Dodaj do ulubionych

Ulubiony film science fiction/fantasy.

04.08.01, 08:06
Obserwuj wątek
    • tolo123 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 06.08.01, 17:12
      Star Trek oczywiście.
      • Gość: Loona Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 194.78.136.* 07.08.01, 12:53
        Willow i Niesmiertelny
        • tolo123 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 07.08.01, 13:48
          Niekończąca się opowieść.
          • Gość: Jacek Re: Ulubiony film /fantasy. IP: 141.20.6.* 15.08.01, 16:33
            "Highlander" i "Conan".
            Obowiazkowo musi byc nawalanka na miecze.
            • tolo123 Re: Ulubiony film /fantasy. 16.08.01, 08:20
              A oglądałeś "Cube"?
              • Gość: Jacek Re: Ulubiony film /fantasy. IP: 141.20.6.* 16.08.01, 14:59
                ogladalem. piece of shit. i do tego nakrecony tanim kosztem.
                • tolo123 Re: Ulubiony film /fantasy. 20.08.01, 10:19
                  Nie, to może "Oszukać przeznaczenie"
          • Gość: WOLVERIN Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 143.97.123.* 17.08.01, 16:35
            sorry ale to film dla dzieci !Fantasy to "rąbanie na miecze" i ociekajace
            seksem launie wodzace na pokuszenie lub obdarowujace bohaterów prawdziwa
            miloscia ... A powracajac do tematu najlepszy film sf. ever to Blade Runner a
            zaraz za nim Obcy. Pooglądajcie sobie troche klasyki potem a potem sprobojcie
            usiedziec na "Zagubionych w kosmosie" ...MISSION IMPOSSIBLE. Zwroccie tez uwage
            na DIUNE NOWY SERIAL NA hbo ALE TAKZE W WIELU WYPOZYCZALNIACH.
            • Gość: Vieczoor Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.fiber.net.pl 04.09.01, 14:56
              Obcy 2 to klasyka i najlepsze SF.
        • Gość: rage Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 213.76.92.* 12.09.01, 23:53
          Gość portalu: Loona napisał(a):

> Willow i Niesmiertelny

zdecydowanie popieram i dodalbym jeszcze Shreka

• tygrysiczka oczywiscie ze łowca androidów!!!!!!!!!!!!!!!!1 29.12.01, 23:44
        film obłędny .......nic dodac nic ujac......
    • Gość: EwaX Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 18.08.01, 00:16
      SF - "Piąty element"
      Fantasy - "Willow" - ktoś to powinien pokazać w kinie lub TV
      • tolo123 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 20.08.01, 12:53
        "Piąty element" to szmira jakich mało. Poza gwiazdami ten film jest nic nie
        wart.
        • esther Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 20.08.01, 16:24
          Mi sie podobal.
          A teraz ogladam na kasecie nowa wersje Diuny - naprawde dobre.

Moze ktos poleci jakies dobre filmy?
        • Gość: Qba Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 20.08.01, 17:49
          > "Piąty element" to szmira jakich mało. Poza gwiazdami ten film jest nic nie
          > wart.
          Też tak na początku myślałem. Dopiero po jakimś czasie zorientowałem się, że to
          właściwie parodia i komedia jakich mało.
          • Gość: viper Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.com.pl 21.08.01, 14:55
            1.Star Wars
            2.Star Trek
            3.Aliens
            • tolo123 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 29.08.01, 15:53
              1.STAR TREK
              2.STAR TREK
              3.STAR TREK
        • Gość: EwaX 5th element IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 22.08.01, 02:02
          Oczywiście, że szmira, kicz i frącuskie'' obrzydliwstwo''. Czerstwe, jesli
          traktujesz to na serio. Historia jest bzdurna.
          Ale uwielbiam scenografię tego filmu, stroje i nastrój. A przede wszystkim
          śmieję się uczciwie, bo to najlepsza komedia SF, jaką widziałam.
          Zgrabowałam to na DivX i oglądam, jak mam zły humor.
    • Gość: EwaX seriale IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 22.08.01, 02:09
      A co sądzcie o serialach:
      - "Tekwar" (pokazywany jakiś czas temu na Polsacie), gra itp.
      - "Ucieczka w kosmos" (pokazywany na Wizji TV, zanim zdechła), robiący karierę
      na DVD w Amazonie
      - "Przybysze" - ostatnio na TV4
    • Gość: pipin Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 12:05
      jesli chodzi o film fantasy to nie ma zbyt wielkiego wyboru- zzdecydowanie
      Willow, duzo bardziej mi sie podoba niz Conan, a w filmach sci-fi najbarzdiej
      do gustu przypadl mi do gustu Blade Runner(super atmosfera, swiat oraz akcja)
      oraz Piaty element(zarabista scenografia, humor i oczywiscie akcja)
    • Gość: imb Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 193.227.223.* 28.08.01, 11:26
      Zdecydowanie przed erą "Star Wars" to "Obcy - 8 pasażer Nostromo".
      Oczywisćie "Blade Runner". Bardzo dobre jest "Total Recall" i "Terminator".
      Wszystko na podstawie prozy Philipa K. Dicka.
      Z fantasy no.1 to "Conan Barbarzyńca". Do tej pory konkuruje z nim
      tylko "Willow", ale to się w tym roku ma zmienić. Zobaczymy.
      • Gość: Druss Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 62.233.138.* 13.09.01, 12:03
        Po Blade Runnerze było jeszcze 12 Małp. Jeśli chodzi o fantasy, to rzeczywiście
        do tej pory mizeria, ale to się zmieni po grudniu 2001 (Trailery, ach....)
      • ignatz Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 22.11.01, 00:54
        Termiantor na podstawie Dicka? Na jakiej konkretnie? Owszem, "Tajemnica
        Syriusza", "Pamiec absolutna", "Uciekinier" i niesmiertelny "Lowca". ALe
        Terminator? Z tym sie nie zgodze.
        CO do najlepszych?
        1. Łowca Androidów
        2. Odyseja kosmiczna 2001
        3. Obcy - 8 pasazer
        4. Mechaniczna Pomarancza.
        O tych filmach jakos nie wspominacie, a tyle gadania o jakims szajsie pokroju
        Star Treku (ktory sie milo oglada, owszem), czy tez "Piatego elementu" (rety!)
    • Gość: leszeck Alien IP: *.bresa.com.pl 28.08.01, 14:43
    • Gość: lukasz Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.sprint-canada.net 12.09.01, 22:48
      A co sadzicie o Gwiezdnej Eskadrze? Jakis czas temu leciala na polsacie
    • Gość: E Stalker IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 19:55
    • Gość: mcteagle Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.net.hinet.hr 15.09.01, 21:52
      SF: Diuna (Lyncha), Blade Runner, Termainator, Predator i musze przyznac, ze ze
      wzgledu na Starcraftowski klimacik pare razy widzialem Zolnierzy Kosmosu, choc
      wiadomo, ze to raczej szajs
      Fantasy: Conan, Willow, Highlander

co do HBO-wskiej Diuny to nie podobala mi sie specjalnie, oczywiscie efekty sa
      nieporownywalnie lepsze niz u Lyncha, ale jest troche wyprana z klimatu, troche
      nudna i wciaz odbiega od ksiazki. Tu pragnalbym, abyscie przypomnieli sobie
      scene pojedynku Paula z Feydem u Lyncha - to majstersztyk, taniec, prawdziwy
      pojedynek, a w nowej wersji to jakies kung-fu :(((

• Gość: Gwendal Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.chello.pl 26.10.01, 17:02
        musze przyznac, ze ze
        >
        > wzgledu na Starcraftowski klimacik pare razy widzialem Zolnierzy Kosmosu, choc
        > wiadomo, ze to raczej szajs

Całkowicie się z Tobą nie zgadzam, Żołnierze Kosmosu to moim zdaniem majstersztyk
        satyry. Chodzi mi tutaj przede wszystkim o kwestie prawicowego społeczeństwa,
        wojennej propagandy i nowoczesnej telewizji (zwróć uwagę na zdjęcia robione
        pseudoreportażową, dziennikarską techniką).

Gwendal
      • Gość: brutuska Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 12:46
        alien
        star wars
        terminator
        the planet of the apes
        matrix
        predator
        merlin
    • Gość: eriol Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.10.01, 15:03
      LadyHawk, Blade Runner, Conan the Barbarian, Willow, Excalibur, Dragonheart, Legend...
      • Gość: Lucas Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.cen.brad.ac.uk 26.10.01, 13:47
        Pod katem wizji plastycznej '5 element' Bessona, Pod katem zakrecenia '12 malp'
        Gilliama.
      • Gość: olka Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.mch.tli.de 06.11.01, 15:25
        Blade Runner- cudowny
        • Gość: MAREK Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.chello.pl 09.11.01, 23:00
          1. G.WOJNY
          2. IMPERIUM
          3. POWRÓT JEDI
          4. MROCZNE WIDMO. ALE ONO ODSTAJ OD TRYLOGII.
          5. OBCY ALE TYLKO 1,2 RESZTA TAKA SOBIE
    • Gość: Pisiu Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 195.187.59.* 16.11.01, 16:08
      z sf - Blade Runner oczywiście, a fantasy - Nieśmiertelny
    • ignatz ODYSEJA KOSMICZNA 2001!!! 22.11.01, 00:58
      Blade runner
      Mechaniczna pomarancza
      Hydrozagadka (klasyka)
      No i Treminator (ale tylko pierwszy, za ten nastroj beznadziei)
      • Gość: PIC NR.1 BEZAPELACYJNIE STAR WARS IP: *.chello.pl 23.11.01, 00:43
        OCZYWIŚCIE BEZ "MROCZNE WIDMO" BO JAKOŚ MNIE I MOICH ZNAJOMYCH BARDZO
        ROZCZROWAŁ.
        ZDRÓWKO!
    • Gość: Eva Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.talnet.pl 18.12.01, 14:33
      A co to, polskich filmów sf nie ma ? A na przykład "Seksmisja"?
      • Gość: Falka Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.tele2.pl 27.12.01, 15:35
        Łowca Androidów
        Miasto zaginionych dzieci
        Obcy
        Mechaniczna pomarańcza
        • mikolaj7 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 27.12.01, 15:52
          A Matrix? Przeciez to chyba najlepszy film w ostatnich
          latach z tego gatunku...

• Gość: Falka Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.chello.pl 27.12.01, 21:35
            Matrix jest w porządku.
      • Gość: liman Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 10.103.3.* 27.12.01, 22:06
        Trochę smutne te pierwsze posty. Wyrażne braki w edukacji filmowej. Potem
        zdecydowanie lepiej.
        Mój Top Ten
        1. "2001.." Kubricka - absolutne Numero Uno wszechczasów
        2. Blade Runner" Scotta - za całokształt (klimat, Dick, scenografia, muzyka,
        Harry Ford)
        3. "Obcy 1" Scotta - za Gigera, nastrój, ekspoldujacy brzuch i rozebraną Weaver)
        4. "Terminator 1" Camerona - za Tech Noir, przewrotny scenariusz i Guns&Roses
        5. "Gwiezdne Wojny" - pierwsza trylogia - wiadomo za co
        6. "Diuna" Lyncha - wciąż niedoceniony, ale jeszcze go docenicie,
        7. "Nieśmirtelny 1" Mulcahy'ego - za efekty i sekwencję z "Forever" Queen w tle,
        8. "Stalker" Tarkowskiego - bo był madrzejszy od książki (też swietnej)
        9. "Matrix" Wachowskich - bo trzeba coś tu wrzucic z ostatnich produkcji
        10."Subway" Bessona - zdziwko, co?

Pomysł topiku fajny, ale nic z niego nie wynika. Może ktoś by policzył głosy,
        zrobił rating i wysłał do np. Nowej Fantastyki.
        • Gość: wojtus Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 10.130.129.* 27.12.01, 22:36
          Guns'n'Roses w T1?
          To cos ci sie pomieszalo.
          POzdrawiam

WOjtek
          • Gość: :PPP Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.12.01, 02:36
            Ludzie jacy wy jestescie OGRANICZENI !!! czesgo ma dowiesci ten wontek? Co ma
            na celu "przekrzykiwanie" to jest lepsze od tego a to od tego ... kazdy ma swoj
            gust tak wiem dla mnie maze najlepszym filmem fantazy moze byc KLAN !!! jak
            widze takie posty to mnie slabi !!!!
            • Gość: tiges Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 03:13
              A ja nie wiem dlaczego, ale zawsze lubie obejrzec "enemy my"

• Gość: liman Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 10.100.3.* 28.12.01, 21:19
              Szanowny PPP,
              Jak ci topik nie pasi, to po co pchasz się na forum.
              Nie wiadomo co z tego wyniknie, ale ja lubię wiedzieć jakie gusty mają inni,
              lubie też dzielić się swoimi. Na tym polega idea gadki w Necie.
          • Gość: liman Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 10.103.4.* 28.12.01, 19:09
            Wcale się nie pomieszało. Posłuchaj uważnie, i przyjrzyj się scenie w dyskotece
            (pierwsza konfrontacja Arniego, Michaela Biehna i Lindy Hamilton).
            Pozdrowiska
            • Gość: An-Nah Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.chello.pl 30.12.01, 19:06
              O fantasy się już wypowiadałam, teraz kilka słów o sf.

Poza tym, że kocham Star Treka, uwielbiam też Babylon 5
              i Farscape - są to trzy rewelacyjne seriale, Star Trek
              to apsolutna klasyka, Babylon 5 - mroczna historia o
              okrutnej wojnie i przeznaczeniu (hmm, to zabrzmiało jak
              opis filmu fantasy, ale to czyste sf, uwierzcie),
              Farscape - piękny plastycznie i zrobiony z humorem, a
              poszczegulne odcinki wbijają w fotel.

Matrix, Gwiezdne Wojny - klasyka! Enemy Mine -
              nastrojowy film z przesłaniem. Cube - napięcie i stres,
              wbija w fotel. Mad Max - postapokaliptyczne sf, druga
              część jest boska. Piąty Element - inteligentny pastiż.
              Alien - horror sf w najlepszym wydaniu. Mortal Kombat
              (ale tylko pierwsza część) - bardziej chyba fantasy,
              ekranizacja gry, akcja i świetna muzyka. Blade Runner -
              boski!!!!

Ghost in the Shell bije Matrixa na głowę!!!!!
    • agaffa Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 25.01.02, 00:45
      2001: Odyseja kosmiczna
      Dr Strangelove
      Blade Runner

X-Files
    • Gość: digan Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 217.117.129.* 25.01.02, 08:46
      Matrix
      Alien
      Aliens
      Odyseja kosmiczna 2001
      Star Wars
    • Gość: monia Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: 217.97.138.* 25.01.02, 09:55
      Oj, ciężko...Ale filmem, który wywarł na mnie ogromne wrażenie jest "Łowca androidów"
      Ridleya Scotta. Oglądałam go za każdym chyba razem, gdy "leciał" w TV i zapewne jeszcze nie raz
      obejrzę, choć działa na mnie zdecydowanie przygnębiająco...
      P.S. No bo "STAR WARS" IV, V, VI to czysty, wiecznie żywy sentyment....
    • trout Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 26.01.02, 19:55
      1. Diuna (Lyncha, bo to nowe badziewie zgubiło gdzieś gotycki klimat książki)
      2. Gwiezdne Wojny (jedyne słuszne)
      3. Piąty element (swoją drogą buźka dla tłumaczy za ten element w tytule)
      4. Final Fantasy (za techniczną stronę przedsięwzięcia)
      5. Shrek
      6. Blade Runner
      7. ODMIENNE STANY ŚWIADOMOŚCI (ten tytuł trzeba pisać wielkimi literami i na
      kolanach)
      8. Cube
      9. Existenz (gdyby nie wszedł do kin zaraz po Matrixie, to może ktoś by go
      zauwżaył...)
      10. Men in Black (za Elvisa)
      11. Kontakt (za to, że nie zmasakrował za bardzo treści doskonałej książki)
      12. Cela (za stronę wizualną, bo fabuła mnie nie przekonała)
      13. Obcy (1,2,4)
      14. Zielona pożywka (za mebel rozrywkowy;)
      P.S. Kolejność filmów bez znaczenia. Wszystkie lubię niemal jednakowo.
      • jolajola1 Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 19.04.02, 21:10
        z bardzo starszych
        Ostatni brzeg, na podstawie książki N. Schute(?)
        Władca much, ekranizacja Goldinga

ze starszych
        ET
        gwiezdne wojny, trylogia
        blade runner

z ostatnich
        Matrix
        Schrek
        • Gość: Grisznak Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 25.04.02, 02:16
          Żeby po raz setny nie podawać Willowa i Blade Runnera, albo oburzać się
          (słusznie), że mało kto wspomina o Kubricku i Mechanicznej Pomarańczy dodam
          parę tytułów, których nikt nie wyliczył, a IMHO warte są obejrzenia
          -"Nemezis", nie pamiętam niestety czyje to, ale klimat dark future był zajebisty
          -seria "Mad Max" - klasyka postnuklearnych harcy
          No i został mi jeszce jeden ARCYWAŻNY tytuł. Niestety ni cholery nie mogę sobie
          przypomnieć jak to się cholerstwo nazywało a to przecież klasyka, wśród
          klasyki. Metropolis?
          • Gość: Grisznak Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 25.04.02, 02:34
            Trochę klasyki:
            + "Tron"
            + "Bliskie spotkania III stopnia"
            + "E.T."
            + "Solaris"
            + "Kosiarz umysłów" (ale tylko jedynka)
            he, he kumpel właśnie wpadł do mnie z filmem "Mutronika", gdzie główną rolę gra
            Mark Hamill. Polecam
            + "Oni żyją" Carpentera
          • ignatz Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 25.04.02, 09:54
            Oczywiscie, ze Metropolis. Czy ktos to w ogole ogladal? W ogole to widze dziwna
            tendencje zwyzkowa, jesli chodzi o liczbe trupow w wymienianych filmach. Zla to
            tendencja. Ja wiem, w Hamlecie bylo 9 ofiar, ale to jeszcze nic nie znaczy.
            • Gość: Grisznak Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 26.04.02, 01:47
              Ja oglądałem :)))
              Zagadka: Ile trupów jest w "Bliskich spotkaniach" a ile w "Matrixie"?
              • ignatz Re: Ulubiony film science fiction/fantasy. 26.04.02, 01:56
                W Matrixie przestalem liczyc przy 37 - ci zolnierze mnie wkurzali, bo padali
                calymi brygadami. A w BS3S? Hmm. Czy ten jeden kolesi co wlazil na te gore nie
                zginal? jeju, musze to obejrzec jesio raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka