Dodaj do ulubionych

wloski temperament

25.03.10, 11:38
Niby nie na temat, ale... Jacy ci mieszkancy Dolnego Slaska sa
emocjonalni...

wiadomosci.onet.pl/2700,2146571,zazdrosc_pchnela_ja_do_agresji_na_drodze,wydarzenie_lokalne.html

Ciekawe, czy kierowca lub kierownica alfy mogliby sie zachowac w tak
karygodny sposob...? :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Obserwuj wątek
    • janioj Re: wloski temperament 25.03.10, 11:48
      W życiu (warszawy), przecież żaden Alfista/Alfistka, nie naraziłby swego obiektu
      permanentnego pożądania, którym trzeba wiedzieć jak jeździć, na takie
      niebezpieczeństwo. Prędzej woleliby sobie bok wyrwać, niż Alfie zrobić krzywdę,
      bo co by ludzie powiedzieli. Tak, to tylko napisali, że to Volkswagen i Renault,
      a tak to napisaliby, że Alfa - masakra :)
      • tommy_bx Re: wloski temperament 25.03.10, 13:52
        Niestety, kretyńska i otumaniona serialami i filmami na Polsacie
        częśc społeczeństwa wciela swoje obserwacje w czyn. Idiotka widziała
        takie akcje sto razy na filmach, to jej tępa osobowośc
        podpowiedziała jej "powtórz to samo".
        Durna strasznie: przede wszystkim co osiągnęłaby tym debilnym
        czynem?
        A może warto było poszukać troszkę przyczyn stanu rzeczy w sobie?
        Ale to trudne dla wielu: szczególnie (ukłony, Janioj) kobiet.
        Zauważyłeś Janioj, druhu, jak wygląda rozmowa dwóch kobiet i dwóch
        męzczyzn? Dostrzegasz statystyczne róznice?
        Podpowiem Ci, druhu: kobiety z reguły rozmawiają o sobie. mały
        teścik, Janioj:))?
        • frise Re: wloski temperament 25.03.10, 14:44
          A faceci o czym? O autach i wielkosci przyrodzenia? :)))

Notabene: "uroczy" jezyk, Tommy, prosto z rynsztoka.
        • janioj Re: wloski temperament 25.03.10, 14:50
          Tommy, rozumiem, że trudno jest walczyć z przyzwyczajeniami, ale postaraj się
          chociaż - jak odpowiadasz koleżance, to rób to pod jej postem, nie pod moim. O
          poziomie Twojej wypowiedzi wypowiadał się nie będę. Gdybym miał się pokusić o
          analizę Twojej osobowości, stwierdziłbym, że jakaś (jakieś) kobieta musiała Cię
          mocno, rzekłbym nawet, traumatycznie, skrzywdzić, ale tejże analizy
          przeprowadzać nie zamierzam, co nie znaczy, że Ci nie współczuję ;)
          • tommy_bx Re: wloski temperament 25.03.10, 15:33
            I znowu analizy mojej osoby.. To trudna cecha, Janioj, poważnie, jak
            sądzę, może Ci utrudniać kontakty. Zamiast rozmawiać o temacie
            rozmowy, nieustannie starasz się rozmawiać o rozmówcy. Fatalna
            cecha: każdy psycholog Ci to powie.
            A mój język? Dosadny ale na miejscu w tej sytuacji. Ta kobieta
            zachowała się na idiotka i zrobiła czyn idiotyczny. Naraziła życie i
            zdrowie innych ludzi, poza tym, uczyniła to w ruchu drogowym, co
            było zagrożeniem również dla osób postronnych. Takie zachowania
            należy nazywać dosadnie i po imieniu. Proste?
            • janioj Re: wloski temperament 25.03.10, 15:40
              tommy_bx napisał:
              > każdy psycholog Ci to powie.

Wiem, wiem Tommy, byłeś u każdego psychologa, mechanika, właściciela Audi oraz
              Subaru, jak również u każdego właściciela Alfy (popatrz, nie zauważyłem kiedy
              byłeś u mnie, czy u pozostałych był Tommy?), rozmawiałeś z każdą kobietą, jesteś
              "powszechnie lubiany i szanowany" - po prostu omnibus :) Co tam, nie przejmuj
              się, najważniejsze, że Tobie z tym dobrze, reszta musi się przystosować... albo
              zginąć :)))
              • tommy_bx Re: wloski temperament 25.03.10, 15:54
                I znów piszesz o mnie, Janioj. I znów. Naprawde, nie potrafisz
                rozmawiać o temacie?
                • janioj Re: wloski temperament 25.03.10, 15:57
                  Wyślij zażalenie do Pana Boga ;)
                  • tommy_bx Re: wloski temperament 25.03.10, 19:40
                    Nigdzie nie bede wysylał zażaleń. Stwierdzam tylko fakt, że uciekasz
                    od tematu rozmowy, nieustannie gdzies w oboczności albo w analizy
                    mojej osoby. Co oznacza, ze brak Ci argumentów w dyskusji. Na koniec
                    raz jeszcze Ci powiem: zrób testy, przekonasz się, ze mam rację. Bo
                    tak po prostu jest, cokolwiek byś w imię poprawności politycznej nie
                    wygadywał.
                    Tacy jak Ty, bo to ta sama ściezka myslowa, zakazują ostatnio w
                    Birmingham używania nazwy CHRISTMAS, bo mniejszosci mogą czuć się
                    wykluczone. W Cremonese z kolei zakazano wystawiania na święta
                    choinek, z tego samego powodu. Bo przecież wszyscy jesteśmy tacy
                    sami, mamy te same prawa, te same zdolności i mozemy robić wszyscy
                    to samo. A ja dziś, jadąc sobhie teraz po mieście, zgadywałem kto
                    to kieruje autem przede mną... I zgadnij Janioj, na 10 prób, ile
                    razy trafiłem:))?
                    powszechnie lubiany i szanowany
                    • janioj Re: wloski temperament 25.03.10, 20:26
                      Staraj się nie używać słów, których znaczenia nie rozumiesz, bo chociaż brzmią
                      znajomo, znaczą niekoniecznie to, co chciałbyś żeby znaczyły, vide "oboczności".
                    • janioj Re: wloski temperament 25.03.10, 20:32
                      tommy_bx napisał:
                      > A ja dziś, jadąc sobhie teraz po mieście,

Ale chyba nie prowadziłeś, bo jak mógłbyś jednocześnie prowadzić i dyskutować na
                      forum, no chyba, że masz asystentkę... wrrrrrróć, asystenta.

> zgadywałem kto
                      > to kieruje autem przede mną... I zgadnij Janioj, na 10 prób, ile
                      > razy trafiłem:))?

no, nie mówiłem, omnibus.

W udowadnianiu swoich poglądów, posuwasz się do śmieszności, ale w moich oczach
                      to i tak postęp, oby tak dalej :)
                      • tommy_bx Re: wloski temperament 26.03.10, 00:19
                        Niepotrzebne szyderstwa, ktore nic nie wnoszą do wątku. Dlaczego?
                        Pomijam fakt, że ZNÓW piszesz o mnie:) Oczywiste przeciez jest, ze
                        nie mogłem jechać i pisać. Oczywiste jest, ze najpierw jechalem
                        autem a potem pisałem, więc te szydercze uwagi są dość nie na
                        miejscu. I dlaczego omnibus? Co to za problem policzyć kierowców
                        mijanych albo wyprzedzanych samochodów? Janioj, nie uciekaj od wątku
                        w rozmaite boczne dróżki, tylko zrób ten test. Jednak się, jak widać
                        z tego wicia się, boisz po prostu, że mam rację.
                        Poprawnosć bezrefleksyjnie wprowadzana prowadzi własnie w takie
                        zaułki jak Twój. Doskonale i celnie punktuje te idiotyzmy na
                        przykład Cejrowski. Polecam jego programy. Wiesz, gdzie możesz je
                        oglądać regularnie, Janioj? W typowo kobiecej telewizji TVN Style.
                        Ciekawe, prawda?
                        • janioj Re: wloski temperament 26.03.10, 08:22
                          Tommy, jeśli chcesz być traktowany poważnie, zachowuj się poważnie. Być może dla
                          Ciebie Pan Cejrowski jest autorytetem, dla mnie wręcz przeciwnie, w każdym razie
                          jeśli chodzi o sprawy światopoglądowe, szkoda, że nie podałeś jako autorytetu
                          np. Pana Bendera albo Pana Nowaka, to ta sama liga światopoglądowa. Dopóki nie
                          odpowiesz na pytania, które Ci zadałem, nie potrafię traktować poważnie tego, co
                          piszesz. Tak więc kolejne Twoje nawoływania, żebym sam sobie udowadniał Twoje
                          tezy traktuję tak, jak na to zasługują.
                          • tommy_bx Re: wloski temperament 26.03.10, 09:42
                            Nie zadałeś mi w tym wątku żadnego pytania, Janioj... Mozesz je
                            wskazać? Natomiast porównania Bendera i Nowaka do Cejrowskiego
                            świadczą wyłącznie i dobitnie o tym, że nie masz pojęcia o czym
                            piszesz. Kompletnie.
                            No ale to także zgodne jest z modną poprawnością polityczną: jak
                            ktoś obnaża realne absurdy i ma własne zdanie, od razu wsadzany jest
                            do kotła z Benderem, Nowakiem i innymi ponurymi typami. Myśl,
                            człowieku, nie klep bezmyślnie dziobem.
                            • frise Re: wloski temperament 26.03.10, 09:56
                              tommy_bx napisał:

> No ale to także zgodne jest z modną poprawnością polityczną: jak
                              > ktoś obnaża realne absurdy i ma własne zdanie, od razu wsadzany
                              jest do kotła z Benderem, Nowakiem i innymi ponurymi typami. Myśl,
                              > człowieku, nie klep bezmyślnie dziobem.

Wojciech Cejrowski. Homofob i mizogin. Przesycony nienawiścią i
                              żółcią do wszystkiego co inne i czego nie rozumie lub się brzydzi.
                              Aborcjonistów paliłby na stosach. Pederastom nie podaje ręki bo są
                              zahivieni. Nienawidzi nawet antykoncepcji (ochrona życia prawie
                              poczętego?). Lubi drwić z tubylców, których odwiedza w egzotycznych
                              krajach.

Doskonale podsumowanie pana Cejrowskiego, ktorego ja osobiscie i moi
                              znajomi, ludzie rozsadni i inteligentni, swiadomie bojkotujemy. Bo
                              tych chamskich i prymitywnych bredni, jakie belkocze, nie da sie
                              sluchac ani czytac. To czlowiek zenada.
                              • tommy_bx Re: wloski temperament 26.03.10, 11:15
                                jakos wyrafinowane humanistki i feministki, prowadzące telewizję TVN
                                Style mają odmienne zdanie, bo Wojciech jest tak stałym gościem. Te
                                wszystkkie zarzuty są nasycone taką nienawiścią, że zaślepiają
                                myślenie. Drzwi z tubylców? Co za brednie:))
                                Co do innych spraw: ma prawo miec swoje zdanie, ale nie jest ono
                                takie, jak absurdy wypisane poniżej. Trudno w ogóle z tym
                                dyskutować.
                                A co do aborcji... Wyskrobywanie łyżeczką własnego dziecka z
                                własnego ciała, bo akurat się zapomniało na imprezie i masz babo
                                placek... to dość dyskusyjne i kontrowersyjne zajęcie. Budzi duże
                                emocje, Cejrowski ma w tej sprawie swoje zdanie i ma prawo je mieć.
                                Tak samo, jak nikt nie ma prawa zmuszać nikogo do szacunku dla
                                aborcyjnych panienek.
                                Pozostałe zarzuty to jakieś brednie. Niestety, często tak jest, że
                                człowieka mającego własne zdanie opluwają rozmaici piewcy wolnosci i
                                anarchii totalnej, albo politycznie poprawni do bólu.
                                Niedługo stanie w Warszawie meczet. Możemy zacząć przyjmować
                                zakłady, za ile lat z tego meczetu popłyną wezwania do dzihadu i za
                                ile lat (a moze miesięcy?) policja będzie tam ścigać jakiegoś
                                tranzytowego bombera, który akurat chciał odpocząc w podrózy i tam
                                się własnie schronił. Możemy już zaczynać przyjmować zakłady. :)
                                pozdrawiam HUMANISTÓW POPRAWNYCH POLITYCZNIE:)
                                powszechnie lubiany i szanowany
                                • janioj Re: wloski temperament 26.03.10, 11:23
                                  Tommy, na powrót ze śmiesznego, stałeś się żenujący. Masz poglądy jakie masz,
                                  Twoja sprawa, ale przynajmniej ubrałbyś swoje argumenty w prawdę, a nie brednie.
                                  Poczytaj sobie obecnie obowiązująca ustawę "aborcyjną", przeciw której występuje
                                  Pan Cejrowski, Bender, Nowak, zanim po raz kolejny zrobisz z siebie idiotę.
                                • frise Re: wloski temperament 26.03.10, 12:06
                                  Ojej... :) Tak gwoli wyjasnienia, pare razy zdarzylo mi sie ogladac
                                  TVN Style, ale jakos nie uswiadczylam tam zbyt wielu wyrafinowanych
                                  humanistek ani feministek, no chyba ze jako tzw. gosci-dziwakow. :)
                                  Ta telewizja to popkulturowa papka skierowana do bardzo, bardzo
                                  przecietnego widza, ktory nie lubi zbyt wiele myslec. Jak widac,
                                  ogladaja ja tez panowie. :) Troche obiektywizmu i krytycyzmu, Tommy.
                                  Rozumiem, ze TVN Turbo - czyli odpowiednik wymyslony dla facetow,
                                  uwazasz tez za wielce wyrafinowany kanal? :))))))))

I jeszcze: owszem, kilkakrotnie sama widzialam i slyszalam jak
                                  Cejrowski prymitywnie drwi z tubylcow, pokazuje ich jak idiotow z
                                  perspektywy pana bialasa. To obrzydliwe. Dla mnie ten czlowiek jest
                                  po prostu zenujacy.

Tak ogolnie, to z mojej strony EOT. Z takimi pogladami (o, cholera
                                  to niby nie zaskoczenie, a jednak) nie zamierzam dyskutowac. :)
                                  Nawet w watku o takim tytule. Mozesz sobie darowac prowokacje
                                  typu: "nie odpisujesz, nie dyskutujesz, bo nie masz argumentow", w
                                  ktorych celujesz. I Tobie, Janioj, radze to samo. :)
                                  • janioj Re: wloski temperament 26.03.10, 12:21
                                    Dobre rady zawsze w cenie :)
                                    Prawdę mówiąc poprzednie wicie się "kolegi" Tommego zaczęło mnie po prostu
                                    bawić, a jego wiara we własną nieomylność stała się tak karykaturalna, że warto
                                    było to pociągnąć, ale od momentu, kiedy zrobił z siebie..., będę hołdował
                                    zasadzie "nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a
                                    później pokona doświadczeniem". Fundamentalizmowi zawsze mówiłem i będę mówił -
                                    STOP.
                                    • tommy_bx Re: wloski temperament 26.03.10, 12:45
                                      Odnoszę wrażenie Janioj, że nie rozumiesz pojęcia "fundamentalizm".
                                      Kompletnie nie rozumiesz, skoro przywołujesz w tym akurat wątku.
                                      Fundamentalizmem jest też, jesli już rozszerzamy to pojęcie, to
                                      poprawność polityczna rozumiana ekstremalnie. jak sądzę, taka jak w
                                      twoim wykonaniu, kompletnie bezmyslna i bezrefleksyjna. W ogóle, z
                                      podziwem obserwuję twoje ucieczki w coraz to nowe mini wątki
                                      oboczne, byle tylko nie przyznać mi racji. To się nazywa wicie jak
                                      piskorz ewentualnie węgorz.
                                      Fundamentalizm, ciekawe. Jeśli człowiek uważa babsko, ktore spycha
                                      inne osoby samochodem do rowu za idiotkę i osobę wymagającą pobytu w
                                      zakładzie zamknietym, to jest to, Janioj, jak rozumiem,
                                      fundamentalizm?
                                      Intrygujące coraz bardziej.
                                      • tommy_bx Re: wloski temperament 26.03.10, 13:29
                                        a słowniki podają że... Nazwanie kogoś mianem "fundamentalisty" we
                                        współczesnym społeczeństwie zwykle skutkuje przeniesieniem sporu ze
                                        sfery merytorycznej dyskusji na płaszczyznę emocjonalną. Takie
                                        działanie ma na celu skojarzenie z przeciwnikiem odczuć negatywnych,
                                        i tym samym ustawienie się po stronie przeważającej.

Cały Janioj, emocjonalny i politycznie poprawny. Jak będzie padał
                                        deszcz, ale obowiązującą doktryną jest że swiecie słonce, Janioj
                                        będzie pod parasolem udowadniał, że świeci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka