starypierdola 03.09.04, 16:15 Wszystkim pracusion z okazji Swieta Pracy wszysstkiego najlepszego! Przyjemnego dlugiego weekendu! SP Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 16:39 Wszystkim hamerykanskim wspolforumowiczom, jak rowniez czytajacym z US, zycze milego dlugiego week-endu!!! Have fun... I nie zapomnijcie, ze od wtorku jasne spodnie i jasne buty siem nie noszom... (joke alert... ;-))) Odpowiedz Link
i.p.freely Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 16:45 > Have fun... I nie zapomnijcie, ze od wtorku jasne spodnie i jasne buty siem nie > noszom... (joke alert... ;-))) 'Off-white' sie odkurzy i tez bedzie dobrze. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 16:56 i.p.freely napisał: > 'Off-white' sie odkurzy i tez bedzie dobrze. ******** Jeno bardzo "off" ..... :-)))))))) Odpowiedz Link
ertes Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 16:59 Ja chodze bez butow. Czy mam popastowac stopy? Zostaly nam jeszcze dwa dni do 6.4 i wiecej. Jestem ciekaw czy im wyjdzie przepowiednia. Ocenili ja na 50%. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 17:04 ertes napisał: > Ja chodze bez butow. Czy mam popastowac stopy? > Zostaly nam jeszcze dwa dni do 6.4 i wiecej. Jestem ciekaw czy im wyjdzie > przepowiednia. Ocenili ja na 50%. ******** Kalifornia rzadzi sie osobnymi regulami... :-))))) Nie musisz nic pastowac. Co do 6.4, kup wode, swieczki i baterie, na wszelki wypadek. To w 94 to bylo chyba 6.7 (? nie pamietam...), i przezylam. Trzym sie. :-)))) Odpowiedz Link
don2 Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 17:06 ertes napisał: > Ja chodze bez butow. Czy mam popastowac stopy? > Zostaly nam jeszcze dwa dni do 6.4 i wiecej. Jestem ciekaw czy im wyjdzie > przepowiednia. Ocenili ja na 50%. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 20:42 a ja w Kanadzie wlasnie zaczynam obchodzic NASZ Labor Day long weekend i bez waszych zyczen! Wypchajcie sie! Odpowiedz Link
ertes Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 20:47 Swietuj, swietuj bo niedlugo znowu moze byc wojna. Tym razem z Dania ale okazuje sie ze chodzi o cos wiecej niz kilka skal. Nasza bohaterska armia ostatnio flexowala swoje rahityczne miesnie na polnocnej frontierze. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 20:53 czyli jest szansa, mowisz, ze nasze trzy czolgi i dwa motocykle przegraja wojne z Dania? Kurcze, dunska okupacja to nie takie glupie rozwiazanie- moze wreszcie ktos posprzata w Montrealu. Odpowiedz Link
ertes Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 20:56 A tak powaznie to kilka krajow sobie ostrzy zeby na polnocne tereny Kanady ktore Kanada uwaza za swoje a inni za eksterytorialne. Stad manewry naszych "wojsk: na polnocy w ostatnim czasie. A wszystko przez to globalne ocieplenie i topnienie lodowcow. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 21:04 Kanada od Stanow po Rosje! No, wlasnie, te granice polnoce nigdy wlasciwie nie byly jednoznacznie okreslone. Ale niech tylko ktos odkryje tam cos wartosciowego... Odpowiedz Link
ertes Re: Swieto Pracy - Labor (Labour) Day 03.09.04, 21:11 Wlasnie o to chodzi ze tam jest cos wartosciowego :) Nie wiem czy pamietasz ta w miare ostro szarapnine z Dania o jakies skalki na Atlantyku? Tam jest ropa. A na polnocy Kanady jak juz powoli otwiera sie Northern Passage czyli skrocenie drogi do Europy o kilka ladnych tysiecy mil. A Kanada juz planuje to otaksowac :) Zreszta kto ma Northern Passage ten ma wladze... Dlatego Dania, USA i Rosja tam sie kreca. Znowu jakis czas temu Amerykanie oglosili przetarg na wiercenie ropy gdzies na polnocy. I nikt sie nie zglosil na taka lukratywna propozycje. Okazalo sie ze Kanada uwaza ze ten kawalek oceanu nalezy do nich i firmy niechcialy zadzierac. Odpowiedz Link
starypierdola No, Etres, tu masz problem! 04.09.04, 01:32 Bo to wlasnie Ameryka nie uznaje Kanadyjskich roszczen do North-Western Passage i uwaza je za wody miedznarodowe. A w zwiasku z oczekiwanym ociepleniem za jakies 10 lat to bedzie "ice-free" passage przez caly rok!! 7,000 km blizej z UK/Europy do Japonii/Chin. To kogo popierasz: Kanade czy USA??? Pamietaj ze jak wybuchnie wojna to Cie zamkna w jakim obozie dla "enemy combatants"! SP Odpowiedz Link
jutka1 Re: No, Etres, tu masz problem! 04.09.04, 01:44 wojna hamerykansko-kanadyjska?? hmmm. Pierdolo, nawet ja nie wiem, kogo bym poparla... Jutka (prawie obywatelka Kanady ;-))))) Odpowiedz Link
ertes Re: No, Etres, tu masz problem! 04.09.04, 02:10 Kilka lat temu podcas referendum w Quebec eksremisci po obu stonach robili plany. Niepodleglosciowcy mieli nadzieje, ze kanadyjskie wojsko na terenie Quebec w ktorym sluza i dowoadza glownie zabojady przejdzie na strone Quebec. Gdy tak sie stalo to federalisci a raczej najbardziej radykalni planowali przerwanie dostaw pradu z Quebec do USA. A trzeba wiedziec ze Quebec zasila wiekszosc Nowej Anglii z Nowym Jorkiem wlacznie. Gdyby cos takiego sie stalo to w ciagu najwyzej 3 dni Kanada stalaby sie stanem USA. Co mnie osobiscie by nie przeszkadzalo. Jutus zanim zdazylabys sie zastanowic kogo poprzec to 18 sprawnych kanadyjskich mysliwcow i 50 czolgow zdazyloby sie zepsuc ;) A zolnierze obrabowaliby Food Banks ktore ich dokarmiaja. W 1993 roku podczas o malo co wybuchu wojny z Hiszpania kanadyjskie okrety wojenne nie mogly doscignac hiszpanskiej lodzi rybackiej. Ot, taka Kanada ma nowoczesna armie. Odpowiedz Link
starypierdola Ertes, liczy sie historia! 04.09.04, 08:11 Nie pamietasz ze w czasie ostatniej wojny Kanadyjsko-Amerykanskiej spaliliscie (Wy, Kanadyjczycy) nam (Amerykanom) Bialy Dom i wogole narobiliscie zamieszania!! Na szczescie Andrew Jackson sie opamietal, oglosil ze wojna wygrana, i natychmiast podpisalismy pokoj w Ghent!!! I dla tego A.J. jest na 20-to dolarowkach!!! Ale Twoj najwiekszy problem to ze bedziesz 'enemy combatant'. Tyle ze moze nie illegal i nie skonczysz w Guantanamo. Choc nie wiadomo, bo munduru nie nosisz. :))) SP Odpowiedz Link
starypierdola Perelka z Polonijnej laczki ... 06.09.04, 18:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=15531937&a=15532267 :))) SP Odpowiedz Link