05.02.05, 21:34
Mniej wiecej wszyscy z nas zrobili studia i chwalebne dyplomy komunistyczne.
Mniej wiecej wszyscy wyjechali, nie wiem po co. Oprocz ze obrazeni na swiat.
I co dalej? Co wy, kazdy z was, zrealizowal w kazdym z waszych zyc, by moc
sobie powiedziec: jestem w zgodzie ze mna samym. Wiem co zrobilem i dlaczego.
Mowimy o tym, czy raczej wolimy milczec?

Kocham naszych wszystkich "emigrantow komunizmu" i czekam z niecierpliwoscia
na te, jakze ciekawe, wypowiedzi.

PiPitou, nie daj sie!!

lucja
Obserwuj wątek
    • don2 Re: renesans 05.02.05, 22:22
      Wypowiem sie,naile mi pozwoli sorz<ycie 2 burelek wodki Estonskej " Saremaa"
      mowie wam cos wspanialego!!! co to znaczy .ze Lucja nie wie po co wylechalemm.-
      noo, to wi kazden i z osobna.mniwej wiencej nie posiasdan zadnego dyplomu
      koministycznego-owszem jakis tam åposiadam uzupelnmiony jakimis tam
      kompetencjami zupelnie mi niepotrzebnych ,jak sie okazalo instytucji.Jessssus
      ale ta wodka terzepie..uffff.Abasolutnie kochamm wsztystkich emigrantow
      komunizmu !!! jka tyz koc ham te emigrantki .jesses kocham tez polki w polsce
      a kiedys kochalem bardziej kosmopolitycznie ale te kozmopolitki to zalosne
      zaby !!! nie masto jak taka swietojev bliwa zuzanna z polski ,ktora jak
      posmakuje wyuzdania swiatowego ,to, gotowa ksiedza proboszcza na oltarzu
      oralnie rozprawiczyc.Oczywiscie ,nie moge powiedziec ,ze polki maja najwiecej
      witaminy ,ale sie staraja.uwazam ,ze kazdy niesie swoj krzyz i dobrze gdyn na
      krzuzu nie siedzi jakis baklast.jeeewesuuu ale ta wodka jest dobraaa,a do niej
      skledzik z zimnymii kartofelkami uuuu ale mi dobrze!!!
      Kazdy powinien miec swiadomosc tego ze,jak nioe bedzie a wgodzier z samym
      soba ,to nie bedzie i juz. Taki SwiaTLO NP. ZE PODAM GO JAKO PRZYKLAD:
      • don2 Re: renesans 05.02.05, 22:24
        malo pije biedaczek. srtraszne takie menczarnie jakie on przezywa,i wlasnie
        wypilem za jego zdrowie.Natomiast Lucja to niesamowicie mi sie podoba ,bo tez
        wuypilem za jej zdrowie i za innycj tez.
        • don2 Re: renesans 05.02.05, 22:50
          no ..to doszlismy do tego ,ze po wodce pisac sie nie powinno.Alee jak tu nie
          pisac ,kiedy sie chce -jak mawial bard Wysocki.Wyjechalismy i nie ma nas w
          kraju.Pies z kulawa noga o nas nie pamieta.Nam tylko sie wydaje ,ze cos tam
          pozostawilismy.Gowno zesmy pozostawili.I Antek z PGR-u i Konstancja z
          warszawskiej sitwy ,odeszlismy w zapomnienie.I dobrze ,licza sioe obecni a nie
          jakies tam figuru in extenso.uuuuu ale dobra ta wodka,nawetr zapijac nie trzeba.
          I powiadam wam,zycie jest tak krotkie ,ze powinnismy wysrac sie na jakies
          rozwazania o przeszlym ,lub o problema ch swiata.jebac wszystko ,mamy przezyc
          do smierci.I upewniam was kochani forumowicze ,ze irak lub palestyna oraz
          czeczenia ,nier wspominajac o zatoce gdanskiej ,masm gleboko w dupie i tak
          naprawde zwisa mi luzno ile zginelo ludzi w prowincji dafor.sram na wszystkie
          nieszczescia swiatowe !!!!!! mnie interesuje i tylko moja wlasna osoba oraz to
          jak mam zapewnic sobie wygodne i przyjemne zycie oraz miec nadzieje ,ze jak
          najdluzej bede mial ochote klepac po dupie Grazyne. A jak komus sie
          niepodoba ,to przyjmujem glosy kryutyczne od zaraz< a odpowiadam jutero po
          poludniu.I nie daj Boze ,gdy trafi sie jakis obarczony poczuciem solidarnosci z
          biednymi narodami (tzw) na kacu potrafie zbluzgac ,za co z gory przepraszam.
          • jutka1 Re: renesans -- Don 06.02.05, 04:21
            jakby nie to, ze sie boje coby twoja kobita mnie z siekiera nie pogonila, to bym
            napisala z tego tu miejsca, ze cie uwielbiam. :-)))))
            a szczegolnie jak piszesz po estonskiej wodce.

bardzo prosze o zaliczenie mnie do kategorii xxx [niepotrzebne skreslic].. tylko
            z tem ksiendzem siem muszem zastanowic, bo u nas w gminie un jest stary,
            brzydki, i na pewno juz rozdziewiczony wte i wewte i naabarot ;-))

Czirs (czerwonym winem :-)))
        • starypierdola No to zdrowie, Don! 06.02.05, 02:10
          Pije do Ciebie ale ze nie mam tu estonskiej wodki to pije kalifornijska brandy.
          Francuskich trunkow u nas jeszcze stale pic nie wolno. Podobno nie pomagaja w
          walce z terrorystami.

Lucja, to pytanie jest zbyt ogolne. Ja widze zasadnicza roznice w postawach,
          motywacjach i stosunku do zycia tych co wyjechali zaraz po wojnie (1945 i
          krotko po tym), tych co wyjechali powiedzmy w polowie 60-tych do polowy 70-tych
          lat, tych co wyjechali po 1980, i tych co wyjezdzaja teraz.

Wiekszosc Forumowiczow to dwie ostatnie klasy wiec nie wiem czy odpowiedzi beda
          reprezentatywne dla calosci Polonii. No ale zobaczymy.

SP
    • jutka1 Re: renesans 06.02.05, 04:28
      Lucjo, dlaczego mam sie trzymac? I dlaczego piPitou? :-)

juz na ten temat pisalam.
      pierwsze skonczone studia byly komunistyczne, choc nie do konca, bo mnie
      fujfujfuj imperialistycznej filologii uczyli ;-)
      wyjechalam, bo mi sie w tamtym bardaku nie podobalo.

jestem oburzona, ze nie ma mnie na liscie ofiar rezymu, bo w koncu wiele razy
      esbecja mnie ciagala, a kurdebalans gdzie zadoscuczynienie za moj stracony czas
      i nerwy? emotional distress? (big time joke alert ;-)

eniuej.
      na watku o PRL-u rozwinelam.

J. - miedzy dwiema strefami czasowymi (c). forma; Don 2004 )
      • don2 Re: renesans 06.02.05, 12:15
        zawiadamiam,ze tylko warszawa i okolice na tej liscie-Bronek w pospiechu wiecej
        nie zlapal:)) To co Jutka napisala ,o oburzeniu itp .To jest dla mnie straszna
        radocha !!! Juz kiedys napisalem ,ze Lustracja to okazja do pokazania sobie i
        innym,ze bylo sie kims ,kto zaslugiwal na zauwazenie.I juz slysze te slawne
        polskie: Pan nie wie kim ja jestem ! ja jestem na liscie Wildsteina !I cala
        kupa " kombatantow" ,nie tylko nie jest na liscie,ale nawet nigdy pies milicyjny
        nie sikal w ich bramie.A z kolei inni ,beda teraz malowac straszne
        obrazy,tortur w celu zmuszenia ich do wspolpracy TACY WAZNI BYLI !! Co
        przypomina mi dzialacza opozycji ,ktory blagal SB by go internowali-na co oni
        ,krotko i zwiezle:paszol won,nie bedziemy ci ulepszac zyciorysu.Naco on im
        zagrozil pojsciem w konspiracje ! a oni: a my cie nie przyjmiemy do podziemnych
        struktur.Pech.
        • don2 Re: renesans 06.02.05, 12:32
          czyli odrodzenie-Wstalem z uczuciem blogostanu,jak nowonarodzony.Glowa nie
          boli,rece sie nie trzesom.Szkoda,ze juz nie oplaca mi sie wziasc
          przedstawicielstwa tej gorzelni.Pogoda szara i nie zimowa-trza bedzie sie napic.
          goscie pojechali zwiedzac okoliczne miasteczko i jak wroca to walniemy po
          jednym! Za oknem pustka i niedzielna nuda.O jedzie dzieciak na rowerze,na
          glowie zimowa czapka a na niej kask rowerowy (obowiazek do lat 15 )pieknie to
          wyglada :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka