ertes 05.01.04, 21:36 Najnowsze zdjecia: www.jpl.nasa.gov/index.html Niedlugo beda kolorowe. Szkoda ze Europejski lander prawdopodobnie sie rozbil bo byloby wiecej. Drugi amerykanski laduje za kilka dni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i.p.freely Re: Mars czy 06.01.04, 01:34 Arabia Saudyjska? Nie zartuje. Wudlubalam swoje stare zdjecia (z czasow mojego tam pobytu) i cholera pejzaz niczym sie nie rozni. Odpowiedz Link
starypierdola Pictures 06.01.04, 01:40 Freely, nie na temat ale widze ze wstawilas ladne zdjecia na Galerie. Wyglada ze mieszkasz nawet blizej STL niz ja. Ten wielki palac na Florydzie to chyba jednego z szefow / ksiegowych Enron / WorldCom/Tyco??? Wiesz ile tam sprzatania!!?? Twoj domek na FL tez wspanialy. Widze skad masz zamilowanie do wody! SP Odpowiedz Link
i.p.freely Re: Ertes!!! 06.01.04, 02:17 Ty sie juz pochowales???? No prosze jakis spook nam tu pisze... Odpowiedz Link
ertes Re: Ertes!!! 06.01.04, 02:35 O przepraszam! To jest moj dom a nie grob! 350 dni slonecznych wiec dobry dach niepotrzebny ale jednak od slonca chroni a sciany zaslanialyby widok! Nie mowiac o dymie z ogniska w kuchni. Odpowiedz Link
starypierdola Re: Ertes!!! 06.01.04, 02:54 Widze ze byles w Tuscon. Tylko czemu nie zrobiles zdjecia "zachod slonca na Sonoran Desert"?? Bardzo lubie Tucson, szczegolnie zima. A pojechales na Catalinas? SP Odpowiedz Link
ertes Re: Ertes!!! 06.01.04, 03:00 Bo trafilem na tych 15 dni co nie ma slonca... ;) Masz wschod slonca za to w galerii. > A pojechales na Catalinas? Czlowieku raz ze nie wiem co to a dwa jak sie jedzie 800 km, spedza jeden dzien w Tucson, jeden w Organ Pipe i wraca 800 km to myslisz ze jest czas na wszystko?! 1400 mil w dwa dni... Odpowiedz Link
starypierdola Re: Ertes!!! 06.01.04, 03:06 Nastepnym razem jedz przez Organ Pipe na dol do Hermosillo (stolica Mex Stanu Sonora), stamtad wez prom do La Paz (Mex, Stan CAlifornia) i ciagnij do gory do Tijuana. W Mex brudno ale Sea of Cortez jest przepiekne. Takze architektura mexykanska, tanie shrimps, etc. SP Odpowiedz Link
ertes Re: Ertes!!! 06.01.04, 07:42 Sorry shrimps nie znosze a do Meksyku jakos nie mam poki co ochoty. Okoliczne stany mi wystarczaja. I drugi raz do Organ Pipe raczej sie nie wybiore... Odpowiedz Link
ertes Re: Ertes!!! 06.01.04, 07:57 haha dobre sobie ta Twoja trasa... Ponad 2 tys mil. W 4 dni? hahaha Dowcipnis... Odpowiedz Link
ertes Re: Ertes!!! 06.01.04, 08:00 Z tym Hermosillo to cos ci sie popier... Chyba ze promy plywaja po ladzie... hehe Odpowiedz Link
starypierdola Re: Ertes!!! 06.01.04, 18:24 No przecez nie mowie ze w cztery dni! Zyciem trzeba sie cieszyc. A promy plywaja z portu w poblizu Hermosillo, whatever-its-name. Jak miales tylko 4 dni to pewno ani sie nie nacieszyles sand dunes na granicy CA/AZ, ani sie nie zatrzymales w Yuma (territirial prison; 15:10 do Yumy!!!) i wogole... Juz nie mowiac o okolicach Tucson czy Phoenix! A w Catalinas mogles nawet pojezdzic na nartach; 45 minutes od downtown Tucson! Widze ze zdjec ze lubisz gory wiec mam inna propozycje: Nastepnym razem wez DWA TYGODNIE wolnego, jesienia lub pozna wiosna; pojedz nad Grand Canyon (South Rim), via Flagstaff i San Francisko Mountains; zejdz na dno knajonu (jeden dzien), wejdz na polnocny rim (South Rim, dzien 2), zejdz spowrotem w dol inna trasa (dzien 3) i wdrap sie spowrotem na South Rim innym slakiem (dzien 4). Biwaki/noclegi (zezwolenie) na dnie trzeba zamawiac duzo do przodu. Good luck SP Odpowiedz Link
ertes Re: Ertes!!! 06.01.04, 19:12 Oj Stary zawracasz glowe z tymi wycieczkami. Jak bede w Twoim wieku i bede mial RV to bede tez spedzal w nim 2 tygodnie albo i wiecej. Ale wrzucilem ci zdjecie do galerii. Poki co zostawilem full size zebys mogl przeczytac literki i wreszcie zawracac glowe. Odpowiedz Link
starypierdola Re: Ertes!!! 07.01.04, 02:12 No to widze ze jednak byles w Yuma!! Ze Cie tez wypuscili bez niczego, pewno "porzadnie" wygladasz!! SP Odpowiedz Link
starypierdola Wycieczki 07.01.04, 15:36 Sluchaj, wycieczka do Grand Canyon ma jeszcze jedna zalete: caly czas mozesz jesc hamburgery i pic Budweisera!!! SP Odpowiedz Link
i.p.freely Re: Stary 06.01.04, 02:25 jak zwykle nie zawiodles. Wychodzi na to, ze tylko Ty i ja mamy uzytek z galerii. Ertes ma fajne zdjecia ale tylko czasem cos dorzuci.... Anita ostatnio tez dorzycila pare fotek. Jej chapeau ala wysoki tapir jest w-y-s-m-i-e-n-i-t-e, hehehe. To mi sie u ludzi podoba - kiedy nie biora sie zbyt serio... Odpowiedz Link
starypierdola Re: Stary 06.01.04, 02:57 Wzajemnie, wzajemnie. Wygladz ze kilku "galernikow" nie za bardzo wie jak zdjecia "wstawic", kilku sie "wstydzi", a kilku chyba nie ma digital photos. Nie ma sprawy, nadrobimy! Ertesa juz zauroczylismy! SP Odpowiedz Link
ertes Re: Stary 06.01.04, 03:02 >Nie ma sprawy, nadrobimy! Ertesa juz zauroczylismy! hehe To co jest w galerii to najwyzej 1% tego co jest na mojej website... ;) Odpowiedz Link
i.p.freely Re: Do twojego website 06.01.04, 06:36 dostepu nie mam - cieszy mnie wiec nawet ten 1%. Wlasnie co se ogladnelam. Ciekawy wybor real estate, no i ta karoca panocku... Wlasnie o takiej myslalam - kwietnik bym w niej zrobila przed moja kurna chata. Odpowiedz Link
i.p.freely Re: powracajac do Marsa 06.01.04, 06:37 umiescilam pare starych zdjec na galerii. Odpowiedz Link
sabba a w TV powiedzieli :)))) 06.01.04, 08:34 ze na ksiezycu to jescze nikt mie byl. PIc na wode i fotomontaz. Serio. Zadni tam Amerykanie, i co najlepsze potwierdzic ich pobyt na nim moze dopiero jakas sonda japonska ktora sie tam za kilka lat tam wybierze. Odpowiedz Link
basia553 Re: a w TV powiedzieli :)))) 06.01.04, 18:26 Tak, oni nie kcom prawdy znac, w Twardowskiego tez nie wierza zaprzancy!! Odpowiedz Link
starypierdola Twardowski 06.01.04, 18:30 To juz wiem czemu beda Polakow fotografowac! Chca wyczaic ktory to Twardowski zeby go potem zamknac w Guantanamo; nie zeby zaprzeczal ze byli na ksiezycu!!! SP Odpowiedz Link
don2 Re: a w TV powiedzieli :)))) 06.01.04, 19:25 lece do galerii ogladac najnowszy wernisaz, a koktajle dajom?Bez drinka to nie wernisaz i galeria. Odpowiedz Link
don2 Re: a w TV powiedzieli :)))) 06.01.04, 19:32 ertes,moglbys w chalupie posprzatac jak zdjecia do galerii robisz.chalupa podobna do mojej,tylko u mnie brzozy rosna.i pracujemy podobnie,spluczka mi ostatnio nawala-musze ja resetowac czy co. Odpowiedz Link
ertes Re: a w TV powiedzieli :)))) 06.01.04, 19:38 U nas zawsze sie znajdzie jakas dziura wykopana przez pieski preryjne czy jak tam sie zwie to miesko. Odpowiedz Link
ertes Lecimy na Marsa 10.01.04, 00:21 Najpierw stacja na ksiezycu a potem ludzie na Marsie. Trzeba szukac pracy w NASA. Jest przyszlosc. Odpowiedz Link
ani-ta Re: Lecimy na Marsa 10.01.04, 00:23 dlugich i grubych do rakiety nie biora;) odpusc ertes... jako i ja odpuscilam;))) a.:)) Odpowiedz Link