisa) 11. Kontakt (za to, że nie zmasakrował za bardzo treści doskonałej książki) 12. Cela (za stronę wizualną, bo fabuła mnie nie przekonała) 13. Obcy (1,2,4) 14. Zielona pożywka (za mebel rozrywkowy;) P.S. Kolejność filmów bez znaczenia. Wszystkie lubię niemal jednakowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 19.04.02, 21:10 z bardzo starszych Ostatni brzeg, na podstawie książki N. Schute(?) Władca much, ekranizacja Goldinga ze starszych ET gwiezdne wojny, trylogia blade runner z ostatnich Matrix Schrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisznak Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 25.04.02, 02:16 Żeby po raz setny nie podawać Willowa i Blade Runnera, albo oburzać się (słusznie), że mało kto wspomina o Kubricku i Mechanicznej Pomarańczy dodam parę tytułów, których nikt nie wyliczył, a IMHO warte są obejrzenia -"Nemezis", nie pamiętam niestety czyje to, ale klimat dark future był zajebisty -seria "Mad Max" - klasyka postnuklearnych harcy No i został mi jeszce jeden ARCYWAŻNY tytuł. Niestety ni cholery nie mogę sobie przypomnieć jak to się cholerstwo nazywało a to przecież klasyka, wśród klasyki. Metropolis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisznak Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 25.04.02, 02:34 Trochę klasyki: + "Tron" + "Bliskie spotkania III stopnia" + "E.T." + "Solaris" + "Kosiarz umysłów" (ale tylko jedynka) he, he kumpel właśnie wpadł do mnie z filmem "Mutronika", gdzie główną rolę gra Mark Hamill. Polecam + "Oni żyją" Carpentera Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 25.04.02, 09:54 Oczywiscie, ze Metropolis. Czy ktos to w ogole ogladal? W ogole to widze dziwna tendencje zwyzkowa, jesli chodzi o liczbe trupow w wymienianych filmach. Zla to tendencja. Ja wiem, w Hamlecie bylo 9 ofiar, ale to jeszcze nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisznak Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 26.04.02, 01:47 Ja oglądałem :))) Zagadka: Ile trupów jest w "Bliskich spotkaniach" a ile w "Matrixie"? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 26.04.02, 01:56 W Matrixie przestalem liczyc przy 37 - ci zolnierze mnie wkurzali, bo padali calymi brygadami. A w BS3S? Hmm. Czy ten jeden kolesi co wlazil na te gore nie zginal? jeju, musze to obejrzec jesio raz. Odpowiedz Link Zgłoś