mariusz1963-63 03.08.05, 22:56 Witam wszystkich zarazonych jestem szczesliwym wlascicielem ALFY 156 2000.Mam pytanko zamierzam zalozyc magnetyzer paliwa czy ktos juz probowal ten wynalazek na "naszej"dziewczynie?Pozdrawiam ALFISTOW. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgoska1 Re: alfa 03.08.05, 22:59 Witam. > Mam pytanko zamierzam zalozyc magnetyzer paliwa Załóż sobie płytę CD na lusterko. Przeszkadza trochę bardziej niż magnetyzer, na jazdę wpływa podobnie, ale o ile tańsze. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
mariusz1963-63 Re: alfa 03.08.05, 23:16 fajna odpowiedz albo nic o tym nie wiesz albo wiesz duzo tylko nie chcesz sie podzielic stawiam na to pierwsze Odpowiedz Link
pigr Re: alfa 03.08.05, 23:38 E, nieprawda. Jak dłużej pobędziesz na tym forum, to zauważysz, że kolega Maciej wie wszystko.., albo nawet więcej. Inna sprawa, czy wszystko wie najlepiej, ale to już temat na inną pogawędkę. Odpowiedz Link
mariusz1963-63 Re: alfa 03.08.05, 23:43 to po co od razu wyskakiwac z plyta CD? lepiej napisac cos konkretnego Odpowiedz Link
malgoska1 Re: alfa 04.08.05, 07:39 Witam. > to po co od razu wyskakiwac z plyta CD? lepiej napisac cos konkretnego Napisałem chyba wystarczająco konkretnie? Nie znam nikogo, kto twierdzi,że magnetyzer mu w czymkolwiek pomógł. Chyba, że je sprzedajesz, to co innego. Natomiast nadaje się świetnie jako placebo. Załóż, zobaczysz, że auto nagle zużywa mniej benzyny i ma lepsze przyspieszenie. Pamiętaj, żeby kupić w TeleZakupach, bo inne to podróbki. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
malgoska1 Re: alfa 04.08.05, 13:28 Witam. Jedna z popularnych gazet motoryzacyjnych. Artykuł na temat magnetyzerów. W trakcie testu okazuje się, że zużycie paliwa i charakterystyki mocy i momentu ulegają minimalnym zmianom raz na korzyść, a raz całkiem przeciwnie. ;)) Wypowiadają się również przedstawiciele PZMot, PIMOT, Citroena, FAP, Volvo, Toyoty, DaimlerChryslera, GM i VW. Wszyscy są podobnie zgodni i wiadomo jakie mają zdanie. ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
malgoska1 Re: alfa 04.08.05, 08:06 Witam. Te, znawc a mleka i whisky. Szanujesz Szefa? Jeśli tak, to poczytaj co On napisał: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14687&w=21039000&a=21052204 Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
malgoska1 Re: alfa 04.08.05, 09:35 Witam. > A nie mówiłem? Kolega Maciej wie wszystko! Jestem jak profesor. Wiem gdzie jest docent. ;)) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
peter775 Re: alfa 04.08.05, 12:38 magnetyzer nie jest całkowicie bezużyteczny,czasem spadają ilości szkodliwych substancji w spalinach (HC - węglowodór, CO - tlenek węgla). Także magnetyczne uporządkowanie molekuł jest faktem, ale obietnice o niższym spalaniu i większej mocy, w przypadku aut z układem wtryskowym można włożyć między bajki. Podsumowując - jeśli auto ma kłopoty na analizatorze spalin, to można mu zamontować magnetyzery, ale nie można się spodziewać niższego spalania czy wzrostu mocy. To raczej placebo... Odpowiedz Link
mariusz1963-63 Re: alfa 05.08.05, 22:07 witam dzieki poczytalem tam i tu nie licze na jakies oszczednosci paliwa po prostu pytalem.Mysle ze kupujac alfe z 2 litrowym silnikiem nie powinno sie pytac ile pali ;))) zreszta jestem przyzwyczajony do takich pojemnosci poprzednio mialem tempre 2000 i tez nie narzekalem.pozdro.... Odpowiedz Link
malgoska1 Re: alfa 05.08.05, 22:42 Witam. > witam dzieki poczytalem tam i tu nie licze na jakies oszczednosci paliwa po > prostu pytalem. Czyli uznajemy sprawę za niebyłą. > Mysle ze kupujac alfe z 2 litrowym silnikiem nie powinno sie > pytac ile pali ;))) Wręcz przeciwnie - dla tch o dużo jeżdżą jest to podstawowa sprawa, jeśli chodzi o koszty użytkowania auta. Moja zużywa 8,1-8,5l/100km w trasie i 11,2- 12,3l/100km w mieście. Średnia po 8,5kkm (przy jeździe mniej więcej 50% w mieście i 50% na trasie) wynosi 10,16l/100km. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: alfa 06.08.05, 08:49 Kolega wyraził się, jak sądzę, bardziej w przenośni. I tu muszę się z nim zgodzić. Jeśli człek kupuje auto z dwulitrowym silnikiem (lub większym), to generalnie ma gdzieś kwestie ekonomiczne. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: alfa 06.08.05, 13:23 Witam. > Jeśli człek kupuje auto z dwulitrowym silnikiem (lub większym), to > generalnie ma gdzieś kwestie ekonomiczne. Zależy ile rocznie pokonuje kilometrów. Jeśli tylko tyle co ja to, to czy 2.0 czy 1.6 - nie ma większej różnicy. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: alfa 06.08.05, 13:41 Może trochę generalizuję, fakt, ale przypuszczam, że dla kogoś, kto liczy się z każdą złotówką, dwulitrowa Alfa (inne dwulitrówki też) nie jest najlepszym rozwiązaniem. Wstyd się pewnie przyznać, ale osobiście nie mam zielonego pojęcia, ile pali mój samochód. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: alfa 06.08.05, 14:00 Witam. > Wstyd się pewnie przyznać, ale osobiście nie mam zielonego > pojęcia, ile pali mój samochód. To nic, najlepiej twierdzić, że inni wszystko (a nawet więcej) wiedzą. ;) Pozdrawiam, Maciej Loret P.S. Jadę na parę dni nad morze i tam będzie mały zlot Alf (prawdopodobnie 4szt.). Odpowiedz Link
pigr Re: alfa 06.08.05, 17:16 Jasne. Jeśli czegoś nie wiem, mówię o tym wprost, zamiast udawać wszechwiedzącego... Dzięki za informację o zlocie Alf nad morzem. Natychmiast wyruszam w góry. Odpowiedz Link